Ρωσία Διαδικασία και κόστος έκδοσης VISA για Ρωσία

Alex0077

Member
Μηνύματα
235
Likes
117
Μάλιστα... να κάνω και εγώ το ίδιο αν είναι... Απλά στο τηλέφωνο μου είπαν μόνο με ραντεβού.. και μάλιστα με προέτρεψαν σε αυτό το site http://athens.kdmid.ru που όντως είναι online πλατφορμα για να κλεινεις ραντεβου..
 

Alex0077

Member
Μηνύματα
235
Likes
117
Το γράφω και εδώ για όποιον στο μέλλον ενδιαφερθεί.. Πήγα σήμερα στην πρεσβεία στην Αθήνα στο Χαλάνδρι (Τζαβέλλα) και δεν δεχόντουσαν χωρίς ραντεβού.. Οπότε έφυγα έτσι.. χωρίς να δεχτούν τα δικαιολογητικά. Στην πόρτα έχουν αυτό το site που από ότι μου είπαν είναι καινούριο http://q.midpass.ru/ που μέσα σε αυτό κλείνεις ραντεβού και εμφανίζει διαθέσιμες ώρες για 1 βδομάδα μπροστά. Εκτυπώνεις το χαρτί είτε αποθηκεύεις τον κωδικό στο mail για να μπορέσουν να σε δεχτούν
 

georgiou.cr

Member
Μηνύματα
8
Likes
1
Καλησπέρα σε όλους :) Μια ερωτησούλα για όποιoν θυμάται : Στην ηλεκτρονική αίτηση στο https://visa.kdmid.ru , εκεί που ρωτάει Do you have medical insurance policy valid in Russia, βάζεις ναι ή όχι ? Αν ναι μπορώ να την προμηθευτώ ηλεκτρονικά από traverussia και να συμπληρώσω την αίτηση ?
Ευχαριστώ
 

Alex0077

Member
Μηνύματα
235
Likes
117
Ναι μπορείς . Εγώ είχα αγοράσει την ασφάλεια της aegean από το site συγκεκριμένα και είχα βάλει εταιρία και αριθμό συμβολαίου (το συμβόλαιο θα πρέπει να είναι στα αγγλικά μόνο). Η ασφάλεια είναι απαραίτητη . Αν βάλεις no θα σου πούνε να αγοράσεις την κλασική που αναφέρουν όλοι εδώ με 2 ευρώ την ημέρα αν δεν κάνω λάθος
 

Alex0077

Member
Μηνύματα
235
Likes
117
Δεν ξέρω τι πολιτικές έχουν άλλες εταιρίας. Τη δική μου την πλήρωσα επιτόπου με κάρτα και μου έστειλαν το ασφαλιστήριο με mail. Το εκτύπωσα και πήγα αυτό στo προξενείο και ήταν μια χαρά. Από ότι είδα τσεκάρουν τον αριθμό συμβολαίου και την ασφαλιστική εταιρία. Αυτό που τους νοιάζει είναι η ασφάλεια να καλύπτει ένα ποσό σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
 

Naoko

New Member
Μηνύματα
3
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Οσακα
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Alo!Μπήκα κ γω στην διαδικασία γ εκδοσης visa ,καθώς πρόκειται να επισκεφθώ τη Ρωσια. Πολύ χρήσιμες ολες οι προηγουμενες αναφορες.Απευθύνθηκα λοιπόν στο vhs .μ είπαν σε 5 μέρες θα είναι έτοιμο.χρειαστηκε το διαβατήριο,ταυτότητα ,ασφάλικη καλυψη και 80€! Έχει κάποιος πρόσφατη εμπειρία έκδοσης μέσω vhs? Κ έχω κ ακόμη μια απορία..το διαβατήριο πρέπει το κρατούν ε; (Απορία ανησυχίας γτι το διαβατήριο δεν το αφήνω πουθενά)
 

Alex0077

Member
Μηνύματα
235
Likes
117
Το κρατάνε γιατί εκεί πάνω σε μια σελίδα θα κολλήσουν και τη βίζα μέσα στο διαβατήριό σου. Αν είσαι Αθήνα γιατί δεν πήγες στο προξενείο όμως να γλιτώσεις 45 ευρώ;
 

Naoko

New Member
Μηνύματα
3
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Οσακα
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Το κρατάνε γιατί εκεί πάνω σε μια σελίδα θα κολλήσουν και τη βίζα μέσα στο διαβατήριό σου. Αν είσαι Αθήνα γιατί δεν πήγες στο προξενείο όμως να γλιτώσεις 45 ευρώ;
Προξενείο ζήτησαν 60€(90€ αν είναι επείγον) και original voucher από ξενοδοχεία διαμονής...η "πρόσκληση" από το ξενοδοχείο κόστιζε 15€+20€ να τη στείλουν original στο προξενείο συν ο,τι έβγαζαν επιπλέον...
Κατάλαβα καλά ότι όταν απευθυνθηκες προξενείο έπρεπε να κλεισεις ραντεβού;
 

Alex0077

Member
Μηνύματα
235
Likes
117
Ναι σωστά κλείνεις ραντεβού και τα προξενικά τέλη είναι 35 ευρώ. Αυτά πληρώνεις για τη βίζα. Τώρα ότι άλλο θέλεις αν δεν σου δίνει το ξενοδοχείο σου πρόσκληση ή ασφάλεια μπορείς να τα κάνεις όπου θέλεις...
 

alex1981

New Member
Μηνύματα
3
Likes
2
γραφτηκα στο Forum για να αναφερω και εγω την εμπειρια μου για την εκδοση visas για Russia αφου δεν υπαρχει καποιο τελευταιο post ωστε να βοηθησει πιθανοτατα καποιον.
A.to invitation και το voucher μου το εστειλαν απο ρωσσια απευθειας.ενα Pdf ηταν το οποιο το εκτυπωσα.Δεν χρειαστηκε το πρωτοτυπο. Το πλήρωσα μαζι με καποιες μεταφορες απο το αεροδρομιο μεχρι εκει που θα μεινω.
παμε στο θεμα της visas τωρα.
Συμπληρωσα online την αιτηση εδω https://visa.kdmid.ru/PetitionChoice.aspx
πηρα μια φωτογραφια διαβατηριου που απλα την εκοψα λιγακι για να γινει μικροτερη.
εκτυπωσα το voucher /invitation και ξεκινησα για να δω τι παιζει με visa.
Πηγα στο προξενειο στο οποιο ο φυλακας φωναξε καποιο αλλο ατομο το οποιο κλασσικα με παρεπεμψε να παω στην http://www.vfsglobal.com/.
Πηγα στην http://www.vfsglobal.com/ και ρωτησα για το θεμα ασφαλειας. Ειχα ασφαλεια για βουνο και την ρωτησα αν ισχυει .Μου λεει αν εχεις χαρτι που να λεει οτι ισχυει στην ρωσσια μπορεις να την χρησιμοποιησεις.Μια που ειναι ασφαλεια για βουνα οποτε ηθελε χρονο για να τους πω να μου στειλουν ασφαλιστηριο συμβολαιο εβγαλα την δικια τους ασφαλεια που ειχαν εκει.Για 11 μερες 15,40 ευρω. Μου λεει παρε την ασφαλεια εκτυπωσε την αιτηση σου και πηγαινε στο προξενειο να τα βγαλεις εκει για να μην πληρωσεις εδω εξτρα λεφτα. Λεει μια κοπελα εκει οτι τα ραντεβου για προξενειο ειναι συμπληρωμενα ολα μεχρι 20/07/2018. Αλλα μου λεει πηγαινε εκει και προσπαθησε να τους πεισεις να μπεις. Απεξω απο το προξενειο ελεγε για ραντεβου στο site https://q.midpass.ru/en στο οποιο αμα μπει καποιος θα δει οτι δεν υπαρχει καμια θεση για κανενα μηνα για ραντεβου.
Το ιδιο το Site σου λεει να πας στο https://athens.kdmid.ru/ το οποιο ζηταει στοιχεια και στην πραξη πρεπει να πας στο http://athens.kdmid.ru/ το οποιο ειναι το ιδιο χωρις Https: .Εκει ειδα πραγματι οτι δεν υπαρχει θεση μεχρι 20/07/2018 και απο την vfs μου ειπαν οτι κανουν 2 visa την ημερα. Μαλλον στο προξενειο δεν θελουν να μπλεκουν με ιδιωτες.και ισχυει αυτο αφου στο site ακομα και αυγουστο να βαλω σου δινει μονο 2 ωρες να πας
8/24/2018 10:00:00 AM( Окно №5/Window №5)
8/24/2018 10:15:00 AM( Окно №5/Window №5)
Οκ αφου φευγω 20 και δυστυχως αργησα να προνοησω λεω οκ θα παω και θα δοκιμασω χωρις ραντεβου.Παω σημερα μου λενε οχι δεν γινεται να μπεις μεσα χωρις ραντεβου να πας σε αλλη εταιρεια που αναλαμβανει.
Πηγα στην vfs στην οποια χρεωσαν 35 που ειναι το διαβατηριο.Oκ δεκτο αυτο.25 για την υπηρεσια τους ,2 ευρω για να σου ερθει μυνημα και 10 ευρω για να διορθωσουν καποια λαθη στην αιτηση που ειχα κανει Online και να την εκτυπωσουν.βεβαια στην αιτηση ειναι ευκολο να γινει λαθος αφου και η βοηθεια που εχουν δεν ειναι οτι καλυτερο.Iσως αν την εβαζα στα αγγλικα να ηταν καλυτερα.Tα λαθακια που εκανα ειναι τα 3 παρακατω.
α.ειχα βαλει οτι θα καταθεσω τα χαρτια στο προξενειο το οποιο δεν ηταν λαθος αφου εκει ηθελα να τα καταθεσω.
β.προς το τελος της αιτησης λεει για μονιμη κατοικια και για εργασια αλλα δεν καταλαβα οτι εννοουσε για τα στοιχεια εδω αλλα νομιζα οτι ηταν πεδια για καποιον που εχει καποιο σπιτι ή δουλευει στην ρωσσια.
γ.στα μερη που θα περασεις για μενα ηταν το αεροδρομιο σαν transit και μετα ο τελικος προορισμος.εβαλα το αεροδρομιο και διπλα σε παρενθεση (transit) το οποιο δεν χρειαζεται.O λογος που μπερδευτηκα ειναι οτι ο ενας στο voucher το γραφει το transit και σου λεει καντα οπως τα βλεπεις αλλα στο site σου εχει ετοιμα τα μερη να τα διαλεξεις μεν αλλα σε αφηνει να γραψεις κα επιπλεον κατι. Οποτε αναγκαστηκα να πληρωσω και τα 10 της αλλαγης της αιτησης αλλιως θα πρεπε να παω σπιτι και να ξαναπαω στο γραφειο (παιζει να τα πληρωνα σε βενζινες).
Oποτε τι θα εκανα αν ηταν να ξαναεκλεινα visa.Καταρχην θα ξεκιναγα τις διαδικασιες πιο νωρις για να εχω χρονο.αργησα να τις ξεκινησω και με βαση οτι θελει η visa 7-10 μερες προλαβαινω οριακα οποτε δεν ηθελα να γινει λαθος.
β.θα εκλεινα ραντεβου με προξενειο για να πληρωσω 35 ευρω και οχι 72 που πληρωσα τωρα. και παιζει και με το προξενειο να εκλεινα 2 ραντεβου με διαφορα 2 ημερων ή μιας ημερας οποτε αν ειχα κανει κατι λαθος να ειχα ετοιμο ραντεβου.αν ολα πηγαιναν καλα θα ακυρωνα το δευτερο.
γ.για την ιδιωτικη ασφαλεια που τους ειπα οτι διπλα στο προξενειο εχει για ασφαλεια δεν ηξεραν τιποτα.
αυτη ειναι ι ιστορια μου.την εγραψα μηπως βοηθησω καποιον ωστε να δει την διαδικασια και ενδεχομενων να γλυτωσει τα εξτρα λεφτα .δυστυχως οπως ειπαν οι περισσοτεροι το προξενειο απλα θελει να δουλευει με ενδιαμεσους ειτε για τον λογο οτι δεν εχουν Face το face τον πελατη οποτε ολα πιο ευκολα ειτε και για λογους μιζας οπως αναφερθηκε.
 
Last edited:

Alex0077

Member
Μηνύματα
235
Likes
117
Εγώ πάντως που έκανα τις διαδικασίες για βίζα τον Μάρτιο φέτος... Το μόνο που με δυσκόλεψε ήταν το ραντεβού στο προξενείο και με τα sites τους. Το σωστό site για να κλείσεις ραντεβού με το προξενείο είναι το https://q.midpass.ru/en Το άλλο https://athens.kdmid.ru/ είναι εκτός λειτουργίας με την έννοια ότι ποτέ δε θα βρεθεί διαθέσιμο ραντεβού και το κοίταζα για ένα διάστημα 2 εβδομάδων σχεδόν κάθε μέρα. Αντίθετω στο πρώτο site έβρισκα άμεσα ραντεβού. Αλλά τα ραντεβού δεν τα βγάζει από την αρχή για όλο το μήνα. Μπορεί πχ την Παρασκευή να ανοίξουν θέσεις μόνο για την επόμενη βδομάδα.. κοκ. Εγώ βρήκα πολύ εύκολα. Επίσης στο προξενείο ήταν αρκετά καλοί και είχαν διάθεση να βοηθήσουν σε κάποια μικρά λάθη. Πληρώνεις μόνο 35 ευρώ (με μετρητά αλλά και με κάρτα καθώς έχουν μηχάνημα) είτε σου δίνουν έναν τραπεζικό λογαριασμό να κάνεις έμβασμα μέσα σε ένα 24ωρο.

Τα 35 ευρώ με τα 70 που λένε στην vhs είναι μεγάλη διαφορά ιδιαίτερα αν πρόκειται για παραπάνω από ένα άτομο. Αυτά που λέω είναι για Αθήνα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.222
Μηνύματα
884.187
Μέλη
38.914
Νεότερο μέλος
daglas

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom