Διακοπές μετ' εμποδίων στα Χανιά και όχι μόνο!!

HKLEOPATRA

Member
Μηνύματα
304
Likes
1.055
Επόμενο Ταξίδι
ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΒΡΟΤΣΛΑΒ
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο !!!!

"Αν θέλεις κάτι πολύ όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το πραγματοποιήσεις...."

Έτσι και το δικό μας ταξίδι στα Χανιά αν και έπαιζε να ακυρωθεί μέχρι τελευταία στιγμή λόγω των πολύ κακών επαγγελματικών εξελίξεων στην οικογένεια τελικά πραγματοποιήθηκε και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Ξεκινήσαμε με τα δυο παιδιά μας ηλικίας 3 και 5 ετών λίγο πυρετούλη ο μεγάλος αλλά δεν μας πτοούν αυτά στις διακοπές. "θα τον βάλω στη θάλασσα που όλα τα γιατρεύει και θα γίνει μια χαρά" σκέφτηκα ...όπως και έγινε .Πετούσαμε από Θεσσαλονίκη με rynair και είχα μια ανησυχία για τις αποσκευές μας μια που ήταν ελαφρώς υπέρβαρες. Ελα μωρέ για μισό κιλό παραπάνω στην κάθε βαλίτσα σκέφτηκα, αν χρειαστεί θα βγάλω και θα φορέσω καμιά μπλούζα παραπάνω !!! τελικά στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης παραήταν χαλαροί. Ούτε βαλίτσες δεν μας ζύγισαν ούτε παρατήρηση μου έκαναν που κρατούσα και μια μικρή τσάντα. Αυτά είναι τα καλά της πόλη μου σκέφτηκα...Ήρθε η ώρα της επιβίβασης Είχα μια μικρή αγωνία για το αεροπλάνο μια που ο μικρός είχε ανεβεί μια φορα όταν ήταν ενός και δεν ήξερα αν θα φοβηθεί. Τελικά ούτε γάτα ούτε ζημιά. Μέσα στον ενθουσιασμό και οι δύο τους. Αχ τελικά είναι δικά μου παιδιά σκέφτηκα...(είχα μια αμφιβολία τόσο καιρό μήπως μου έδωσαν λάθος παιδιά στο μαιευτήριο όπως μου έλεγε από μικρή η μαμά μου..).Στο αεροπλάνο δύο πράγματα έχω να σχολιάσω ότι πληρώσαμε 3 ευρώ για ένα μικρό μπουκαλάκι νερό, πράγμα που του έδινε μια συλλεκτική αξία γιατο λόγο αυτό το μπουκάλι έφτασε μέχρι τα Χανιά για να ελεχθεί από έμπειρους συλλέκτες...και τα απαίσια λαζάνια που μου σέρβιραν..
Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας ήταν χαλαρό μια που φτάσαμε μεσημέρι εκεί. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο χαλάρωση για καμιά ώρα(μην παραχαλαρώσει η ομάδα..) και μετά εξόρμηση για πρώτη γνωριμία με την πόλη των Χανίων. Είναι άλλο να σου το λένε και άλλο να την βλέπεις την ομορφιά αυτής της πόλης !!!
Κάναμε βόλτες για αρκετή ώρα γιατί δεν χορταίναμε τα στενά της παλιάς πόλης. όταν τελικά τα ξεπάτωσα τα καημένα αποφασίσαμε να πάμε κάπου για φαγητό. Είχα διαβάσει πολλές προτάσεις από το forumαλλά τελικά την απόφαση την πήραν οι μικροί εκδρομείς. Ήταν ένα μαγαζί σε ένα παλιό βομβαρδισμένο από τους Γερμανούς κτίριο στην παλιά πόλη που δεν συγκράτησα το όνομα του που είχε εσωτερική αυλή και δύο παλικάρια που έλεγαν καταπληκτικά τραγούδια!! Αν και φαινόταν ότι το φαγητό δεν θα ήταν τίποτα το ιδιαίτερο μας κέρδισε τελικά η τέχνη !!! Η επιλογή των μικρών αποδείχτηκε πολύ καλή μια που δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει το ταξίδι μας στα Χανιά με καλύτερο τρόπο. Οι μικροί κάθισα κοντα στους τραγουδιστές παρακολουθώντας τους όλο το βράδυ εκστασιασμένοι χωρίς να μας ενοχλούν. Τελικά το μαγαζί έγινε μια παρέα αφού αργότερα πήραν το μπαγλαμαδάκι και τραγούδησαν ακόμη και οι πελάτες του μαγαζιού.

Την δεύτερη ημέρα αποφασίσαμε να πάμε στην Φαλάσερνα για μπάνιο. Πήγαμε σε ένα κολπίσκο προς τα δεξιά γιατί δεν ήταν τόσο απότομη η αμμουδιά όσο η κεντρική παραλία, είχε λιγότερο κόσμο και ήταν πιο κατάλληλη για τα παιδιά. Οταν ξεκινήσαμε μας είχαν προετοιμάσει για την "αμμοβολή" που θα υποστούμε. Τελικά ήμασταν και εδώ τυχεροί γιατί δεν φυσούσε και η θάλασσα ήταν απλά υπέροχη !!!
Αργά το απόγευμα αποφασίσαμε να πάμε για φαγητό στην Kαλυβιανή. Tο ομώνυμο μαγαζί δεν λειτουργούσε πια ως εστιατόριο και έτσι πήγαμε στην " Γραμβούσα" πρόταση και της Rethymo άκρως επιτυχημένη όπως αποδείχτηκε. Το μαγαζί ήταν πανέμορφο, ο τρόπος σερβιρίσματος πολύ πρωτότυπος , τα μαχαιροπίρουνα ήταν σε ένα πανέμορφο ταγάρι στο κέντρο του τραπεζιού και το φαγητό ακόμη καλύτερο. Στο τέλος μας περίμενε μια πανέμορφη ξύλινη καρότσα γεμάτη από φρέσκα φρούτα και γλυκά καλτσουνάκια όλα κερασμένα τα οποία τιμήσαμε δεόντως... αυτά είναι τα ωραία...

 

Attachments

Last edited by a moderator:

HKLEOPATRA

Member
Μηνύματα
304
Likes
1.055
Επόμενο Ταξίδι
ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΒΡΟΤΣΛΑΒ
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο !!!!
Ωραια η ιστορια σου! αλλα τις φωτογραφιες δεν τις εμφανιζει! :(
Γι αυτό τη σταματησα μεχρι να δω τι συμβαίνει. Τώρα καταλαβα αλλα δεν ξερω πως να τις ενσωματώσω στο κείμενο. Τις έχω στο αλμπουμ στο forum και ψαχνω να δω πως θα τιw βάλω στην ιστορία.:bash::bash:
 

HKLEOPATRA

Member
Μηνύματα
304
Likes
1.055
Επόμενο Ταξίδι
ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΒΡΟΤΣΛΑΒ
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο !!!!
Τωρα που κάτι κατάλαβα για το πως μπαινουν οι φωτογραφίες ανεβάζω κάποιες από τα στενά της παλιας πόλης των Χανίων




Από τη εκπληκτική παραλία της Φαλάσερνας...




Από την ταβέρνα "Γραμβούσα" στο χωρίο Καλυβιανή


τα μαχαιροπίρουνα που λέγαμε μέσα στο ταγάρι..


και η εκπληξη στο τέλος του γευματος....
 

HKLEOPATRA

Member
Μηνύματα
304
Likes
1.055
Επόμενο Ταξίδι
ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΒΡΟΤΣΛΑΒ
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο !!!!
Ημέρα τρίτη. Ξεκινήσαμε για Ελαφονήσι αλλά επειδή κάτι φίλοι που ήταν από εκεί μας είπαν ότο θα χρειαστούμε άγκυρα σήμερα για να καθίσουμε λόγω αέρα αλλάξαμε τα σχέδια μας. Παμε Ηράκλειο είπε η ομάδα...Η απόσταση γύρω στις 2 ώρες αλλά αυτά που είδαμε άξιζαν τον κόπο. Πρώτη στάση το παλάτι της Κνωσσού. Είχα επισκεφτεί το χώρο πολλά χρόνια πριν (μην μαρτυράμε και την ηλικία μας) όταν ήμουν ακόμη έφηβη. Η επισκεψιμότητα του χώρου ήταν ακόμη καλύτερη γιατί διευκόλυναν πολύ τα ξύλινα μονοπάτια που είχαν φτιάξει. Ωστόσο το συναίσθημα παρέμενε το ίδιο μετά από τόσα χρόνια και με την μεσολάβηση όλων ταξιδιών που είχα κάνει από τότε στη ζωή μου. Εντυπωσιασμένη... Ο περιβάλλον χώρος απλά πανέμορφος( ήξεραν που έκαναν τα παλάτια τους οι αρχαίοι !!) και το παλάτι εντυπωσιακό και άψογα συντηρημένο ..Βλέποντας την πολυπλοκότητα του χώρου κατάλαβα γιατί το σύνδεσαν με τον μύθο του λαβύρινθου..






Ο καφές στο τέλος της περιήγησης στο χώρο του παλατιου απόλαυστικός σε ένα καφέ πάνω στα τραπεζια του οποίου υπήρχαν φρουτιέρες με πορτοκάλια. Δεν έχω φάει πιο νόστμο στη ζωή μου :bleh:

Ακολούθησε όπως και τότε η επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου. Η ίδια διαδρομή αλλά με πολλά χρόνια εμπειρίες από τότε που με έκαναν να εκτιμήσω τα εκθέματα ακόμη περισσότερο !!!






Στην συνέχεια είπαμε να επισκευτούμε το μουσείο Φυσικής ιστορίας για να ικανοποιήσουμε και τους μικρούς εκδρομείς .... Ο χώρος εντυπωσιακός και η δουλειά που έκαναν αυτοί οι άνθρωποι που το έχουν αξιέπαινη.. Τι να πρωτοαναφέρω, η συλλογή με τους δεινόσαυρους της Παταγονίας που ήταν εντυπωσιακή !!!

Η αίθουσα εικονικής πραγματικότητασ μέσα στην οποία ζήσαμε σεισμούς σε πραγματικό χρόνο και μέγεθος μέχρι και 7 ρίχτερ (!!!),
τα μικρά ερπετά που υπήρχαν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.


ή τον «Ερευνότοπος» ένα χώρο 250 τ.μ., ειδικά διαμορφωμένο για παιδιά ο οποίος ήταν μικρογραφία των διαφορετικών οικοσυστημάτων της Μεσογείου, εμπλουτισμένη με πλήθος πρωτότυπων και διαδραστικών παιχνιδιών, όπου τα παιδιά, χρησιμοποιώντας όλες τους τις αισθήσεις, γνωρίζοντας τη φύση και τους οργανισμούς της.

















Στην επιστροφή περάσαμε από την λίμνη Κουρνά με σκοπό να φάμε εκεί αλλά επειδή αν και ωραίο το μέρος τα μαγαζιά δεν μας ενέπνευσαν

φύγαμε για το χωριό Καλύβες να φάμε στον "Κούμο" (πρόταση πολλών μελλών του forum !).Toμαγαζί ήταν όπως το περίμενα εντυπωσιακός ο χώρος με πολλές κατασκευές από πέτρα, δημιουργίες του ιδιοκτήτη.


Ήταν η ημέρα της πανσέληνου και ήταν ένα όμορφο περιβάλλον να την απολαύουμε!!.
 
Last edited by a moderator:

HKLEOPATRA

Member
Μηνύματα
304
Likes
1.055
Επόμενο Ταξίδι
ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΒΡΟΤΣΛΑΒ
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο !!!!

4η ημέρα ξεκινήσαμε για Ελαφονήσι . Οι καιρικές προβλέψεις καλές αυτή τη φορά....Ο δρόμος ήταν στενός και με αρκετές στροφές η θεά όμως μας αποζημίωνε !!! Μέσα από μια υπέροχη διαδρομή 1,5 ώρας φτάσαμε στη μοναστήρι της χρυσοσκαλιτισσας 5 χλμ περίπου πριν το Ελαφονήσι. Ένα μοναστήρι του 17ου αιώνα κατάλευκο πάνω σε ένα βράχο που άξιζε κυρίως η θέα.
.
Ο λόγος που το επισκέφτηκα είναι ότι σύμφωνα με την παράδοση το τελευταίο σκαλοπάτι της σκάλας που ανεβάζει στη Μονή είναι χρυσό, αλλά μπορούν να το δουν μόνο όσοι πιστεύουν πραγματικά. Κοίταξα ξανακοίταξα ...τίποτα ούτε χρυσό το είδα ούτε καν ασημένιο. "Μα τι κοιτάς καλή μου έχασες κάτι" μου είπε το έτερον ήμισυ". Που να του εξηγώ τώρα ότι διερευνώ την πίστη μου.. :innocent: :innocent:


Στο δρόμο σταματήσαμε να φάμε μια πίτσα σε ένα μαγαζί που ήταν ακριβώς στη διασταύρωση της χρυσοσκαλίτισσας. Το μαγαζί δεν το έπιανε το μάτι σου η πίτσα του όμως ήταν όλα τα λεφτά. :bleh: :bleh: "Δάσκαλος του Romapiza" καμάρωνε ο ιδιοκτήτης και μου έδειξε και ένα διεθνή τουριστικό οδηγό που έκανε αναφορά στην πίτσα του..Όχι δεν φάγαμε όλη τη πίτσα αφού θα πηγαίναμε για μπάνιο, από ένα κομμάτι πήραμε έτσι για να "σπάσει" η πείνα. Την υπόλοιπη την πήραμε στο κουτί. :bounce:

Φτάσαμε λοιπόν στο περίφημο Ελαφονήσι. Η ώρα ήταν μετά τις τέσσερις, η παραλία δεν είχε κόσμο και έτσι βρήκαμε πρώτο τραπέζι καρέκλες...Τυχεροί πάλι σκέφτηκα. :xalara: :xalara: Η περιοχή μπροστά στο νησί σχημάτιζε μια λιμνοθάλασσα με βάθος που δεν ξεπερνούσε το ένα μέτρο κατάλληλη για παιχνίδι με τα παιδιά. Μπάνιο δεν μπορώ να πω ότι ευχαριστήθηκα στο ένα μέτρο, αλλά το τοπίο ήταν όντως μοναδικό. Η περιοχή έχει ενταχθεί στις προστατευόμενες περιοχές Natura, καθώς είναι γεμάτη αμμοθίνες με κρινάκια της άμμου και κέδρους. Επίσης, εδώ φωλιάζουν οι απειλούμενες χελώνες careta careta και πολλά είδη σπάνιων ζώων.Σε κάποια σημεία η άμμος ήταν ροζ από τα σπασμένα κοχύλια. Μείναμε μέχρι αργά και έτσι απολαύαμε τα υπέροχα χρώματα λίγο πριν τη δύση
.


Το βράδυ ο φίλος μας είχε μια έκπληξη. Έκλεισε τραπέζι στο "Μύλο του Κερατά". Είχα ακούσει τόσα από τους travelstorήτες που ήθελα οπωσδήποτε να το επισκεφτώ. :clap: :clap: Τι μαγαζί θεέ μου!!!. Η είσοδος πανέμορφα στολισμένη με κάθε λογής λουλούδι φρέσκο και αποξηραμένο, φρούτα και λαχανικά απλωμένα σε τραπέζια. Η ονομασία του μαγαζιού προήλθε από το γεγονός ότι αποτελούσε στέκι παράνομων ζευγαριών και από το ότι διακοσμούσε τους τοίχους με κέρατα που κατά καιρούς τα φορούσε για να "πειράξει" κάποιους. Το τραπέζι μας ήταν δίπλα στον παλιό νερόμυλο και έτσι είχαμε μια σχετική απομόνωση. Τι να πω τώρα για την κουζίνα του μαγαζιού. Απλά υπέροχη. :bleh: :bleh:

 
Last edited by a moderator:

HKLEOPATRA

Member
Μηνύματα
304
Likes
1.055
Επόμενο Ταξίδι
ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΒΡΟΤΣΛΑΒ
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο !!!!
Echo μου τις φωτογραφιες τις ανεβαζω απο το αλμπουμ που δημιουργησα στο forum με αντιγραφη επικοληση. Με αυτόν τον τροπο όμως μου βγαίνουν μικρες. Αυτό με το δεντρακι δεν το καταλαβα πως να βαλω insert image URLQ
 

HKLEOPATRA

Member
Μηνύματα
304
Likes
1.055
Επόμενο Ταξίδι
ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΒΡΟΤΣΛΑΒ
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο !!!!
Συγχνώμη για την επαναληψη αλλα τωρα έμαθα πως να ανεβάζω τις φωτογραφίες μεγάλες. Αυτες είναι από Χανια :D
DSC_0134.JPG
DSC_0146.JPG
DSC_0129.JPG
DSC_0138.JPG
 

HKLEOPATRA

Member
Μηνύματα
304
Likes
1.055
Επόμενο Ταξίδι
ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΒΡΟΤΣΛΑΒ
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο !!!!
Αυτη ειναι από το ελαφονήσι λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα
DSC_0417.JPG
Αυτες από τη μονή της Χρυσοσκαλίτισας
DSC_0153.JPG
DSC_0168.JPG

και αυτες από τον μαγαζί "¨ΚΟΥΜΟΣ"
DSC_0458.JPG
DSC_0454.JPG
DSC_0455.JPG
 

HKLEOPATRA

Member
Μηνύματα
304
Likes
1.055
Επόμενο Ταξίδι
ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΒΡΟΤΣΛΑΒ
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο !!!!
Μια μικρή ιδέα απο το παλάτι της Κνωσσού
DSC_0568.JPG
DSC_0575.JPG

και από την λίμνη Κουρνα
DSC_0791.JPG
DSC_0794.JPG
 

HKLEOPATRA

Member
Μηνύματα
304
Likes
1.055
Επόμενο Ταξίδι
ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΒΡΟΤΣΛΑΒ
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο !!!!
5η ημέρα λοιπόν φύγαμε για Ρέθυμνο. Νομίζω ότι την είχα πολύ αδικημένη την πόλη αυτή στο μυαλό μου. Πρώτη επαφή με την πόλη το ενετικό κάστρο Φορτέτζα. Σημείο εκπληκτικό στην καρδιά της παλιές πόλης και με θέα όλη την πόλη !!! Το φρούριο κατοικούνταν μέχρι και τις αρχές του αιώνα από τούρκους και υπάρχουν σε αυτό παλιές εκκλησίες και ένα τζαμί.
DSC_0269.JPG
DSC_0281.JPG

DSC_0273.JPG
DSC_0276.JPG



Κατηφορίζοντας από το κάστρο μπήκαμε στην καρδιά της παλιάς πόλης. Εικόνες από καρτ ποσταλ μου θύμιζαν αυτά που έβλεπα...
DSC_0290.JPG

DSC_0291.JPG
View attachment 15216
DSC_0286.JPG



Αφού γυρίζαμε αρκετή ώρα στα στενά φάγαμε και κάτι υπέροχα σπιτικά τυρο-χορτοπιτάκια :bleh: , κατηφορίσαμε στο παλιό λιμάνι. Τι εικόνα θεέ μου . Το είχα ξαναδεί όταν ήμουν ακόμη έφηβη αλλά επειδή πέρασαν πολλά χρόνια από τότε (!! )είχα ξεχάσει πόσο κουκλίστικο ήταν, δεν χόρταινα να το βλέπω. Καθίσαμε σε ένα από τα μαγαζιά εκεί για ένα καφέ και να απολαύσουμε την θέα. Εμείς για καφέ χαλαροί και τα βλαστάρια μας δίπλα στον παιδότοπο να παίζουν ανενόχλητα. Τι ευτυχία θεέ μου!!
DSC_0329.JPG
DSC_0315.JPG
DSC_0338.JPG

Και εκεί έπεσε η ιδέα "δεν πάμε στο φοινικόδασος της Πρέβελης". Θυμάμαι είχα κλάψει όταν πριν χρόνια έμαθα για την πυρκαγιά :cry: και τι ανακούφιση μετά από κάποιους μήνες όταν ήρθαν τα νέα και στη Βόρεια Ελλάδα ότι έγινε το θαύμα και τελικά το δάσος αναβιώνει από τις στάχτες του :clap: !!!

Τελικά η απόφαση εληφθει με συνοπτικές διαδικασίες και έτσι φύγαμε για Πρέβελη. Τα βλαστάρια αποκαμωμένα από το παιχνίδι "ξεράθηκαν" στο αυτοκίνητο. :clap: Μας είπαν για ένα δρόμο που φτάνει σε σημείο όπου θα χρειαστεί να περπατήσουμε λιγότερα σκαλοπάτια και συτό ακολουθήσαμε.Η αλήθεια είναι πως δεν ήταν και η πιο εύκολη προσέγγιση παραλίας που έκανα στη ζωή μου, ανάβαση και κατάβαση κανένα τέταρτο με δυό παιδια μικρά αλλά ή θέα από ψηλα αντικρύζοντας το μέρος άξιζε τον κόπο.
DSC_0381.JPG

DSC_0486.JPG

Η θάλασσα δεν ήταν πολύ καλή άλλα ποιος νοιάζεται γι 'αυτό όταν έχεις δίπλα σου την Χαλκιδική. :bounce:.για το λόγο αυτό της γυρίσαμε την πλάτη και βαλαμε τις πετσετε μας στην πλευρα όπου είναι το ποταμι για να απολαυσουμε το δάσος.

IMG_0120.JPG

DSC_0475.JPG



Αργότερα άφησα τα κουτσούβελα στον πατερα τους ( αφού τα τάισα σουβλάκια για να μην λένε ότι δεν είμαι και καλή μάνα και προχώρησα στο μονοπάτι μέσα στο δάσος. Οι εικόνες συγκινητικές. Να βλέπεις

τους φοίνικες ξανανιωμένους έχοντας όμως μαύρους κορμούς σημάδι από την δοκιμασία που πέρασαν πριν ακριβώς τρία χρόνια..

DSC_0477.JPG

Αφού η ώρα είχε περάσει και άρχισαν να ξαναπεινάνε τα σκασμένα ," μα τι μπετονιέρα έχουν, που να μεγαλώσουν σκέφτηκα.." ξεκινήσαμε για Πηγές Αργυρούπολης. Είχα ακούσει πολλά το πράσινο που έχει αυτό το μέρος και όταν έφτασα συνειδητοποίησα ότι και λίγα είπαν
IMG_0138.JPG


Καθίσαμε στην ταβέρνα "Αθιβολιές λόγω του ότι υπήρχαν κάτι οξύρυγχοι σε μια μεγάλη δεξαμενή που μας εντυπωσίασαν και ένας υπέροχος παιδότοπος ακριβώς δίπλα μας. Σοβαροί λόγοι για να επιλέξουμε ένα μαγαζί :haha: :haha:το φαγητό ήταν καλό όχι τίποτα το εξαιρετικό αλλα σε ένα τέτοιο μέρος και τα παιδια μέσα στην καλή χαρα δίπλα το απολάυσαμε :clap:
IMG_0130.JPG
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.394
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom