Ηνωμένο Βασίλειο Ετοιμαζομαι για Λονδινο!!!

Thorn

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
NYC
Ταξίδι-Όνειρο
Μπουένος Άιρες
Αν τελικά έκλεισες με τη British, καλό θα είναι να βρεις ξενοδοχείο πάνω στη διαδρομή της Piccadilly Line (μπλε γραμμή). Περνάει από τα κεντρικότερα μέρη του Λονδίνου (και ποια δεν περνάει, θα μου πεις) αλλά έχει το πλεονέκτημα ότι σε παίρνει από το αεροδρόμιο (Τ5) και σε πάει καρφί στην πόλη με 4 λίρες, και βέβαια το ίδιο ισχύει για την επιστροφή οπότε γλιτώνεις τον μπελά ανέβα-κατέβα σκάλες, άλλαξε γραμμές με τα μπαγκάζια στο χέρι, και δεν συμμαζεύεται. Ειδικά αν έχει κρύο και βρέχει είναι μεγάλη εξυπηρέτηση. (Προφανώς αν έκλεισες με άλλη εταιρεία και κατεβαίνεις σε άλλο τέρμιναλ, η ίδια συμβουλή ισχύει και για την αντίστοιχη γραμμή τρένου που θα ξεκινάει από εκεί).

Θα σου πρότεινα λοιπόν να ψάξεις ξενοδοχείο γύρω από τη Russell Square. Για μένα είναι πολύ όμορφη περιοχή, η πλατεία ατμοσφαιρικότατη, το Βρετανικό Μουσείο δίπλα, η Oxford Street δυο βήματα, το Soho επίσης, και γενικά βοηθάει πολύ για ακτινωτές διαδρομές με τα πόδια ή εύκολες ανταποκρίσεις με το μετρό. Και οι τιμές είναι πιο προσγειωμένες εκεί.

Επίσης, η ίδια η ιστοσελίδα της British σου δίνει επιλογές να κλείσεις τα πάντα από κει σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές, και πάντως φθηνότερες από τις τιμές που δίνουν τα ξενοδοχεία στις δικές τους ιστοσελίδες. Εγώ πάντα τα αγοράζω πακέτο και δεν το έχω μετανιώσει ποτέ.
Μπορείς ακόμα να προαγοράσεις και εισιτήρια για τα αξιοθέατα που θέλεις. Την τελευταία φορά είχα αγοράσει για London Eye, London Tower και καθεδρικό Αγ. Παύλου. Απλά τύπωσα τα vouchers που ήρθαν στο email μου και εμφανίστηκα στα αξιοθέατα παρακάμπτοντας τις ουρές, που για ορισμένα μνημεία (πχ Πύργος Λονδίνου) είναι από μεγάλες έως τεράστιες ανάλογα την εποχή του χρόνου.
Με αυτόν τον τρόπο έχεις το πρόσθετο πλεονέκτημα όχι μόνο της οργάνωσης του χρόνου αλλά και των χρημάτων σου, αφού φεύγεις από Ελλάδα ξέροντας πως τα λεφτά που θα έχεις πάνω σου θα είναι μόνο για φαγητό, ψώνια και μετακινήσεις.

Προς Θεού, μην ξεχάσετε να βγάλετε one day OFF PEAK travelcards για τις ζώνες 1 και 2, αν σκοπεύετε να κάνετε πάνω από 2 διαδρομές με το μετρό την ημέρα. Απεριόριστες μετακινήσεις από τις 9 το πρωί ως το βράδυ, συμφέρουν αφάνταστα σε σχέση με τα εισιτήρια για μεμονωμένες διαδρομές που είναι πολύ τσουχτερά και ουσιαστικά δεν τα χρησιμοποιεί κανείς.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.240
Μηνύματα
884.595
Μέλη
38.927
Νεότερο μέλος
Vagkouk

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom