Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.283
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
και μια και φτασαμε ως εδω..θεωρω αδικο να συγκρινουμε μια γωνια ορεινου ογκου και ελαχιστου εμβαδου με χωρες μεγαλες και πλουσιες,χωρις να ψαξουμε ποιους λαους ξεσκισανε και συνεχιζουν για να φτιαξουν οτι εχουν,γιατι τοτε παμε μακρυα.
Φυσικα και ζηλευω πραματα που βλεπω εξω και θαθελα να τα εχω κι εγω εδω για τα παιδια και τα εγγονια μου.Ομως εγω εζησα μιαν Ελλαδα ρημαγμενη,πεινασμενη και αθλια.Τωρα,οσα βλεπω να εχουν γινει μου φαινονται σαν ψεμμα.Τα ζω και τα καμαρωνω και τα χαιρομαι.Ναι,θα θελα να γινουν κι αλλα,ποιος δεν το θελει..Πιστευω πως θα γινουν..Εως τοτε,λιγωτερη γκρινια..κανει καλο.Βεβαια,ευχαριστω τον Δευκαλιωνα γι αυτο την αναρτηση...νομιζω απο τις σημαντικοτερες συζητησεις του φορουμ.
 

dozas33

Member
Μηνύματα
6
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
κορσικη
Ταξίδι-Όνειρο
ανατολικη μεσογειος
Ναί ξεσκίσανε καί έκμεταλεύτηκαν άνελέητα άλλους λαούς , όμως αυτοί ΕΦΚΙΑΞΑΝ
Εδώ οί "δικοί" μας ? ή έλληνική "αστική τάξη ¨άς πούμε τί έφτιαξε? Μεζονέτες ,καγιέν καί μπουζούκια ...
 

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.283
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Ας μην τα μηδενιζουμε ολα..Καλαματα Αθηνα γινοτανε σε 7 ωρες..τωρα ειναι 2 και κατι με ασφαλεια..να μην πω για νοσοκομεια πως ηταν,ΜΜΜ και τοσα αλλα που αλλαξαν προς το καλλιτερο..Μπορουμε να διαλεξουμε το χειροτερο και να το προβαλλουμε..ειναι θεμα οπτικης,και γενικα προσωπικοτητας.
 

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.356
Likes
4.335
Ταξίδι-Όνειρο
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Ας μην τα μηδενιζουμε ολα..Καλαματα Αθηνα γινοτανε σε 7 ωρες..τωρα ειναι 2 και κατι με ασφαλεια..να μην πω για νοσοκομεια πως ηταν,ΜΜΜ και τοσα αλλα που αλλαξαν προς το καλλιτερο..Μπορουμε να διαλεξουμε το χειροτερο και να το προβαλλουμε..ειναι θεμα οπτικης,και γενικα προσωπικοτητας.
Συμφωνω απολυτα μαζι σου.
Και επισης ειναι προτιμοτερο, αντι να στεκομαστε στην αναγνωριση του καθε προβληματος να συμβαλουμε στην επιλυση του.
Ο καθενας μας με τις δυναμεις του και την κοινωνικη ευθυνη του.
Γιατι εγω π.χ. που γκρινιαζω οταν το μετρο δεν ερχεται στην ωρα του, πιθανον να εχω αποφυγει - η ακομα χειροτερα - αρνηθει να βγαλω εισιτηριο.
 

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.283
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Σωστο...εχω δει θαυματα να γινονται απο κινησεις και πρωτοβουλιες καθημερινων απλων ανθρωπων..Ηθελα ακομη να πω πως τις μαναδες που τα δινουν ολα για τα παιδια τους,αυτη η ιδια χωρα τις μεγαλωσε και τις εμαθε τον τροπο...και συνεχιζει.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.029
Likes
12.137
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ξεκινωντας απο τον Κολοσσο της Ροδου και καταληγοντας στο μετρο Θεσσαλονικης η Ελλαδα ειναι πλημμυρισμενη απο θαυματα. Θαυματα που δεν περιοριζονται μονο στις κατασκευες ή μονο στην αρχαια Ελλαδα. Τα συνανταμε παντου και στη συγχρονη Ελλαδα. Αξιοσημειωτο ειναι το οικονομικο θαυμα που εζησε η Ελλαδα στις αρχες της πρωτης δεκαετιας του 21ου αιωνα με αποκορυφωμα την εισοδο στο Ευρω. Το πολιτιστικο θαυμα των Ολυμπιακων Αγωνων του 2004 και αυτο της Eurovision 2005. Το πολιτικοιδεολογικο θαυμα του "Πρωτη φορα Αριστερα". Οι μεγαλες αθλητικες επιτυχιες, Eurobasket '87 kai '05, Euro 2004, Moundobasket 2006, Dream Team Αρσης Βαρων, "Για την Ελλαδα ρε γαμωτο", χρυσα παγκοσμια και Ολυμπιακα μεταλλια. Το ανθρωπιστικο θαυμα της φιλοξενιας των προσφυγων. Το κοινωνικο θαυμα της συνοχης της ελληνικης οικογενειας. Το εκπαιδευτικο θαυμα που πλεον καθε αποφοιτος της δευτεοβαθμιας εκπαιδευσης εισαγεται στην Τριτοβαθμια. Τα θρησκευτικα θαυματα με πρωτα τα θαυματα της Παναγιας της Τηνου, των λειψανων των Αγιων και των θαυματουργων εικονων.

Θαυματα, θαυματα, θαυματα. Τοσα πολλα που ειναι τοσο απασχολημενη με τα θαυματα η Ελλαδα που δεν εχει το χρονο να μας μαθει τα απλα, τα χρησιμα. Δεν εχει το χρονο να μας μαθει να μην σπαταλαμε ηλεκτρικη ενεργεια, νερο και τροφιμα. Να μην ενοχλουμε και δυσκολευουμε τη ζωη των συνανθρωπων μας. Ειτε παρκαροντας παρανομα, ειτε οδηγωντας επικινδυνα, ειτε διαταρασσοντας την ησυχια, ειτε καπνιζοντας σε κλειστους χωρους, ειτε ρυπαινοντας με αλλο τροπο δημοσιους και ιδιωτικους χωρους, ειτε μη παραχωρωντας προταιρεοτητα σε ανθρωπους που το εχουν αναγκη, ειτε μη εξυπηρετωντας τους σωστα οταν η θεση μας το επιβαλλει, ειτε ασκωντας οποιαδηποτε μορφη βιας πανω τους, ειτε εκμεταλλευοντας τους, ειτε αποκλειοντας τους απο την κοινωνια μη αποδεχομενοι την οποιαδηποτε διαφορετικοτητα τους (φυλο, χρωμα, θρησκεια, σεξουαλικοτητα, ομορφια, σωματικη ή νοητικη αναπηρια, οικονομικο, μορφωτικο, επαγγελματικο statous κα)

Δεν εχει το χρονο να μας συμβουλεψει, να μας ξυπνησει, να μας στηριξει, να μας παροτρυνει, να μας παινεψει, να μας αξιοποιησει, να μας καθοδηγησει, να μας διδαξει, να μας φορτισει θετικα, να μας αγαπησει. Ειναι απασχολημενη με τα θαυματα...Οταν δεν κοιμαται.
 

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.283
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
στην Ελλαδα που ζω εγω αυτα που μας περιγραφεις,με εξαιρεση το καπνισμα παντου,αυτα συνεβαιναν αρκετες δεκαετιες πισω..δεν βλεπω κανενα να υποφερει για το χρωμα η τη σεξουαλικη του ταυτοτητα..ισα ισα σε πολυ θεωρητικα προηγμενες κοινωνιες,υπαρχουν ρατσιστικα,σεξιστικα φαινομενα σε μεγαλυτερη εκταση και ενταση..εδω πχ δεν κυνηγαμε Εβραιους οπως σε αρκετα μερη της Γαλλιας με αποτελεσμα τα 2 τελευταια χρονια να εχουν μεταναστευσει στο Ισδραηλ 6500 Γαλλοι Εβραιοι,,Να μην επεκταθω στο θεμα των προσφυγων οπου θεωρω οτι η Ελλαδα εδωσε δειγμα ουμανισμου αψογο,αρχιζοντας απο τα πιο αδυνατα μελη της κοινοτητας..Ο φτωχος μπατσος δεν περνει απο τους αστεγους τις κουβερτες για να αναγκαστουν να φυγουν.Μονο στη γειτονια μου εχουμε ξενωνες με οτι χρειαζεται..Τα θαυματα που γινονται εδω ειναι μικρα και καθημερινα..στη γειτονια μεσα.Πρεπει να χεις το μυαλο και την καρδια ανοιχτη να τα δεις..η πολιτικη ειναι μια πτυχη της ζωης ,δεν ειναι η ζωη μας ολη.Οι μεγαλυτεροι μαθαμε να παλευουμε χωρις να ριχνουμε τις ευθυνες παντου..Δεν πολιτικολογω,δεν ανηκω σε κομματα,δεν εχω να κερδισω τιποτα.Ψηφιζω ενιοτε οτι νομιζω καλο για ολους...αν δεν κατσει..θα τραβηξουμε ενα ακομα ζορι και μετα θα ξαναρθουμε στα ισα μας..δεν φοβαμαι.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.029
Likes
12.137
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
στην Ελλαδα που ζω εγω αυτα που μας περιγραφεις,με εξαιρεση το καπνισμα παντου,αυτα συνεβαιναν αρκετες δεκαετιες πισω.
Κι εγω πολλα πραγματα ετσι τα θυμαμαι χωρις να εχει γινει το παραμικρο βημα προοδο απο τοτε που αρχισα να καταλαβαινω

δεν βλεπω κανενα να υποφερει για το χρωμα η τη σεξουαλικη του ταυτοτητα..ισα ισα σε πολυ θεωρητικα προηγμενες κοινωνιες,υπαρχουν ρατσιστικα,σεξιστικα φαινομενα σε μεγαλυτερη εκταση και ενταση..εδω πχ δεν κυνηγαμε Εβραιους οπως σε αρκετα μερη της Γαλλιας με αποτελεσμα τα 2 τελευταια χρονια να εχουν μεταναστευσει στο Ισδραηλ 6500 Γαλλοι Εβραιοι,,
Δεν ξερω ποιος υποφερει και ποιος οχι αλλα οταν ειμαι στην Ελλαδα συνεχως γινομαι μαρτυρας συζητησεων ή αθελα μου συμμετεχω σε διαλογους που εχουν να κανουν με χαρακτηρισμους για συγκεκριμενα ατομα (που ειτε τους ακουν, ειτε λεγονται κρυφα απο αυτους) και αφορουν τη γυναικα που ειναι για την κουζινα και οχι για τιμονι, το μαυρο που βρωμαει το δερμα του και τρωει ως αλλος πιθηκος μπανανες, το μουσουλμανο που ειναι τζιχαντιστης και πολιτιστος, τον gay που πνιγει το κουνελι και ειναι κακο προτυπο, το φτωχο που δεν εχει βρακι να βαλει, τη χοντρη που δεν χωραει να περασει απο την πορτα, τον ασχημο που δεν μπορει να δει τη φατσα του στον καθρεφτη, τον αγραμματο που δεν μπορει να πει το α, τον γρασαδορο που εχει μαυρα νυχια.
Στην Γαλλια εχω γινει μαρτυρας ρατσιστικων περιστατικων αλλα και αντιδραση υπηρχε απο τον πολυ κοσμο και δεν ακουω τετοιες κουβεντες συχνα. Ναι, βλακες και ρατσιστες υπαρχουν παντου. Δεν ειναι δυνατον ομως να τους χρησιμοποιουμε ως αλλοθι για δικαιολογησουμε τη δικη μας πιο ηπια μεν, κομπλεξικη δε συμπεριφορα.

Να μην επεκταθω στο θεμα των προσφυγων οπου θεωρω οτι η Ελλαδα εδωσε δειγμα ουμανισμου αψογο,αρχιζοντας απο τα πιο αδυνατα μελη της κοινοτητας.
Φοβερος Ουμανισμος (αν εξαιρεσεις λιγους κατοικους ακριτικων νησιων και αλλων περιοχων που εδειξαν πραγματικο και αξιεπαινο ανθρωπινο προσωπο)

Ο φτωχος μπατσος δεν περνει απο τους αστεγους τις κουβερτες για να αναγκαστουν να φυγουν.
Οχι βεβαια. Ο φτωχος μπατσος τους ξυλοφορτωνει στα υπογεια των αστυνομικων τμηματων. Ο μπατσος ειναι μπατσος σε οποια χωρα κι αν βρισκεται. Μην περιμενεις ευσπλαχνια.
Το δε φτωχο υπουργειο τους αφηνει να κρυσταλλωσουν απο το χιονι και την παγωνια.

Μονο στη γειτονια μου εχουμε ξενωνες με οτι χρειαζεται.
Οπως κανει ο φτωχος υπαλληλος του δημου που κλειδωνει την αιθουσα που προοριζεται για να προστατευτουν λοιποι αστεγοι.

Τα θαυματα που γινονται εδω ειναι μικρα και καθημερινα..στη γειτονια μεσα.Πρεπει να χεις το μυαλο και την καρδια ανοιχτη να τα δεις.
Τα ειδα και τα θαυματα της γειτονιας (που σε μια γειτονια 20.000 βοηθουν 10-20 ατομα το πολυ) και τα θαυματα της αλλης γειτονιας οπως αυτης του συλλογου του σχολειου στο Ωραιοκαστρο. (Ειχαν ξεσηκωθει ολα τα γαλλικα σχολεια οταν πριν κανα δυο χρονια δυο μεταναστες συμμαθητες τους κινδυνευαν με απελλασει)

η πολιτικη ειναι μια πτυχη της ζωης ,δεν ειναι η ζωη μας ολη.Οι μεγαλυτεροι μαθαμε να παλευουμε χωρις να ριχνουμε τις ευθυνες παντου..Δεν πολιτικολογω,δεν ανηκω σε κομματα,δεν εχω να κερδισω τιποτα.Ψηφιζω ενιοτε οτι νομιζω καλο για ολους...αν δεν κατσει..θα τραβηξουμε ενα ακομα ζορι και μετα θα ξαναρθουμε στα ισα μας..δεν φοβαμαι.
Καλα κανετε οι μεγαλυτεροι και μαθατε να παλεβετε χωρις να ριχνετε ευθυνες παντου αλλα λυπαμαι που στο λεω με αυτην την τακτικη γινατε ηθικοι αυτουργοι (απο αμελεια) και καταφερατε τα παιδια σας να μην εχουν σημερα μια αξιοπρεπη ζωη. Και ειναι ακομα χειροτερη η γενια μου που απ' οτι φαινεται θα παραδοσει ακομα πιο δυσκολες συνθηκες ζωης στα δικα της παιδια.
 

Vasileti

Member
Μηνύματα
478
Likes
1.632
Περιέγραψα το φιάσκο του ΟΣΕ όχι ως γκρίνια, αλλά ως ένα από τα κλινικά συμπτώματα ενός κράτους που δεν υπάρχει για αυτά που πρέπει καθώς λέει ο tripakiaς, υπάρχει μόνο για να πληρώνεται.
Κάποια στιγμή η ανεπάρκεια γίνεται πολυοργανική όμως.

Οι ΕΔΕ δεν θα αποδώσουν τίποτε, το τοξικό κράτος φυσικά και δεν θα πάρει το feedback και οι Έλληνες θα αντιληφθούν τις συνέπειες του ωχαδερφισμού όταν διαχρονικά για πρώτη φορά τα παιδιά τους θα περνάν χειρότερα όχι μόνο από τους ίδιους στα νιάτα τους αλλά και από τους παππούδες τους.

Αυτό το καλό κράτος πλασαρίστηκε ως ουμανιστικό από την αρχή αρχή προσκαλώντας τους εξαθλιωμένους στο χάος και με την πολιτική του να σε κάψω Γιάννη να σ 'αλείψω λάδι να τους εκμεταλλευτεί. Ασε τι κάνουν οι πολίτες ή πόσο καλοί είναι οι ευρυτάνες στους τουρίστες.

Δεν έχει τελειωμό η στοιχειοθέτηση ανεπαρκειών και κουσουριών αυτής της χώρας και ομολογώ ότι θα είναι κουραστική λόγω πλήθους και μόνο.

Πρώτο βήμα: Ο πολίτης πρέπει και να θέλει να σωθεί.
 

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.356
Likes
4.335
Ταξίδι-Όνειρο
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Παρ'όλα αυτά όμως, θέλω να πιστεύω ότι δεν πρέπει να σηκώνουμε τα χέρια ψηλά, και ότι πάντα υπάρχει τρόπος να "αντισταθούμε"......Εγώ ας πούμε θα προσπαθήσω να εξυπηρετήσω σωστά τους τουρίστες που θα έρθουν στο νησί το καλοκαίρι χωρίς να αυξήσω τις τιμές για αυτούς. Θα προσπαθήσω να τους κατευθύνω και σε ανταγωνιστές (όπως το εχω κάνει πολλές φορές) αν εκεί επιθυμούν να πάνε. Σίγουρα θα έχουν να πουν ένα καλό λόγο για εμένα, το νησί, ίσως και την χώρα.
Έστω και ένας μπορεί να κάνει την διαφορά. Σκεφτείτε να το πουν και μερικοί παραπάνω.....
Φίλε James, εγώ αυτή τη στάση την ονομάζω ανάληψη ευθύνης, συμμετοχή.
Εκτιμώ ιδιαίτερα συμπεριφορές σαν αυτή και προτείνω ο καθένας από εμάς αντί να γκρινιάζει και να κάνει στείρες συγκρίσεις, να αναλογιστεί την προσωπική του συμβολή ή συμμετοχή (δεν εξαιρώ τον εαυτό μου).

Συγκρίνοντας την Ελλάδα με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι σαν να μιλάμε για αθλητές μαραθωνίου που ξεκίνησαν από διαφορετική αφετηρία. Ξεχνάμε σε ποια θέση βρισκόταν η Ελλάδα όταν εκείνες πέρασαν από τον Μεσαίωνα στον Διαφωτισμό και την Αναγέννηση; Ξεχνάμε πως κάποιες από αυτές πλούτισαν από τις αποικίες τους;
Ή μήπως ξεχνάμε πως το νεοσύστατο ελληνικό κράτος - μόνο τον προηγούμενο αιώνα - έχει βιώσει 7 πολέμους, 2 υπερπόντιες εκστρατείες, αμέτρητα πραξικοπήματα, έναν Διχασμό και έναν Εμφύλιο;
Βεβαίως επιλέγουμε να ξεχνάμε πως μας δόθηκαν ευκαιρίες, τις οποίες εκμεταλλευτήκαμε ελάχιστα έως καθόλου.

Ανήκω στη τυχερή γενιά που έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της σε μια Ελλάδα ευημερούσα και συνεπώς αισιόδοξη και ανέμελη. Και τώρα, που όσα θεωρούσαμε δεδομένα έχουν ανατραπεί, αντί να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας, ψάχνουμε εχθρούς, συνωμοσιολογούμε και καταδικάζουμε. Αλλά ο πραγματικός μας εχθρός είναι ο Κακός Μας Εαυτός.

Αναγνωρίζουμε ως μεγάλο θετικό στις δυτικές κοινωνίες, που μεταναστεύουμε οι ίδιοι ή τα παιδιά μας, πως οι νόμοι εφαρμόζονται και οι κανόνες ισχύουν για όλους. Όταν όμως έρχεται η στιγμή να μπει τάξη στη χώρα (πλαστικό χρήμα, κάμερες στους δρόμους, μπάρες στα τρένα κλπ) τότε αντιδρούμε. Ο δε παραβάτης αυτο-ανακηρύσσεται "επαναστάτης".

Ας μιλήσουμε για προσωπική και συλλογική ευθύνη. Ανεχόμαστε τους ανειδίκευτους τεχνοκράτες της συμφοράς και τις άναρθρες κραυγές επιτηδείων της πολιτικής, χειροκροτούμε τους λαϊκιστές και τους καιροσκόπους.
Δεν έχουμε όλοι το ίδιο μερίδιο συμμετοχής αλλά ο καθένας μας συμβάλλει με τις πράξεις, την ανοχή ακόμα και με την παθητικότητά του.
Οι ρόλοι είτε του καταγγέλλοντος, είτε του θύματος και του αδικημένου είναι μεν βολικοί αλλά εντελώς αντιπαραγωγικοί.

Φίλε James με ενέπνευσες!
 

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.283
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Tripakias,ειναι φανερο πως ζουμε σε δυο διαφορετικες χωρες,ακομα και μεσα στην Ελλαδα.Επισης ειναι φανερο πως εσυ διαλεξες να ζεις στο Παρισι για ολα αυτα που δεν σου αρεσουν εδω.Εγω και πολλοι αλλοι,χωρις να παραβλεπουμε τα ασχημα,ζουμε τα καλα αυτης της χωρας..και την αγαπαμε και την φροντιζουμε.Ακομα,διαλεξες να συγκεντρωσεις την κριτικη σου σε 1(ενα)υπαλληλο που απλα τηρησε το ωραριο του,και οχι σε ολους οσους απο μας δουλευουν εθελοντικα τοσο καιρο και οπου χρειαστει,,οχι δεν ειναι καμμια δεκαρια ακριτες,ουτε υπαρχουν μονο οι προσφυγες..Ας ειμαστε ευχαριστημενοι που ζουμε εκει που θελουμε.Οι επιλογες του καθενα ειναι προσωπικη του υποθεση και δεν ειναι υποχρεος να εξηγει η να δικαιολογει...Με αυτα και με τουτα ,ως γνησια Φραγκοφιλη,παλι στους Γαλλους θα τα σπρωξω το καλοκαιρι,πρωτα ο θεος..
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.192
Μηνύματα
883.490
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom