Γερμανία Διαμονή κ tips για Μόναχο

Dafni

Member
Μηνύματα
984
Likes
598
Nα γράψω λιγα πραγματακια που τα χω φρέσκα για το Μόναχο...Κατ'αρχην ,ξέρω οτι δε θα πω κατι καινουριο αλλά πραγματικά θέλω να το τονίσω,το Μοναχο είναι μια κατ'εξοχήν πολη με χριστουγεννιάτικο κλιμα!!!αν έχετε παιδιά θα το λατρέψουν....ολη η μαριενπλαζ,μυριζε κατι ανάμεσα σε βουτυρο, κανέλλα,καραμέλα....τα σπιτακια πουλάνε απιστευτες λιχουδιές...η βιτρινες είναι σαν παραμυθι,οσο για τις χριστουγεννιάτικες αγορες,τι να πω!!!ο κόσμος που σταματα να πιει ,να φαει ,να κουβεντιάσει....το παγοδρόμιο στην καρλπλαζ,τα καφέ ,τα μαγαζιά με τοσο διαφορετικο χαρακτήρα....δε θα μιλησω για τα αξιοθέατα που χρόνο να χει κανείς.... δε θα αναφερθώ γιατι έχουν ειπωθει πολλά,να θυμισω ομως οτι τις Κυριακές μπορειτε να επισκεφθειτε τις πινακοθηκες με εισητηριο ένα ευρώ!
Δεν ήταν η πρώτη μου φορά στο Μοναχο αλλά καθε φορά το βρίσκω και καλύτερο!!!Να παραθέσω δυο τρια μέρη που ανακάλυψα και τα βρήκα πολύ ενδιαφέροντα(ζητώ συγνωμμη αν έχουν ήδη αναφερθει,δεν έχουν πεσει στην αντιληψη μου)
Πρώτα απο ολα αυτο
http://www.tripadvisor.com.gr/Attra...rannenhalle-Munich_Upper_Bavaria_Bavaria.html
http://www.schrannenhalle.de/
είναι ένας πολύ ωραιος χώρος,τεράστιος ,μοντερνος με στοιχεια βιομηχανικής διακοσμησης οπου υπαρχουν πολλά μαγαζια για καφε-φαγητο απο διαφορετικές κουλτουρες...γερμανικο,γαλλικο ,ιταλικο, οπου μπορεις να φας ,ή να πιεις ένα καφέ ,ένα ποτο ,ένα γλυκο ,οτι θες.....αν αποφασισετε να φατε (που το προτεινω ),μπορειτε να καθισετε σε ένα απο το μαγαζια που έχει και η μονη σας υποχρέωση είναι να παραγγειλετε απο κει τα ποτα σας...φαγητο μπορειτε να παρετε απο οποιοδηποτε αλλο και φυσικά να κανετε τους συνδυασμους σας...αν δεν φάτε, πιειτε ένα καφε ή ένα σπριτζ στο ιταλικο εσπρεσσο μπαρ....ο χωρος διαθέτει φοβερο ντελικατεσεν με γευσεις ιδιαιτερες ενω ο κατω οροφος είναι αφιερωμένος στη σοκολάτα!!!(κλεινει στις 8.00 το βραδυ,οποτε δεν μπορειτε να πατε για βραδυνο)
δεν θα μιλησω για τις κλασσικές γερμανικες μπυραριες εστιατορια ,γιατι τα έχουν πει κι αλλοι και υπαρχουν πολλες πληροφοριες στο φορουμ ,να αναφέρω μονο μια που άρεσε πολυ και σα χωρος αλλα και για τη φοβερη χριστουγεννιατικη διακοσμηση είναι αυτο,πολυ κοντα στο προηγουμενο(και τα δυο κοντά στη viktualien markt)
http://www.tripadvisor.com.gr/Resta...Der_Pschorr-Munich_Upper_Bavaria_Bavaria.html
Το Μοναχο έχει φυσικά πολλά μαγαζιά με ξένες κουζινες...ένα που ξεχωρισα ,αν θέλετε να ξεφυγετε ένα μεσημερι(ή και βραδυ) απο τα γερμανικά φαγητο είναι αυτο
http://www.ohjulia.de/index.php?id=14
http://www.ohjulia.de/index.php?id=14
έχει καλη ιταλικη πιτσα ,γλυκά και προτεινεται οχι μονο για φαγητο αλλά και για καφέ -γλυκο κανοντας ένα διαλλειμα απο τη βολτα στο κέντρο...
Α ,η χριστουγεννιάτικη αγορα πισω απο το residence (είναι καπως "κρυμένη" ,μπαινεις απο μια εισοδο στην odeonplatz),είναι απο τις πιο ομορφες και εκει εκτος απο το κλασσικο γκλουντβαιν ,έχουν και ένα αλλο ποτο ακρως θερμαντικο αλλά πολυ πιο ωραιο κατα τη γνωμη μου που λεγεται Eierpunsch,εμενα μου άρεσε και το προτιμω απο το γκλουντβαιν....
Τελος να πω οτι σε οτι αφορά τα ξενοδοχεια το Μοναχο είναι ακριβο ,μπορώ να πω οτι είναι στα επιπεδα Ρώμης ή και Παρισιου ισως ,αλλα αν μπορει να κλεισει κανεις πολύ πολύ νωριτερα έχει περισσοτερες επιλογες και βρισκει καλυτερες τιμες.Μείναμε εδώ που ειναι πολύ καλο σημειο (70 ευρώ τη βραδιάχωρις πρωινο ,κλεισμένο κανενα εξαμηνο νωριτερα) και με εξεπληξε θετικά γιατι το περιμενα χειροτερα βαση των σχολιων αλλά αποδειχτηκε πολύ καλο value for money...Ισως βέβαια να έπαιξε ρολο το δωματιο που μας έδωσε ο έλληνικης καταγωγης ρεσεπψιονιστ που ετυχε να ειναι εκει οταν καναμε chek in...(στη γωνια έχει και πολύ ωραιο γερνμανικο φουρνο-ζαχαροπλαστειο με τραπεζακια για πρωινο)
http://www.booking.com/hotel/de/am-sendlinger-tor.html
Θα ήθελα να πω και απο δω ένα ευχαριστώ στην Krazycat που έχει γράψει πολύ χρησιμα πραγματα !
αυτα για την ωρα ,θα επανελθω αν θυμιθω κι αλλα...
 
Last edited:

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.035
αλλά αποδειχτηκε πολύ καλο value for money...(στη γωνια έχει και πολύ ωραιο γερνμανικο φουρνο-ζαχαροπλαστειο με τραπεζακια για πρωινο)
http://www.booking.com/hotel/de/am-sendlinger-tor.html
Σε ευχαριστουμε για τις πληροφοριες.Περισυ,εμεινα σε αυτο,αρχες Δεκεμβρη.Το προτιμησα γιατι δεν ηθελα να μεινω γυρω απο το σταθμο και θεωρησα,οτι βρισκεται σε πολυ καλο σημειο,τιμη ειχε την καλυτερη απο ολα τα αλλα και παρ'ολα τα αρνητικα,σχολια,το εκλεισα.Το μονοκλινο του,δεν μου αρεσε πολυ,απλα οκ,αλλα ειχε,οπως λες και εσυ,καλο value for money.Και σε αυτον τον φουρνο,επινα το καφεδακι μου το πρωι...;)
 

Dafni

Member
Μηνύματα
984
Likes
598
αλήθεια? ναι για το ξενοδοχειο έτσι είναι...το αναφέρω γιατι είναι μια λυση οικονομικη στο κέντρο .Εμας μας έδωσαν τρικλινο δωματιο που ήταν πραγματικά μεγάλο και ανετο...νομιζω οτι το χρωσταμε στον έλληνα υπάλληλο που μας ειπε οτι ειχε δει την κρατηση μας και μας περιμενε...
 

PenelopeApos

Member
Μηνύματα
73
Likes
62
Επόμενο Ταξίδι
Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδία, Περσία
Αλλαγή πλώρης! Τελικά έκλεισα σε αυτό: Angelo Hotel Munich Leuchtenbergring
http://www.booking.com/hotel/de/ang...cid=4;no_rooms=1;req_adults=2;req_children=0&

Λογικά θα πηγαινοέρχομαι μόνο με S-Bahn, έτσι δεν είναι? Έχει μείνει κανείς σε αυτή την περιοχή?
εγω πήγα περισυ Μόναχο! καλά να περάσετε ... αλλά το ξενοδοχείο μου είναι εκτος "κέντρου" αν δεν σας ενοχλεί η μεταφορά τότε οκ

ειχα μεινει σε αυτό , καθαρό και τακτοποιημένο! Κέντρο πόλης και κοντα στον κεντρικό σταθμό, 5' με τα πόδια ... το μόνο αρνητικό για οικογένεια που ταξιδεύει με μωρό είναι ότι δεν έχουν mini-bar/ψυγειο στο δωμάτιο!
http://www.booking.com/hotel/de/tre...fe98750a6a20493e70561688d0X28;highlight_room=
 
Last edited by a moderator:

Travel4Fun

Member
Μηνύματα
143
Likes
253
Επόμενο Ταξίδι
Χαϊδελβέργη
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
Υπήρχε κάπου στο φόρουμ ένας ωραίος οδηγός από ένα χρήστη για μέρη με φαί καφέ κλπ.. Δεν μπορώ να το βρώ, αν μπορεί κάποιος ας δώσει λινκ..
 

Andreas7582

Member
Μηνύματα
12
Likes
4
Σε ποια περιοχη να μεινω Μοναχο 2 βραδα για να μην εχω προβλημα με το αυτοκινητο; Ξερετε κανενα ξενοδοχειο με Παρκινγκ για να αποφυγω την κινηση της πολης. Θα κατευθυνομαι απο Καστρο νοιβανσταιν προς Legoland Ουλμ.
Novotel München City Arnulfpark

H2 Hotel München Olympiapark

Αυτα ειναι καλα;
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.181
Μηνύματα
883.230
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom