Αυστρία Εκλεισα για Βιεννη!Τη βοηθεια σας παρακαλω..!!

giorgos_o

Member
Μηνύματα
46
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
Χριστούγεννα στην Ελλάδα
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδιβες..
αυτο ψαχνω ακριβως με αυτο το post...προσωπικες εμπειριες για το που να μεινω κ το που να παω...θα ηθελα ξενοδοχειο κεντρικα, ωστε να μη δεσμευομαι απο συγκοινωνιες αν θελω να γυρισω π.χ αργα το βραδυ..ποιο απο αυτα που λετε ειναι ετσι;;
 

pigi_dikaiou

Member
Μηνύματα
550
Likes
521
Επόμενο Ταξίδι
......
Ταξίδι-Όνειρο
Αγιο Ορος
Εκτος απο αυτα λοιπον,μιας και θελεις κεντρικοτατα θα σου προτεινω το Ambassador,του οποιου η μια εκ των δυο εισοδων ειναι στην Κaertner Stasse.Eχει ομως λιγο αλμυρουτσικη τιμη.Απεναντι απο την αλλη εισοδο,στην πισω πλευρα,ειναι η εκκλησια των Καπουτσινων-αυτοκρατορικοι σαρκοφαγοι-.Πολυ κοντα το Αλμπερτινα κλπ....
 

black mamba

Member
Μηνύματα
297
Likes
84
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα (!!!)
Ταξίδι-Όνειρο
ΗΠΑ
Για μένα η καλύτερη περιοχή για να μείνεις είναι οπουδήποτε στο innere stadt , δηλαδή στο κέντρο της πόλης όπου ο ταχυδρομικός κωδικός είναι 1010. Εγώ έμεινα στο Radisson Sas Style 5αστερο με super πρωινό κοντά στο Ηoffburg και έμεινα απολύτωσ ικανοποιημένη. Είχα πετύχει και καλή τιμή (106 τη βραδιά).

Τώρα όσον αφορά τι θα δεις: Σίγουρα θα γυρίσεις όλο το κέντρο (με τα πόδια πορπατιέται άνετα)και θα δεις τις εκκλησίες του Αγίου Στεφάνου, του Αγίου Πέτρου (υπέροχη από μέσα), την Karlkirche και τη Votivkirche. Επίσης στο κέντρο θα δεις το Hoffburg, θα περιηγηθείς στις κεντρικές οδούς Graben και Κοhlmarkt, το Ankeruhr το ρολόι που κάθε μεσημερι στις 12 παρελαύνουν οι προσωπικότητες της Βιέννης, την ελληνική εκκλησία στην ελληνική συνοικία. Θα κάνεις το γύρo του Ring με τραμ μάλλον για να δεις την περιοχή των μουσείων (μπες σε όποιο/α θες), την όπερα (ανα 1 ώρα έχει ξενάγηση, αλλά μπορείς να παρακολουθήσεις και παράσταση), τη Βουλή, το Δημαρχείο, το θέατρο, το κτίριο της απόσχισης. Αξίζει να περπατήσεις στο Volkgarten (δες και σε μια γωνιά το άγαλμα της Σισσυ) και στο Stadtpark (φωτογραφήσου όπως όλοι με το άγαλμα του Στράους). Το Prater δε με εντυπωσίασε αλλά μπορείς να συνδυάσεις μια επίσκεψη εκεί με τo Donauinsel, το Donaupark και τον Πύργο Donauturm με την απίστευτη θέα. Θα πας οπωσδήποτε στο Belvedere. Eγώ διάλεξα να επισκεφτώ το upper Belvedere για να δω το "Φιλί" του Klimt. To Shonbrunn απλά δε χάνεται. Κοίτα πότε θα έχει καλό καιρό γιατί αξίζει να κάνεις βόλτα στους κήπους και να ανέβεις στην Gloriette. Για ψώνια στη Mariahilferstrasse:μεγάλη ποικιλία και καλύτερες τιμές από το κέντρο. Ημερήσια εκδρομή: Αν μπορείς να νοικιάσεις αυτοκίνητο πήγαινε Salzburg. Θα είναι μαγευτικά . Εγώ έκανα την Μπρατισλάβα. Πήγαινε-έλα με το τρένο και απεριόριστες διαδρομές με μέσα μεταφοράς στην πόλη 14 ευρώ μόνο. Είναι 1-1.5 ώρα απόσταση και είναι αρκετά ωραία.

Από φαγητό αυτά που ξεχώρισα είναι το Plachutta (με ικανοποίησε το κάθετι) Wollzeile 38. Brezig' wolb (Lederhof 9). Πόλύ ατμοσφαιρικό, ωραία κουζίνα, αναπάντεχα οικονομικό. Το θεωρώ ανακάλυψη. Εsterhazy Keller, Haarhof 1. Το Figlmuller, Wollzeile 5 το συνάντησα σε πολλούς οδηγούς, αλλά δυστυχώς δεν έκλεισα και η ουρά αναμονής ήταν τεράστια. Αν κλείσεις φαντάζομαι ότι θα το ευχαριστηθείς . Φημίζεται για το σνίτσελ του. Γενικά στη Βιέννη θα φας καλά.

Για καφέ μπορείς να πας στο Landmann, Central, Demel κλπ. Για ποτό στο "Τρίγωνο των Βερμούδων" για πιο χύμα φοιτητοκατάσταση. Αν θες κάτι πιο αξιοπρεπές το Skybar στο εμπορικό Steffl στην Kartnerstrasse είναι μια χαρά.

Καλά να περάσεις και ό,τι χρειαστείς εδώ:clap::haha::clap:
 

giorgos_o

Member
Μηνύματα
46
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
Χριστούγεννα στην Ελλάδα
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδιβες..
α, σε ευχαριστω παρα πολυ!Για να σε ρωτησω λοιπον τωρα που σε βρηκα ;-)
Για να μπορουμε να γυρναμε με τα ποδια το βραδυ, μετα απο μπυριτσα ή ποτακι, που μας βολευει να μεινουμε; στο ξενοδοχειο που ειπες; αλλιως, σε ποια περιοχη;;
 

black mamba

Member
Μηνύματα
297
Likes
84
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα (!!!)
Ταξίδι-Όνειρο
ΗΠΑ
α, σε ευχαριστω παρα πολυ!Για να σε ρωτησω λοιπον τωρα που σε βρηκα ;-)
Για να μπορουμε να γυρναμε με τα ποδια το βραδυ, μετα απο μπυριτσα ή ποτακι, που μας βολευει να μεινουμε; στο ξενοδοχειο που ειπες; αλλιως, σε ποια περιοχη;;

Όπου όπου και να μείνεις στο κέντρο (innere stadt) δεν εξαρτάσαι σίγουρα από μέσα μαζικής μεταφοράς. Όταν κοιτάς για ξενοδοχείο, χτύπα τη διεύθυνσή του και κοίτα ο ταχυδρομικός κώδικας να είναι 1010. Είναι σίγουρα κέντρο. Βέβαια υπάρχουν και άλλες περιοχές που βολεύουν αλλά εδώ μιλάμε για καράκεντρο Βιέννης που πας με τα πόδια στα πιο σημαντικά μέρη και μπορείς να γυρνάς όσο αργά θες.;)
 

black mamba

Member
Μηνύματα
297
Likes
84
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα (!!!)
Ταξίδι-Όνειρο
ΗΠΑ
Να προσθέσω ότι η περιοχή του κέντρου είναι το "διαμέρισμα" 1.
 

erminathess

Member
Μηνύματα
566
Likes
321
Ταξίδι-Όνειρο
αργεντινη,μεξικο
Συμφωνω απολυτα με black mamba για το Radisson Sas Style, καταπληκτικο ξενοδοχειο σε minimal στυλ, προσεγμένες λεπτομερειες τοσο στα δωματια οσο και στους κονοχρηστους χωρους, ευρυχωρα δωματια σε υπεροχα χρωματα, πολυτελη μπανια, πολυ πλουσιο πρωινο, ωραιο μπαρακι για το βραδυ, και πολυ κοντα με τα ποδια τόσο στον καθεδρικο του Αγιου Στεφανου, αγορα κλπ οσο και στο Δημαρχειο , παγοδρομιο κλπ. Το ξενοδοχειο βρισκεται ακριβως απεναντι απο το cafe central (μερικα δωματια του βλεπουν στο cafe).
 

mafalda

Member
Μηνύματα
27
Likes
3
Ταξίδι-Όνειρο
λατινικη αμερικη (ολη)
ειχα παει στη βιεννη πριν δυο χρονια αλλα επειδη ειχα μεινει σε μια φιλη μου που ειχε παει erasmus δεν ξερω να σου πω για ξενοδοχεια.ομως πρεπει οπωσδηποτε να πας για καφε στο central.ειναι πασιγνωστο επειδη εκει συχαζε ο φροϋντ και αλλοι γνωστοι(δεν τους θυμαμαι ολους:roll:) αλλα εχει καταπληκτικα γλυκα και καφε.η βιεννη ειναι πανεμορφη και θα περασεις super!!να κανεις και ψωνια!εχει πολυ καλη αγορα.ειχα παει μαϊο και απο εκει ψωνισα τη μιση καλοκαιρινη μου γκαρνταρομπα σε πολυ καλες τιμες!περιμενουμε τα νεα σου
 

ikagkelidis

Member
Μηνύματα
25
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
κωνσταντινουπολη
Ταξίδι-Όνειρο
νεα υορκη
Μολις εκλεισα αεροπορικα εισιτηρια για τις 2/1 εως 7/1 για Βιεννη! Εκλεισα μονος, οχι απο πρακτορειο κ θελω τις συμβουλες σας.
Καταρχας, που με συμφερει να μεινω; Δηλαδη, σε ποια περιοχη της πολης να ψαξω για ξενοδοχειο; Εχετε να προτεινετε καποιο συγκεκριμενο που εχετε μεινει κ σα αρεσε;
Δευτερον, ποια αξιοθεατα πρεπει να επισκεφθω;
Τριτον, θα ηθελα ακομα κ συγκεκριμενες προτασεις για φαγητο ή καφε, καθως οι προσωπικες εμπειριες ειναι καλυτερες απο οποιαδηποτε οδηγο.
Κ τελευταιο, μπορειτε να προτεινετε καποια ημερησια εκδρομη απο Βιεννη για αλλου; Μας συμφερει να νοικιασουμε αυτοκινητο,κ αν ναι, μηπως ξερετε απο που;;..
ευχαριστω εκ των προτερων..[/quotes
Συμφωνω με ευαγγελια για το ANANAS hotel,ειναι διπλα στο τρενο,ησυχο καλο για τα λεφτα του.ειχα παει Δεκεμβρη αρχες,με κοστουμι και παλτο και μιλαμε κοκκαλωσα φιλε μου-ειχε στραβωσει το σαγονι μου απο το κρυο-σου συνιστω παντα φιλικα timberland μποτακια και μπουφαν τυπου αλπινιστων.μολις ειχα φτασει απο λονδινο και η βιεννη μου φανηκε απο κινηση και βαβουρα χωριο.ειναι ομως ομορφα και στο λεω θα περασεις ωραια.Για τους Αυστριακους δεν μπορω να πω και τα καλυτερα,ειναι ξαδερφια των Γερμανων-αρκετα ψυχροι και σνομπ-προσοχη στα taxi-βαζουν διπλη ταριφα αχετα αν ειναι απογ.η βραδυ.Τελος για το κρυο θα σου πω μονο αυτﴨγυρω απο την κεντρικη πλατεια του Αγιου Στεφανου[Stefanplatz]υπαρχουν αμαξες με αλογα για βολτες γυρω απο το κεντρο. Για να αντεξουν τα αλογα το κρυο τους φοραγαν τεραστιες καπες.
 

Kamarado

Member
Μηνύματα
38
Likes
5
Επόμενο Ταξίδι
Ελβετία σου έρχομαι......
Ταξίδι-Όνειρο
Αλασκα
Καλημερα, μπορω να σας ρωτησω κι εγω κατι που ισως να σας εχουν ρωτησει και αλλοι.... κατα την γνωμη σας τα Χριστουγεννα ή την Πρωτοχρονια ειναι πιο ομορφα στην Βιεννη? Προκειται να παω με μια φιλη και διαβαζω αυτα που γραφετε αλλα δεν εχω αποφασισει ποια περιοδος ειναι καλυτερη.......

Ευχαριστω :)
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Μολις γυρισα απο τη κρυα Βιεννη! Ο βαθμους το πρωι, 4 το μεσημερακι! αλλα οκ υποφερτο το κρυο! Για φαγητο: πηγα στους 12 αποστολους, που θα δεις σαν προταση στη travelpedia της Βιεννης, δεν με ενθουσιασε, αργο σερβις για ενα μερος το οποιο εχει διαφημιστει αρκετα, οχι μονο εδω αλλα και εκει θα δεις πολλα φυλλαδια στα stadt των χοτελ!

Τωρα απο καφε: Landtmann Concert Cafe , αψογο! οκ, μη περιμενεις και τιποτα φτηνο, εμεις 2 ατομα: 30 ευρω για πρωινο! Προσοχη, μη καθησεις στο εξωτερικο χωρο, ολη η μαγεια ειναι μεσα! Ριξε και μια ματια στη βιτρινα με τα γλυκα!!!

Demel cafe: ολα τα λεφτα ο χωρος για καφε που βρισκεται διπλα στην κουζινα και μπορεις να δεις τους ζαχαροπλαστες να φτιαχνουν γλυκα ενω πινεις τη σοκολατα σου! Εδω θα βρεις τη γνωστη sacher torte και μια βιτρινα, οχι μονο για φαγωμα αλλα και φωτογραφιση!!!

Προσεχε, διοτι αρκετοι κανουν κρατηση ακομα και για το καφε! Και στα 2 καφε που ανεφερα μπορεις να κανεις κρατηση!

Τωρα, προσεξε, διοτι θα σου φανει παραξενο, αλλα το ψωμι στο χρεωνουν ξεχωριστα: σου φερνουν ενα πανερι με διαφορα ειδη ψωμιων, εσυ τρως και αυτοι στο τελος μετρανε ποσα κομματια εφαγες! Απλα στο λεω διοτι θα δεις στο λογαριασμο: geback και μπορει να λες τι ειναι αυτο!

Τωρα την εποχη που θα πας εχει χριστουγεννιατικες αγορες σε διαφορα σημεια της πολης: www.weihnactsdorf.at kai μπροστα στο schonbrunn palace, εκει μπορεις να δοκιμασεις πατατες ψητες, λουκανικα και διαφορα γλυκα! Οσο αφορα τα αξιοθεατα αυτο ειναι δικο σου θεμα, αλλα αν εισαι της τεχνης στο μουσειο albertina, εχει αφιερωμα στο ρευμα του ιμπρεσιονισμου. Επισης η travelpedia ειναι απλα καταπληκτικη και θα σε βοηθησει πολυ! Για να επισκεφτεις την Οπερα με ξεναγηση, δες καλυτερα στην ιστοσελιδα της τα ωραρια για τις μερες που θα πας.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.216
Μηνύματα
883.895
Μέλη
38.906
Νεότερο μέλος
Makarena

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom