Δουλειές στην Αυστραλία

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.403
Likes
17.233
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Καλά συμφωνώ μαζί σου να στέλνει κανείς βιογραφικά όπου μπορεί, αλλά έχουμε κανονισμό που απαγορεύει τη δημοσίευση διευθύνσεων email, για χίλιους διαφορετικούς λόγους. Θα πρότεινα όποιος ενδιαφέρεται να σου στείλει προσωπικό μήνυμα και να τους δώσεις το email (αν και δεν καταλαβαίνω γιατί ένας recruiter σε επαγγελματικό χώρο θα χρησιμοποιούσε yahoo mail).

Τέλος του μήνα ή αρχές Ιουλίου θα έρθω Περθ για μια βδομάδα, θα σου στείλω ένα μήνυμα αν είσαι διαθέσιμος να πιούμε καφέ. :)
 

kosmasau

New Member
Μηνύματα
3
Likes
2
Ναι οκ sorry δεν ηξερα για τον κανονισμο.
Πιστεψε με πολλες εταιριες το κανουν πλεον εδω στο Περθ γιατι αλλιως εχουν πολυ δουλεια. Θα περιμενω μηνυμα και βεβαια θα ειμαι διαθεσιμος ειναι παντα ωραιο να γνωριζεις πατριωτες. Εχεις συγγενεις εδω Περθ?
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.403
Likes
17.233
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Όχι τι συγγενείς, για δουλειά θα έρθω, η Δυτική Αυστραλία είναι μια από τις περιοχές που είμαι υπεύθυνος οπότε έρχομαι σχετικά τακτικά.
 

ΗΛΙΟΣ

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Καλησπέρα , καταρχήν ευχαριστώ για την αποδοχή. Το θέμα που θα ήθελα να κουβεντιάσω μαζί σας έχει να κάνει με την επαγγελματική μου αποκατάσταση. Πιο συγκεκριμένα έχω ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές μου σπουδές σε πανεπιστήμιο της Μελβούρνης και επιθυμώ να παραμείνω στην Μελβούρνη και να εργαστώ. Που θα μπορούσα να απευθυνθώ ????
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.403
Likes
17.233
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Γεια σου και καλώς ήρθες. Ρίξε μια ματιά κατ'αρχήν εδώ:

http://www.travelstories.gr/community/forums/Στη-χώρα-των-καγκουρώ.192/

Κατά δεύτερον το μήνυμά σου υπονοεί ότι βρίσκεσαι τώρα στην Αυστραλία - είναι έτσι ή είσαι Ελλάδα τώρα, δεν έχω καταλάβει.

Όταν λες ότι θέλεις να παραμείνεις και να εργαστείς τι εννοείς πού να απευθυνθείς. Στην αγορά εργασίας :p

Ξεκίνα φτιάξε το προφίλ σου στο linkedin και το βιογραφικό σου, μπες στο seek και στείλε όπου βρεις αιτήσεις, ψάξε από γνωστούς από το πανεπιστήμιό σου, κλπ.

Δε μας λες και σε ποιο τομέα είναι οι σπουδές σου.
 

ΗΛΙΟΣ

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Καλημέρα, ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Τα τελευταία τρία χρόνια μένω και σπουδάζω στην Μελβούρνη. Εχω ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές μου σπουδές (κοινωνική εγκληματολογία) στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης (ορκίζομαι τον επόμενο μήνα) και αναζητώ εργασία πάνω στο αντικείμενο μου. Ζητώ πληροφορίες από που να ξεκινήσω την αναζήτηση μου και κυρίως αν υπάρχει κάποιος σύνδεσμος που να βοηθάει στην εξεύρεση εργασίας. Ευχαριστώ.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.403
Likes
17.233
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ποιο πανεπιστήμιο τελείωσες; σε ποια περιοχή βρίσκεσαι της Μελβούρνης; Αυτά που σου έγραψα παραπάνω τα διάβασες;
 

Tzou

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Γεια σας και απο μενα.Ηθελα να σε ρωτησω defkalion αν ξερεις και αν μπορεις να απαντησεις ειμαι ηλεκτρολογος εγκαταστασεων 14 χρονια .Υπαρχει περιπτωση να μπορεσω να βγαλω βιζα εργασιας για να ερθω μονιμα Αυστραλια?
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.403
Likes
17.233
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Γεια χαρά, θα σου πρότεινα να διαβάσεις το παρόν θέμα από την αρχή, υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά. Το ζουμί είναι ότι για να βγάλεις βίζα εργασίας πρέπει είτε να σε κάνει sponsor μια εταιρεία είτε να κάνεις αίτηση μόνος σου αν το επάγγελμά σου είναι στις λίστες που ζητάει η Αυστραλία και αν συγκεντρώνεις τους απαραίτητους πόντους.
 

Joanna.gr

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Μετά από αρκετές καταχωρήσεις σε αυτήν την ενότητα από τη ζωή μου στην Αυστραλία, ήρθε και η ώρα να γράψουμε πέντε πράγματα για το επαγγελματικό περιβάλλον εδώ, μιας και από τότε που ήρθα έχω δεχθεί στην κυριολεξία βροχή μηνυμάτων από κάθε μέσο (email, τηλέφωνα, μηνύματα σε φόρουμς, facebook, linkedin, κλπ) σχετικά με το θέμα αυτό, από ανθρώπους που δεν ήξερα (ή που ήξερα και ήταν εξαφανισμένοι μέχρι να έρθω εδώ, για να το θέσω λιγότερο ευγενικά).

Ας ξεκινήσω περιγράφοντας την κατάσταση όπως τη ζει αυτές τις μέρες ένας Αυστραλός, νομίζω θα βοηθήσει στις συγκρίσεις: ο Αυστραλός λοιπόν βλέπει την ανεργία να σκαρφαλώνει στα ύψη, κόσμο να χάνει τη δουλειά του συνέχεια, τις κατασκευές και τις τιμές των ακινήτων να πέφτουν σημαντικά, τα κρατικά επιδόματα να μειώνονται, την δημόσια συγκοινωνία να ακριβαίνει, και το μέλλον των παιδιών του να δυσκολεύει.

Αυτά λοιπόν, που ο Αυστραλός τα βλέπει βουνό, μεταφράζονται σε: ποσοστό ανεργίας 5,2% (από 4,5% που ήταν πριν 2 χρόνια, μιλάμε για "τρελή" άνοδο), όποιος χάνει τη δουλειά του βρίσκει άλλη μέσα σε 3,5 εβδομάδες κατά μέσο όρο, η δημόσια συγκοινωνία τουλάχιστον της Μελβούρνης είναι από τις καλύτερες και συνεπέστερες στον κόσμο (πχ το τρένο δημοσιεύει με αφίσες ΚΑΘΕ μήνα τα αποτελέσματα των δρομολογίων και αν πέσει κάτω από ένα ποσοστό συνέπειας πληρώνει γερά πρόστιμα), το διπλανό μας σπίτι που ήταν ένα ερείπιο και πήγαινε για γκρέμισμα βγήκε στην αγορά για 600 χιλιάδες δολλάρια (!!!) και με πλειστηριασμό που μάζεψε 100 άτομα στο δρόμο πουλήθηκε στις 710 τελικά :eek: και εν πάσει περιπτώσει νομίζω μπήκατε στο νόημα. Αυτή είναι προς το παρόν η "κρίση" στην Αυστραλία.

Στο επαγγελματικό περιβάλλον παρότι ζορίζονται σε σχέση με το παρελθόν για τα δικά τους δεδομένα, εξακολουθούν και είναι απελπιστικά χαλαροί, σε σημείο εκνευρισμού. Εδώ ότι και να γίνει, μόλις το ρολόι πάει 5, εξαφανίζονται και άμα κάτι επείγει στη δουλειά δε πειράζει και αύριο μέρα είναι - "no worries" είναι η φράση που ακούς περισσότερο από κάθε άλλη στην Αυστραλία. Φυσικά, όταν λένε ότι δουλεύουν, δουλεύουν δεν κάνουν χαβαλέ ούτε κοροϊδεύουν όπως συμβαίνει σε κάποιες "αγορές" στην Ελλάδα...

Για το κόστος ζωής και τους βασικούς μισθούς έχω γράψει και σε άλλο κείμενο, αλλά μερικές βασικές έννοιες εδώ είναι ο "ανειδίκευτος" εργάτης και αυτός που "κάτι έχει σπουδάσει". Η Αυστραλία έχει μεγάλη έλλειψη σε εξειδικευμένο προσωπικό σε όλες τις αγορές, και βρίσκεται σε μια μόνιμη πάλη μεταξύ της έλλειψης αυτής και της αποτροπής ακόμα μεγαλύτερων μεταναστευτικών κυμάτων προς τη χώρα. Ο βασικός μισθός για κάποιον που δουλεύει σε οικοδομή, σε μια καφετέρια σερβιτόρος ή σε ένα μαγαζί με ρούχα πωλητής για να αναφέρω μερικά τυχαία παραδείγματα, είναι 18-20 δολλάρια την ώρα, κάτι που μεταφράζεται σε περίπου 38-40 χιλιάδες δολλάρια μισθό το χρόνο.

Ένας νεαρός που βγαίνει από μια σχολή 3 ή 4 ετών φοίτησης, παίρνει χοντρικά γύρω στις 50-55 χιλιάδες ανάλογα και το αντικείμενο. Μετά από 3-4 χρόνια προϋπηρεσίας (δηλαδή άτομα ηλικίας 26-27 χρονών) μπορούν να παίρνουν 60-65 χιλιάδες δολλάρια, που είναι και ένας σχετικά καλός μισθός εδώ για 1 άτομο. Μηχανικοί που δουλεύουν σε καλές σχετικές θέσεις μέσα σε επιχειρήσεις είναι σχετικά σύνηθες να παίρνουν αρκετά μεγαλύτερες αμοιβές που ξεπερνάνε τις 80-90 χιλιάδες, που είναι και ένα σχετικά ικανοποιητικό οικογενειακό εισόδημα.

Γενικά εδώ ο κόσμος ωριμάζει επαγγελματικά πολύ γρηγορότερα, πρώτον γιατί υπάρχουν πάρα πολλές ευκαιρίες, και δεύτερον γιατί είναι μια κουλτούρα που την καλλιεργούν στα παιδιά από πολύ νωρίς στην σχολική και φοιτητική τους εκπαίδευση. Κάποιος που έχει ικανότητες δηλαδή μπορεί να "ανελιχθεί" πολύ πιο γρήγορα απ'ότι θα γινόταν στις ΗΠΑ, αλλά -κυρίως- στην Ευρώπη, καθώς σε αυτές τις δύο ηπείρους ο ανταγωνισμός είναι σφοδρός. Το ίδιο βεβαίως ωριμάζουν και καταναλωτικά, πράγμα που εμένα μου φαίνεται περίεργο (ίσως και να με ενοχλεί λίγο), δηλαδή έχω εδώ συναδέλφους στη δουλειά 25 χρονών που οδηγούν σπορ αμάξια των 45 χιλιάδων δολλαρίων και έχουν ήδη αγοράσει το πρώτο τους σπίτι.

Από την πλευρά καθαρά της αγοράς, οποιαδήποτε δουλειά έχει να κάνει με παροχή υπηρεσίας είναι εδώ εξαιρετικά καλή, καλοπληρωμένη και με χαμηλό ανταγωνισμό. Οτιδήποτε έχει σχέση επίσης με τον αθλητισμό (από μαγαζιά λιανικής μέχρι προσωπικούς γυμναστές και διατροφολόγους) είναι πολύ επιτυχημένο, ενώ όσοι ασχολούνται με το φαγητό έχουν σίγουρη δουλειά καθώς οι Αυστραλοί δεν πολυξέρουν τι πάει να πει μαγείρεμα (δε λέμε να ρίξουν μια μπριζόλα στο barbeque, αλλά να κάνουν ένα φαγητό που απαιτεί προετοιμασία).

Οι κατασκευές ήταν στο απόλυτο ζενίθ μέχρι πριν από 2-3 χρόνια και όσοι ανακατεύονταν με αυτές κάνανε πάρα πολλά λεφτά, τώρα είναι σε μια σχετική νηνεμία, αλλά οι τιμές των ακινήτων ήδη ξεκίνησαν πάλι να παίρνουν την ανηφόρα. Γιατροί και μηχανικοί είναι κάτι σαν celebrities εδώ, για να κλείσεις ραντεβού με κάποιο γιατρό πρέπει ή να είσαι τακτικός πελάτης ή να κλείσεις για 1,5 μήνα μετά.

Οι Έλληνες που ζουν στη Μελβούρνη ειδικά (αλλά υποθέτω παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στην υπόλοιπη χώρα) ανακατεύονται κυρίως με επιχειρήσεις εστίασης, φαγητό, εκδηλώσεις, ξενοδοχεία, καταστήματα λιανικής, ενώ υπάρχουν και κάποιοι σε άλλες αγορές όπως στην εκπαίδευση και στις επιχειρήσεις τεχνολογίας.

Παρά τα όσα ακούγονται όμως, οι περισσότεροι Έλληνες που έρχονται στην Αυστραλία σήμερα (από την αρχή του 2012 ήρθαν πάνω από 10,000) είναι είτε Αυστραλοί υπήκοοι, είτε έχουν σύντροφο που έχει υπηκοότητα, ή τέλος πάντων έχουν κάποιο δεσμό με τη χώρα που τους επιτρέπει να πάρουν άδεια παραμονής/εργασίας πολύ γρήγορα. Όλοι οι υπόλοιποι έρχονται με τουριστικές βίζες ή στην καλύτερη περίπτωση φοιτητικές και προσπαθούν να βρουν άκρη αφού φτάσουν, κάτι πολύ δύσκολο όμως, και συνήθως καταλήγουν να δουλεύουν για Έλληνες εργοδότες που τους πληρώνουν πολύ κάτω από το κανονικό, ενώ ταυτόχρονα ξοδεύουν χιλιάδες δολλάρια στη βιομηχανία που έχει αναπτυχθεί γύρω από τη "νόμιμη παραμονή" στη χώρα, τις περισσότερες φορές μη παίρνοντας κανένα αποτέλεσμα.

Για παράδειγμα, το διάστημα Ιούλιος 2012 με Ιούνιος 2013 (το οικονομικό έτος της Αυστραλίας δηλαδή) δόθηκε visa εργασίας μόνο σε 457 Έλληνες, και εγώ είμαι εδώ τώρα 15 μήνες και παρότι έχω πάρα πολλές επαφές με την αγορά λόγω της δουλειάς, έχω γνωρίσει μόνο άλλον έναν Έλληνα που ήρθε εδώ με visa εργασίας.

Ότι ερωτήσεις έχετε γράψτε τις εδώ και ευχαρίστως να απαντήσω σε ότι γνωρίζω. :)
Καλησπερα είμαι η Ιωάννα! Ζω στην Ελλάδα (καβαλα) εχω τελειωσει το πανεπιστημιο εδω και 3 χρονια! Το επαγγελμα μου ειναι φιλολογος και παιδοψυχολογος και η μονη δουλεια που βρήκα ειναι γραμματεας σε ιατρειο.10 ωρες την ημέρα για 400 ευρώ τον μην.ανησυχω πολύ για το μέλλον μου. Θέλω να ρωτησω την άποψη σας...πιστευετε οτι είναι καλυτερα να βρω απο την Ελλάδα μια δουλεια στην Αυστραλια????και οχι να παω πρώτα ως τουρίστας ετσι; ;
 
Last edited by a moderator:

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.403
Likes
17.233
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Γεια σου και καλώς ήρθες. Το τί είναι καλύτερο για σένα είναι υποκειμενικό και το ξέρεις μόνο εσύ. Όπως είπα και στον προηγούμενο, κάνε ένα κόπο να διαβάσεις το παρόν θέμα από την αρχή, θα σου λυθούν πολλές απορίες. Αν μετά έχεις συγκεκριμένες ερωτήσεις εδώ είμαστε.
 

georgodioa

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Defkalion γεια σου! πολύ κατατοπιστικά όλα αυτά που διάβασα πιο πάνω για την μετανάστευση στην Αυστραλία. Ενδιαφερόμαστε κι εγώ και ο σύζυγός μου να δούμε την μεταφορά μας στην Αυστραλία ( Σίδνεϊ ή Μελβούρνη) αφού έχουμε ένα αγοράκι 3 ετών περίπου και εδώ δεν μπορούμε να του προσφέρουμε το μέλλον που θα θέλαμε. Ο σύζυγός μου είναι πτυχιούχος χειριστής - υπερεργολάβος με δική του εταιρεία (δυναμικό μηχανημάτων σχεδόν 30 μηχανήματα) και με 15 χρόνια τουλάχιστον προϋπηρεσία σε δημόσια οδικά δίκτυα και κατασκευές . Πόσο εύκολο είναι να βρει δουλειά στο αντικείμενο του; και αν γνωρίζεις σε ποιους φορείς (εταιρείες) θα μπορούσαμε να απευθυνθούμε; Εγώ από την άλλη είμαι τραγουδίστρια με εμπειρία και πολύ μεγάλο ρεπερτόριο στο ελληνικό τραγούδι ( έντεχνο, λαϊκό , ποιοτικό) και θα μπορούσα να απασχοληθώ σε κάποιο εστιατόριο , μπαρ, αλλά επειδή έχω πτυχίο ωδείου ως καθηγήτρια φωνητικής θα μπορούσα να απασχοληθώ και με αυτό τον τομέα... υπάρχει περίπτωση να πληρωνόμαστε τόσο ώστε να ανταπεξερχόμαστε στις υποχρεώσεις μας; ή κάνω όνειρα θερινής νυχτός;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.204
Μηνύματα
883.673
Μέλη
38.900
Νεότερο μέλος
Arte_miss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom