Τουρκία Ερωτήσεις για 4 μέρες στην Κωνσταντινούπολη

Dimgarant

Member
Μηνύματα
11
Likes
0
Dafni se euxaristo para polu gia tis simvoules
1.Oson afora to savato.. pos tha espages tis mera?? ti tha evgages ke gia pote
2. I moni tis xoras axizei na pame?
3. Stin gefura tou gatata simfoneis gia proto vrady gia poto ke volta i mipos savavto kalytera...
4. ti ine to 360??
se eyxaristo poly:)
 

thessaris

Member
Μηνύματα
600
Likes
879
To 360 είναι bar restaurant με φοβερή θέα και βρίσκεται στην Istiklal. Πάντως και το Leb-iderya που αναφέρεις είναι καλή επιλογή ανάλογη με το 360(θέα κλπ)
 

Dafni

Member
Μηνύματα
984
Likes
598
Dafni se euxaristo para polu gia tis simvoules
1.Oson afora to savato.. pos tha espages tis mera?? ti tha evgages ke gia pote
2. I moni tis xoras axizei na pame?
3. Stin gefura tou gatata simfoneis gia proto vrady gia poto ke volta i mipos savavto kalytera...
4. ti ine to 360??
se eyxaristo poly:)
κατ αρχην απαγορευεται να γραφεις greeklish για αυτο διορθωσε αν μπορεις το μηνυμα σου...

1.κοιταξε ...εγω την πρωτη φορα που πηγα στην κωνσταντινουπολη πηγα για τεσσερις μερες και δεν καταφερα να δω ουτε το τοπ καπι ,ουτε το αρχαιολογικο (αναφερομαι μονο στην παλια πολη)...τωρα ομως δεν μπορω να σου πω τι να αφησεις και τι να βγαλεις...ακομα και μετα απο αρκετες φορες που εχω παει στην πολη και παλι έχω εκραιμοτητες...οι περισσοτεροι ,μετα την πρωτη φορα θελουν να πανε και να ξαναπανε...γενικα η δικη μου αποψη ,ειναι σε πολεις σαν την κωνσταντινουπολη που ειναι ανοιχτα μουσεια να επιλεγουμε καποια αξιοθεατα ,βαση των προσωπικων μας προτιμησεων και να αφηνουμε λιγο χρονο να χαρουμε την πολη,οι αποστασεις ειναι αρκετα μεγαλες και κουραστικες αλλα σε αποζημιωνει οτι βλεπεις ,ακους ,νιωθεις...μερικες φορες μας πιανει μια μανια να δουμε και αυτο να παμε και στο αλλο και αυτο τελικα ειναι εις βαρος του ταξιδιου
2.αξιζει μεν αλλα εγω θα το αφηνα για την δευτερη επισκεψη ...
3.στην γεφυρα του γαλατα θα πατε ετσι κι αλλιως πηγαινοντας στην παλια πολη τη επομενη μερα...αν ομως θελετε να δειτε την παλια πολη φωτισμενη που πραγματικα ειναι ονειρο ,ναι συμφωνω να κατεβειτε και το βραδυ ...η αναβαση ειναι δυσκολη ομως...νομιζω οτι το βαγονι που ανεβαινει ειναι μεχρι τις 11...
4.για το 360 σου απαντησε ο thessaris...για παρασκευη και σαββατο αυτα τα μαγαζια θελουν κρατηση(απο τιμες θα ελεγα 80-100 ευρω τα δυο ατομα)...ψαξε στο φορουμ ,υπαρχουν και αλλες πολύ καλες προτασεις...
α, τη μερα που θα πατε στο βοσπορο ,θα μπορουσατε να συνδυασετε ένα καφε (και φαγητο βεβαια αν το αντεχει η τσεπη σας) στο ciragan palace....για πιο free κατασταση ομως ,το ortakoy εχει πολλα καφε πανω στη θαλασσα με αναλογη θεα...
 

Dimgarant

Member
Μηνύματα
11
Likes
0
Dafni Σε ευχαριστώ και πάλι πολύ για τις πληροφορίες.
Παρεπιπτόντως μήπτως ξέρεις πως μπορώ να σβύσω το μυν μου που έγραψα καταλάθος με λατινικούς χαρακτήρες??
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
360 Restaurant ISTANBUL - Your World is 360!
Ιδου το 360 για να λαβεις ινφο.
Ενα σχολιο μονο προσωπικο για το Τοπ Καπι ...δε νομιζω οτι σου τρωει τη μιση μερα ,οπως διαβασα παραπανω.Ουτε τοσο τεραστιο ειναι..ουτε τοσα πολλα εκθεματα εχει.Ωστοσο αυτος ειναι καθαρα υποκειμενικος-προσωπικος χρονος για τον καθενα.
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Το θέμα είναι ότι το Τοπ Καπι συγκεντρώνει μερικές φορές πολυ κόσμο και μεγάλη ουρά όταν περιμένεις να μπεις στα δωμάτια
Γιαυτο φρόντισε να το επισκεφθείς πριν απο τα αλλα αξιοθέατα στην περιοχή του Σουλταναχμετ
 

japetus

Member
Μηνύματα
581
Likes
1.075
Το 360 έχω την εντύπωση ότι έχει κλείσει...
Το Λεμπ-ι Νντεριά (Γεμάτο από πέλαγος) και τα δύο, τόσο αυτό στην ταράτσα του ξενοδοχείου Richmond όσο και το άλλο, στο στενάκι δίπλα (Κουμπαρατζί σοκαγί) που κατά τη γνώμη μου είναι πιο όμορφο, προσφέρουν άπλετη και υπέροχη θέα.. Για να πας στο δεύτερο έχοντας μπροστά σου το Ρίτσμοντ, είναι το πρώτο στενάκι στα δεξιά σου που το κατεβαίνεις για καμιά 50ριά μέτρα προσέχοντας στις πολυκατοικίες δεξιά μια μικρή πινακίδα που θα λέει Leb-i Derya. Μπαίνεις μέσα (αν δεν υπάρχει κάποιος στην είσοδο και πηγαίνεις με το ασανσέρ στον τελευταίο όροφο που είναι το μαγαζί..
 

japetus

Member
Μηνύματα
581
Likes
1.075
Τώρα είδα το μήνυμα της μικρής τσοπάνας...
Κορίτσια, από χόστελ μη φοβάστε υπάρχουν διάφορα και πολύ καλά. Ανάλογα τί θέλετε, ησυχία, κόσμο, πάρτι, χάπενιγκς, θα βρείτε και το ανάλογο. Τα περισσότερα έχουν αν θέλετε κοιτώνες girls only, κάποια έχουν και μικρά δωμάτια που αν φοβάστε για τους συγκατοίκους σας μπορείτε να το κλείσετε μόνο για εσάς. Η ατμόσφαιρα φυσικά εκεί δεν έχει καμιά σχέση με την αποστειρωμένη των ξενοδοχείων, θα γνωρίσετε κόσμο θα σας δώσουν και συμβουλές που να πάτε, θα περάσετε τέλεια..
Η περιοχή του Σουλτάναχμετ έχει πολλά από αυτά στα οποία κατευθύνεται και ο κύριος όγκος των τουριστών (υπάρχουν όμως και πολλά που δε θα τα συνιστούσα, ρίξτε πρώτα μια ματιά στους κοιτώνες πριν αποφασίσετε να μείνετε) και πλέον έχουν ανοίξει και κάποια στο Πέρα.
Αν και τα χόστελ γενικά έχουν να κάνουν κάθε φορά με την παρέα και τη διάθεση, και επειδή έχω μείνει σε 5-6 διαφορετικά, αν πρότεινα ένα σε κάθε περιοχή, θα ήταν το Sultan στο Σουλταναχμετ, το Neverland στο Πέρα και το Hush στο Καντίκιοΐ. Το μόνο που δε θα συνιστούσα είναι το Chillout που βρίσκεται πάνω στην Ιστικλάλ, Ίσως το χειρότερο που έχω μείνει σε όλα μου τα ταξίδια παντού, αν και σε κεντρικότατο σημείο. Ρίξτε καλού κακού μια ματια στο hostelworld για να διαβάσετε κριτικές..
Για Καππαδοκία, μάλλον καλύτερα ξεχωριστή εκδρομή. Μπορείτε να βρείτε πολύ φτηνά αεροπορικά εισιτήρια εσωτερικού αν κλείσετε νωρίς, αλλά πάλι δε θα σας φτάσει ο χρόνος.
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.653
Likes
12.505
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Φτάνω στο Ατατουρκ στις 23:10 για να πάω στο ξενοδοχείο μου που είναι στην περιοχή Sultanahmet μου βγάζει ταρίφα 38 λιρες δηλαδή περίπου 17 ευρώ ενώ το ξενοδοχείο μου ζηταέι 40 ευρώ. Να υποθέσω ότι το ξενοδοχείο με γδέρνει ή μήπως επειδή φτάνω βράδυ η ταρίφα είναι διπλή? Τι λέτε να κάνω, να πάρω ταξί ή έχει κάποιο ποιο οικονομικό τρόπο να πάω
40 ευρώ είναι πάρα πολλά, εμάς το ξενοδοχείο για να μας κλείσει με ιδιωτικό βανάκι (όχι μαζί με άλλους) μας ζήτησε 20 (ήταν πρωί), το ταξί όντως έκανε κάπου 17 ευρώ. Η βραδινή ταρίφα είναι 50% πάνω δηλαδή περίπου 26 ευρώ.
 

McElk

Member
Μηνύματα
1.036
Likes
1.606
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
...Τι λέτε να κάνω, να πάρω ταξί ή έχει κάποιο ποιο οικονομικό τρόπο να πάω
Μια πιο οικονομική λύση είναι να πας με το μετρό ως το τέρμα (σταθμός Aksaray) και από εκεί να πάρεις ταξί για το ξενοδοχείο σου. Έχοντας κάνει ήδη το 85% της διαδρομής με το μετρό, το ταξί θα σου βγει πολύ φθηνότερα.
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.653
Likes
12.505
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Φτάνει 23:10, το μετρό σταματάει 24:00.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.276
Μηνύματα
885.962
Μέλη
38.947
Νεότερο μέλος
anthger

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom