Γνώμες τρίτων για δικά μας ταξίδια

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.149
Likes
20.458
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Αυτοί που το μόνο ή το πρώτο που σε ρωτάνε ειναι ποσο σου κοστισε.
Αυτό μου το κάνουν στη δουλειά και μου ανάβουν οι λάμπες κυριολεκτικά ειδικά για ταξίδια εκτός Ευρώπης. Αν μπορούσα να πάω κάπου χωρίς να το μάθουν στην δουλειά θα ήμουν ευτυχισμένη!

Αυτοι που με την πρώτη ευκαιρία γυριζουν τη συζήτηση
Έχω ένα άτομο στο κοντινό μου περιβάλλον που δεν είναι του ταξιδιού. Παρόλα αυτά όταν πάω καπου πάντα με ρωτάει πως πέρασα και πες μου λεπτομέρειες κτλ. Μόλις ξεκινάω σε ένα λεπτό με έχει διακόψει για να πει κάτι άσχετο....Ευτυχώ γνωριζόμαστε χρόνια και την διαολοστέλνω άνετα και γρήγορα.

Αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση φέτος ήταν η αντιμετώπιση που είχα για το φετινό ταξίδι στη Τανζανία. Συγχωριανοί μου που όχι μόνο δεν φεύγουν απο την Ελλάδα αλλά ούτε και απο το χωριό μερικοί, ενθουσιάστηκαν όταν έμαθαν οτι θέλω να ανέβω στο Κιλιμαντζάρο. Μάλλον επικεντρώθηκαν στο βουνό αυτό καθε αυτό και όλα τ' άλλα τα προσπέρασαν....Μερικοί χάρηκαν πιο πολύ και απο μένα :haha:
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.501
Likes
8.021
Θέμα για συζήτηση σε μελλοντική συνάντηση του travelstories ειναι αυτο.Διαφορετικές απόψεις και κριτική γενικά για κάποιες επιλογές όσον αφορά τα ταξίδια μας που μπορεί να οδηγήσουν σε διαφωνίες ή και παρεξηγήσεις ακόμα θα βρεις αρκετές εδω μεσα, σε ενα ταξιδιωτικό φόρουμ.Φαντασου τι γίνεται με τους έξω.Κάποια πράγματα που είναι αυτονόητα εδώ για κάποιους άλλους ΔΕΝ απλά..

Εχω ξεχωρίσει κάποιες κατηγορίες συνομιλητων-επικριτων ολα αυτα τα χρόνια..
- Αυτοί που το μόνο ή το πρώτο που σε ρωτάνε ειναι ποσο σου κοστισε. Πολλές φορές η ερωτηση ειναι '' πόσο σου κοστισε ολη αυτή η ιστορια'' λες και ειχα πάθει καμια ζημιά με το αμαξι ή το σπίτι. Τέλος πάντων λεω τα εισιτήρια για Παρισι 150 ευρώ και..-Μ@λ@κια έκανες απαντανε πριν τελειώσω..-Ε ναι λεω, δεν πειραζει, ήταν πολυ όμορφα πάντως, μας έκανε και καλο και..-Ε με Ryan ειχε 80 ευρώ πριν ενα μήνα με ξαναδιακοπτουν.. -Τεσπα παρατα με λεω κιεγω....Ερωτησεις σχετικά με το κόστος είναι απολύτως φυσιολογικές αλλά ρε φιλέ ρώτα με πως πέρασα αν τόσο πολύ ενδιαφέρεσαι..
- Αυτοί που για το μονο που ενδιαφερονται ειναι με ποιον πήγες, κατι που για καποιους απο μας μπορει να ειναι ενοχλητικό.Αν απαντήσεις μόνος την '' πάτησες'' πραγματικά. Δινουν και παιρνουν οι ερωτήσεις και τα γελάκια. Μεγάλο taboo το solo travelling στην Ελλάδα ακόμα και σήμερα. Αν δε απαντήσεις με παρέα αρχιζει ανάκριση του στυλ '' παρέα ή καμια γκόμενα, έλα πες''..-με γκομενο απαντάω καμια φορά ρώτα με πως πέρασα ή φύγε.. Προφανώς η συγκεκριμένη κατηγορία δεν αφορά στενούς φίλους αλλά τη ευρύτερη κατηγορία '' φιλαρακια'' -γνωστοί..
- Αυτοι που με την πρώτη ευκαιρία γυριζουν τη συζήτηση σε δικές τους εμπειρίες, πρόσφατες ή παλιές, ή καμιά φορά σου κόβουν τη φορα και αρχίζουν να εξιστορουν το τι ειδανε στο world party ή το Εικόνες για το ίδιο μέρος που ίσα - ίσα ξεκίνησες να λες τις εμπειρίες σου.. - '' Περασα ωραια λέω στην Ινδονησία αλλά εντάξει για μπάνιο δεν ειναι σαν την Ελλάδα, αυτο που μου άρεσε ομως ''.. Ε διακοπή στην αφήγησή μου με τη μια ''Ναι κιεμεις ξετρελαθηκαμε με Πηλιο'' και μετα ακολουθει μισή ωρα μονολογος. '' Μη με ξαναστείλεις για καφέ'' λέω και φεύγω
- Αυτοι που κάνουν κριτική για τις επιλογές διαμονής σου.Αλλο μεγάλο ταξιδιωτικό taboo στην Ελλάδα είναι η κατηγορία hostel.. - '' Δεν φοβάσαι? '' ρωτάνε.? - '' Οχι, αυτοί φοβούνται εμενα'' απαντω.. Καλα αν αναφέρεις τις λέξεις shared bathroom θα υποφέρεις στη συνέχεια της συζήτησης.Ολοι νομίζουν οτι αναφερεσαι σε χημικές τουαλέτες στο Ποσειδι Χαλκιδικής.Το ότι δίνεται ευκαιρία σε κάποιον να ταξιδέψει πιο οικονομικά ή το βασικότερο για μένα να γνωρίσει άπειρο κόσμο και να ανεβάσει το επίπεδο του ταξιδιου πολλα level δεν ειναι κάτι που μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας καταλαβαίνω..
- Αυτοί που για οποιοδήποτε ταξιδι πέραν της Κεντροδυτικης Ευρώπης, Σκανδιναβίας ίσως και ΗΠΑ σε ρωτάνε αν φοβήθηκες ποτέ για τη ζωή σου, πόσα εμβόλια έκανες για να πας ή το τι έτρωγες τόσες μέρες..Ταξίδι σε Αραβικές χώρες ειναι συνδυασμένο πάντοτε στα ματια τους με τρομοκρατικό χτύπημα, ταξιδι στην Ασία με κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων κατσαριδων, σκορπιών, ερπετών ή γενικά τρωκτικων κ.τ.λ. και τέλος ταξίδι στην Λατινικη Αμερικη σημαίνει 50-50 πιθανότητα να γυρίσεις.. '' Εγω στη θέση σου δε θα πήγαινα'' συνεχιζουν και '' Γιατι δεν πας μια Ρώμη, ενα Λονδίνο όπως όλος ο κόσμος'' προσθέτουν..-''Να μην πηγαίνες'' απαντάω εγώ '' Απλά σβήσε και το κιν μου και μη με ενοχλείς με την τοξικότητα σου'' σκέφτομαι αλλα δεν το λεω...
- Αυτοί που είναι απόλυτοι στις απόψεις τους χωρις να έχουν ταξιδέψει σε κάποιο μερος.. - '' Τι πήγες να κανεις στην Ιαπωνία, δεν καταλαβαίνω, δεν βρίσκω καποιο ενδιαφερον''.. - '' Οχι δεν εχεις δικιο, ήταν μια συνεχόμενη εμπειρία από το πρωί μεχρι το βράδυ '' απαντάω..-''Δε θα πήγαινα ποτέ ακόμα και να με πλήρωνες '' συνεχίζουν και εγω σκέφτομαι τι ωρα θα ήταν να είχε ανακαλυφθεί η τηλεμεταφορα..
- Αυτοι που σε επικρινουν επειδή θεωρουν οτι πετάς λεφτά σε κατι μη υλικό που δεν θα σου μείνει τίποτα κατα τη γνώμη τους.Δε μπορούν να καταλάβουν οτι η ζωή ειναι ειναι εικόνες και εμπειρίες γενικά και ότι στα ταξίδια ειναι κατα πολυ πιο έντονες. Εικόνες που σου έρχονται στο μυαλο σε καθημερινή βάση, τουλάχιστον σε καποιους απο μας, εικόνες που ανατρέχεις στο μυαλο σου καθε φορα που διαβάζεις ή βλέπεις τις εξελίξεις στην τηλεόραση.. Ειχε πει κάποτε ο Σωτηρακοπουλος οτι το ποδόσφαιρο ειναι το σημαντικότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωη μας, εγώ θα το αλλάξω και θα πω οτι τα ταξίδια είναι ειναι το σημαντικότερο δευτερευον πράγμα στη ζωη μας..
Θα μπορούσε να ειναι τελος Part 1 αυτο.. Νιώθω ότι υπάρχουν ατελείωτες κατηγορίες σε αυτό το θεμα..
Ταυτιζομαι σε ολα ομως!
Ειδικα στο 1ο, δε νιωθεις σαν να εχουν αναγκη να σου αποδείξουν ποσο μ@κ@κ@σ πιαστηκες;
 

ANASTAPAP

Member
Μηνύματα
210
Likes
1.093
Ταξίδι-Όνειρο
ΟΠΟΥ ΠΕΤΑΕΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ..
@Hayate Ταυτίστηκα! Σε πολλά σημεία της ανάρτησής σου.
Αυτό με τα χόστελ πάλι;
Πρόσφατα μου είπαν "καλά είσαι τόσο γενναία;" όταν αναφερόμουν σε εμπειρία χόστελ λες και τους είπα ότι πήγα να κοιμηθώ σε πολεμικό χαράκωμα στη Μέση Ανατολή...

'Ενα άλλο φοβερό ήρθε από καλή φίλη με την οποία ταξιδεύω αρκετές φορές παρέα, κυρίως στις 3μερες ευρωπαικές αποδράσεις.
Επάνω στην κουβέντα για έναν επόμενο προορισμό αφού έστρωσα εγώ το πλάνο μου και ανέφερα την Γεωργία, το Ουζμπεκιστάν κ μερικά ακόμη, έλαβα ως απάντηση το "μα γιατί δεν πάμε μια Ιταλία που την ξέρουμε κιόλας;" Τι απαντάς τώρα!

Ωστόσο για να λέμε και τον αντίλογο, εκτός από κάαααποια τέτοια συμπαθητικά, τις περισσότερες φορές που αναφέρομαι ως γενικότητα ότι προτεραιότητά μου είναι για την ώρα να ταξιδεύω, οι περισσότεροι αναφωνούν ένα "και πολύ καλά κάνεις" και νιώθω ότι χαίρονται να ακούν για όσα έχω να εξιστορήσω.
Πάντως,αν θες παρέα για Ουζμπεκιστάν και προγραμματισμό από κοινού,θα ήθελα και εγώ.
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Η πλειοψηφία όσων έχω γνωρίσει που τους αρέσει να ταξιδεύουν πολύ (και έχουν διάθεση να συζητήσουν για τα ταξίδια τους), το κάνουν συνήθως με έναν τρόπο επίδειξης και αυτοπροβολής που δε συνάδει με τους υποτιθέμενους ανοικτούς ορίζοντες που θα έπρεπε να έχουν αποκτήσει από τα εν λόγω ταξίδια. Δηλαδή δεν έχω γνωρίσει πολλούς 'ταπεινούς' ταξιδιώτες-τουρίστες.
 

vickokka

Member
Μηνύματα
1.236
Likes
1.934
Ταξίδι-Όνειρο
παντου
Εχω ακουσει τα παντα:

1. πωπω κι τι θα δεις εκει? εχει τιποτε??? οχι μονο εμεις εχουμε Ακροπολη και οι υπολοιποι τιποτα
2. Και δε φοβασαι? Κι αν σας κλεψουν?εν των μεταξυ μονο στην ελλαδα μας εχουν κλεψει
3. και τι θα φατε εκει? ο,τι τρωνε εκει. Μπορω και χωρις σουβλακια παστιτσιο και γεμιστα
4. πεταμενα λεφτα, πηγαινε ενα Παρισι εμενα μου αρεσε πολυ. Κι εμενα αλλα το βαριεμαι
5. τιιιιιιιιιιι θα οδηγησετε στο Μαροκο???? εκει δεν εχει δρομους, εχει τροχαια σε σταματαει κ πρεπει να τους δωσεις λεφτα, αν σε πιασει λαστιχο στην ερημο? αν σας κανουν ωτο στοπ και σας σκοτωσουν? αν μεινεις απο βενζινη, αν δεν εχει σημα το google maps???
6. εχει ωραιους αντρες/ γυναικες εκει ή μπα??????
7. εμ βεβαια δεν εχετε υποχρεωσεις και τριγυρνατε. καλα κανουμε
8. μα καλα δεν κουραζεστε, μολις αδειαζετε τη βαλιτσα, πρεπει να την ξαναφτιαξετε. Η αληθεια ειναι οτι ναι κουραζομαι αλλα το ξεχναω
9. αν ειναι να καθομαι σπιτι να μη βγαινω να διασκεδασω για να μαζευω λεφτα για ταξιδια να μου λειπει. Αν ειναι να τα πεταω στα μπουζουκια να μου λειπει κι εμενα
10. ευτυχως εχουμε και τους, ποτε θα ξαναπατε να ερθουμε κι εμεις!!!!
 

Nick_St

Member
Μηνύματα
136
Likes
2.237
Ταξίδι-Όνειρο
Venezuela
Νομίζω υπάρχει ένα μικρό μπέρδεμα γιατί η θεματοθέτρια θέλει να θίξει κυρίως το εξής:
Με στεναχώρησε, ωστόσο, το γεγονός του ότι υπάρχει τόσο έντονος "ταξιδιωτικός αναλφαβητισμός" σε μια εταιρεία που ασχολείται με τον τομέα.
αλλά ο τίτλος εστιάζει κυρίως σε άλλο κομμάτι.

Όσον αφορά τον ταξιδιωτικό αναλφαβητισμό, το ότι εμείς βρισκόμαστε σε ένα ταξιδιωτικό φόρουμ και όλοι λίγο-πολύ είμαστε τρελαμένοι με τα ταξίδια και μας αρέσει να διαβάζουμε για διάφορα μέρη, δεν σημαίνει ότι και εκτός φόρουμ επικρατεί το ίδιο. Το ότι στην κοινότητα του Travelstories η πλειοψηφία των ενεργών μελών ξέρει να δείξει ακριβώς στο χάρτη που είναι η Ουλάν Μπατόρ και να σου πει 2-3 πράγματα για τη Μογγολία, δεν σημαίνει ότι είναι ο κανόνας. Δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση το γεγονός κάποιος να δουλεύει σε εταιρία σχετική με τον κλάδο και να έχει μαύρα μεσάνυχτα σχετικά με έναν προορισμό. Μπορεί να βρίσκεται στην εταιρία γιατί χρειάζεται την δουλειά και το πόστο του να είναι τέτοιο που να μη χρειάζεται να είναι σαΐνι στο παγκόσμιο γεωγραφικοταξιδιωτικό γίγνεσθαι. Άλλο ο βιοπορισμός κι άλλο η τρέλα να διαβάζουμε για προορισμούς, ιστορία, τόπους κλπ. Τώρα άμα το πόστο του στην εταιρία είναι να οργανώνει ταξίδια στις Μαλδίβες και να σε ρωτάει ποια είναι η καλύτερη πίστα για σκι στη χώρα, ε εκεί πάω πάσο.

Το γιατί κάποιος τρίτος εκφέρει την άποψη του για δικά μας σχέδια χωρίς να θέλει να συνεισφέρει ουσιαστικά στο περιεχόμενο των σχεδίων, δεν έχει να κάνει με τον ταξιδιωτικό αναλφαβητισμό. Εξαρτάται από το πόσο τρίτος είναι, από το πόση πληροφορία έχει στα χέρια του, από το πως είναι σαν χαρακτήρας, από τον βαθμό στον οποίο επιμένει για αυτό που θα πει, από ένα σωρό παράγοντες πραγματικά. Για παράδειγμα, ο πατέρας μου όταν του λέω τα σχέδια μου, κατευθείαν λέει "πωπω που θα πας εκεί, θα σε φάνε ζωντανό" απλά αυτό συνοδεύεται από "αλλά οκ, εσύ ξέρεις καλύτερα". Δεν είναι κανένας τρίτος, θα πει τη γνώμη του, αλλά δεν θα επιμείνει γιατί ξέρει ότι δεν γνωρίζει περί του προορισμού.

Σε γενικές γραμμές πάντως, πιστεύω ότι κάποιος τρίτος που απλά είναι σε ένα βαθμό χοντροκομμένος και θέλει να εκφέρει ντε και καλά άποψη που να μην συμβαδίζει με τη δικιά σου, και στη Ρώμη να του έλεγες να πας, θα έβρισκε να πει κάτι, ότι θα σε βιάσουν Πακιστανοί στο Termini πχ, ίσως απλά με τους πιο άγνωστους προορισμούς να επιμένει περισσότερο.

Επίσης το ταξίδι αποτελεί προσωπική ανάγκη και αναζήτηση. Γούστο μου και καμάρι που φέτος τον Αύγουστο πήγα στο Ουζμπεκιστάν να τριγυρνάω μόνος με 40 βαθμούς, γούστο του και καμάρι του του φίλου μου του Μήτσου που πήγε στην Ίο να κλαμπάρει. Όυτε το ένα είναι ανώτερο σαν επιλογή, ούτε το άλλο. Καλώς ή κακώς υπάρχουν άνθρωποι και από τις δύο πλευρές που νιώθουν ότι τα δικά τους γούστα είναι πιο γαμάουα από των αλλονών. Ε λοιπόν, δεν είναι! Είναι απλά το τι προτιμά να κάνει ο καθένας μας και τι προτεραιότητες βάζει στη ζωή του.

Έχουμε τα δικά μας γούστα, δεν κρίνουμε των άλλων, μαθαίνουμε να ζούμε με αυτό και προφανώς βάζουμε όρια. Δε θα πω σε όλους τους φίλους ότι ετοιμάζω ταξίδι στην Παπούα Νέα Γουινέα, θα το πω σε εκείνους που μπορεί να ενδιαφέρονται να έρθουν μαζί ή/και σε εκείνους που καταλαβαίνουν την επιλογή μου να πάω. Να κάτσω να πω σε φίλο/γνωστό για την Παπούα που θα μου απαντήσει σοβαρά "από που είναι αυτή η γκόμενα ρε; περίεργο όνομα έχει"; Ποιο το νόημα; Το αντίστοιχο, άντε και μου είπες εμένα ότι έβαλες την τάδε μάρκα ζάντες στο αμάξι, μία που το άκουσα και μία που μου πέρασε παντελώς αδιάφορο. Το ότι έχουμε και φίλους και γνωστούς που δεν έχουμε 100% τα ίδια γούστα, ε αλίμονο, αυτό έλειπε.

Προσωπικά πάντως δεν έχω συναντήσει φθόνο ή κακοπροαίρετα σχόλια από άτομα που θέλω να τους έχω στη ζωή μου, ξέρουν όλοι τι καύλα έχω με τα ταξίδια και πάντα ζητάνε να δουν καμία φωτογραφία ή να τους πω καμία ιστορία, ενώ άλλοι γουστάρουν να ακούσουν και την παραμικρή λεπτομέρεια του ταξιδιού. Τώρα για το αν έχω ακούσει ένα σωρό ηλιθιότητες από γενικά γνωστούς και τρίτους, προφανώς και ναι, απλά δεν θα δώσω την παραμικρή βάση.

Anyway κουβέντα να γίνεται, ειδικά με τον τίτλο του topic μπορεί να γίνεται για ώρες και άκρη να μη βγάζουμε.

ΥΓ: Επειδή βλέπω πάντως ότι το μισό travelstories έχει κάνει focus στο Ουζμπεκιστάν, ΝΑ ΠΑΤΕ, ασφαλέστατο, φθηνότατο, πολύ όμορφο!
 

Extra muros

Member
Μηνύματα
147
Likes
962
Δε μιλάω συνήθως για τα ταξίδια μου χωρίς να με ρωτήσουν, αλλά επειδή ανεβάζω κάποιες φωτό σε σόσιαλ,με έκπληξή μου παρατηρώ ξανά και ξανά να με ρωτάνε (εκτός σόσιαλ εννοώ) συνάδελφοι και γνωστοί με περιέργεια και ενδιαφέρον. Δε θυμάμαι ποτέ καμία αρνητική αντίδραση, πέρα από το κλασικό "και δε φοβάσαι να ταξιδεύεις μόνη σου;" για τα σόλο ταξίδια μου. Ίσα - ίσα έχω ακούσει και επαίνους για την οργανωτικότητά μου, ενώ πραγματικά δε νιώθω ότι κάνω και κάποιο κατόρθωμα, με δεδομένο μάλιστα ότι μόνο εντός Ευρώπης έχω ταξιδέψει. Βέβαια κι εγώ με τη σειρά μου θαυμάζω όσους εδώ μέσα κάνουν πολύ σωστά μελετημένα προγράμματα εξοικονόμησης χρόνου ή/και χρημάτων, οπότε ίσως κι εκείνοι το βλέπουν κάπως έτσι. Νιώθω κάπως αφελής και στον κόσμο μου όταν διαβάζω με πόσο φθόνο και κακία έχουν αναγκαστεί να έρθουν αντιμέτωποι αρκετοί όπως βλέπω συμφορουμίτες, σε βαθμό να σκέφτομαι μήπως τελικά εγώ απλά τα γλίτωσα γιατί λέγονταν πίσω από την πλάτη μου. Αυτός ο τρόπος σκέψης βέβαια μόνο στην παράνοια οδηγεί, οπότε καλύτερα να μείνω με την αφέλειά μου.
 

MVSylvia

Member
Μηνύματα
595
Likes
2.405
Νομίζω υπάρχει ένα μικρό μπέρδεμα γιατί η θεματοθέτρια θέλει να θίξει κυρίως το εξής:

αλλά ο τίτλος εστιάζει κυρίως σε άλλο κομμάτι.

Όσον αφορά τον ταξιδιωτικό αναλφαβητισμό, το ότι εμείς βρισκόμαστε σε ένα ταξιδιωτικό φόρουμ και όλοι λίγο-πολύ είμαστε τρελαμένοι με τα ταξίδια και μας αρέσει να διαβάζουμε για διάφορα μέρη, δεν σημαίνει ότι και εκτός φόρουμ επικρατεί το ίδιο. Το ότι στην κοινότητα του Travelstories η πλειοψηφία των ενεργών μελών ξέρει να δείξει ακριβώς στο χάρτη που είναι η Ουλάν Μπατόρ και να σου πει 2-3 πράγματα για τη Μογγολία, δεν σημαίνει ότι είναι ο κανόνας. Δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση το γεγονός κάποιος να δουλεύει σε εταιρία σχετική με τον κλάδο και να έχει μαύρα μεσάνυχτα σχετικά με έναν προορισμό. Μπορεί να βρίσκεται στην εταιρία γιατί χρειάζεται την δουλειά και το πόστο του να είναι τέτοιο που να μη χρειάζεται να είναι σαΐνι στο παγκόσμιο γεωγραφικοταξιδιωτικό γίγνεσθαι. Άλλο ο βιοπορισμός κι άλλο η τρέλα να διαβάζουμε για προορισμούς, ιστορία, τόπους κλπ. Τώρα άμα το πόστο του στην εταιρία είναι να οργανώνει ταξίδια στις Μαλδίβες και να σε ρωτάει ποια είναι η καλύτερη πίστα για σκι στη χώρα, ε εκεί πάω πάσο.

Το γιατί κάποιος τρίτος εκφέρει την άποψη του για δικά μας σχέδια χωρίς να θέλει να συνεισφέρει ουσιαστικά στο περιεχόμενο των σχεδίων, δεν έχει να κάνει με τον ταξιδιωτικό αναλφαβητισμό. Εξαρτάται από το πόσο τρίτος είναι, από το πόση πληροφορία έχει στα χέρια του, από το πως είναι σαν χαρακτήρας, από τον βαθμό στον οποίο επιμένει για αυτό που θα πει, από ένα σωρό παράγοντες πραγματικά. Για παράδειγμα, ο πατέρας μου όταν του λέω τα σχέδια μου, κατευθείαν λέει "πωπω που θα πας εκεί, θα σε φάνε ζωντανό" απλά αυτό συνοδεύεται από "αλλά οκ, εσύ ξέρεις καλύτερα". Δεν είναι κανένας τρίτος, θα πει τη γνώμη του, αλλά δεν θα επιμείνει γιατί ξέρει ότι δεν γνωρίζει περί του προορισμού.

Σε γενικές γραμμές πάντως, πιστεύω ότι κάποιος τρίτος που απλά είναι σε ένα βαθμό χοντροκομμένος και θέλει να εκφέρει ντε και καλά άποψη που να μην συμβαδίζει με τη δικιά σου, και στη Ρώμη να του έλεγες να πας, θα έβρισκε να πει κάτι, ότι θα σε βιάσουν Πακιστανοί στο Termini πχ, ίσως απλά με τους πιο άγνωστους προορισμούς να επιμένει περισσότερο.

Επίσης το ταξίδι αποτελεί προσωπική ανάγκη και αναζήτηση. Γούστο μου και καμάρι που φέτος τον Αύγουστο πήγα στο Ουζμπεκιστάν να τριγυρνάω μόνος με 40 βαθμούς, γούστο του και καμάρι του του φίλου μου του Μήτσου που πήγε στην Ίο να κλαμπάρει. Όυτε το ένα είναι ανώτερο σαν επιλογή, ούτε το άλλο. Καλώς ή κακώς υπάρχουν άνθρωποι και από τις δύο πλευρές που νιώθουν ότι τα δικά τους γούστα είναι πιο γαμάουα από των αλλονών. Ε λοιπόν, δεν είναι! Είναι απλά το τι προτιμά να κάνει ο καθένας μας και τι προτεραιότητες βάζει στη ζωή του.

Έχουμε τα δικά μας γούστα, δεν κρίνουμε των άλλων, μαθαίνουμε να ζούμε με αυτό και προφανώς βάζουμε όρια. Δε θα πω σε όλους τους φίλους ότι ετοιμάζω ταξίδι στην Παπούα Νέα Γουινέα, θα το πω σε εκείνους που μπορεί να ενδιαφέρονται να έρθουν μαζί ή/και σε εκείνους που καταλαβαίνουν την επιλογή μου να πάω. Να κάτσω να πω σε φίλο/γνωστό για την Παπούα που θα μου απαντήσει σοβαρά "από που είναι αυτή η γκόμενα ρε; περίεργο όνομα έχει"; Ποιο το νόημα; Το αντίστοιχο, άντε και μου είπες εμένα ότι έβαλες την τάδε μάρκα ζάντες στο αμάξι, μία που το άκουσα και μία που μου πέρασε παντελώς αδιάφορο. Το ότι έχουμε και φίλους και γνωστούς που δεν έχουμε 100% τα ίδια γούστα, ε αλίμονο, αυτό έλειπε.

Προσωπικά πάντως δεν έχω συναντήσει φθόνο ή κακοπροαίρετα σχόλια από άτομα που θέλω να τους έχω στη ζωή μου, ξέρουν όλοι τι καύλα έχω με τα ταξίδια και πάντα ζητάνε να δουν καμία φωτογραφία ή να τους πω καμία ιστορία, ενώ άλλοι γουστάρουν να ακούσουν και την παραμικρή λεπτομέρεια του ταξιδιού. Τώρα για το αν έχω ακούσει ένα σωρό ηλιθιότητες από γενικά γνωστούς και τρίτους, προφανώς και ναι, απλά δεν θα δώσω την παραμικρή βάση.

Anyway κουβέντα να γίνεται, ειδικά με τον τίτλο του topic μπορεί να γίνεται για ώρες και άκρη να μη βγάζουμε.

ΥΓ: Επειδή βλέπω πάντως ότι το μισό travelstories έχει κάνει focus στο Ουζμπεκιστάν, ΝΑ ΠΑΤΕ, ασφαλέστατο, φθηνότατο, πολύ όμορφο!
Εξαιρετικό κείμενο, μπράβο.

Θα ήθελα να προσθέσω ότι σε περίπτωση που κάποιος δέχεται σχόλια για οποιονδήποτε λόγο από κάποιον που ΔΕΝ είναι αληθινός φίλος/οικογενεια, μπορεί είτε 1. Να μην τα καταγράφει καν στον εγκέφαλο του κ να πάει παρακάτω. 2. Να είναι κοφτός ότι δεν τα δέχεται. 3. Να τρολλάρει και σε γενικές γραμμές να μην έχει τέτοιους ανθρώπους στη ζωή του κ άμα τους έχει υποχρεωτικά, να μην τους μιλάει για τα προσωπικά του.

Είναι το ίδιο με το πώς απαντάμε στο 'γιατί δεν παντρεύεσαι/κανείς παιδιά'.

Είναι αρκετά απλά τα πράγματα.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.031
Likes
12.142
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ειπώθηκε και από άλλους πιο ευγενικά αλλά θα το ξαναπώ. Αφού έχετε ανθρώπους που σας ενοχλεί η γνώμη τους γιατί τους δίνετε το λόγο να σας την λένε; Γιατί συμμετέχετε σε συζήτηση μαζί τους;

Δεν με ενοχλεί η άποψη του οποιουδήποτε, όλοι έχουν δικαίωμα να μου την κάνουν γνωστή και πάντα την λαμβάνω υπόψη και την αξιολογώ. Αν δεν με πείθει καταλήγει αργά ή γρήγορα στη λήθη.

Διαφωνώ πως υπάρχει κακία. Προκατάληψη, στερεότυπα και κυρίως φόβος για το άγνωστο ή ατυχή γεγονότα είναι τα κίνητρα όσων αντιδρούν αρνητικά στις ταξιδιωτικές μας επιλογές.

Τώρα αν ο άλλος θέλει να φλεξαρει με το ταξίδι του και περιμένει πως όλοι πρέπει να ενθουσιαστούν ή να του πουν μπράβο, δυστυχώς θα απογοητευτεί.

Υπάρχουν οικογένειες που μετρούν και το ένα ευρώ για να βγάλουν το μήνα, ξοδεύοντας μόνο για τα απαραίτητα. Τα ταξίδια τα βλέπουν σαν όνειρο και θα ήθελαν πολύ να κάνουν έστω και ένα αλλά δεν τους βγαίνουν τα κουκιά. Παρόλα αυτά ρωτούν από ενδιαφέρον για το κόστος μπας και καταφέρουν κάποτε να πάνε ένα πιο ακριβό ταξίδι. Που το βρίσκεται το κακό;

Και φυσικά θα έδινα απόλυτο δίκαιο σε έναν άνθρωπο του μεροκάματου όταν του έλεγα για το "ουαου" ταξίδι μου αν μου απαντούσε "εδώ ο κόσμος καίγεται και το μουνί χτενιζεται".

Δεν συζητώ για τις ινσταγκραμικες φωτογραφίες. Πιο πλήξη πεθαίνεις. Ακόμη κι εγώ βαριέμαι να βλέπω τις δικές μου. Φαντάσου ένας που δεν τον ενδιαφέρουν τα ταξίδια.
 
Last edited:

KIKI

Member
Μηνύματα
2.697
Likes
6.676
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Δεκέμβρης του 2004, δυο μέρες μετά το τσουνάμι στον ινδικό κι εγώ ετοιμάζομαι για Κούβα. Κάνοντας μια τελευταία βόλτα πέφτω πάνω σε γνωστούς. Μετά τα τυπικά έρχεται η ερώτηση:
-Για πού ετοιμάζεσαι φέτος;
-Φεύγω αύριο για Κούβα.
-Τι; εκεί τα πράγματα είναι δύσκολα! (φρίκη στο βλέμα)
(εγώ νομίζοντας ότι θα το πάει στα πολιτικά, περιμένω την επόμενη ατάκα)
-Δεν είδες τι έγινε με το τσουνάμι, ο κόσμος πνίγεται!
-Μα... η Κούβα είναι στην άλλη άκρη της γης από εκεί...
-Δεν έχει σημασία, ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται.

Εκεί λοιπόν, κάπου είκοσι χρόνια πίσω, αποφάσισα ότι ο καθένας λέει ό,τι θέλει, τζάμπα είναι. Αυτοί θα λένε τα δικά τους, εγώ τα δικά μου και όλοι θα είμαστε ευχαριστημένοι...
Xaxaxa
Δεν ειναι μονο στο δημοτικο αλλα και στη β βαθμια.
Εγω εμαθα γεωγραφια μετα τα 25 που αρχισα να τη διδασκω υποχρεωτικα.
Δεν ειναι σημαντικο μαθημα, οχι σημαντικοτερο απο τα μαθηματικα. Τελος παντων ποιος οριζει τι ειναι σημαντικο, ας ξερει ο,τι ενδιαφερει τον καθεναν. Αλλος δεν ξερει αρχαια κι ειναι μια χαρα ατομο.
μου εχει συμβει με τη μανα μου .Εγω στο Νεπάλ ,φασαριες στην Αιγυπτο να λεει στον αδελφό μου
που γυριζει αυτη κινδυνευει
Αλλα ηταν παιδι του πολεμου ,ειχε τελειωσει μόνο Δημοτικό.
Νεοι ανθρωποι να μην γνωριζουν που ειναι ο Ινδικος και που η Κούβα δεν το δεχομαι.
Οπως σοκαρομαι με την νυφη μου ,αποφοιτη Πανεπιστημιου οταν σε κουιζ ποσες περιπου χωρες εχει η Αφρική η παικτρια να απαντάει οκτώ , εγω να τραβαω τα μαλλια μου και αυτη να αναρωτιεται γιατι.
Η Γεωγραφια ειναι βασικό μαθημα για μενα ,να γνωριζεις τα κυριοτερα για τον πλανητη που ζεις.
Να μην ξερεις το Σουρίναμ η ποσες ειναι οι Γουινεες κατανοητο αλλά οχι που πεφτει η Αμερική η η Ρωσια. Και οι δυο ημασταν καλες στα Αρχαια και τα Λατινικά αλλά σε μια συνομιλια δυσκολα τα χρησιμοποιουμε. Ασχετως ταξιδιων οταν γινεται κατι πχ τωρα με το Ισραηλ καλό ειναι να γνωρίζουμε που πεφτει και τα συνορα του . Για να κατανοουμε τη βαρυτητα της καταστασης και τις επιπτώσεις που μπορει να φερει στις ζωες μας στον τουρισμο μας για παραδειγμα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.858
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom