Εκατόμβη στη Λιβύη

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

taver

Member
Μηνύματα
12.499
Likes
29.137
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Οι αθώες και ελεύθερες επιλογές των μαζών υπάρχουν μόνο στα θεωρητικά σχήματα και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Όσοι υποστηρίζουν τέτοιες αντιλήψεις το μόν που κάνουν είναι να δίνουν το απαραίτητο άλλοθι στις οικονομικές και πολιτικές ελίτ των κοινωνιών μας,

Αυτά από κάποιον που ανήκει στο liberal χώρο
Δε νομίζω ότι οι θεωρίες συνωμοσίας και η αναφορά στις (πάντοτε απρόσωπες) "ελίτ" ταιριάζουν με το liberal χώρο. Οι ελεύθερες επιλογές είναι βασικό θεωρητικό και πρακτικό στοιχείο κάθε "liberal" σκέψης. Αν δεν τις αποδέχεσαι, δε μπορείς να διεκδικείς τέτοιο χαρακτηρισμό.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Αρκετά δεν έχεις εκτεθεί με τις ακατάσχετες αρλούμπες; Μεγάλωσες, αλλά δεν έμαθες οτι όταν σου τελειώνουν τα επιχειρήματα, καλύτερα να σιωπάς, παρά να καταντάς κωμικός, γραφικός ή δεν ξέρω τι άλλο. Μετά και το παραπάνω μήνυμά σου, που δεν θα καταδεχόταν να γράψει ούτε μαθητής της Γ΄Δημοτικού, παύω να ασχολούμαι με την αντίκρουση της μυθομανίας και των εμμονών σου ( στο παρόν θέμα). Μείνε φανατικά προσκολλημένος στο μεγάλο ηγέτη, τυφλωμένος από την κανταφολαγνεία σου και απορρίπτοντας την αυτονόητη αλήθεια οτι εκείνος που κάποτε ξεκίνησε ως άφθαρτος οραματιστής κατάντησε ένας γελοίος , γλοιώδης τυραννίσκος . Σε κάποιο επόμενο νήμα πιστεύω να μας περιγράψεις μέσω τροτσκιστικής, αριστοτελικής και -κυρίως- τραβελλερίστικης ανάλυσης πόσο μεγάλοι ηγέτες ήταν ο Πολ Ποτ και ο Ίντι Αμίν.
Ρε φίλε σταμάτα... για πια αλήθεια μιλάς? Ότι έχεις γράψει είναι ανακρίβιες και σαχλαμάρες... βγάζεις γεωγραφικούς όρους από το μυαλό σου και όταν καταλαβαίνεις ότι γράφεις βλακείες πας πάσο, μας παρουσιάζεις χαλκευμένα στοιχεία ρεζιλεύεσαι και το κάνεις γαργάρα, παρουσιάζεις άρθρα που δεν καταλαβαίνεις την σημασία τους και μας μιλάς για έλλειψη επιχειρημάτων και αρλούμπες... κάνε επιτέλους λίγο την πάπια και κατάλαβέ το... δεν βρέχει σε φτύνουν...
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.164
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Traveller ειναι φανερο οτι εχουμε αντιθετες πολιτικες αποψεις γι' αυτο και μπορω να δεχθω το οτι αποκαλεις σαχλαμαρες τα οσα γραφω. Αν συμφωνουσες θα παραξενευομουν:D
Τωρα, εμενα το προβλημα μου δεν ειναι ο Κανταφι αλλα, ο οποιοσδηποτε δικτατορας ή μη δημοκρατικα εκλεγμενος, αν θελεις, αρχοντας. Κι απο που και ως που καποιος που δεν εχει τη λαικη εντολη εχει το δικαιωμα να βομβαρδιζει τον οποιοδηποτε; Ειτε λεγεται αμαχος, ειτε μαχητης, ειτε αντικαθεστωτικος, ειτε τρομοκρατης, ειτε δεν ξερω εγω τι. Ποιος γαμωτο του δινει αυτο το δικαιωμα, να θεωρει χωραφι του μια χωρα και το λαο της υπηκοους του;
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
Ρε τριπακια! ρε τριπακια! τον Μπους που τον θυμηθηκες και τον εμπλεξες στην συζητηση?
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Προφανως και κανεις δεν του δινει τετοιο δικαιωμα η εν πασει περιπτωσει κανεις δε θα ηθελε να του δωσει τετοιο δικαιωμα.
Απλως το εχει παρει απο μονος του. Η μαλλον ειναι το κυριο παρακολουθημα της εξουσιας που ηδη κατεχει.
Ο Κανταφι καταφερε και διατηρειται στην εξουσια γιατι μπορεσε και ασκησε αποτελεσματικα τη βια πανω στους εξεγερμενους- οι οποιοι αλλωστε ηταν γεωγραφικα εντοπισμενοι-ενω ο Μουμπαρακ δε μπορεσε, οποτε εχασε και την οποια εξουσια.
Τοσο απλα.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.164
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ρε τριπακια! ρε τριπακια! τον Μπους που τον θυμηθηκες και τον εμπλεξες στην συζητηση?
Κοιτα, τον Μπους και τον καθε δημοκρατικα εκλεγμενο Αμερικανο και Ευρωπαιο και μη ηγετη που κανει ή συναινει να γινουν εγκληματα κατα της ανθρωποτητας, εχει τη δυναμη να τον παψει ο λαος του στις επομενες εκλογες. Πολλες φορες τον παυει για αλλα εσωτερικα θεματα, αλλες φορες τον επιβραβευει. Σ' αυτες τις περιπτωσεις εχει μεριδιο ευθυνης και ο κοσμος.
Ας προκυρηξει κι ας κανει ο Κανταφι εκλογες (χωρις νοθεια εννοειται), κι αν τον εκλεξει ο λαος, ας μεινει 4-5-7 χρονια (οσα ορισει το συνταγμα) στην εξουσια, μεχρι τις επομενες εκλογες.
 

Leftris B

Member
Μηνύματα
1.785
Likes
1.115
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
δεν έχουν καταλάβει μερικοί μου φαίνεται ότι εδώ υποστηρίζουμε τον λιγότερο χειρότερο.... σε μερικές χώρες κυρίως της αφρικής αυτοί που κάνουν κουμάντο είναι είτε πιόνια των αμερικάνων είτε κάποιοι τρελοί που με την τρέλα τους κατάφεραν κάποια πράγματα, αυτό δε σημαίνει ότι ειναι άγιοι ούτε ότι δεν έχουν κλέψει τον λαό και την χώρα τους... να σας το κάνω και σε τηλεπαιχνιδι να καταλάβετε μερικοί της γραμμης....


εχουμε υποψήφιους να κυβερνησουν μια χωρα
  1. μαριονετα δυτικής προέλευσης που θα φαει και πάρα πολλα
  2. μαριονετα αγνωστης προέλευσης που θα φαει ποιο λιγα απο τον 1
  3. τρελός ηγέτης που κι αυτός θα φάει (πάνε εσυ στη θέση του και μη φας άγιε) κι αν δεν ηταν τρελός δε θα εκανε κι αυτα με τοσο προσωπικο ρίσκο.
ποιον θα διαλέξετε? πιστευετε ότι μπορεί να κυβερνησει ο λαος σε αυτές τις χώρες? χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα δακρύζω απο τα γελια με αυτα που διαβάζω, θεωρίες εχω κι εγω πολλές, λυσεις δεν έχω, ακόμη και για εδω δε βλέπω φως... να φυγει βεβαιος ο γιωργακης αλλά ποιος να έρθει? αντε πείτε ποιος γιατί αλλιώς όσοι λένε να φύγει ο πρωθυπουργος (κι εμένα δε μου αρεσει καθόλου) χωρίςνα λένε τι να γίνει μετα ειναι γελίοι!!! ναι να φύγει ο κανταφι αλλά τι θα γινει μετα? ξερω ξερω ο λαος θα αναλαβει τις τυχες της χώρας εχει ξαναγίνει απειρες φορες αυτό ειδικα στην αφρική... ε ρε ξυλο που θέλετε μερικοι.....
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.164
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Δηλαδη εσυ Λευτερη πιστευεις πως ο ΓΑΠ ειναι ο ικανοτερος ολων των Ελληνων για να κυβερνησει; Οι πολιτικοι αρχηγοι των αλλων κομματων ναι, μπορει να ειναι χειροτεροι αλλα, δεν ξερεις κανεναν αλλον Ελληνα που να μπορει να τον αντικαταστησει;
Το ιδιο και για τον Κανταφι; Σκεψου τωρα στον υπνο σου κι αν δεν μπορεσεις να βρεις γελα μεχρι δακρυων. Και αυριο που θα ξυπνησεις ελα να μας δειρεις.
 

Leftris B

Member
Μηνύματα
1.785
Likes
1.115
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
ο ΓΑΠ είναι μάλλον από τους χειρότερους αλλά δε βλέπω και κανεναν αξιόλογο εσύ βλέπεις? γιατί αραγε κανένας από τους αρχηγούς δε πείθει στο ελάχιστο? οπότε αυτό που λέω εγω είναι ότι μη λέτε ποιος ειναι ακατάλληλος αν δεν έχετε κάποιον να προτείνετε στη θέση του... εκτός αν προτείνετε ακυβερνησια, ο λαος στην εξουσια και αλλά τέτοια... λοιπόν εχεις να προτείνεις κάποιον? αν πεις να ρίξουμε αυτόν χωρίς να πεις ποιον προτείνεις στη θέση του λεω οτι εισαι για ξυλο αυτό λεω... συμφωνούμε ή όχι? (ξεκαθαρα πραγματα) η αυτόν που έχουμε ή αν εχεις κάποιον καλύτερο μας τον προτείνεις και το συζηταμε... εγω φως δε βλέπω... κι αν φυγει ο κανταφι ποιος στη θεση του? πανε κι αυτοι για δημοκρατια μαλλον... εχω βαρεθει να ακουω για τους ακαταλληλους αλλα δε ακουω να προτεινονται αντικαταστατες στις θέσεις των ακατάλληλων..
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.164
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Στην Ελλαδα μπορω να σκεφτω μερικους που ισως να μπορουσαν να κανουν καλυτερη δουλεια απο τους σημερινους αρχηγους. Δεν ειναι ολοι οι πολιτικοι που περασαν απο την Ελλαδα κλεφτες και ανικανοι. Ουτε ο Γιωργακης ειναι ο χειροτερος Πρωθυπουργος που ειχαμε. Αλλωστε αν το 09 κερδιζε τις εκλογες παλι ο μπουλης τα πραγματα πιστευω πως θα 'ταν πολυ χειροτερα τωρα. Ο λαος διαλεξε αυτον που θεωρουσε λιγοτερο κακο (αν και στην Ελλαδα υπαρχει και το προβλημα του εκλογικου συστηματος) κι ετσι μας κυβερνα ο ΓΑΠ.
Στη Λιβυη τωρα ο κοσμος δεν εχει ουτε καν αυτη τη δυνατοτητα. Ουτε καν ενα μπουλη, να αντιπαρατεθει με τον Κανταφι. Σιγουρα παντως υπαρχει καποιος Λιβυος που μπορει να κυβερνηση δημοκρατικα. Ο Κανταφι αφου ειναι ικανοτερος ολων και τοσο πολυ τον θελει ο λαος γιατι δεν κανει εκλογες; Τι φοβαται;
Στην Τυνησια 40 κομματα διεκδικουν την εξουσια στις επερχομενες εκλογες. Αν κανενας απο αυτους δεν αποδειχθει καλυτερος του Μπεν Αλι ειναι στο χερι του των Τυνησιων να εκλεξουν καποιον αλλον στην επομενη θητεια. Αν δεν το κανουν προβλημα τους.
 

Leftris B

Member
Μηνύματα
1.785
Likes
1.115
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
παρασυμφωνούμε αλλα η ουσία αυτών που λες εντοπίζεται στην πρώτη σειρα... κι εγω μπορω να ''σκεφτω'' μερικους αλλα αυτοί προφανως δε θέλουν ούτε να το σκέφτονται αυτο που σκεφτεσαι εσυ... ή κανω λάθος? οπότε θα πρέπει να σκεφτουμε γιατι την τελευταια 20ετια αυτοι όλοι που σκεφτεσαι δεν ασχολήθηκαν με την πολιτικη καθόλου. (λάθος ανθρωπο ευχηθηκες καλόν ύπνο εμπλέξες με νυχτόβιο) εξακολουθω να θεωρω επικινδυνους όσους πάνε να κάνουν κατι χωρις να έχουν προβλέψει την συνεχεια... κι αυτο ισχυει για όλα
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.164
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Καποιοι γιατι δεν τους ενδιαφερει η πολιτικη, καποιοι γιατι δεν θελουν να μπλεξουν στο ελληνικο πολιτικο συστημα ετσι οπως ειναι δομημενο, καποιοι γιατι φοβουνται την αποτυχια, καποιοι γιατι ενω το θελουν δεν το μπορουν. Σε γενικες γραμμες λοιπον δεν κανεις λαθος.
Στη Λιβυη ομως ειναι αλλιως τα πραγματα...
Στην τελευταια σου φραση μαλλον διαφωνω. Αν θες ξηγα την και λιγο. Αμα ηταν για να κανει καποιος κατι να επρεπε να προβλεψει το μελλον, μαλλον οι μεγαλυτερες ανακαλυψεις της ανθρωποτητας που εγιναν τυχαια δεν θα μας ηταν σημερα γνωστες. Ευελπιστω πως εννοεις κατι αλλο.
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.271
Μηνύματα
885.865
Μέλη
38.949
Νεότερο μέλος
anthger

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom