Διαμονή-πρόγραμμα για Δυτική και Κεντρική Μακεδονία

fotast

Member
Μηνύματα
9.393
Likes
14.315
Αξίζει διανυκτέρευση Γρεβενά. Υπέροχα χωριουδάκια, πανέμορφα τοξοτά γεφύρια, πολλές δραστηριότητες, υπέροχο φαγητό.
Αν θέλεις κόσμο θα μείνεις Φλώρινα αν όχι Πρέσπες. 4- 5 μέρες είναι πολλές. Γίνονται και συναυλίες εκεί πότε δεν ξέρω. Το χωριό Ψαράδες μου αρεσε και το Αγιος Γερμανός. Στους Ψαράδες να κάνεις βαρκάδα και στη μικρή Πρέσπα πάνω στο νησάκι ο γιός του ιδιοκτήτη μιας ταβέρνας κάνει βαρκάδες. Επέλεξε τη μεγάλη γύρα. Πανέμορφα. Μέσα απο νούφαρα, καλαμιές και σε πάει σε νησάκια που ζουν πελεκάνοι, κορμοράνοι. Μην χάσεις το Νυμφαίο με τίποτα.
Ανάμεσα σε Βέροια, Νάουσα και λοιπά επέλεξε Έδεσσα να πείς το καφεδάκι σου το πρωι στους καταρράκτες και να ξεκινησεις το τουρ σου. Ως πόλεις δεν λένε τίποτα. Τα λουτρά Πόζαρ είναι όμορφα αλλα καλοκαιριάτικα να μπείς στα ζεστά νερά δεν ξέρω. Εκτός αν μιά μπαίνεις στον κρύο δίπλα καταρράκτη και μία στα ζεστά. Αν δεν έχεις σκοπό να ξαναπάς προς τα εκεί μην το χάσεις.
Σκέψου μπας και κάνεις μια διανυκτέρευση Καστοριά είναι μοναδική. Είναι απο τις πιο όμορφες πόλεις προς τα εκεί. Να περπατήσεις το γύρο της λίμνης με τα πόδιατο φαγητό τους θεσπέσιο σε όλα τα μαγαζιά, άραξε στα κρεβάτια μπροστά στη λίμνη και δώστης τα φιλιά μου.
Λεπτοκαρυά ούτε να το συζητάς δεν έχει τίποτα. Λιτόχωρο μοναδικό. Κρεατα τρομερά. Και μην χάσεις να πάς πάνω στο φαράγγι. Θα περπατάς πάνω απο το νερό.
Στο ύψος του Πλαταμώνα είναι το χωριό Παλαιός Παντελεήμονας. Αν δεν έχεις πάει μην κάνεις το λάθος και δεν πας. Φαγητό θεσπέσιο, θα πάρεις δύο κιλά φέυγοντας, γλυκό και ελληνικό καφέ κάτω απο τα θεριά πλατάνια. Αχ ανατρίχιασα. Μην πέσεις σε Σ/Κ γίνεται της κακομοίρας. Αν αποφασίσεις να μείνεις πήγαινε στο Αγνάντι. Έχει και ταβέρνα και δωμάτια. Ρώτα για τα καινούργια δωμάτια τους θα πάθεις πλάκα. Θα κοιμηθείς σε κρεβάτι υπερπαραγωγή. Ο μεγάλος ιδιοκτήτης ο παππούς σκαλιζει ξύλο. Όλο το μαγαζί και τα δύο δωμάτια τα έχει σκαλίσει ο ίδιος. Μεγάλη μορφή ψάξτον θα σε πάει και στο εργαστηριο του. Ακόμα και η τουαλέτα είναι έργο τέχνης. Ακόμα και αν δεν την χρειαστείς πάνε μια βόλτα.
Καλό σου ταξίδι.
Φυσικά ένα ευχαριστώ δεν φτάνει:)

Εσύ κάλυψες τα πάντα..Διαδρομή,διανυκτερεύσεις,φαγητό και extra-tips:)

Να είσαι καλά.
 

ioannikp

Member
Μηνύματα
5
Likes
4
Μπορεις να βαλεις κ στο πρόγραμμα σου την βλαστη ειναι 20 λεπτα απο την πτολεμαιδα ενα πανέμορφο χωριο μεσα στο βουνο. Νυμφαίο, αγιο Παντελεήμονα, λουτρα ποζαρ, Γρεβενά κ προς το χιονοδρομικο εχει τελεια χωριά σμιξη κτλ προς καστορια μπορεις να πας στην κλεισουρα ωραιο ορεινό χωριο. Μοναστήρι η οχριδα απο φλωρινα θες περίπου 2 ωρες αλλα αν πας θα γεμισεις κ φτηνα καυσιμα!
 

tol_pap

Member
Μηνύματα
400
Likes
450
Επόμενο Ταξίδι
Αγγλία
Ταξίδι-Όνειρο
Πανόραμα Β. Αμερικής!!!
Για την Καστοριά σκεφτόμουν το ανάποδο.Να πάω(για ημερήσια) από Φλώρινα ή Πρέσπες.Για αυτό ρωτούσα σε ποιο από τα δύο να είναι η έδρα.
καλύτερα να κάνεις έδρα σου την Καστοριά (5 1/2 ώρες από Αθήνα συνεχόμενες) που είναι πιο κοντά από την Φλώρινα και θεωρώ πως δεν χρειάζετε να δεις κάτι στην πόλη των Γρεβενών, ένα πέρασμα αρκεί στο δρόμο για την Καστοριά!!!

Και το Λιτόχωρο το έβαλα μήπως γίνει(ανάλογα με τις συνθήκες) κάποια πεζοπορία στον ΄Ολυμπο,
καλύτερα να μείνεις Π. Παντελεήμωνα είναι πιο γραφικά!!!

Είμαι μισός από Βέροια μισός απο Καστοριά οπότε μπορώ να σου απαντήσω τα πάντα

Στον Αγ. Αθανάσιο να μην πας καλοκαίρι η νέκρα της νέκρας και δεν έχει τίποτα να δεις, νεκρό χωριο με ξενώνες ο ένας δίπλα στον άλλο,

Η Οχρίδα είναι σούπερ, τα Μπίτολα τίποτα το ιδιαίτερο!!!

Θεωρώ πως 5 νύχτες για Πρέσπες είναι πολλές. Μείνε 3 Καστοριά και 2 Πρέσπες και επιστρέφεις Αθήνα μέσω Εδεσσας Βεροιας (επίσκεψη Βεργίνα και Παναγία Σουμελά)
 

PERIKLIS1

Member
Μηνύματα
18
Likes
3
Μείνε σίγουρα Καστοριά για 3 βραδιά. Θα ξετρελαθεις. Αξίζει κάθε εποχή του χρονου η Καστοριά (είναι η γυναικα μου απο εκεί). Καστοριά - Πρέσπες 20', Καστοριά - Φλώρινα 1 ωρα. Οποτε δεν αξίζει να μείνεις ουτε Πρεσπες ουτε Φλώρινα.
Έδεσσα να πας μια βόλτα. Είναι όμορφα στους καταρράκτες.
Στα υπολοιπα μέρη που αναφέρθηκαν δεν έχω προσωπική γνώμη.
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
τα Μπίτολα τίποτα το ιδιαίτερο!!!
Καλό και τούτο, το Μοναστήρι ήταν η σημαντικότερη πόλη στη περιοχή κατά την διάρκεια της τουρκοκρατίας και σώζει εξαιρετικά δείγματα αρχιτεκτονικής από πολλές περιόδους (στη γειτονική φλώρινα σώζονται πλέον ελάχιστα), πέρα από αυτό δίπλα (1.5 χλμ) είναι η αρχαία Ηράκλεια, ένα εξαιρετικός αρχαιολογικός χώρος και στα 20 χλμ το εθνικό πάρκο Περιστερίου.
Η Οχρίδα είναι μάλλον μια άλλη εκδρομή και δεν ''χωράει'' σε μία περιήγηση στη δυτική Μακεδονία.
Φλώρινα- Πρέσπα- Μοναστήρι-Βίτσι- Νυμφαίο-Λέχοβο- Κλεισούρα-Καστοριά- Γράμμος-Σπήλαιο- Πίνδος, τα σημαντικότερα για μένα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.871
Μέλη
38.905
Νεότερο μέλος
ntsironis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom