Είναι ασφαλής προορισμός η Βαρκελώνη;

iliastra

Member
Μηνύματα
44
Likes
1
Θα το πω για τελευται φορα και οποιος καταλαβει καταλαβε.
Η Βαρκελωνη ειναι μια απο τις ποιο ασφαλεις πολεις με
χαμηλο δεικτη εγκληματικοτητας.Υπαρχει ενα προβλημα
με ταχυδακτυλουργους πορτοφολαδες.Το 2011 τα μετρα
προστασιας της αστυνομιας ενταθηκαν σε υπερβολικο αριθμο
με αποτελεσμα να υπαρχει μειωση των κλοπων 25 τοις εκατο.
Οι πιθανοτητα καποιος να σου αρπαξει την φωτ.μηχανη,
ειναι η ιδια να κερδισεις το τζακ ποτ απο ενα λαχειο που
σου χαρισε ο Μητσοτακης.

Αν εχει καποιος τον νου του και δεν παραταει τα πραγματα του
εδω και εκει δεν θα χασει τιποτα.-
χαχαχαχχ....Τον αλλον τον λεγαν μητσοτακη και οταν κερδισε δεν επαιξε....στην ισπανια εγινε και αυτο.......

οσον αφορα την ασφαλεια, μου το ειπες και λιγο παρα πανω (οπως και σε "τετ α τετ" συνομιλια) και η αληθεια ειναι οτι με καθυσηχασες, απλα ρωταω γιατι οσο παρισσοτερα ξερεις τοσο πιο "καχυπτοτος" πας....αυτο φυσικα δεν ειναι παντα καλο αλλα οκ....
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ονειρεμένο Ταξίδι
γύρος του κόσμου
Το "πρόβλημα" με τη Βαρκελώνη είναι ότι στα τουριστικά σημεία (το οποία είναι πολλά), έχει υπερβολικό κόσμο. Και σε αυτή την περίπτωση, αν δεν έχεις τα μάτια σου παραπάνω από 14, είναι πολύ πιο εύκολο για τους πορτοφολάδες να βρουν ευκαιρία να σε ξαφρίσουν.

Επίσης, για τον ίδιο λόγο (πολυκοσμία σε υπερβολικό βαθμό), αισθάνεσαι κι εσύ ο ίδιος ότι μπορεί και να απειλείσαι με κάποιο τρόπο. Και όταν λέω απειλείσαι, εννοώ ότι νιώθεις ανασφάλεια σχετικά με πιθανές κλοπές που μπορεί να σου τύχουν.

Εγώ προσωπικά αν και δεν είμαι φοβιτσιάρα, στη Βαρκελώνη δεν αισθανόμουν ιδιαίτερα άνετα. Το ίδιο ένιωσα και στην Istiklal στην Κων/πολη, το ίδιο νιώθω και στην Ερμού αν τύχει και βρεθώ τα Χριστούγεννα, το ίδιο θα νιώσω και σε οποιαδήποτε περιοχή έχει υπερβολικό κόσμο.

Όπως και να έχει, η ιδιαίτερη προφύλαξη σε αυτές τις περιπτώσεις μόνο καλό κάνει.
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
συμφωνώ με την Αννυ , Βαρκελωνη και Κων/πολη ειναι δύο πόλεις που παω τακτικά αλλά
"προσεχω" και ποτέ δεν μου έχει συμβει κάτι.
Αντίθετα στο Συνταγμα που δούλευα παλιά μου εκλεψαν 2 φορές πορτοφόλι και μια κινητό και μιλάμε για εποχές που οι κλοπές ηταν πιο σπάνιες
 

happiness

Member
Μηνύματα
235
Likes
146
Επόμενο Ταξίδι
...τελικά δεν άργησε :)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία, Κούβα
iliastra you are grave digging : αυτο δεν το πολυ επιασα:).. σκαφο τον λακο μου ως προς τι??? προκαλω?? ή εννοεις οτι θα το μετανιωσω εαν δεν την παρω???

τλκ εσυ το μετανιωσες που δεν την πηρες???
χαχα συγνώμη. forum slang. Σημαίνει ότι ξεθαψες πολύ παλιό thread.
Το ψιλομετάνιωσα ναι. Γιατί δεν μας έτυχε τίποτα το περίεργο τελικά. Την 2η φορά μάλλον θα την έπαιρνα.
 

hera

Member
Μηνύματα
127
Likes
9
Επόμενο Ταξίδι
Bologna & around
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική..
Θα το πω για τελευται φορα και οποιος καταλαβει καταλαβε.
Η Βαρκελωνη ειναι μια απο τις ποιο ασφαλεις πολεις με
χαμηλο δεικτη εγκληματικοτητας.
Συμφωνω απόλυτα.
Όσον αφορά τα τιμαλφή, νομίζω ότι και στο χωρίο μας να πάμε καλό είναι να φροντίζουμε να έχουμε τα πράγματά μας στο νου μας. Γενικά είμαι της άποψης ότι όταν ταξιδεύεις δεν κουβαλάς μαζί τα οικογενειακά σου κειμήλια, αλλά προς Θεού όχι ότι στην Βαρκελώνη θα συζητάμε για το αν θα πάρει κάποιος φωτογραφική μηχανή ή όχι. Και προφανώς σε αυτήν την πανέμορφη πόλη, θα πάρεις μαζί αυτή που βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες :D
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ονειρεμένο Ταξίδι
Whole Africa,Cuba
Και στο κάτω κάτω ρε παιδιά ποιο το νόημα να έχουμε μια καλή φωτογραφική μηχανή αν φοβόμαστε να την πάρουμε στα ταξίδια μας, ειδικά στην Ευρώπη;
Εγώ στη Βαρκελώνη κυκλοφορούσα μέχρι πολύ αργά το βράδυ και κίνδυνο δεν ένιωσα ποτέ και πουθενά, ούτε ακόμα και ένα βράδυ που είχαμε γίνει φέσι και ήμασταν πολύ εύκολος στόχος, παρατούσαμε τσάντες και μηχανές δεξιά και αριστερά...:haha:.
Και στο El Raval στα στενάκια που χαθήκαμε κάποια στιγμή αν και κάποιοι ντόπιοι φίλοι μας είχαν πει οτι είναι λίγο κακόφημη γειτονιά δεν αισθανθήκαμε κίνδυνο, μας πρόσφεραν κόκα (όχι κόλα...), αρνηθήκαμε ευγενικά και συνεχίσαμε...:D
 

koker

Member
Μηνύματα
252
Likes
490
Ονειρεμένο Ταξίδι
μαυρικιος
Γυρίζοντας σήμερα από απόδραση 3 ημερών στην Βαρκελώνη και κινούμενοι συνέχεια στο κέντρο και στα τουριστικά μέρη αυτό που έχω να πώ είναι ότι υπάρχει αρκετή έως πολλή αστυνόμευση. Αυτό βέβαια δεν είναι αρκετό μάλλον γιατί μέσα στις 3 μέρες τύχαμε μπροστά σε 3 περιστατικά αρπαγής κινητού ή φωτ.μηχανής από τα τραπεζάκια που κάθεσαι για να φάς ή να πιείς καφέ με την μέθοδο του να έρχεται το κλεφτρόνι που έχει σταμπάρει το κινητό που έχεις πάνω στο τραπέζι και τάχα πουλώντας καρτ ποστάλ ή οτιδήποτε άλλο που στα χώνει μπροστά σου πάνω απο το κινητό και φεύγοντας αστραπιαία παίρνει και το κινητό. Η μία μάλιστα φορά ήταν το δικό μου κινητό αλλά μου το γλύτωσε ο άνδρας μου που έβαλε το χέρι του και τον έδιωξε και έπιασε το κινητό. Σημασία έχει ότι αυτά που πουλάει και καλά δεν τα δείχνει σέ όλα τα τραπέζια αλλά μόνο σ΄αυτά που έχουν πράγματα πάνω στα τραπέζια.
Η δική μου περίπτωση έχει και συνέχεια .... το κλεφτρόνι που ήρθε στο τραπέζι μας και αφού τον έδιωξε ο άντρας μου προχώρησε και έφυγε από το καφέ που καθόμασταν και ενώ τον κοιτούσα διασταυρώνεται με μια παρέα 2 άνδρών και μιάς γυναίκας προφανώς ο ένας άνδρας τον αναγνώρισε από κάπου και τον πλακώνει σε κάτι γροθιές και μπουνιές (ήταν και σωματώδης αυτός που έδερνε) και κουτρουβαλώντας πέφτουν πάνω μας και στα τραπέζια του καφέ που καθόμασταν γινεται ένας πανικός σπάνουν σερβίτσια φασαρία κακό κλπ του φώναζαν όλοι να τον αφήσει γιατί ήδη τον είχε ματώσει στα μούτρα αλλά μείναμε με την απορία του γιατί έγινε όλο αυτό καθότι Ισπανικά δεν καταλαβαίνουμε ... αλλά παρόλη την αστυνόμευση που βλέπαμε πρίν ,εκεί μέχρι και δέκα λεπτά μετά που φύγαμε δεν είχε εμφανιστεί κανένας.
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.552
Likes
12.363
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
Όπως διάβασες και πιο πριν όπου και να πας στο εξωτερικό, αλλά ίσως και στο εσωτερικό, πρέπει να ακολουθείς κάποιους στοιχειώδεις κανόνες προφύλαξης. Ένας από αυτούς είναι να προστατεύεις εσύ ο ίδιος τα πολύτιμα αντικείμενα που κουβαλάς και όχι να τα επιδεικνύεις. Τα κινητά και την φωτογραφική μηχανή δεν τα αφήνουμε πολύ ώρα εκτεθειμένα σε τραπεζάκια ή παγκάκια ή οτιδήποτε. Όταν δεν τα χρησιμοποιούμε τα κρατάμε στα χέρια μας με κάποιο τρόπο πχ λουράκι και δεν τα χάνουμε από τα μάτια μας. Είναι βασικός κανόνας. Την επόμενη φορά λοιπόν καλό θα ήταν να τον πάρετε υπόψη.
 

fantasia13

Member
Μηνύματα
163
Likes
86
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινικη Αμερικη
Η Βαρκελωνη ειναι απο τις ωραιοτερες πολεις
και φυσικα ειναι ασφαλης
πορτοφολαδες υπαρχουν παντου,αρκει να εχεις το νου σου
 

koker

Member
Μηνύματα
252
Likes
490
Ονειρεμένο Ταξίδι
μαυρικιος
Δεν είναι πάντα έτσι...έχω βρεθεί και σε άλλες χώρες και δεν υπήρχε αυτό.
Αυτή την κατάσταση μπορώ να την παρομοιάσω μόνο με την Νάπολη της Ιταλίας που ξέρεις εκ των προτέρων ότι συμβαίνουν αυτά ..ούτε καν σε αραβικές χώρες που βρέθηκα δεν αισθάνθηκα έτσι..
Και με δεδομένο το γεγονός το οποίο πρώτο ανέφερα ότι υπήρχε πάρα πολύ αστυνομία παντού- νομίζω ότι πουθενά αλλού δεν είδα τόση αστυνόμευση.
 

fantasia13

Member
Μηνύματα
163
Likes
86
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινικη Αμερικη
πριν εικοσι ημερες ημουνα εκει
και ειλικρινα δεν αισθανθηκα καθολου ασχημα
βεβαια υπαρχει αστυνομευση
συμφωνω μαζι σου για τις αραβικες χωρες
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.497
Μέλη
38.836
Νεότερο μέλος
ipagou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom