Εξορμήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Λοιπον οι δικες μας οι ευρωπαικες νταλικες ειναι αισχος .Δε θα γκρινιαζαμε για τη φωτο :bleh:, μονο αν περιλαμβανε αυτα τα σουπερ αμερικανικα φορτηγα που βλεπουμε στις ταινιες να κυνηγουν τους ηρωες .και ειναι ακριβως ετσι και στην πραγματικοτητα.Εφαγα κολλημα με αυτα τα φορτηγα κ τα φωτογραφιζα ...λόξα!!!!
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Λοιπόν να σας πω τι κρατάμε από σήμερα. Πρώτα μια ηλίθια πληροφορία που χρειάστηκε μερικά ηλίθια λεπτά για να μπορέσει να δημιουργηθεί και να σας σερβιριστεί (ηλίθια πληροφορία, χρόνος ηλίθια χαμένος… μα καλά ηλίθιος είμαι?)
Το Milton Keynes κάπου παραδίπλα του M1 στο Buckinhamshire δεν είναι και πολύ μεγάλη πόλη. Τουλάχιστον δε σου δίνει αυτή την αίσθηση καθώς όλες οι υπερτοπικές αρτηρίες που την διασχίζουν σε διάφορα μήκη και πλάτη, βρίσκονται εν μέσω πυκνής βλάστησης. Τα σπίτια που παίρνει το μάτι σου που και που είναι λιγοστά. Σε μια απόσταση 15 χιλιομέτρων πέρασα 17 roundabouts… Ηλιθιότητες. Ναι βρε αδέρφια αλλά είναι εξοργιστικό! Μέσα σε μια πόλη να συναντάς κάθε 500 μέτρα και μια πλατεία! … ας περάσουμε στην ηλίθια πληροφορία. Μέσο Google Earth (έχω καταντήσει αηδία) μέτρησα grosso modo 88 roundabouts εντός της πόλης.

Ουσιαστικά όμως ας κρατήσουμε 2-3 χωριουδάκια ιδιαίτερης ομορφιάς. Αν βρεθείτε στα πέριξ, τιμήστε:
Το Olney στο Milton Keynes.
Κυρίως όμως το μικροσκοπικό και, για τους περισσότερους που το διασχίζουν, απλά μέρος του τοπίου αλλά για τα «φρέσκα» μάτια μου (λόγω του πρόσφατου του ερχομού μου εδώ) αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα χωριού- ταξίδι στο χρόνο καθώς και φωτογραφικού πανηγυριού. Κάθε σπίτι, κάθε λεπτομέρεια αποτελεί κάδρο. Και ειδικότερα όταν κατηφορίζετε από το Corby και χώνεστε κατευθείαν μέσα του, ξαφνιάζεστε ευχάριστα. Σύνορα Northamptonshire, Rutland και Leicestershire, τιμήστε το:
Rockingham.

Και μια άσχετη φωτογραφία από τα μονοπάτια στα οποία σουλάτσαρα.
 

maria tigkaraki

New Member
Μηνύματα
2
Likes
1
έχει μια γλυκιά μελαγχολία, διαφορετική θεωρώ από αυτή των δικών μας πόλεων που σε διώχνει μακριά τους.

το Η.Β. σε μεταφέρει σε μια άλλη εποχή, με το ρομαντισμό και τη ρεαλισμό εκείνης της εποχής και όχι την κυνικότητα της δικής μας. ..
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΕΙ ΟΥΑΛΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ

Εκτός αν δε θέλετε να σας φορτώσουν κι άλλους προορισμούς στο μυαλό σας. Η Ουαλία είναι άγνωστη. Δεν προτιμάτε. Είναι όμως ένα διαμάντι. Δεν έχω πάει ακόμα Σκωτία και ενδέχεται να υποστηρίξουν κάποιοι ότι της μοιάζει. Εγώ όμως δεν έχω ξανά δει τέτοιες εικόνες. Ή μάλλον έχω δει σε κάτι φωτογραφίες από Σκανδιναβία. Ας αρχίσω γρήγορα:

Που πήγα λοιπόν:
alh5.googleusercontent.com__fPYDYxfjV_A_T6w_gVHj1LI_AAAAAAAAAXQ_XeJqyNmfq0E_s512_Wales.jpg

δείτε μερικές φωτογραφίες και επανέρχομαι με σχόλια και πληροφορίες...
Ουαλία - Η φωτογραφική Gallery του TravelStories
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...

Ας ξεκινήσω απ' τα απλά και να κάνω μια μνεία σε ορισμένα χωριά της περιοχής:

St David's: Την λάτρεψα την Ουαλία επειδή με έφερε κοντά σε τόσο απόκοσμες εικόνες. Θα δείτε κι άλλες παρακάτω (βλέπε Solva, Bangor) αλλά και ο St. David's, ο παλαιότερος καθεδρικός ναός της Γηραιάς Αλβιόνας (μετράει κοντά μια χιλιετία) σας μεταφέρει σε ιστορίες για δρυΐδες, μάγους, δράκους και ιππότες. Ο ναός έχει την ιδιαιτερότητα να είναι χτισμένος μέσα σε κοιλάδα ενώ το χωριό είναι χτισμένο σχεδόν από πάνω του (σε αντίθεση με τους περισσότερους καθεδρικούς που χτίζονται στο λόφο του χωρίου «μπουκώνοντας» και επιβάλλοντας την «κυριαρχία» του). Έτσι, τα 30 μέτρα του καμπαναριού του, γίνονται ορατά μόνο όταν φτάσετε στην άκρη του χωριού για να τον δείτε αφ υψηλού. Υπάρχει χώρος στάθμευσης στη βάση του ναού αλλά καλύτερα προτιμήστε να παρκάρετε πριν την αψίδα εισόδου στον χώρο και να κατηφορίσετε τις σκάλες ανάμεσα στις ταφόπλακες, προς τον όγκο του ναού.



Solva: Πηγαίνουμε, πηγαίνουμε αναβαίνουμε λόφους, κατεβαίνουμε προς παραλίες

(Newgale) και ξαφνικά… χειρόφρενο. Στη μέση του δρόμου. Όπισθεν. Στάση. Φωτογραφίες:

Αυτό θα το δείτε και στην πόλη Bangor:

Αισθάνομαι πολύ τυχερός που πέτυχα άμπωτη…

Haverfordwest: θυμάστε πιο παλιά που μιλάγαμε για την αδυναμία των Άγγλων να φτιάξουν ανθρωπινούς δρόμους πάνω σε βουνά και λόφους? Έ φανταστείτε τι γίνεται εδώ. Η πόλη είναι χτισμένη πάνω σε λόφους και οι δρόμοι τους ανεβαίνουν κάθετα.. δεν είναι το χειρότερο, θα βρείτε κι άλλα αρκετά αλλά εδώ μου ήρθε στο νου τα ελληνικά χωριά τέτοιου τύπου (βλέπε Κρανίδι που το έχω και πρόσφατο). Στενοί δρόμοι, έλλειψη πεζοδρομίων, ανηφόρες, κατηφόρες, τι άλλο θες; Να δεις κάτι διαφορετικό σε τούτη τη χώρα. Και το είδα και το χάρηκα


Llanberis:

Αυτό είναι το χωριό

Αυτή είναι η λίμνη του

Αυτός είναι ο περιφερειακός σιδηρόδρομος που σας βολτάρει γύρω από τη λίμνη

Καλά όλα αυτά. Είναι αυτοί αρκετοί λόγοι για να σας ΕΠΙΒΑΛΩ να ταξιδέψετε 85 μίλια από Liverpool για να έρθετε εδώ; Και βέβαια είναι! Αν όμως δεν πείθεστε θα προχωρήσω σε πιο δραστικά μέτρα και τότε δεν θα σας αφήσω καμία επιλογή…
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Το απόλυτο highlight του ταξιδίου μου είναι το Snowdonia Mountain Railway (Snowdon Mountain Railway - A Majestic train journey to the Summit of Snowdon, the highest peak in Wales.). Το τρένο ξεκινάει από το χωριό Llanberis και ανεβαίνει στην κορυφή του βουνού Snowdonia (1085 μ.). Δε θα μπορούσε βέβαια να τα καταφέρει αν δεν είχε οδοντωτό σύστημα στις γραμμές. Το εισιτήριο στοιχίζει 25 λίρες αλλά αξίζει κάθε τελευταίο penny του. Το πρώτο τρένο φεύγει στις 09:00 και στη συνέχεια, ανάλογα με τον κόσμο ενώ τρένο μετά τις 17:00 δε φεύγει.

Η διαδρομή περιέχει καταρράκτες, κοιλάδες που θυμίζουν τούνδρα, αλπικές λίμνες διάσπαρτες στο τερέν, ιστορίες για γίγαντες και μάγισσες από τα μεγάφωνα του τρένου, διαδρομές στην άκρη απύθμενων γκρεμών (όταν βλέπεις τέτοιες εικόνες γύρω σου δεν σου έρχεται αυτόματα πως οι λίμνες και τα δάση που βλέπεις στο επίπεδο του χωριού, είναι σε υψόμετρο 100, έχεις την αίσθηση ότι είσαι ήδη ψηλά στα βουνά. Άρα το όλο θέαμα σε κάνει να πιστέψεις ότι βρίσκεσαι κάπου στις κορυφές των Ιμαλάϊων. Άλλωστε, ομάδα της Αγγλίας που ανέβηκε στα Ιμαλάϊα, επέλεξε να εξασκηθεί εδώ). Είναι μια μοναδική εμπειρία για όλους αλλά κυρίως τα παιδιά θα ενθουσιαστούν με τα όσα βλέπουν. Το σαλέ τώρα στην κορυφή είναι ιδανικά τοποθετημένο και σχεδιασμένο. Το τρένο θα σας αφήσει μισή ώρα εκεί όπου οι επιλογές σας είναι η ανάβαση στην κορυφή απ’ όπου σε καθαρές μέρες μπορείς να διακρίνεις όλα τα Βασίλεια. Ας δούμε μερικές φωτό:





 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Μα που το είχα ακούσει (ά ναι! Σε κάτι chain mails) ότι οι Γερμανοί κατάφεραν ένα αδιανόητο επίτευγμα της μηχανικής όταν κατασκεύασαν μια πλωτή γέφυρα- εκτροπή ενός ποταμού:
awww.photographytips.com.au_images_river_above_river_germany_photography1.jpg


ΣΙΓΑ ΤΑ ΩΑ! Οι Εγγλέζοι το είχαν κάνει αυτό το μακρινό 1805!!
Η ζωή στο Pontcysyllte ήταν ήρεμη. Το ποταμάκι, οι καταπράσινες πλαγιές, τα πουλάκια που τιτ...////// όλα αυτά άλλαξαν όταν βρεθήκαν πρώτες ύλες στην περιοχή. Αυθάδεις καμινάδες άρχισαν να ξεφυτρώνουν σε ξέφωτα και πλαγιές ξερνοβολόντας καυσαέρια, καμιόνια, εργάτες, φορτηγά, όλα μαζί φρόντισαν ώστε τα πουλάκια που μνημονεύσαμε πριν από λίγο, να μαζέψουν τα μπογαλάκια τους και να τη κάνουν από αυτή την σκ***τρυπα (κάπως έτσι πρέπει να ήταν κρίνοντας από τα όσα διάβασα και είδα στο τουριστικό περίπτερο).
Και ερχόμαστε στο επίμαχο σημείο: Πως μεταφέρεις όλα αυτά τα υλικά τα οποία μάλιστα κάποια είναι ιδιαίτερα εκρηκτικά; μα με βάρκες. έλα όμως που ανάμεσα στα εργοστάσια και στους κυριότερους οδικούς άξονες απλώνεται βαθιά κοιλάδα; τι κάνεις; απλό:




είμαστε ακόμα Ουαλία έτσι; και για όσους δε διαβάσανε ακόμα τα του Snowdonia, ΝΑ ΣΠΕΥΣΟΥΝ στο από πάνω μήνυμα!
 
Μηνύματα
1.666
Likes
1.327
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Δεν κατάλαβα ακριβώς τι γίνεται σε αυτήν την κοιλάδα. Δηλαδή εγώ θα περπατάω (λέμε τώρα) στο πεζοδρόμιο και από δίπλα θα περνάει αντί για ένα αγροτικό, μια σκούνα; Καταπληκτικό!!

τιτ...//////, σκ***τρυπα
Πάλι το πληκτρολόγιο καθάριζες, και μάλιστα την ώρα που έγραφες και ιστορία, τσ τσ τσ:cool:
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Αντε Σπυρο στη Wonderland πηγες παλι.Σε τρωει ο αποτετοιος σου παντως ..ειτε για μπαναρισμα ...ειτε για μαστιγωμα:haha::haha::haha:

Μια με τα πορτοφολια..μια με αυτα ..και θα γινω παλι σπαστικη =Κουλαααα....τα πορτοφολια των ΗΠΑ ...εχουμε κολλημα..τι θα γινει...????
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Bath:

Pulteney Bridge

Widcome Hill

Circus στα βόρεια από το κέντρο (παρατηρήστε του Δωρικούς/ Ιωνικούς/ Κορινθιακούς. Πιθανότατα τοποθετημένους κατά ηλικία)
Μιλάω για το Circus και το προτείνω πρέπει όμως να ενημερώσω ότι το Bath χτίστηκε πάνω σε στενή κοιλάδα άρα το ανάγλυφο είναι ιδιαίτερα έντονο. θα το διαπιστώσετε μπαίνοντας στην πόλη αλλά και εάν δοκιμάσετε να σκαρφαλώσετε στους λόφους με αυτοκίνητο. οι δρόμοι θυμίζουν Καρέα από άποψη κλίσεων. να σημειώσω: μη προσπαθήσετε να σκαρφαλώσετε στους λόφους Βόρεια του ποταμιού. είναι οικιστική περιοχή και τα σημεία με καλή θέα είναι λιγοστά. Από τους λόφους στα ανατολικά θα πετύχετε καλύτερες θεάσεις
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Σε λίγες πόλεις δεν έχω πάει πλέον (ναι, ναι συγκαταλέγεται και το Birmingham σε αυτές!) έχω δει αρκετές. Και σημαντικές και εντελώς αδιάφορες και ξεχασμένες… μάλλον τις περισσότερες. Έ, δεν έχω δικαίωμα πλέον να ρίξω ψήφο; Έστω προσωρινό; Ok να πω ότι μετά την Κυριακάτικη ηλιόλουστη βόλτα μου στο Canterbury το συμπάθησα περισσότερο απ’ ότι την πρώτη φορά. Το

York

Όμως… 12 πόιντς:





βλέποντας τις φωτογραφίες καταλαβαίνω ότι δεν μπορείτε να αντιληφθείτε τα όσα λέω. Είναι μάλλον το feeling που σου βγάζει η πόλη, κάτι το οποίο γίνεται αντιληπτό μόνο με μια επίσκεψη. αν είστε κοντά στην περιοχή, μην το προσπεράσετε και ας κρατήσουμε μόνο αυτό.
(αλήθεια ρε γαμώτο, το Λονδίνο γιατί δε διαθέτει τόσο ευρή δίκτυο πεζοδρόμων??)
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
GOING PLACES

Διάφορα χωριά, πόλεις, αξιοθέατα τα παραθέτω διάσπαρτα και χωρίς συγκεκριμένη δομή. Κάποια από αυτά απαιτούν λίγο από τον χρόνο σας αν βρεθείτε προς τα μέρη τους. Πρώτο και καλύτερο:

Bourton-on-the-water

Είστε στο Birmingham (που θα το δούμε σε λίγο) και ψάχνετε εκδρομές στα πέριξ. Εκτός από τη Βόρεια Ουαλία την οποία την έχουμε δει αναλυτικά πιο πάνω, ενδέχεται να κινηθείτε προς Bath. Κι αν όχι μέχρι εκεί κάτω, στο Stratford upon Avon θα πάτε (που θα το δούμε σε λίγο). Από κει, στα 50 χιλιόμετρα νότια προς Bath αλλά όχι από τον Μ5, θα βρείτε το Bourton on the water. Και μόνο το όνομά του ήταν ικανό για να με οδηγήσει προς το μέρος του. Το αν είναι όμορφο (είναι πανέμορφο), αν αξίζει τον κόπο (τον αξίζει) και άλλα λοιπά θεματάκια, θα τα αφήσω να διασαφηνιστούν από τις φωτογραφίες. Θα σας μιλήσω τώρα για tips. Κατεβαίνοντας νότια θα μπείτε από την τελευταία είσοδο του χωριού, από την High street (δεν υπάρχει στην Αγγλία χωριό που να σέβεται τον εαυτό του και να μην έχει έναν δρόμο με τούτο το όνομα). Ακριβώς στα 300 μέτρα από τη διασταύρωση θα δείτε μικροσκοπικό πινακιδάκι στα δεξιά του δρόμου (Public Footpath Windrush Way) να σας οδηγεί από στενό δρομάκι ανάμεσα από σπίτια, στο ποταμάκι ακριβώς πίσω τους. κατεβείτε στο κέντρο του χωριού από δω. (μια ξύλινη πόρτα που θα δείτε στα μέσα της διαδρομής μην σας αποτρέψει. Την ανοίγετε κανονικά και συνεχίζετε την πορεία σας). Αυτό το μονοπάτι θα σας οδηγήσει στο κέντρο του χωριού, αρκετά ήπια αναπτυγμένο, χωρίς σιδηροδρομικό σταθμό να κατεβάζει ορδές τουριστών και με καταπληκτικά μαγαζάκια και καφετέριες στις όχθες του ποταμιού. Αράξτε για κανά τρίμηνο και μετά συνεχίστε την πορεία σας.
Πάμε.
Φώτο.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.221
Μηνύματα
884.150
Μέλη
38.912
Νεότερο μέλος
Aza

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom