Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Και εσύ είναι αστείο να συγκρίνεις ένα χιονιά δεκαετίας (ή καλύτερα εικοσαετίας) στην Ελλάδα με ένα συνηθισμένο χειμερινό καιρό στη Γαλλία.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.370
Likes
9.297
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Αμάν βρε @tripakias .. πως απο τούς ύμνους για την υγεία στην Ελλάδα της πρώτης παραγράφου καταλήγεις στον αφορισμό στο τέλος της τρίτης και στην αρχή της τέταρτης :rolleyes-80: απορώ...
..
Εδω οι πολιτικοι μας υμνουν το ΕΣΥ κ τη δημοσια παιδεια αλλα τα παιδια τους τα πανε στα ιδιωτικα οι πολιτες περιμενες να ειναι η εξαιρεση? Το ΕΣΥ ειναι το καλυτερο στον κοσμο αλλα αμα τυχει κατι παω στο υγεια να μαστε σιγουροι να 'ουμε. Ελλην.

πόσο
άχρηστο είναι το σύστημα υγείας στην Αγγλία .
Ποσο άσχετοι ειναι οσοι το λενε...ειναι το καλυτερο στον κοσμο για οσους ξερουν. Και απο κοντα η θετη πατρις του αφεντικου βεβαιως.
http://www.commonwealthfund.org/publications/fund-reports/2014/jun/mirror-mirror
 

Vasileti

Member
Μηνύματα
478
Likes
1.632
WP_20170111_08_29_23_Pro.jpg
Αγαπητέ jimp, Chris, είναι άλλο πράγμα η απαίτηση εμπειρίας και άλλο οι προδιαγραφές υλικών, συστημάτων, διαδικασιών. Σε αυτό που συνέβη δεν ευθύνεται τυχόν έλλειψη εμπειρίας, την οποία εξάλλου διαθέτουν οι σιδηροδρομικοί μας.

Ισχυρίζομαι ότι θα αποδειχθεί ότι οι συνθήκες-για τα τραίνα- δεν ήταν "ιστορικά ακραία φαινόμενα", ήταν δυσμενείς για τα δεδομένα του τόπου συνθήκες που έχουν μια περιοδικότητα, επαναλαμβάνονται δηλαδή σε κύκλους 10,20, 30 χρόνων και βρίσκονται κανονικότατα και υποχρεωτικά μέσα στις προβλεπτέες, αυτές δηλαδή που πρέπει να προβλεφθούν, στις διαδικασίες, στα συστήματα υποδομής.

Αναπαράγεται το σκηνικό θεομηνίας ίσως για να δικαιολογηθούν παθογένειες και κατά τη γνώμη μου η ανετοιμότητα θα φανεί τεχνικά τουλάχιστον αδικαιολόγητη, θα δείξει όμως η πραγματογνωμοσύνη.

Δεν μπορούμε Σαμιον να αντιπαραβάλλουμε- επισείουμε ως εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες τους άντε 50 πόντους χιόνι υπό -5C στους δέκα φορές πιο υποβαθμισμένους και φτωχούς από εμάς Ουκρανούς με τους -35C και 7 μέτρα, τουναντίον αποτελεσματικότερους.

Τα ίδια επιστημονικά προαποφασισμένα συστήματα από το installation, operation, maintenance μέχρι τη διαχείριση κρίσεων, εκτάκτων αναγκών κλπ άπειρα θεματικά πεδία, εφαρμόζονται by some book σε όλες τις χώρες με κανονισμούς, με προσθαφαιρούμενες ειδικές διατάξεις τοπικών συνθηκών. Δεν μαζεύονται πέντε νοματαίοι να κοιτάξουν τ’αστέρια και να πουν ρε σεις δεν ακυρώνουμε μερικές πτήσεις, δείχνει να χιονίσει.

Όμως ναι, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες η κακή ή άτυχη εφαρμογή ή πραγματικά απρόβλεπτες συνθήκες, ειδικά όπου υπάρχει ένα παχυλό δημόσιο με ισχυρά συνδικάτα. Καμία ανθρώπινη δραστηριότητα δεν εξασφαλίζεται 100%.

Δεν είναι απρόβλεπτη συνθήκη το -5 ή -15 όμως. Απρόβλεπτη είναι το να κατακρημνισθεί μια γέφυρα ή αυτό που συνέβη στο Παρίσι και αρκετές φορές σε γερμανικά τραίνα. Όχι 14 ώρες αλλά μία μέρα σχεδόν μας έτυχε στη Γερμανία, για όντως απρόβλεπτο συμβάν. Επίσης ο ρυθμός βλαβών είναι υψηλός σε τόσο μικρό δίκτυο, συνεπώς μετά τις αναγωγές της αξιοπιστίας στο μέγεθος και την ποιότητα των δικτύων οι συγκρίσεις με γαλλίες γερμανίες κλπ είναι ατυχείς.

Θεωρώ για την Ελλάδα ότι η απόδοση ευθυνών μονίμως στο υπερπέραν, είτε φανταστικούς τύπου Persona στρατηγούς εχθρούς είτε σε συνωμοσιολογίες δεν θα ανατρέψει αυτό που όλες οι διεθνείς κατατάξεις μας τοποθετούν ως προς την αξιοπιστία. Δεν είμαστε Αγγλία ούτε Γερμανία, είμαστε φτωχοκώσταινα, που πρέπει να πάψει να χαριεντίζεται, πρέπει να παραδέχεται τις παθογένειες και να τις διορθώνει, όχι να δίνει συγχωροχάρτια συνέχεια. Δεν μας παίρνει άλλο διότι βεβαίως και οι άγγλοι, γάλλοι έχουν θέματα, αυτούς τους παίρνει όμως ακόμη.

Εδώ κατέρρευσε το σύστημα υπό κανονικές συνθήκες, δεν έπεσε κανένα βουνό στις γραμμές και θα φανεί πιστεύω ότι υπάρχουν ευθύνες βασικής τεχνικής νομοθεσίας. Πολύ σωστά θα ασκηθούν έλεγχοι, όπως διάβασα, αλλά με τυχόν χάιδεμα όταν σκοντάψουν στο πρώτο βύσμα, μπορεί και να μην αποδώσουν.

Υποθέτω ότι και στη Λάρισα βάζετε αντιψυκτικό στο αυτοκίνητο σας χωρίς να περιμένετε τη δεκαετία που θα χιονίσει, σωστά? Σε όλες λοιπόν τις χώρες εφαρμόζεται η αντιπαγετική προστασία σε κάθε ηλεκτρομηχανικό σύστημα εκτεθειμένο σε θερμοκρασίες κάτω των 4C. Έτσι, στα ιδιωτικά εργοστάσια της μισής Ελλάδας, από τη δεκαετία του '70, κάθε εξωτερική μηχανολογική εγκατάσταση είναι προστατευμένη με αντιστάσεις ή άλλες έμμεσες διατάξεις, χωρίς καν να αποτελεί κρίσιμο σύστημα ή δημόσιο κοινόχρηστο σύστημα ή εθνικό σύστημα. Επομένως, αν ισχύει το "κλειδιά χωρίς ηλεκτρικές αντιστάσεις", τότε αυτό δεν φαίνεται να είναι απλώς αδικαιολόγητο, γιατί η συνθήκη θερμοκρασιών κάτω των 4 βαθμών δεν είναι ούτε απρόβλεπτη ούτε έκτακτη.

Βέβαια ήταν φανερό το πόσο προσπαθούσαν και πόσο άγχος είχαν οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι μέσα στα τραίνα, άξιοι εκτίμησης και σεβασμού είναι και αδίκως εισέπραξαν τις φωνές.

Η ηρωική συμπεριφορά όμως μερικών εργαζομένων εν τέλει, όπως και γιατρών ή άλλων δημοσίων υπαλλήλων, επιβεβαιώνει ότι κάποιοι άλλοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους ή την κάνουν σε κακό πλαίσιο.

Ένα σύστημα που έχει ανάγκη ηρώων και όχι κοινών εργαζομένων για να σταθεί, είναι ανίκανο, αντικοινωνικό, αναποτελεσματικό, άχρηστο και οδεύει προς κατάρρευση, όλα δε μαζί διαμορφώνουν το συνολικό στάτους της χώρας, το οποίο δείχνει επάρκεια και ικανότητα? Τι κι αν έχουμε κάποιους καλούς παίκτες, φιλότιμους υπαλλήλους, καλούς γιατρούς κλπ, Ε' εθνική είμαστε και σημάδια αποσύνθεσης θα σκάνε συνεχώς και σε άλλα συστήματα, νερά, κλπ

Εάν το 24ωρο τρελοκομείο του Θεσ/νίκη- Αθήνα σας πείθει ότι είχε να αντιμετωπίσει προβλήματα υπερσιβηρικού που χτυπήθηκε από έκτακτη χιονοστιβάδα μέσω κάποιου ηφαιστείου, τότε φυσιολογικά πρέπει να σας φαίνονται όλα τα τερατοειδή που συμβαίνουν στη χώρα, όπως το ότι αδυνατεί να κρατήσει-αξιοποιήσει και τους έμπειρους και υψηλής κατάρτισης επιστήμονες που εκδιώκει ουσιαστικά στα 50 τους μαζί με την ικμάδα των πολυάριθμων 30ρηδων καταρτισμένων ή όχι, φυσιολογικό το να βλέπουμε στις διπλανές χώρες χαρούμενους εξαγωγείς βελονιών, καρφιτσών και φακής προς Ελλάδα, φυσιολογικό το να πληρώνει φόρο 5.000 € ένας συνεπής ελεύθερος επαγγελματίας με συνολικό ετήσιο μικτό εισόδημα 2.000 € σε ανύπαρκτη αγορά, φυσιολογικό ένας μαθηματικός με μεταπτυχιακά και άριστος στατιστικολόγος να δουλεύει, και να είναι ευγνώμων, στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου που υποχρεωτικά διανυκτέρευσα, φυσιολογικό να εμπλέκεται στην εξωτερική πολιτική ένας σερβιτόρος και άλλοι πτυχιούχοι πανεπιστημίων να κάνουν τη δική του δουλειά ως σερβιτόροι, φυσιολογικό ο χώρος του εγκλήματος να παρέχει υπηρεσίες μπανανιστάν με άμεσους και έμμεσους φόρους Ελβετίας, φυσιολογικό του να φταίει πάντα κάποιος άλλος για την απουσία ανάπτυξης, φυσιολογικές οι συνωμοσιολογίες, φυσιολογικό το μικρό φτωχικό μας τσαρδί να βρεθεί χωρίς νερό χωρίς ρεύμα και τόσο ακατάστατο και εμείς να δείχνουμε τη βίλα του Γάλλου ή του Άγγλου και άλλα πολλά.

Έτσι φυσιολογικό βλέπει και το χλιαρό νερό ο βάτραχος χωρίς να πετάγεται μέχρι να βράσει.

Το μόνο φυσιολογικό κατά τη γνώμη μου είναι η τιμή πώλησης του ΟΣΕ και άλλων που θα ακολουθήσουν στο δυσθεώρητο- από πάνω- ύψος των 45 μυρίων και η ρεαλιστική προσέγγιση μάλλον λέει ότι τόσο έφτασε να αξίζει στα χέρια του ελληνικού κράτους και όχι του αγγλικού ή ιταλικού ή γαλλικού. Το ποιος ευθύνεται θα το δείξει η ιστορία, το χάλι όμως των 45 καθώς και αυτά που διαφαίνεται ότι επέρχονται ό απλός κόσμος και τα παιδιά του θα το πληρώσουν όπως πάντα, γι' αυτό και στον τόπο του εγκλήματος δεν πρέπει να έχουν ψευδαισθήσεις, σαν αυτές που έχουν τα γελαστά παιδιά.

Στη φωτό κάπου στη Θήβα οι γραμμές παραδομένες στην ολοφάνερα έκτακτη, απρόβλεπτη και δριμεία χιονολαίλαπα των ίσως 10 πόντων, στό σημείο που μείναμε το μεσημέρι της Τετάρτης, (αμαξοστοιχία 1 από 4 ακινητοποιημένες), δεν θυμάμαι για πόσο, από παγωμένα κλειδιά ίσως.
 

Vasileti

Member
Μηνύματα
478
Likes
1.632
Και τώρα που με το καλό φεύγεις Def, θα μας πεις ξανά πώς αισθάνεσαι, τι εικόνα έχεις σε σχέση με τις πρώτες μέρες και πόσο αδημονείς να ξανάλθεις? (Βάλε στην άκρη τη μεγάλη σου παρέα του τραβελστορις ή αυτά που πιστεύουν οι απαισιόδοξοι σαν εμένα )
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.328
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Εγώ πάντως νομίζω ότι δεν θα ξανανοίξει αντίστοιχο θέμα!
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.405
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Και τώρα που με το καλό φεύγεις Def, θα μας πεις ξανά πώς αισθάνεσαι, τι εικόνα έχεις σε σχέση με τις πρώτες μέρες και πόσο αδημονείς να ξανάλθεις? (Βάλε στην άκρη τη μεγάλη σου παρέα του τραβελστορις ή αυτά που πιστεύουν οι απαισιόδοξοι σαν εμένα )
Η εικόνα δεν έχει αλλάξει σημαντικά , χάρηκα πολύ χτες που είδα πολλούς από σας, όπως και από μία δύο συναντήσεις με στενούς φίλους. Τώρα έχει προστεθεί και η κούραση των 15 ημερών με συνεχή τρεχαλα χωρίς διάλειμμα και νιώθω γενικά εξαντλημένος.

Νομιζω την επόμενη φορά σίγουρα θα έρθουμε καλοκαίρι και όχι χειμώνα, και μάλλον θα προσπαθήσουμε να κάνουμε πραγματικές διακοπές και όχι φαγοπιωματα με κάθε άνθρωπο που γνωρίζουμε στην Αθήνα. Τώρα ήταν και η πρώτη φορά που ήρθα βέβαια οπότε αυτό ήταν λίγο αναπόφευκτο.

:)
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.020
Likes
6.401
@Vasileti συμφωνώ, λίγο-πολύ σε όλα όσα γράφεις απλά εγώ περισσότερο μιλούσα για τη διαδρομή Λάρισα-Τύρναβος και γενικά τις διαδρομές με το λεωφορείο παρά για την περιπέτεια σου με το τρένο, που όπως είπες σπάνια να μην υπάρχει βλάβη ή να μην έχει καθυστέρηση.
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.678
Likes
16.433
Δεν διαφωνεί κανείς αγαπητέ.. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και να λειτουργήσουμε στο βαθμό που θα έπρεπε σε τέτοιες καταστάσεις... έτυχε να δω και απο κοντά ένα φεγγάρι πως λειτουργεί η πολιτική προστασία σε ένα νομό... για μένα το πρόβλημα δεν είναι τόσο τα μέσα που διαθέτουμε όσο η οργάνωση και η συνενόηση μεταξύ αρμοδίων φορέων...

Και επειδή όλοι ξέρουμε πάνω κάτω τι συμβαίνει, γι αυτό είπα ότι αν είναι να κάνεις κάτι σημαντικό, κάπου μακρυά, με αυτές τις συνθήκες, πάς απο την προηγούμενη για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο (και όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά εδώ ένας λόγος παραπάνω) ..

Εδώ και 3-4 μέρες πλακώνονται στο Βόλο για το πρόβλημα που έχει προκύψει με την ύδρευση και τις αλλεπάλληλες διακοπές.. και όλα αυτά απο τι;; απο ένα χιονιά 20 πόντων ...

Τέλος πάντων επειδή ακριβώς τα γνωρίζουμε όλα αυτά πρέπει να έχουμε υπομονή και προνοητικότητα και να βοηθάμε και μεις όπου είναι δυνατόν..
 

STKF

Member
Μηνύματα
1.150
Likes
5.406
Συμφωνώ γενικά με τα όσα γράφει πολύ ωραία ο Vasileti. Θέλω όμως να προσθέσω το εξής. Στην χώρα- μπάχαλο που ζούμε, εκτός από την ανοργανωσιά, συνυπάρχει και η οργάνωση.
Μιας και λέτε για χιόνια και αποκλεισμούς θυμήθηκα ένα θετικό παράδειγμα. Τους καταπληκτικούς Καρπενησιώτες οι οποίοι -πριν από χρόνια που είχα πάει αρκετές φορές στην περιοχή-ισχυρίζονταν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποκλειστείς στην περιοχή τους περισσότερο από 24 ώρες, όπου και να ήσουν, ότι και να γινόταν. Είχαν απόλυτο δίκιο. Η εμπιστοσύνη που είχα αποκτήσει τότε ηταν αφορμή να πραγματοποιήσω μία απο τις ωραότερες οδικές εκδρομές που έχω κάνει,με συνθήκες παρόμοιες με αυτές που ζήσαμε πριν λίγες ημέρες. Σε όλη την διαδρομή από την Αθήνα μέχρι το Καρπενήσι, δεν υπήρχε σημείο που να μην βλέπουμε χιόνι γύρω μας, έστω και μακρυά. Όταν μπήκαμε στα όρια του νομού Ευρυτανίας το χιόνι στις άκρες του δρόμου έφθανε σε ύψος το ένα μέτρο. Πήγαμε και επιστρέψαμε χωρίς να χρειαστεί να βάλουμε καν αλυσίδες.:xalara:
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Νομιζω την επόμενη φορά σίγουρα θα έρθουμε καλοκαίρι και όχι χειμώνα, και μάλλον θα προσπαθήσουμε να κάνουμε πραγματικές διακοπές και όχι φαγοπιωματα με κάθε άνθρωπο που γνωρίζουμε στην Αθήνα. Τώρα ήταν και η πρώτη φορά που ήρθα βέβαια οπότε αυτό ήταν λίγο αναπόφευκτο.
:)
H πρώτη φορά που πήγα στην Ελλάδα μετά την ''μεταναστευσή'' μου ήταν οι διακοπές των Χριστουγέννων.Δεν το ξαναέκανα!Το καλοκαίρι περνάω πάντα πολύ καλύτερα,ίσως ο ήλιος κι ή θάλασσα να βοηθάει στο να τα βλέπουμε όλα ωραία!Επίσης αν μου επιτρέπεις μία πολύ φιλική συμβουλή,όταν σταμάτησα να συγκρίνω και άρχισα να δικαιολογώ έγινα ευτυχής.
Πήρατε μία πολύ μεγάλη απόφαση και γράφω πήρατε γιατί όταν υπάρχει οικογένεια οι αποφάσεις είναι συλλογικές και για το κοινό καλό και χαίρομαι που διαβάζω στις διηγήσεις σου ότι τα καταφέρνετε θαυμάσια!Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Η Ελλάδα είναι η χώρα που μας μεγάλωσε, εγώ έτσι το βλέπω. Όπως η μάνα που με λίγα ή με πολλά κάνει αυτό που μπορεί για τα παιδιά της,με τα λάθη και τα σωστά της. Στο χέρι του ''παιδιού'' είναι να εκτιμήσει αυτά που πήρε, να πάει παραπέρα και να προκόψει. Να περνάτε καλά, να ζείτε υπέροχα την κάθε σας ημέρα με πολλές εμπειρίες και τα χαμόγελα των παιδιών σας να σας θυμίζουν πάντα πως πήρατε την καλύτερη απόφαση για τη ζωή τους!Καλή επιστροφή στη μακρινή Αυστραλία!
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.146
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Όπως η μάνα που με λίγα ή με πολλά κάνει αυτό που μπορεί για τα παιδιά της,με τα λάθη και τα σωστά της. Στο χέρι του ''παιδιού'' είναι να εκτιμήσει αυτά που πήρε, να πάει παραπέρα και να προκόψει.
Τι σχεση εχει βρε villi η Ελλαδα με την Ελληνιδα μανα; Τι ιεροσυλια ειναι αυτη; Ο ορισμος της υπερπροστατευτικοτητας παρομοιαζεται με τη χωρα της απολυτης αδιαφοριας και ιδιοτελειας. Την Ελλαδα που μονο απαιτησεις εχει απο τους πολιτες της. Που δεν τους προσφερει τιποτα αν πρωτα δεν εχει παρει ανταλλαγματα. Που τους εκβιαζει οταν η ιδια τους εχει αναγκη. Που τους εχει φλομωσει στο ψεμα με την δηθεν ανωτεροτητα που κουβαλουν απο την αρχαιοτητα. Που δεν ζει το παρον. Που σαν στειρο υπεραιωνοβιο δεντρο στεκει με την πλατη γυρισμενη στο μελλον, μην μπορωντας να τραβηξει το βλεμμα της απο το παρελθον. Μια χωρα που δεν επαινει τον αξιο, που δεν στηριζει τον ελπιδοφορο, που απορριπτει τον διαφορετικο, που δεν συμπαραστεκεται στον αμοιρο.

Αν ηταν μανα στην καλυτερη τα παιδια της θα τα 'χε κανει πρεζονια και αργα ή γρηγορα θα απαλλασσονταν απ' αυτα ή θα τα ωθουσε στην πορνεια ως τσατσα.

Για το μονο που θα επρεπε να της πουμε ευχαριστω ειναι γι αυτο που λεει ο Ρασουλης πως μας εμαθε να ζουμε οπου βρεθουμε και να μην την υποφερουμε:

Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ
και βαθιά σ' ευχαριστώ
γιατί μ' έμαθες και ξέρω
ν' ανασαίνω όπου βρεθώ
να πεθαίνω όπου πατώ
και να μην σε υποφέρω



Φροντιζει να κοψει τον συναισθηματικο ομφαλιο λωρο που μας συνδεει μαζι της και μας απαλλασει απο ενδοιασμους ωστε να αισθανομαστε πατριδα μας τον τοπο που ζουμε:

Η πιο γλυκιά πατρίδα
είναι η καρδιά
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Τι σχεση εχει βρε villi η Ελλαδα με την Ελληνιδα μανα; Τι ιεροσυλια ειναι αυτη;
εγώ έτσι το βλέπω.
Έχουμε επιλέξει μία διαφορετική οπτική γωνία,δε μπορώ να σε πείσω να δεις την Ελλάδα με τα μάτια τα δικά μου οπότε σέβομαι την άποψη σου μα δεν την ενστερνίζομαι.
Οταν το 25% του πληθυσμού της γης ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας,άλλο ένα 25% ζει με ψίχουλα μη έχοντας καμία πρόσβαση σε υγεία,παιδεία,καθαρό νερό κλπ ντρέπομαι ειλικρινά πλέον να ψειρίσω τη μαιμού γιατί άργησε το τρένο 2 ώρες και με στραβοκοίταξε ο ταμίας στην εφορία.Αν μάλιστα μιλήσουμε και για το πως συγκεντρώθηκε ο πλούτος σε λίγες χώρες της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής εις βάρος ολόκληρων λαών θα την πάμε πολύ μακριά την κουβέντα και δεν συναδει με το περιεχόμενο του φόρουμ.
Όντας γυναίκα νιώθω τυχερή που γεννήθηκα στην Ελλάδα γιατί πως να το κάνουμε βρε αδερφέ δεν έχει τις ίδιες ευκαιρίες η γυναίκα του Μάλι και του Νίγηρα,η γυναίκα του Αφγανιστάν και της Υεμένης που βλέπει να παιδιά της σήμερα να πεθαίνουν από την πείνα με την κυριολεκτική έννοια του όρου.Α μη τη άλλο μου έδωσε την ευκαιρία να μορφωθώ ακόμη κι αν δε διαθέτει τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο και να έχω επιλογή και προσόντα για μια καλύτερη ζωή.
Αν δεν κάνω λάθος μερικά ποστ πιο πάνω ανέφερες πως ακόμη επαγγελματικά δραστηριοποιείσαι στην Ελλάδα,μου κάνει λοιπόν εντύπωση πως κάποιος φτύνει εκεί που τρώει;
Επίσης πουθενά δεν ανέφερα τον όρο πατρίδα που τον θεωρώ πολύ ευαίσθητο πια.Ο καθένας νιώθει πατρίδα του όποια χώρα θέλει ή μπορεί και τίποτα.Δικαίωμα του!
@Defkalion τυχαία έπεσα πάνω σ'αυτό το άρθρο,δεν ξέρω αν το σάιτ είναι της προκοπής αλλά μου άρεσε το περιεχόμενο και πιστεύω ότι ίσως σε βοηθήσει να αξιολογήσεις τα συναισθήματά σου
http://newsone.gr/kosmos/1351395-i-polites-tou-kosmou-pou-aisthanontai-choris-patrida
Καλά να περνάει ο καθένας εκεί που έχει επιλέξει να ζει ο ίδιος και η οικογένειά του!
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.223
Μηνύματα
884.241
Μέλη
38.915
Νεότερο μέλος
katsanas1962@gmai

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom