Ρωσία Διαδικασία και κόστος έκδοσης VISA για Ρωσία

alice~

Member
Μηνύματα
714
Likes
1.167
Ταξίδι-Όνειρο
Iceland
:shock::shock::shock: Απίθανο μου φαίνεται
Όσο ήμουν ερασμους στην Πολωνία μας είχαν ενημερώσει για ένα ταξίδι στην Φινλανδία και από εκεί θα πήγαιναν Ρωσια με πλοίο, και το προωθούσαν κυριως επειδή δεν θα χρειαζόταν βίζα. Δεν ξέρω, ίσως να μην χρειαζόταν επειδή θα έμεναν λίγες μέρες; Ας μην παραπληροφορώ, αν κάποιος ξέρει σίγουρα ας πει :p
 

alice~

Member
Μηνύματα
714
Likes
1.167
Ταξίδι-Όνειρο
Iceland
Ενημέρωση επειδή το κοίταξα λιγο: αν ταξιδέψεις με πλοίο και μείνεις μέχρι 72 ώρες, τότε ναι δεν χρειάζεται βίζα :p
 
Μηνύματα
1.992
Likes
6.323
Ενημέρωση επειδή το κοίταξα λιγο: αν ταξιδέψεις με πλοίο και μείνεις μέχρι 72 ώρες, τότε ναι δεν χρειάζεται βίζα :p
Ναι, φαντάζομαι το κάνουν για τους τουρίστες από τη Βαλτική, τις κρουαζιέρες εκεί κτλ. Αλλά αν εγώ πάω ας πούμε με πλοίο από τη Μαύρη Θάλασσα στο Sochi ή το Novorossiysk, λέω ότι θα μου ζητήσουν visa, σιγά μη με αφήσουν τρεις μέρες να αλωνίζω. Τώρα που το τσέκαρα κι εγώ, αυτό ισχύει για επισκέπτες μέσω θαλάσσης, για 72 ώρες, με την προϋπόθεση ότι κοιμάσαι στο πλοίο και έχεις οδηγό κλεισμένο από συγκεκριμένα πρακτορεία για να σε συνοδεύει μόνιμα, δηλαδή όχι μόνος στην εκάστοτε πόλη. Από όσα διάβασα, ουσιαστικά ισχύει για την Πετρούπολη, μιας και δε νομίζω να πηγαίνει κάποιος στο Anadir για παράδειγμα με πλοίο για τρεις μέρες, ναυτικών εξαιρουμένων.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.488
Likes
28.973
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Ξέρει κάποιος αν αλλάζει κάτι στην visa αν μπεις στην χώρα απο Φινλανδία ?
Δεν αλλάζει. Εκτός αν μπεις με κρουαζιέρα από τη Φινλανδία στην Αγ. Πετρούπολη συγκεκριμένα. Θα πρέπει να μένεις στο πλοίο, και ως 72 ώρες.
Κάποιοι ισχυρίζονται ότι μπορείς να το κάνεις και με "όχι ακριβώς κρουαζιέρα", με ξενοδοχείο στην πόλη:
http://www.saint-petersburg.com/russian-visa/st-petersburg-by-ferry-visa-free/
 
Μηνύματα
1.992
Likes
6.323
Αυτό ακριβώς (που είπε και ο Taver ), τίποτα άλλο. :cool:
Αν κάποιος μπει χωρίς visa ή με άλλο τρόπο και βγει ξανά, να μας πει να μάθουμε κι εμείς. :D
 

adiaforos

Member
Μηνύματα
1.057
Likes
1.606
Το είχα ψάξει πέρυσι για υπό σχέδιο ταξίδι, είχα ζοριστεί να βρω πληροφόρηση, αλλά εν τέλει είχα βγάλει άκρη. Ισχύει η visa-free entry ως 72 ώρες υπό προϋποθέσεις, δεν αφορά μόνο επιβάτες κρουαζιέρας οι οποίοι μένουν στο πλοίο, αλλά και επιβάτες του ferry που μπορούν να μείνουν σε ξενοδοχείο (ως δύο νύχτες), οι οποίοι όμως απαιτείται να μεταφερθούν στην πόλη (και να επιστρέψουν) με οργανωμένο city tour. Υπόψη ότι οι ώρες δεν είναι 72 αλλά αρκετές λιγότερες καθώς οι ώρες για το city tour είναι συγκεκριμένες και απαιτείται να έχεις επιστρέψει στο σημείο ελέγχου συγκεκριμένη ώρα. Υπάρχουν πληροφορίες στο trip advisor από κάποιους που το έχουν κάνει, αλλά σε ότι αφορά επίσημη ενημέρωση δεν βρίσκω κάτι τώρα, θυμάμαι όμως ότι κάτι είχα βρει μετά από αρκετή αναζήτηση.
 
Last edited:

ShamrockD

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Καλησπέρα σας,

Θέλοντας να πραγματοποιήσω ένα ταξίδι στην Αγ. Πετρούπολη το Δεκέμβριο, έχω χαθεί και εγώ διαβάζοντας για την διαδικασία της visa.

Επειδή μου αρέσει να γίνονται τα πράγματα εύκολα και γρήγορα και ας πληρώσω κάτι παραπάνω, φαντάζομαι πρέπει σαν καλύτερο τρόπο να ακολουθήσω το https://vhs-greece.com/page/743?domain=18&language=58.

Ερωτήσεις:

1) Χρειάζεται να προετοιμάσω κάτι πριν κλείσω ραντεβού? Δικαιολογητικά/Έγγραφα?
2) Ταξιδιωτική Ασφάλιση απο που?
3) Πέρα απο το (1) και το (2) χρειάζομαι κάτι άλλο? Θα με φιλοξενήσει φίλη, οπότε δεν έχω πρόσκληση κτλ.

Τέλος (4), έχει βγάλει μια ανακοίνωση το vhs οτι δεν δέχετε πλέον φυσικά πρόσωπα. Τι παίζει?

Ευχαριστώ
 
Μηνύματα
10
Likes
6
Καλησπέρα αγαπητοί! Λοιπόν .. Τα έχω χαμένα. Μένω Λάρισα και έκλεισα ταξίδι 3ημερο στη Μόσχα με τη σύζυγο σε 7 μήνες, με aegean. Μου άρεσε η τιμή και το καπαρωσα.
Ρώτησα σε ταξιδιωτικά πρακτορεία της περιοχής και μου είπαν για βίζα 120 το άτομο.
Διαβασα τα σχόλια σας παραπάνω και μπερδεύτηκα.
Δεν μπορώ να αποφύγω τόσο μεγάλο κόστος; δηλαδή όσοι μένουμε επαρχία τα σκαμε ακριβά ;
Παρακαλώ τα φώτα σας

Επειδη εκατσα και ασχοληθηκα μονος για την εκδοση Βιζας για εμενα και 2 φιλους μου που θα ταξιδεψουμε μαζι εχω να πω τα εξης:
1. Συμπληρωση ηλεκτρονικης αιτησης στο visa.kdmid.ru και κατοπιν εκτυπωση της για καθε ταξιδιωτη.
2. Το χοστελ στο οποιο εκανα κρατηση μεσω του booking δεν απαντησε σε 2 email που του απεστειλα με αποτελεσμα να αποτανθω εντελει στο site αυτο g-hostel.ru/vizovaya-podderzhka για το visa support οπου συμπληρωσα κανονικα τα στοιχεια που ζητησε και εναντι 11,5 ευρω το ατομο μου αποστειλανε email κανονικα με αρχειο pdf.Στο εγγραφο αυτο υπαρχει το voucher που απαιτειται.
3. Ταξιδιωτικη ασφαλιση εκδωσα απο το κτηριο που βρισκεται ακριβως διπλα απο τη Ρωσικο προξενειο στη Τζαβελλα 5, εναντι 1,4 ευρω τη μερα.Το εν λογω κτηριο εχει μια πινακιδα απ'εξω που αναγραφει Ρωσικο πολιτιστικο κεντρο η κατι αντιστοιχο εν πασει περιπτωσει και δεν το κανεις με τιποτα για ασφαλιστικο γραφειο.
4. Χρειαζεται να εχεις μια εγχρωμη φωτογραφια μαζι σου για την αιτηση η οποια να μην εχει τραβηχτει περισσοτερο απο 6 μηνες πριν την ημερομηνια καταθεσης των δικαιολογητικων.
5. Επειδη αρκετοι δεν το γνωριζουν,την ημερα κατα την οποια προσκομιζεις τα απαραιτητα δικαιολογητικα στο προξενειο θα ΠΡΕΠΕΙ να υπαρχουν και τα διαβατηρια οσων θα ταξιδεψουν.Τα κρατανε στο προξενειο μεχρι την μερα που θα σου εκδωσουν τη βιζα.Ακομα να πω οτι,τα διαβατηρια θα πρεπει να εχουν καποιες σελιδες κενες για να επικολληθει πανω η βιζα και να εχουν χρονο ζωης τουλαχιστον 6 μηνες απο τη μερα της αναχωρησης.
6. Στο τελος της συμπληρωσης της αιτησης στο site που αναφερα παραπανω,ερωτασαι που θα καταθεσεις τα εγγραφα,στο κεντρο θεωρησεως βιζας (VFS) η στη πρεσβεια της Ρωσιας (Embassy of Russian federation).Το κεντρο θεωρησης βιζας χρεωνει 21 ευρω το ατομο εξτρα,επομενως για οσους μπορουν να το αποφυγουν, επιλεγουν τη πρεσβεια.
7. Οταν ολοκληρωθει η καταθεση των εγγραφων στο προξενειο,σου δινουν ενα αποκομμα στο οποιο αναγραφεται η ημερομηνια που πρεπει να περασεις για να παραλαβεις τη βιζα μετα του διαβατηριου σου. Επισης,σου δινουν εναν τραπεζικο λογαριασμο της Εθνικης τραπεζας οπου πρεπει να καταβαλεις το παραβολο των 35 ευρω το ατομο για την διαδικασια εκδοσης της βιζας.

Συνολικο κοστος εκδοσης της βιζας και μονο, για 5 ημερες που θα ταξιδεψω εγω: 7 ευρω ταξιδιωτικη ασφαλεια + 11,5 ευρω εκδοση visa support documents +35 ευρω παραβολο= 53,5 ευρω το ατομο.Επειδη το εχω δει να το γραφουν αρκετοι εδω μεσα,το κοστος σε καποιο ταξιδιωτικο γραφειο ειναι 90 ευρω + την ταξιδιωτικη ασφαλεια.ΑΝ μιλαγαμε για 5 με 10 ευρω παραπανω ισως να αξιζε,αλλα εδω προκειται για το διπλασιο κοστος.Δεν υπαρχει κανενας λογος για μενα να πληρωσετε ουσιαστικα τη τεχνογνωσια-διασυνδεσεις του γραφειου σε κατι που μπορειτε με τρεξιμο 3-4 ημερων να κανετε μονοι σας και πιειτε 2 ποτηρια βοτκας στην υγεια τους οταν με το καλο φτασετε στη Ρωσια.Αυτα απο μενα και ελπιζω να βοηθησα.
Και εμείς που μένουμε επαρχία και δεν παίζει να πάμε όποτε θέλουμε στο προξενείο;
Υπάρχει τρόπος να σταλούν τα δικαιολογητικά ταχυδρομικά ή ηλεκτρονικά;
 
Last edited by a moderator:

Natasa Ch

Member
Μηνύματα
244
Likes
210
Κι εμείς Χανιά μένουμε, και θυμάμαι για να βγάλουμε βίζα, ήταν μονόδρομος το πρακτορείο. είχαμε στειλει ταχυδρομικως τα διαβατήρια μας σε πρακτορείο που αναλάμβανε στη Θεσσαλονικη, γιατί η βίζα ουσιαστικά είναι ένα αυτοκόλλητο που σου κολλανε πάνω στο διαβατηριο. Δεν είναι δηλαδή σαν την βίζα για ΗΠΑ. Και τα στειλαμε με μιση καρδιά, φιβομασταν μη χαθουν, και 20 μερες μετά, τα είχαμε πίσω. Το κόστος όντως κάπου εκει στα 120 ήταν.
 
Μηνύματα
1.992
Likes
6.323
90 ευρώ συν περιπου 1 ευρω ανά ημερα για ασφαλιση, στο Μουζενιδη. Τους καλεις, στελνεις τα διαβατηρια με κουριερ, ζητας καποια εκπτωση αν ειστε καμποσα ατομα, οποτε ισως σου χαρισουν την ασφαλιση ή κατι τετοιο. Σε κμια εβδομαδα τα εχεις παλι σπιτι σου, ετοιμα.
 

Natasa Ch

Member
Μηνύματα
244
Likes
210
Όντως, στο μουζενιδη τα καναμε κι εμεις. Και πρεπει να έχεις ήδη βρει κατάλυμα ώστε να δηλώσεις διευθυνση, κάτι σαν αίτηση φιλοξενιας
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.197
Μηνύματα
883.597
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom