Ιρλανδία Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι…

Thanasis_v

Member
Μηνύματα
100
Likes
88

…αλλά κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο. Κάπως έτσι θα μπορούσε να ξεκινήσει η διήγηση για ένα ταξίδι που έγινε τον Μάιο και η καταγράφηκε στα πρακτικά του travelstories.gr τον Αύγουστο εν μέσω καύσωνα. Ο λόγος είναι ευνόητος, όχι τόσο η εύρεση ελεύθερου χρόνου καθώς στο τρίμηνο που πέρασα σίγουρα υπήρχαν ελεύθερες στιγμές, όσο το άδειασμα του κεφαλιού μου από τη ρουτίνα της δουλειάς κατά τις θερινές διακοπές. Όμως τελικά για να γράψω αυτές τις γραμμές, χρειάστηκε να ακυρώσω ένα μεσημεριανό καφέ. Κάλιο αργά παρά ποτέ (τρεις παροιμίες μέσα σε μια παράγραφο, τελικά ο λαός είναι σοφός…αλλά αν είναι σοφός πώς κατέληξε στο ΔΝΤ…μάλλον αυτό είναι θέμα για πολιτικό blog, όχι για εδώ).
Ο τίτλος πάντως δεν είναι τελικά τόσο τυχαίος. Μπορεί το ταξίδι να έγινε τον Μάιο του 2010, αλλά το τριφύλλι το συναντούσα συνεχώς μπροστά μου. Δεν εννοώ βέβαια την «Πανάθα» που τα κατάφερε μετά από 6 χρόνια, αλλά τη χώρα του τριφυλλιού, την Ιρλανδία. Η πρώτη σκέψη για το ταξίδι αυτό μπήκε στο μυαλό μου όταν μου πετάχτηκε ξαφνικά ένα pop-up από την Aer Lingus (ΕΙ) και διαφήμιζε τις απευθείας πτήσεις από Αθήνα για Δουβλίνο από την 1/5/2010. Η δεύτερη σκέψη ριζώθηκε όταν είδα μια προσφορά της ίδιας εταιρείας για το Μάιο. Οι πτήσεις ήταν Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο, οπότε ομόφωνα αποφασίστηκε η αναχώρηση από Αθήνα την Τρίτη και η επιστροφή την Κυριακή μέσω Λονδίνου. Στοίχησε κάτι παραπάνω, αλλά κερδήθηκε μια επιπλέον μέρα.
Η κράτηση των εισιτηρίων έγινε ένα μήνα πριν την αναχώρηση και υπήρχε αρκετός χρόνος προετοιμασίας. Ο στόχος μεγαλεπήβολος, ο γύρος της Ιρλανδίας. Έχοντας κάνει ήδη την προπόνησή μου στην οδήγηση με δεξιοτίμονο αυτοκίνητο στην Κύπρο, ένιωθα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για το εγχείρημα. Ακολούθησε η συλλογή πληροφοριών, ώστε να είμαστε πλήρως ενημερωμένοι για το τι θα συναντήσουμε σε έναν όχι και τόσο δημοφιλή προορισμό. Να αναφέρω άλλωστε ότι οι περισσότερες πληροφορίες που έρχονται από τη χώρα αυτή είναι οι συγκρούσεις καθολικών-προτεσταντών στο Μπέλφαστ. Ο χρόνος μέχρι την αναχώρηση πέρασε με τη διαμόρφωση του αποδοτικότερου προγράμματος, με την εύρεση των καταλυμάτων και με την ενοικίαση του αυτοκινήτου. Ειδικά στο τελευταίο ένα θα σας πω: 83 ευρώ για 5 μέρες.
 

Attachments

LULLU

Member
Μηνύματα
3.500
Likes
7.691
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νιγηρας-Μαλι
αντε και του χρονου χωρις τεφρα και προβληματα..
 

Soctama

Member
Μηνύματα
142
Likes
51
Ονειρεμένο Ταξίδι
Τζαμάικα
Ειναι απο τις μεγάλες μου επιθυμίες ένα ταξίδι στην Ιρλανδία...Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες.. Καλα ταξίδια και χωρίς ταλαιπωρίες..!
 

AERIKO

Member
Μηνύματα
423
Likes
205
Επόμενο Ταξίδι
χωρίς χάρτη...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Παταγονία ,Γαλ. Πολυνησία
Σ΄ευχαριστούμε πολύ !Είσαι πολύ κατατοπιστικός !!!
 

jose

Member
Μηνύματα
701
Likes
210
Ονειρεμένο Ταξίδι
Tokio
Ειδικά στο τελευταίο ένα θα σας πω: 83 ευρώ για 5 μέρες.
πως είναι να οδηγάς ανάποδα... τώρα με την ryanair πηγαίνεις πολύ οικονομικά στο dublin... και λέμε να πάμε.. αξίζει να νοικιάσεις car ??? η θα φας τα μούτρα σου λόγο αναποδιάς???

thanks
 

Thanasis_v

Member
Μηνύματα
100
Likes
88
πως είναι να οδηγάς ανάποδα... τώρα με την ryanair πηγαίνεις πολύ οικονομικά στο dublin... και λέμε να πάμε.. αξίζει να νοικιάσεις car ??? η θα φας τα μούτρα σου λόγο αναποδιάς???

thanks
Είναι λίγο περίεργο, αλλά συνηθίζεις εύκολα, εξαρτάται βέβαια και από το κατά πόσο καλός οδηγός είσαι. Μέσα στην πόλη μπορεί να δυσκολευτείς λίγο, ειδικά όταν στρίβεις σε κάθετο δρόμο και πρέπει να μπεις κατευθείαν στην αριστερή πλευρά του δρόμου.
Προσωπικά είχα κάνει μια πρόβα στην Κύπρο πριν πάω στην Ιρλανδία.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.685
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom