Ευρωπαικη Καρτα Ασφαλισης

Earth Citizen

Member
Μηνύματα
2.859
Likes
7.077
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Δεν έρχεται πλέον ταχυδρομικά καμία κάρτα στο σπίτι. Μόνο ένα χαρτί σου δίνουν διάρκειας 3 μηνών και το παίρνεις άμεσα αφού έχεις συμπληρώσει την αίτηση που σου δίνουν. Το έγραψα ήδη στο προηγούμενο μήνυμά μου.
Αυτή τη βδομάδα πήγα στο ΙΚΑ κι όπως κι άλλη φορά μου έδωσαν προσωρινό χαρτί με το ονοματεπώνυμο στα αγγλικά κι η κάρτα (με ετήσια ισχύ) θα έρθει ταχυδρομικώς. Δεν ξέρω γιατί για σένα ισχύει κάτι άλλο, όπως αναφέρεις.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.934
Likes
40.776
Και σε μενα δεν ηρθε ποτε καθως και σε μελος της οικογενειας, αρα δεν χαθηκε η μια στο ταχυδρομειο.
@Earth Citizen αν τη λαβεις ενημερωσε μας. Εμεις ξεμειναμε με το χαρτι για 3μηνο.
 

Earth Citizen

Member
Μηνύματα
2.859
Likes
7.077
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Και σε μενα δεν ηρθε ποτε καθως και σε μελος της οικογενειας, αρα δεν χαθηκε η μια στο ταχυδρομειο.
@Earth Citizen αν τη λαβεις ενημερωσε μας. Εμεις ξεμειναμε με το χαρτι για 3μηνο.
Ρώτησες το ΙΚΑ σχετικά με αυτό που λες;
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.953
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Η δική μου πάντως δεν ήρθε ποτέ ταχυδρομικά και προσπαθώ να βρω άκρη.
Από τον Ιούλιο που πήρα το προσωρινό έγγραφο υπήρχε η διαβεβαίωση για αποστολή στο σπίτι.
Κάτι τέτοιο δεν έγινε, και μετά από αρκετά τηλέφωνα στους φορείς και στο τοπικό κατάστημα, κατέληξα ότι πρέπει να απευθυνθώ στη κεντρική διοίκηση του ΕΦΚΑ (Αγίου Κωνσταντίνου 8 Αθήνα) από την οποία εκδίδονται οι κάρτες.
Δηλαδή γιατί εν έτει 2019 να είναι τόσο μα τόσο δύσκολο, όταν όλα πλέον είναι καταχωρημένα ηλεκτρονικά; Μετάνιωσα την ώρα και τη στιγμή με τόση ταλαιπωρία...
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.934
Likes
40.776
Ρώτησες το ΙΚΑ σχετικά με αυτό που λες;
Οχι, το τριμηνο καλυψε τα καλοκαιρινα ταξιδια. Αν ειναι να παω ως εκει και να με στελνουν απο τον Αννα στον Καιαφα, βγαζω αλλο ενα χαρτι τριμηνου σε 15 λεπτα και φευγω.
Υποψιν οταν χαθηκε στο ταχυδρομειο η καρτα του γιου αλλα οχι η δικη μου προπερσι μου εστειλαν αλλη σε ενα μηνα. Εδω δεν ηρθε καμια καρτα και για τους δυο μας επι 5 μηνες. Επισης η ετησια διαρκεια ειναι ως το τελος του 2019 πλεον, αρα τι να τρεχω αν δεν βγουμε εξω ως την Πρωτοχρονια.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.953
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
βγαζω αλλο ενα χαρτι τριμηνου σε 15 λεπτα...
Μόνο 15 λεπτά δεν έκανα στο ΙΚΑ, και ήταν και καλοκαίρι μάλιστα, δε θέλω να φαντάζομαι τι μπορεί να γίνεται τώρα...
Μόνο ετήσια ημερολογιακή ισχύ έχουν αυτές οι κάρτες; Δε το γνώριζα, πάμε για του χρόνου τώρα.
Τι θα πείραζε να υποβάλλεις αίτημα μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας δηλαδή και να μη τρέχεις χάνοντας ώρες από τη δουλεια; Εξακολουθώ να το βρίσκω παράλογο. Το μόνο που δε ρώτησα είναι αν γίνεται αυτή η διαδικασία μέσω ΚΕΠ.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.934
Likes
40.776
@psilos3 τα τελευταια 3 χρονια τελειωνω σε 15 λεπτα περιεργως οποτε κι αν παω. Καποτε επρεπε να παω 7 το πρωι να παρω χαρτακι προτεραιοτητας. Εχει βελτιωθει πολυ, αλλα και παλι θα μπορουσε να γινεται ηλεκτρονικα περνωντας τον ΑΜΚΑ. Ομως εδω λεμε για ΙΚΑ, δεν θελουμε τοση αποξενωση ( εχει μεινει στορικη η αναρτηση Λουκακου περι ΙΚΑ

«Χτες ήθελα να πάρω μια βεβαίωση από το ΙΚΑ, ψάχνω λίγο τι χρειάζεται για να την πάρω, βρίσκω ότι γίνεται πλέον και online και λέω έλα μωρή ΙΚΑ τρέλανέ μας, ΕΛΑ ΜΩΡΗ ΣΙΛΙΚΟΝ ΒΑΛΕΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. Πάω να κάνω sign up βάζω πέντε-έξι σελίδες στοιχεία και φτάνω γεμάτος αγωνία στη σελίδα με τίτλο "Επιτυχής Δημιουργία Αιτήματος" και νιώθω όμορφα αλλά ταυτόχρονα μια αίσθηση καταπάτησης των παιδικών μας χρόνων, μια απότομη ενηλικίωση, μία συνειδητοποίηση ότι όλα έχουν γίνει πια κομπιούτερ, ότι παλιά ματώναμε τα γόνατά μας στις αλάνες ενώ τώρα παίζουμε μόνο προ στο πλεϊστέισιο και παλιά βλέπαμε νιλς χόλγκερσον και κάντι κάντι και τέτοια πράματα μέχρι που διαβάζω την κατάληξη της "Επιτυχούς Δημιουργίας Αιτήματος" που είναι Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΙΚΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ, που λέει με λίγα λόγια ότι η ολοκλήρωση του sign up στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΙΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΕΚΤΥΠΩΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΕΛΙΔΑ ΩΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ και ξαναήρθα στα ίσα μου και βρήκα ξανά την πίστη μου στην αθρωπότητα ολόκληρη που το μεγαλύτερό της επίτευγμα είναι το ελληνικό ΙΚΑ και αυτό πριν το αμφισβητήσετε σκεφτείτε το καλά. Όλα καλά λοιπόν και όλα στη θέση τους και πάω σήμερα στο ΙΚΑ της καρδιάς μας και της γειτονιάς μας αυτοπροσώπως και όχι αυτά τα φλώρικα τα online που μου μάθατε και εκεί είναι ΥΠΑΛΛΗΛΑΡΑ τεράστιος έρωτας, βυθισμένος στην καρέκλα, από αυτούς που όταν τους ρωτάς κάτι πριν τελειώσεις την ερώτηση ξεφυσάνε και μετά λένε κάτι τύπου και τι να κάνω εγώ τώρα, αυτό που μου λέτε δε γίνεται και του λέω έλα μωρέ, αφού γίνεται και μου λέει αφού δεν έχεις το τάδε χαρτί και του λέω με νάζι αν το βρω και τους πω να μου το στείλουν σε ένα email και εκεί μου λέει αγόρι μου τι email, μη με μπλέκετε εμένα με αυτά τα ΜΟΝΤΕΡΝΑ τα email και τα facebook και ένιωσα με αυτήν την ατάκα αγάπη και θαλπωρή και πατρίδα μας τα παιδικά μας χρόνια και συγκινήθηκα και ήθελά να τον πάρω αγκαλιά και να του πω κλαίγοντας ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ EMAIL, ΜΟΝΟ ΦΑΞ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ, ΜΟΝΟ ΦΑΞ και πρέπει να είδε η λατρεία αυτή τη συγκίνηση στα μάτια μου και μου είπε, κάτσε να δούμε βρε τι μπορούμε να κάνουμε και έκανε κάτι μαγικά πατώντας το F1 μια φορά ξέρω γω και έγινε η δουλειά, ΠΟΙΟ EMAIL ΡΕ, μιλάμε για τέρατα ικανοτήτων και τους υποτιμάμε γιατί δε σεβόμαστε")
 

depy!!!

Member
Μηνύματα
730
Likes
1.851
Επόμενο Ταξίδι
Λάος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Με βανάκι στη Νορβηγία
Κι εμενα
Η συμβία μου έκανε αίτηση την προηγούμενη Πέμπτη (14-1-2010) στο ΙΚΑ και σήμερα ήρθε η κάρτα!!
Το παράδοξο είναι ότι η καλή κυριούλα που την εξυπηρέτησε της είχε είπε ότι δεν θα εκδοθεί η κάρτα και ότι είναι καλυμμένη με το χαρτί!!
Κι εμένα έτσι μου είπαν, αλλά το χαρτί είναι στα ελληνικά!!!
 

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.100
Και οι δικές μας απο Ιούλιο δεν ήρθαν ποτε. Τα προηγούμενα χρόνια ερχόταν κανονικά στο σπίτι!!
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.542
Likes
8.031
Οπως καθε Ιουνη ,εβγαλα και φετος ,αυθημερον πλαστικοποιημενη,διαρκειας 6 μηνες.Ισως υπαρχει διαφορα στα ταμεια?το δικο μου ειναι εμπορων.
Εμείς έχουμε ΟΑΕΕ και είναι διαφορετική η διαδικασία.Οι φίλοι λένε για το ΙΚΑ.
 
Last edited:

vangelis69

Member
Μηνύματα
154
Likes
193
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αργεντινή - Παταγονία
Toν Αύγουστο αυτή η διαδικασία ακολουθήθηκε. Τώρα τον Νοέμβριο δεν ξέρω τι ισχύει.. Προφανώς αν επισκέφθηκες πρόσφατα το ΙΚΑ να γνωρίζεις καλύτερα. Δεν επιμένω.

Τον Αύγουστο έκανα ανανέωση της κάρτας και μου ήρθε κανονικά στο σπίτι με ισχύ για έναν χρόνο. Μιλάμε για ασφαλισμένο στο Δημόσιο. Δεν γνωρίζω για άλλους φορείς.
 

Klair

Member
Μηνύματα
2.190
Likes
25.364
Ονειρεμένο Ταξίδι
Υπερσιβηρικός
Το ρώτησα τουλάχιστον δύο φορές για να βεβαιωθώ ότι πλέον δεν εκδίδεται κάρτα και δεν αποστέλλεται στο σπίτι και πήρα την απάντηση: Ναι κυρία μου είστε καλυμμένη με το χαρτί, δεν θα σας έρθει κάρτα στο σπίτι. Και όταν ξαναρώτησα: "Δηλαδή μετά τους τρεις μήνες αν θέλω να ταξιδέψω πρέπει να ξαναέρθω για καινούριο χαρτί? μου απάντησε: "φυσικά θα έρθετε για καινούριο."
Εγώ δεν πίστευα αυτά που άκουγα για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια που βγάζω κάρτα και αυτός προφανώς θα νόμιζε ότι έχει να κάνει με κάποια καθυστερημένη με τις "αφελείς" ερωτήσεις που του έκανα και μάλιστα εις διπλούν. :bleh:

ΙΚΑ Ν. Φιλαδέλφειας 24/10/2019 όλα αυτά τα χαριτωμένα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.666
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom