Πολωνία Διαμονή στην Βαρσοβία

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μάαστριχτ-Ντυνάν-Σπά-Άαχε
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Μια άλλη επιλογή θα ήταν να μείνετε προς νέα παλιά πόλη (Nowe Miasto) που βρίσκεται δίπλα στην παλιά πόλη, με άνετη, επίπεδη πρόσβαση αλλά κινείστε υποχρεωτικά με λεωφορέιο ή τραμ για οπουδήποτε αλλού.
Warsaw New Town · Warsaw, Poland

Πόσο χρόνο θα έχετε στην Βαρσοβία;
Δεν έχουμε καταλήξει ακόμη. Ή 1,5 μέρα ή 2,5.

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αργεντινή,Χιλή,Ουρουγουάη
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Δεν έχουμε καταλήξει ακόμη. Ή 1,5 μέρα ή 2,5.
Στην περίπτωση της 1,5 μέρας τότε καλύτερα να επιλέξετε κάτι κοντά στην παλιά πόλη.
Δεν θα προλάβετε να δείτε έτσι κι αλλιώς πολλά πράγματα μακρύτερα από εκεί.

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μάαστριχτ-Ντυνάν-Σπά-Άαχε
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Όχι διαμονή στη παλιά πόλη. Η παλιά πόλη είναι σε λόφο και απο κάποια σημεία για να τη προσεγγίσεις υπάρχουν σκαλιά και ανηφόρες. Υπάρχουν όμως και πιο εύκολα σημεία. Να ξέρεις οτι τη παλιά πόλη δεν την προσεγγίζεις εύκολα με το μετρό. Πρέπει να πάρετε και καποιο λεωφορείο.

1) Όλη η περιοχή γύρω απο το 1ο κατάλυμα είναι επίπεδη. Εγώ είχα μείνει απέναντι απο αυτό το κατάλυμα. Για να φτάσεις στη στάση μετρό που είναι απέναντι περνάς απο υπόγειες διαβάσεις με σκαλιά. Σε κάποιες απο αυτές έχει και ανελκυστήρα. Δεν θυμάμαι σε ποιες ακριβώς. Η απόσταση απο αυτο το κατάλυμα εως τη παλιά πόλη είναι πάνω απο 3 χλμ. Ποδαράτο σίγουρα δεν θα το κάνετε εσεις. Θα πρέπει να αλλάξετε δύο μέσα, είτε μετρό + λεωφορείο, είτε 2 λεωφορεία για να φτάσετε κοντά στη κεντρική πλατεία της παλιάς πόλης. Το 175 έχει στάση έξω απο το ξενοδοχείο και μετά είτε με πόδια (650 μέτρα) είτε με άλλο λεωφορείο, είτε με ταξί.

2) Το 2ο κατάλυμα έχει το καλό οτι βρίσκεται στη παραλιακή που είναι επίπεδη για βόλτα και η βόλτα είναι πολύ όμορφη εκεί. Το μετρό είναι στα 100μ και έχει πολύ εύκολη πρόσβαση σε αυτό, χωρίς υπόγειες διαβάσεις, αλλά η συγκοινωνία για τη παλιά πόλη δεν είναι εύκολη γιατί πρέπει να αλλάξετε τουλάχιστον 2 λεωφορεία για να περπατήσετε όσο το δυνατόν λιγότερο. Αν πάρετε ένα λεωφορείο, ιδανικά το 118, μετά οπωσδήποτε ταξί, γιατί μπορεί να έχει 600 μέτρα περπάτημα μέχρι τη κεντρική πλατεία, αλλά θα πρέπει να ανεβείτε σκαλιά για να φτάσετε εκεί.

Εγώ θα επέλεγα το δεύτερο ξενοδεοχείο για να μπορώ να έχω μετρό στα 100μ για να προσεγγίσω τη νέα πόλη εύκολα, να είμαι πιο κοντά στη παλιά πόλη με ταξί και να έχω δίπλα μου την επίπεδη παραλιακή και απέναντι τη περιοχή Πράγα για όμορφες βόλτες.

Σε ευχαριστώ πολύ για τις κατατοπιστικές προτάσεις σου. Πιστεύω και εγώ ότι το παραποτάμιο μέτωπο θα είναι πολύ ωραίο εάν ο καιρός θα είναι σύμμαχος.

paefstra

Member
Σε ευχαριστώ πολύ για τις κατατοπιστικές προτάσεις σου. Πιστεύω και εγώ ότι το παραποτάμιο μέτωπο θα είναι πολύ ωραίο εάν ο καιρός θα είναι σύμμαχος.
Ibis Centrum τοτε λοιπον. Με ενα απλο μειλ ειχαμε δωματιο με θεα στο ποταμι. Το βρηκα πολυ βολικο γιατι με τραμ με στασεις στα 50 μ φταναμε παλια πολη ειτε οπουδηπτε σε πολυ λιγες στασεις. Εννοειται σε πολυ συμπαθητικη τιμη.

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.278
Μέλη
39.961
Νεότερο μέλος
bigtraveller1992