Εξορμήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Το Stratford upon Avon το προτείνουν πολλοί ταξιδιωτικοί οδηγοί. Μάλιστα κάποιοι εντελώς ανερυθρίαστοι προτρέπουν τους τουρίστες να το συμπεριλάβουν ως ημερήσια εκδρομή απ’ το Λονδίνο και ταυτόχρονα δεν κάνουν ουδεμία αναφορά στο next door Wapping!! Ε Όχι!! Μια ακόμα περίτρανη απόδειξη ότι οι ταξιδιωτικοί οδηγοί είναι απλώς ενδεικτικοί! (όσοι με έχουν ακολουθήσει μέχρι τώρα στο Wapping ας τοποθετηθούν…). Έτσι λοιπόν, το Stratford upon Avon δεν το προτείνω για κανένα λόγο ως εκδρομή αν διαμένετε Λονδίνο. Υπάρχουν άλλα 40 μέρη γύρω γύρω στα οποία μπορείτε να απολαύσετε την Αγγλική φύση και τα παραδοσιακά χωριά της (βλ. Arundel, Isle of Wight, Bath… κλπ κλπ κλπ). Τούτο το χωριό έχει εκμεταλλευτεί ένα σπίτι στο οποίο γεννήθηκε ο Shakespeare και κάτι τρέχει στα γύφτικα.. όχι. Δε λέω ότι το χωριό είναι πάτος. Μα με τίποτα. Αν είσαι στο Birmingham θα πας και θα περάσεις και ωραία. Καφετέριες, ποταμάκια, βαρκούλες, γεφυράκια και όλα όμορφα κι ωραία. Δεν αξίζει όμως να έρθεις από μακριά. Αν το συνδυάσεις με το Birmingham κι εγώ μαζί σου. Μια μέρα διαμονή εδώ και βλέπεις και τον Shakespeare.

Το Birmingham τώρα το ξέρετε. Κι αν όχι δεν είναι δύσκολο να το μάθετε. Θα δείτε το κέντρο του καθώς και μια παράταξη καμιά ντουζίνας συνεχόμενων locks (αναβαθμών). Θέλω να δώσω ένα tip για φωτογραφίσεις σε έναν δρόμο με πανέμορφες προσόψεις κτιρίων, νομίζω τις πιο όμορφες που έχω δει ως τώρα στην Αγγλία. Ονομάζεται Cannon Street και είναι κάθετη στην κεντρική αγορά New Street
Φωτό από Birmingham?



και η Cannon street για τέλος:
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Εύχομαι ένα μόνο πράγμα. Να διαβαστούν τα παρακάτω μηνύματα απ’ όσους γίνεται περισσότερο. Όχι για τη δική μου υστεροφημία ή αναγνώριση (άλλωστε απλή αναφορά των τοποθεσιών θα κάνω) αλλά για να γνωστοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο τούτα τα μέρη. Τουλάχιστον σε εμάς, στην παρέα μας. Συνοπτικά να πω ότι τούτη τη βδομάδα έγδαρα τα Somerset, Wiltshire, Dorset, South Yorkshire και Derbyshire. Παραθέτω τα όσα πρόλαβα:
Εξοπλισμένος πλέον με τούτο: [ame=http://www.amazon.co.uk/501-Great-Days-Out-Ireland/dp/0753718278/ref=sr_1_4?s=books&ie=UTF8&qid=1342277382&sr=1-4]501 Great Days Out in the UK and Ireland: Amazon.co.uk: David Brown, Arthur Findlay, Jackum Brown: Books αλλά χρησιμοποιώντας και πληροφορίες από χάρτες και internet, σε οποιαδήποτε περιοχή κι αν πάω για μετρήσεις, βγάζω ολόκληρο πλάνο δράσης. Έχουμε λοιπόν.
Μέρα 1:
διθυράμβους για το Salisbury αν και εμένα με άφησε κάπως αδιάφορο (αν τα έγραφα τούτα την ημέρα της επίσκεψης, θα ήμουν κάπως πιο ενθουσιώδης. Καθώς όμως ακολούθησαν καλύτερα… … είδατε λοιπόν ότι είναι δύσκολο να εμπιστευτείς τον εαυτό σου σε τέτοια θέματα, πόσο μάλλον να εμπιστευτείς ή να σε εμπιστευτεί κάποιος άλλος… (καλά, μη φεύγετε… έχει ψωμί το πράγμα!!)) αναζητήστε τον καθεδρικό ο οποίος είναι κάπως απόκεντρο. Είναι μεγαλειώδης.




Shaftesbury εδώ αρχίζουν οι ουσιαστικές περιγραφές καθώς απ’ αυτό το χωριό στην κορυφή ενός λόφου, μπορεί να περάσετε χωρίς να πάρετε χαμπάρι το κύριο και βασικό φωτογραφικό δώρο που μπορεί να προσφέρει. Μπαίνοντας λοιπόν από τον κεντρικό δρόμο, θα συναντήσετε το δημαρχείο πάνω σε μια κλειστή αριστερή στροφή. Σταματάτε, παρκάρετε (τζάμπα για 2 ώρες στους δρόμους του χωριού) και στις άκρες του κτιρίου θα ακολουθήσετε τα κατηφορικά καντούνια ως το Gold Hill, ένα κατηφορικό πλακόστρωτο με παραταγμένα παραδοσιακά βρετανικά σπιτάκια και με την πεδιάδα στο βάθος. Μια φωτογραφία, μια χώρα…


Το Bruton βρίσκεται στην πορεία σας προς Street. Δεν είναι να τρελαίνεσαι κιόλας αλλά ως παλιό χωριό της χώρας, αποτελεί κλασσικό παράδειγμα.

Το Street τώρα είναι κυρίως γνωστό για το τεράστιο εκπτωτικό χωριό Clarks που έχει εναρμονιστεί τόσο ορθά και μελετημένα με το χωριό που αδυνατείς να καταλάβεις που αρχίζει και που τελειώνει. Ως εκπτωτικό τώρα, μη τρελαίνεστε… ναι, θα βρείτε προσφορές αλλά από φίρμες ψιλοψώφια τα πράγματα. Clarks Village | Outlet Shopping Village

Και πάμε στο Cheddar (ω ναι!!) που δεν θα έπρεπε να φημίζεται μόνο για το τυρί του καθώς από το κέντρο του χωριού ξεκινάει φαράγγι (ω ναι ξανά! Είστε στην Αγγλία!) που διαθέτει και διάσπαρτα σπήλαια στην πορεία του. Ποταμάκι, καταρράκτες και Costa Coffee (χλεύη) για να ξεκουραστείτε στο πράσινο και στη φύση. Είστε κοντά? τιμήστε το!






Κάπου στην προηγούμενη διαδρομή πέρασα και από το New Forest. Οκ δάσος. Οκ ποταμάκια. Οκ λιγοστή κίνηση. Οκ όμως, τόσα ζωντανά να σουλατσάρουν στο δρόμο δεν έχω ξαναδεί! Άγρια άλογα και γελάδια μας διέκοπταν μόνιμα την πορεία μας. Επίσης διακόπταμε κι εμείς για να φωτογραφίσουμε αγέλες ελαφιών να μας παρακολουθούν από ξέφωτα…
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Μέρα 2


Μια ριμάδα λίρα ήταν ο λόγος που δεν επέστρεψα από την Clifton Suspension Bridge προς το κέντρο του Bristol. Δε με πειράζει ιδιαίτερα. Χρόνος υπάρχει. Η γέφυρα δε…



Σε απόσταση αναπνοής από το Cardiff, λίγο βόρειά του, βρίσκεται το παλάτι της Ραπουνζέλ ή κάποιας από δαύτες τις παραμυθένιες πριγκιποπούλες του 13ου αιώνα (τότε χτίστηκε). Το όνομά του Castell Coch και έχει θεσπιστεί ως ποινικό αδίκημα η παραμονή σας στην πόλη του Cardiff χωρίς να το επισκεφτείτε. Punct.
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Μέρα 3

Χρήζω την πόλη Chester ως τον απόλυτο προορισμό για να εντρυφήσετε και να θαυμάσετε προσόψεις βρετανικών σπιτιών. Όποιος διαφωνεί να περάσει έξω.




την βλέπετε την από πάνω φωτό; Λοιπόν γύρω από την πόλη τρέχουν τούτα τα τείχη. Πρόκειται για τα πιο πλήρη τείχη της Βρετανίας. Βρείτε την αφετηρία σας (προτείνω στη βόρεια άκρη της Northgate St. βόρεια του δημαρχείου) και συνεχίστε clockwise περνώντας δίπλα από τον καθεδρικό, πάνω από το γεφυράκι του ρολογιού και κάτω στην Eastgate για τις προσόψεις που λέγαμε. Εξαίσια πόλη που συνδυάζεται άριστα με ένα Manchester ή Liverpool
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Μέρα 4

Το παιχνίδι χοντραίνει. Επικίνδυνα:










Όλα όσα είδατε λοιπόν παραπάνω ΔΕΝ προτείνονται από τον οδηγό που σας παρέθεσα. Πάμε ξανά. Καλοί, χρυσοί οι οδηγοί αλλά ορισμένες φορές τόσο, μα τόσο λίγοι. Τα παραπάνω βρίσκονται στο Peak District ανάμεσα σε Manchester και Sheffield (παρεμπιπτόντως, ΤΙ ΠΑΤΟΣ!!) οι περισσότεροι θα μιλήσουν για τα νότια της Peak District τα οποία δεν τα επισκέφτηκα γιατί προτίμησα τα βόρεια. Σε απόσταση αναπνοής από Manchester στα ανατολικά, βρίσκεται το Glossop. Από δω ξεκινάει ο A57 για τον οποίο δεν έχω λόγια. Ονομάζεται (για να παίρνετε ιδέες) snake road. Λίγο πριν το γεφυράκι που είδαμε, θα δείτε πινακιδούλα προς Derwent Valley στα αριστερά. Στρίψτε. ΣΤΡΙΨΤΕ. Σ-Τ-Ρ-Ι-Ψ-Τ-Ε!! (απλά φροντίστε να μην είναι ΣΚ ή Bank Holiday γιατί ο δρόμος είναι κλειστός για τα αμάξια (έ καλά τότε, κάντε το με τα πόδια! 8 χιλιομετράκια One Way!!!))
Επιστροφή και οδεύουμε αριστερά προς Castleton. (αυτό κανονικά θα έπρεπε να το λέγανε Caverton με τόσες σπηλιές που διαθέτει αλλά ποιος τους ξέρει…)
Treak Cliff Cavern, Blue John Cavern, Peak Cavern (όπου συχνάζουν φαντάσματα…) και τέλος το Speedwell Cavern.


Τις τιμές δεν τις λες φιλικές κοντά στις 10 λίρες το καθένα. Είπα λοιπόν να κάνω το πιο φαντεζί με τις βαρκούλες και τα απύθμενα pits. Speedwell Cavern.
Κυρίως τεχνητό ως μέρος των ορυχείων της περιοχής, το Speedwell είναι μια εμπειρία που δεν έχω ξανά ζήσει και την προτείνω ανεπιφύλακτα. Απλώς να σημειώσω ότι αν κάποιος από εσάς είναι κλειστοφοβικός, θα πεθάνει. Ναι. Το εννοώ. Δείτε:



Τούτα τα λαγούμια είναι γεμάτα νερό καθώς κυκλοφορούν υπόγεια νερά εδώ κάτω. Η βόλτα εδώ κάτω (σε κάποιο σημείο 200 μέτρα .. κάτω..) γίνεται με βάρκες όπου τσουβαλιαζόμαστε φορώντας κράνη οικοδόμου καθώς τα κουτουλίδια με τα τοιχώματα της οροφής είναι πολύ συχνά σε κάθε περίπτωση που θα θελήσετε να προσπαθήσετε ανεπιτυχώς να ισιώσετε τα κουλουριασμένα σώματά σας για να ξεπιαστείτε. Για περίπου ένα τέταρτο οδεύετε προς την απύθμενη λίμνη ακούγοντας τον κεφάτο οδηγό να αραδιάζει για χιλιοστή φορά τα ίδια ευφυολογήματα (τα οποία, για Άγγλο, που και που είναι πετυχημένα). Μαύρο, παφλασμοί νερού, το μουρμουρητό της προπέλας που κάθε που σταμάταγε σε ξανά έριχνε στο απόλυτο σκοτάδι τούτης της εμπειρίας. Φτάνοντας στο άνοιγμα, ξεφορτωνόμαστε απ τη βάρκα για να βρεθούμε σε ένα κλειστό χώρο που χώραγε κάπως στριμωγμένα τις είκοσι υπάρξεις μας, με ένα σπήλαιο- βάραθρο να υψώνεται πάνω απ τα κεφάλια μας και μια τρύπα προς το απόλυτο τίποτα όπου κυλάνε τα νερά των καναλιών. Αρχίζεις να πιστεύεις ότι κάτι συμβαίνει εδώ κάτω και μάλλον όλο αυτό το θέμα με το υπόγειο κανάλι είναι κι αυτό τεχνητό. Ας είναι. Επιστροφή. Κι άλλες χαζοχαριτωμενιές από τον Εγγλέζο emo και τέλος διαδρομής με την ανάβαση των 106 γλιστερών σκαλοπατιών που προσεχτικά κατεβήκαμε 45 λεπτά πριν.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: μην κάτσετε μπροστά μπροστά στη βάρκα καθώς υπάρχουν δυο φώτα που σας στραβώνουν και σας χαλάνε την ατμόσφαιρα (αφήστε που για λίγη ώρα θα βλέπετε και τον κώλο του ξεναγού...). δεύτερη σειρά είναι ταμάμ


Έ και μετά απ’ όλ’ αυτά, πάρτε κι ένα Bolsover…

 

nena

Member
Μηνύματα
867
Likes
470
Ταξίδι-Όνειρο
greenland-φεροε-svalbard
Έξοχο θέμα απίστευτες φωτογραφίες!:clap:

Χρειάζομαι πλάνο..σκέφτομαι 7 μέρες στη uk, χωρίς Λονδίνο μέσα!
Με ενδιαφέρουν γραφικά χωριουδάκια στη μέση του πουθενά, μελιστάλαχτα σπιτάκια, ψαροχώρια!
Ποια πορεία μου προτείνεις απο Λονδίνο κι επιστροφή Λονδίνο?
Περιμένω ιδέες παιδιά!
Ευχαριστώ!
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
ok. google earth έχουμε? και για δώσε μερικά info: εποχή, χιλιόμετρα τα οποία είσαι διατεθειμένη να κάνεις καθημερινά, τίποτα άλλες προτεραιότητες πέρα από όσα λες (πχ φύση, πόλεις, λουτρά, βουνά, λίμνες, ποτάμια γενικά κατεύθυνε με λίγο πιο συγκεκριμένα) και τα υπόλοιπα στα φτιάχνω..
 

spor_os

Administrator
Μηνύματα
1.951
Likes
617
Φωτογραφία από το "εργαλείο" με φόντο τα τοπία δεν έβαλες...
Παρόλα αυτά εξαιρετικό θέμα, υπέροχες φωτογραφίες!!!
 

nena

Member
Μηνύματα
867
Likes
470
Ταξίδι-Όνειρο
greenland-φεροε-svalbard
ok. google earth έχουμε? και για δώσε μερικά info: εποχή, χιλιόμετρα τα οποία είσαι διατεθειμένη να κάνεις καθημερινά, τίποτα άλλες προτεραιότητες πέρα από όσα λες (πχ φύση, πόλεις, λουτρά, βουνά, λίμνες, ποτάμια γενικά κατεύθυνε με λίγο πιο συγκεκριμένα) και τα υπόλοιπα στα φτιάχνω..
ω ναι! :clap:
Αρχές Οκτώβρη, 7-10 μέρες δεν με απασχολούν τα χιλιόμετρα-ξέρεις πόσο πάει η βενζίνη εκεί-αρκεί οι δρόμοι να είναι όσο το δυνατόν χαλαροί χωμένοι σε πράσινα λιβάδια, κάστρα, σπιτάκια σαν αυτά που φωτογράφησες στο brighstone, προβατάκια, θάλασσες, ποτάμια και... να μη χαθώ.:D
Κυρίως road trip, δεν με ενδιαφέρει σε αυτό το ταξίδι η πεζοπορία μιας κ θέλω να χορτάσει το μάτι μου μαζική ομορφιά.
Αν φτάνουν οι μέρες θέλω να φτάσω ως Σκωτία-έχω δει Εδιμβούργο αχ, Λοχνες αχ-τι άλλο να ψαχουλέψω?
Απο διαμονή...χωριατόσπιτα b and b και μια βραδιά σε κάστρο!
cheers ;)
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
να σου δώσω αρχικά τις εύκολες απαντήσεις:

ξέρεις πόσο πάει η βενζίνη εκεί
1,27-1,40 λίρες
καλά το Brighstone ξέχνα το καθώς
θέλω να φτάσω ως Σκωτία
δε χάνεσαι. πάρε έναν χάρτη από ένα βενζινάδικο και δε θα έχεις κανένα θέμα. σήμανση υπάρχει παντού με αναφορά στους βασικούς άξονες που περνάνε από κοντά σου. εσύ βασικά καθώς θες να ανεβείς βόρεια θα παίζεις κυρίως με M1, M11, M40, M6.
Απο διαμονή...χωριατόσπιτα b and b και μια βραδιά σε κάστρο!
cheers ;)
ο απόλυτος μονόδρομος:
Farm Stay UK | Farm B&B Self Catering and Cottages | Farmhouse Holiday| Wake up to The Country | Farm Stay
πάρε μάτι σε χωριατόσπιτα που έχω μείνει ως τώρα βγαλμένα από αυτή τη σελίδα:
alh4.googleusercontent.com__RKz0MtxBtrA_UAR6KsE9VrI_AAAAAAAAAYQ_UAoA8gcbwp4_s720_DSC03319.JPG

alh5.googleusercontent.com__cueYYRNCqpg_UAR6fkBqE_I_AAAAAAAAAYY_aVv0wWRHg9E_s720_DSC00982.JPG

alh4.googleusercontent.com__6HsdIHATrt8_UAR6lAOfvHI_AAAAAAAAAYg_ijfN7lJrYFE_s720_DSC00602.JPG

alh5.googleusercontent.com__lhgssXWYEL8_UAR6pnmWGEI_AAAAAAAAAYo_KWAXf5Q5Hec_s720_DSC00598.JPG

και σε εντελώς κουφές τιμές...
 

nena

Member
Μηνύματα
867
Likes
470
Ταξίδι-Όνειρο
greenland-φεροε-svalbard
εντυπωσιακές φωτογραφιες ναι είναι το στυλάκι που θελω.
Θα επικοινωνήσω με τα cottages όταν χρειαστεί αλλά τα μονόκλινα θα είναι τσεκούρι, φοβάμαι οτι θα χρειαστεί να πάρω παρέα!
περιμένω πρόγραμμα μάλλον θα το κάνω 2 weeks plan...
thx
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.897
Μέλη
38.906
Νεότερο μέλος
Makarena

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom