• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Ιανουάριος - Μάιος 2022 !

Διακοπές Ελλάδα με μικρά παιδιά

alma

Member
ιδανικές παραλίες για παιδιά με άμμο μέσα έξω είναι η Λήμνος πάντως
Πραγματικά η Λήμνος είναι εξαιρετική επιλογή.Εκτός από άμμο έχει και ρηχές παραλίες και καθαρές και πολύ συχνά γαλήνιες.Πολύ κατάλληλες για αυτό που ζητείται εδώ.

•είμαστ ανάμεσα Σέριφο καιΣίφνο (αναλογα τις μερες που θα βγουν θα παμε ή και στα 2 ή μονο Σίφνο ή μονο Σέριφο)

•Μήλο (πειτε μου κανει το νησι για παιδάκια 7 & 5 ετών γιατι οπως βλεπω τις φωτο οι παραλίες δεν ειμαι σίγουρη)

•Σκιάθο - Σκόπελο ( πάλι αναλογα τις μερες που θα βγουν θα παμε ή και στα 2 ή μονο Σκιάθο ή μονο Σκόπελο)

εχουμε 2 παιδια 7 & 5 ετων
Προσωπικά στο θέμα παραλιών, τα παραπάνω νησιά θα τα έβαζα με φθίνουσα σειρά ως εξής: Μήλος>Σκιάθος/Σκόπελος>Σέριφος>Σίφνος - αν τις κατέτασσα συνολικά ως νησιά η Σίφνος θα έμπαινε μάλλον δεύτερη.

Η Μήλος έχει πολλές και διαφορετικού τύπου παραλίες, για όλα τα γούστα, για μένα στο κομμάτι αυτό είναι από τα τοπ νησιά, αν κι έχω χρόνια να πάω. Παρ' όλα αυτά πολλά μέρη της θα τα εκτιμήσετε καλύτερα αν πάτε με παιδιά λιιίγο μεγαλύτερης ηλικίας (π.χ. Σαρακήνικο). Η Σκιάθος κι η Σκόπελος όμορφα νερά, πολύ πεύκο, η Σκιάθος ίσως να προκρίνεται λόγω των χρυσαφένιων αμμουδιών. Αν κι έχουν περάσει πολλά χρόνια από την επίσκεψή μου (και) στη Σκόπελο, θυμάμαι πιο μοιρασμένες τις παραλίες, όχι κυρίως βότσαλο όπως αναφέρουν οι συμφορουμίτες, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος - ή να είχαμε επιλέξει κυρίως τέτοιες παραλίες.
Η Σέριφος έχει αμμουδιές, όμορφες χωρίς να είναι κάτι συγκλονιστικό, σχετικά κλασικής ομορφιάς για τα κυκλαδίτικα δεδομένα, ενώ η Σίφνος έχει μέτριες παραλίες (όχι κακές, απλώς χωρίς να ξεχωρίζουν, π.χ. το Βαθύ ήταν αξιοπρεπής και με όσα ταιριάζουν στα γούστα σας), αλλά οι οικισμοί για μένα την ανεβάζουν πάνω από τον μέσο όρο των υπόλοιπων Κυκλάδων, που μου φάνηκαν ιδιαίτερα ενδιαφέροντες.

Συνεπώς, αν καταλήξετε σε συνδυαστική επιλογή (2 νησιά), θα προέκρινα τη Σκιάθο και Σκόπελο για την περίπτωσή σας, αν μιλάμε για ένα νησί μόνο οποιοδήποτε από τα παραπάνω, συν την επιλογή της Σέριφου, αν επιθυμείτε κυκλαδίτικο τοπίο κι αρχιτεκτονική, που υπερέχει. Προσωπικά, η Σέριφος μου θυμίζει πολύ ένα άλλο νησί των Βόρειων Σποράδων, τη Σκύρο, αλλά δεν είναι στις προτάσεις σας (και μάλλον ούτε καλύτερη συνολικά τη θεωρώ από Σκιάθο/Σκόπελο, με εξαίρεση το αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον).

το άρθρο αυτό έχει ενδιαφέρον για γονείς με μικρά παιδια..και λέμε νέες προτάσεις και ιδέες....Πολύ βασικό μάλλον είναι από που ξεκινάει ο καθένας...πχ άλλο να ξεκινάς από Αθήνα κι άλλο από Φλώρινα...κλπ.
Έχει κανείς άποψη για διακοπές με παιδάκια ή και γενικότερα στην περιοχή κάτω από Ν Πόρους Πιερίας δηλαδή για Αγιόκαμπο,Στόμιο, Μεσάγγαλα κλπ ????
Από παραλία Ψαρόλακας και προς τα κάτω, προσφέρεται παντού για οικογενειακές διακοπές. Μέχρι και το Ρακοπόταμο, ο οποίος έγινε της μόδας τελευταία, αλλά και πάλι αξίζει να πας. Έτσι κι αλλιώς, υποτίθεται ότι τα παιδιά δεν κάθονται στον ήλιο μεσημέρι, άρα είστε μια χαρά πρωί κι απόγευμα.

8avos

Member
Από παραλία Ψαρόλακας και προς τα κάτω, προσφέρεται παντού για οικογενειακές διακοπές. Μέχρι και το Ρακοπόταμο, ο οποίος έγινε της μόδας τελευταία, αλλά και πάλι αξίζει να πας. Έτσι κι αλλιώς, υποτίθεται ότι τα παιδιά δεν κάθονται στον ήλιο μεσημέρι, άρα είστε μια χαρά πρωί κι απόγευμα.
Στον ψαρολακα φέτος άνοιξε ένα μπιτσομπαρο το οποίο ναι μεν έχει και μουσική κ κόσμο "εξαιρετικά" εν τούτοις έχασε αυτό το μαγικό απομωνομενο "ψαγμενο" αν θες που το περιέβαλε!

Στον ψαρολακα φέτος άνοιξε ένα μπιτσομπαρο το οποίο ναι μεν έχει και μουσική κ κόσμο "εξαιρετικά" εν τούτοις έχασε αυτό το μαγικό απομωνομενο "ψαγμενο" αν θες που το περιέβαλε!
Γι αυτό πάμε στις 8:30, κι αναχωρούμε το πολύ ως τις 12 με τον μπόμπιρα :D

vaso1

Member
Εχω ενα μωράκι 9 μηνών κι θέλουμε να πάμε επιτέλους ένα Σάββατοκυριακο κάπου ύστερα από αρκετό καιρό.. Μου προτείνετε Μονεμβασιά η παπιγκο?τι θα βολέψει περισσότερο με το μωρό?εγώ ήθελα παπιγκο αλλα με προβληματίζει ο καιρός και Μήπως βαρεθούμε αν βρέχει συνεχεια μες στο ξενοδοχειο. Θέλουμε να παμε τωρα τέλη Σεπτέμβρη

Ntt

Member
Προσωπικά θα πρότεινα Μονεμβασιά.

1) Καλύτερος καιρός (στατιστικά).
2) Για ένα σαββατοκύριακο είναι πιο κοντινός προορισμός από το Πάπιγκο.
3) Αν σας έχουν λείψει τα μπάνια , ρίχνετε και καμία βουτιά.

Καλη σου ημερα!Δεν μας λες και την αφετηρια σου αλλα Μονεμβασια θα προτεινα κι εγω,αν ο σκοπος σου ειναι να μην ταλαιπωρηθεί(πολυ)το μωρακι σου.Εχοντας πάει στο παπιγκο,και αδου αφησεις την εθνικη στα Ιωάννινα(υποθέτω)εχει δυσκολο,αλλα πανεμορφο,δρομο εως επανω.Για την Μονεμβασια δεν εχω εικονα αλλα υποθετω οτι παλι αφου αφησεις την εθνικη,δεν θα εχει τοσο δυσκολο.

vaso1

Member
Ναι έχεις δίκιο Ναύπακτο μένω τα Γιάννενα από εδω είναι πολύ κοντά σε εμάς. Η αλήθεια είναι θα προτιμούσα βουνό εδώ έχουμε θαλασσα και ήθελα κάτι διαφορετικό. Σκέφτομαι επίσης Δημητσάνα Στεμνίτσα

pmaria

Member
προτεινω κι εγω Μονεμβασια.
Είναι υπέροχη, χαλαρωτικη και οχι μακριά απο τα πάντα. Εχει πολλές βόλτες μεσα στην Καστροπολιτεία και αρκετες διαδρομές με αυτοκίνητο εκτός.
Το Πάπιγκο επίσης υπέροχο, (εχω πάει πριν 25 χρονια...) νομίζω οτι είναι στην άκρη του κόσμου. Και εκεί πρέπει να πας και πεζοπορεία στα βουνά, στο καταφύγιο, στη δρακόλιμνη, που με το μωρό ίσως είναι λιγο δύσκολο.

pmaria

Member
ναι, και Δημητσάνα, Βυτίνα έχω πάει (χειμώνα βέβαια). Είναι υπέροχες, ΑΛΛΛΑAA πάλι με το μωρό - καρότσι δεν μπορείς να φτάσεις στις μονές φιλοσόφου, προδρόμου και σε κάποια άλλα σημεία όπως σπίτι κολοκοτροναίων, νεροτριβιά... Εκτός κι αν δε σε πειράζει να μην τα δεις τώρα και απλά να αράξεις στα υπέροχα χωριά.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.236
Μέλη
39.941
Νεότερο μέλος
lpapaulakis@gmail

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom