Ιταλία Επίσκεψη στην Galleria Ferrari

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Περιεχόμενα

Αμάξι-ιδέα που προκαλεί ονειρώξεις εδώ και δεκαετίες στους απανταχού fan της αυτοκίνησης και μόνο στο άκουσμά του.Αυτό ήταν είναι και θα είναι για εμένα η Ferrari.Μπορεί να έχει πάρει τη μορφή status symbol για κάποιους σήμερα,μπορεί και να μην είναι τίποτα παραπάνω από αυτό,όμως για όλους τους αληθινούς Tifosi είναι η αποτύπωση της σκληρής προσπάθειας,της προσήλωσης στο στόχο και του ονείρου ενός πραγματικού πρωτοπόρου.Του Enzo Ferrari.Του Commendatore,όπως τον φωνάζανε.

Όταν πριν 13 χρόνια πρωτοταξίδεψα στο εξωτερικό,ένας από τους κύριους λόγους ήταν αυτός.Μια επίσκεψη στο Maranello,το χωριό που αποτελεί έδρα της εταιρείας από το 1943 κι έπειτα.Αν και η πρώτη μου γνωριμία με το μέρος τότε ήταν σαφώς πιο συγκινητική,οι φωτογραφίες του τότε αποτυπώνονταν σε χαρτί κι έτσι -ελλείψει σαρωτή- θα αναγκαστώ να σας ξεναγήσω στην σημερινή μορφή του μουσείου που υμνεί τον αυτοκινητιστικό μύθο με το αλογάκι στο καπό.Η μορφή του έχει αλλάξει πλήρως,βλέπετε είναι δύσκολο ακόμα και οι πιο ρομαντικοί να παραμείνουν αδιάφοροι στην εμπορευματοποίηση,πόσο μάλλον που στο διάστημα που μεσολάβησε των επισκέψεών μου η εταιρεία κέρδισε 7 παγκόσμια πρωταθλήματα στην φόρμουλα ένα,πέντε εκ των οποίων με τον οδηγό-star της περασμένης δεκαετίας,Michael Schumacher.

Το ίδιο το χωριό είναι εντελώς αδιάφορο αν εξαιρέσεις τις γλάστρες με το αλογάκι που κοσμούν τους δρόμους και δεν έχουν αλλάξει πολύ από τότε.Οι κάτοικοί του νοιώθουν πολύ περήφανοι,και δικαιολογημένα,για τον τόπο τους και δεν θα ξεχάσω ποτέ μου μια γριούλα που ακούγοντάς μας να αναρωτιόμαστε σε ποιά στάση θα κατέβουμε όταν πρωτοεπισκεφτήκαμε το μέρος τότε,πετάχτηκε από το πίσω κάθισμα του λεωφορείου και μαντεύοντας τι ψάχνουμε (αφού η συζήτηση γινόταν στα ελληνικά) μας είπε στην νοηματική ότι θα μας ενημέρωνε η ίδια που θα κατέβουμε.

Το χωριό φιλοξενεί το εργοστάσιο της εταιρείας,αυστηρά ΜΗ επισκέψιμο για τους κοινούς θνητούς,το μουσείο και αρκετές μπουτίκ,καφέ και εστιατόρια που περιστρέφονται γύρω από το concept.Στα όρια της πόλης υπάρχει και η πίστα του Fiorano,όπου εδώ και δεκαετίες η φίρμα εξελίσσει μακριά από τα μάτια των περίεργων τα αγωνιστικά και όχι μόνο μοντέλα της.

Αλλά αρκετά σας κούρασα με την εισαγωγή.Η Galleria χωρίζεται σε δύο κύριες θεματικές ενότητες.Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα και τα δρόμου.Κάθε τομέας εξέλιξης έχει γράψει και τις δικές του χρυσές σελίδες στην βίβλο των τεσσάρων τροχών.

Για ορεκτικό ο επισκέπτης παίρνει μια δόση από κλασσικά αγωνιστικά παλαιότερων δεκαετιών πριν φτάσει μέσα από μια νοητή συνέχεια στα σημερινά.

::: :::
::: ::: :::

Μηχανικός και οδηγός για την Alfa Romeo προπολεμικά.Η συνεργασία των δύο σιγά σιγά αποδυναμώθηκε και μετά τη λήξη του πολέμου ο Ferrari ανέπτυξε πλήρως την δική του εταιρεία προσπαθώντας μεταξύ άλλων να καθαρίσει και το όνομά του από την επίταξη του εργοστασίου του από το φασιστικό καθεστώς.

Η Scuderia -το αγωνιστικό κομμάτι της εταιρείας- είχε τα πάνω και τα κάτω της πολλές φορές στην ιστορία με πιο δραματική περίοδο αυτή από το 1983 εως το 1999 κατά την οποία δεν απέσπασε κανέναν τίτλο στην F1.Βέβαια αυτή ήταν απλώς μια παρένθεση στην συνολική ιστορία της αφού κατέχει σχεδόν όλα τα ρεκόρ στο σπορ.Ενδεικτικά έχει κατακτήσει τα περισσότερα πρωταθλήματα κατασκευαστών (16) και οδηγών (15),209 νίκες συνολικά σε Grand Prix,622 τερματισμούς στο podium και συνεχή παρουσία ως ομάδα από το 1950!

Η βόλτα συνεχίζεται ανάμεσα σε θηριώδεις κινητήρες,αυτοκίνητα και εξοπλισμούς που χάρισαν μοναδικές μνήμες σε εκατομμύρια θεατών εδώ και χρόνια.

::: :::
::: :::

Στο πέρασμα για την ενότητα των αυτοκινήτων παραγωγής στέκεται μια γυάλινη βιτρίνα με το γραφείο και μερικά από τα προσωπικά αντικείμενα του μπαρμπα-Enzo καθώς επίσης και σημαδιακά για την ιστορία της Scuderia τρόπαια όπως αυτό του διάσημου αγώνα ανοικτού δρόμου,Mille Miglia.Κανείς βέβαια δεν μπορεί να αντισταθεί στο να περιεργαστεί και κάποια επιβλητικά και μυώδη αγωνιστικά πρωτότυπα στο ενδιάμεσο.

::: ::: :::


Στη συνέχεια,υλικό για όνειρα από το τμήμα αυτοκινήτων παραγωγής του εργοστασίου και τις επιλογές που έχετε αν θέλετε να παραγγείλετε μία....
 

Attachments

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Η Ferrari δεν αρεσει μονο σε σας κυριοι.
Malt. thanks for the info.
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Η Ferrari δεν αρεσει μονο σε σας κυριοι.
Κανείς δεν είπε το αντίθετο,το βλέπω κι απ΄τη γυναίκα μου.

Απλά,συνήθως σε εσάς αρκεί να βρεθείτε μέσα σε μία,ενώ εμείς ονειρευόμαστε να την οδηγήσουμε κιόλας.
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Πολύ ωραίες οι πληροφορίες σου! Σιγουρα θα συμπεριλάβω το χωριό σε μελλοντικό road trip!
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.027
Likes
12.131
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Πες μου οτι εχεις στ' αληθεια ονειρωξεις να με τρελλανεις τελειως...
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Εσύ απ'όλα αυτά που αλλού θα κόλλαγες άραγε;

Έμαθες πότε είναι το Gay Parade που ρώταγες αλλού ή όχι ακόμα;
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μπορεί ο Μωάμεθ να μην πήγε στο βουνό,ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β' πάντως πήγε κάποτε στο εργοστάσιο της γοητευτικής Ιταλίδας.Και κολάστηκε τόσο ο "άγιος" που έφυγε με μία κατακόκκινη Mondial Spider.

Τα αυτοκίνητα παραγωγής της εταιρείας συνδιάζουν τρία βασικά στοιχεία.Την ομορφιά,την μηχανική τελειότητα και το Ιταλικό ταμπεραμέντο.Έτσι είναι αδύνατον κάποιο από συστατικά της να σας αφήσει αδιάφορους.Αν δε,σας συγκινούν και τα τρία -και είστε σταρ της show biz,διάσημος αθλητής ή μαφιόζος- θα σας πείσει να ακουμπήσετε από πολλές εκατοντάδες μέχρι εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσετε μία.Οι υπόλοιποι σε φωτογραφίες στο desktop ή αν είσαστε κολλημένοι από παλιά σίγουρα θα είχατε καμιά αφισούλα στον τοίχο.

"Εργαλεία" του παρελθόντος όπως η κλασσική Dino (προς τιμήν του πρόωρα χαμένου γιού του) η GTO,η F40 και η F50.Ακόμα θυμάμαι πως κατάπινα τις πληροφορίες γι'αυτά,όταν ξεφύλλιζα μικρός περιοδικά αυτοκινήτου.



Σχεδιαστικά κομψοτεχνήματα σε συνεργασίες με θρυλικούς οίκους σχεδίασης του χώρου όπως αυτοί του Zagato,του Bertone και του τεράστιου Pininfarina.

Βλέπετε,ο μύθος για να διατηρηθεί χρειάζεται και τους ανάλογους συνεργάτες.Πρώτοι και καλύτεροι ανάμεσά τους οι μηχανικοί του εργοστασίου το οποίο φημίζεται για τις οικογενειακές σχέσεις που αναπτύσσει μεταξύ των εργαζομένων του.Κάποιοι λένε ότι "αν γίνεις μέλος της οικογένειας πολύ δύσκολα φεύγεις".Βέβαια μπορείτε να αντιληφθείτε ότι για να καταφέρεις να προσληφθείς εκεί δεν είσαι ακριβώς κι ο κυρ-Μπάμπης του συνεργείου στη γωνία με το μπουλονόκλειδο στη φόρμα και το μολύβι στο αυτί.

Μαζί με τις εγκαταστάσεις ελεγχόμενης ατμόσφαιρας,για παράδειγμα υπάρχουν δέντρα μέσα στο χώρο κατασκευής για να ελέγχεται φυσικά το επίπεδο υγρασίας, και τα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο από αυτό.




Ακόμα θυμάμαι το σκηνικό που είδα ενώ περίμενα το λεωφορείο για να φύγω,πίσω στο 1998.Ήταν που λέτε ένας τύπος στα γραφεία του εργοστασίου με βιτρίνα στο δρόμο.Σαραντάρης,μαλλί γλυμμένο,κουστουμιά,σκαρπίνι και δεν συμμαζεύεται.Έχετε δει τον Banderas στο Four Rooms;Κάπως έτσι πρέπει να είσαι για να κάνεις συζήτηση σε εκείνα τα γραφεία.Μετά από λίγο λοιπόν ανοίγουν οι πύλες του εργοστασίου και βλέπω το "boss" να βγαίνει λιώνοντας στην κυριολεξία ένα ολοκαίνουριο ,τότε, μοντέλο που δεν είχε ούτε πινακίδες.Υπέθεσα ότι έκανε test drive.Αυτό θα πει δοκιμάζω πριν το πάρω.

Αν λοιπόν καταφέρετε ποτέ να προσθέσετε την προσφώνηση Don πριν από το όνομά σας και θελήσετε να αποκτήσετε μία ή αν απλώς πείσατε το ματσωμένο κορόιδο που παντρευτήκατε να σας την πάρει δώρο,δείτε μερικές από τις επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας για να την εξατομικεύσετε όσο το δυνατόν.

Ξεκινάμε με τα απλά.Χρώμα εξωτερικό και τύπος ζάντας.Περνάμε στην επιλογή ταπετσαρίας για τον εσωτερικό διάκοσμο,τα καθίσματα και τις ζώνες ασφαλείας.Απαραίτητη λεπτομέρεια να διαλέξετε και το χρώμα κλωστής που θα ράψει το δέρμα των παραπάνω.Κι αφού επιλέξετε και τιμόνι μην ξεχάσετε να πάρετε και τις αποσκευές του γούστου σας.ΠΡΟΣΟΧΗ μην φανταστείτε ότι μπορείτε να προσπεράσετε έτσι απλά το τελευταίο,ειδικά εσείς που σκοπεύετε να κάνετε ταξίδια με το νέο σας αμάξι.Οι βαλίτσες είναι σχεδιασμένες να ταιριάζουν γάντι στον χώρο αποσκευών του κάθε αυτοκινήτου ώστε να μεγιστοποιούν τον όγκο αυτών που θα κουβαλήσετε,μιας και τα μοντέλα δεν σχεδιάζονται με πρώτο γνώμονα την άνεση αλλά την απόδοση και το στυλ.Γι'αυτό ξεχάστε τις Samsonite σας.Ασφαλώς ότι σας ανέφερα είναι επιπλέον του βασικού εξοπλισμού,και γνωρίζοντας ότι μια ζάντα από Ferrari μπορεί να ξεπεράσει τα 2.000? ούτε που θέλω να φανταστώ πόσο έχουν οι βαλιτσούλες.





Τελικά όσο αδιάφορος κι αν είναι κάποιος/α για την αυτοκίνηση -όχι τη ντισκοτέκ tripakia- μάλλον δύσκολα θα καταφέρει να μην στρέψει το κεφάλι του στο πέρασμα ενός μύθου που ακούει στο όνομα.......

aimg843.imageshack.us_img843_5803_p1050243s.jpg
 

XRISTOS71

Member
Μηνύματα
3.388
Likes
1.498
Go on Maltakias !!!!!!!!!!!!!!αψογος σε περιγραφή και εικόνες

Απλά εχω μια απορία .Τοτε πριν 13 χρόνια είχες λιγότερες ''αριστερές''αντιλήψεις καί καταδεχθηκες να πας στο Ναό του Δυτικού Καπιταλισμού ????
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Τα ίδια σκατά ήμουν.

Μην τα ξαναλέμε.Αν επέλεγα προορισμούς με βάση την ιδεολογία ούτε τουαλέτα δεν θα πήγαινα.

Άσε που ένα αντικείμενο το κάνουν "κάποιοι" σύμβολο.Από μόνο του δεν παύει να είναι αντικείμενο.

Να σου θυμίσω ότι το κατ'εξοχήν σύμβολο του καπιταλισμού,το πούρο,το κάπνιζαν κάτι μουσάτοι στα βουνά της Sierra Maestra.
 

tai

Member
Μηνύματα
290
Likes
87
Ταξίδι-Όνειρο
το τελος του δρομου
:rolleyes:αχ τι μου θυμησες!!
με τράβαγαν για να βγω απο εκει μέσα:haha:
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.027
Likes
12.131
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Τα ίδια σκατά ήμουν.

Μην τα ξαναλέμε.Αν επέλεγα προορισμούς με βάση την ιδεολογία ούτε τουαλέτα δεν θα πήγαινα.

Άσε που ένα αντικείμενο το κάνουν "κάποιοι" σύμβολο.Από μόνο του δεν παύει να είναι αντικείμενο.

Να σου θυμίσω ότι το κατ'εξοχήν σύμβολο του καπιταλισμού,το πούρο,το κάπνιζαν κάτι μουσάτοι στα βουνά της Sierra Maestra.
Τωρα προκαλεις αλλα δε θελω να χαλασω το εξαιρετικο σου τοπικ. Οχι για σενα, για τη φουκαριαρα τη Ferrari.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.374
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom