Η βιομηχανία του τουρισμού (σκέψεις για το παρόν και το μέλλον)

panpan

Member
Στην Πορτογαλία έχουν κάνει πολύ πιο οργανωμένη δουλειά με τον τουρισμό και ειδικά με την επιμήκυνση της σεζόν.
Κι εδώ στην Ισπανία που μένω, έχει πάνω από 15 χρόνια που τις νεκρές σεζόν, αντί να κλείσει
το ξενοδοχείο και το κράτος να πληρώνει ταμείο ανεργείας, τα λεφτά που ήταν να πληρώσει το
κράτος σε ταμεία ,τα δείνει σε μορφή πριμ για να κάνουν οι μεγάλες ηλικίες διακοπές. Κι έτσι
αντί να κλείσουν, μένουν ανοιχτά με το κέρδος που έχουν οι τοπικές κοινωνίες εκτός σεζόν.
Είχα πάει τυχαία εκτός σεζόν σε ξενοδοχείο με σπα, τζακούζι, πισίνα μέσα έξω. Με πρωινό
η χαρά της @paefstra και βραδυνό, μπουφές 5/στερο για 200 ευρώ την εβδομάδα. Τα Καπή
πλήρωναν 120-150.
Εδώ ακόμα βλέπουμε τις ίδιες διαφημίσεις με ούζο και ήλιο.
Βγαίνει και σε συρτάκι και μουσακά. Να γυρίζεις και το μπεγλέρι.

Eagle Fly

Member
Κι αν πας να κλέψεις μια τράπεζα πάλι μπορείς να βγάλεις πολύ χρήμα. Είναι λογική αυτή;
Αρκετοί το κάνουν και αρκετοί πληρώνουν το τίμημα. Νομίζεις ότι αυτές οι εταιρείες είναι ένα μάτσο ανίκανοι που μπορούν να τους ξεγελάσεις; Αν σε πάρουν χαμπάρι έσβησες γι αυτούς.
Κλείσιμο λογαριασμού.
H σύζυγος μου δουλεύει ως fraud investigator σε μια από τις 10 μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου.
Ξέρεις πόσους τόσους "έξυπνους" βρίσκει την ημέρα;

Το θέμα είναι πως γίνεται συνεχώς, τώρα αν πιασουν και 100 άτομα, τι θα γίνει ; Εντάξει εσυ αφου είσαι νομοταγης, πηγαινε να ζητήσεις το λόγο, στη Σαντορίνη, τη Κρήτη η την Μάνη, και θέλω να δω πως θα ξεμπλέξει από τους ξενοδόχους.

Να φοράς και μαγιό καλου κακου όμως, γιατί ξέρω κάποιους που αντί για έλεγχο, βρέθηκαν στη θάλασσα.

Αφου την οικονομία στη Ελλάδα, την κινεί το μαυρο χρημα, μόλις σβήσει αυτό, θα είμαστε για να μας κλαινε οι ρέγγες :cool:

XristinaK

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όπου "χορεύει" το Β.Σέλας
Πάντως εγώ για να συνεισφέρω στην κουβέντα σας, Κουφονήσια στο μεσαίο δεκαήμερο του Ιουλίου, δεν έπεφτε καρφίτσα, τα πλοία ερχόταν γεμάτα.

Υγ. Καταπληκτική λευκή γαριδομακαρονάδα στον Καπετάν Νικόλα
Το μόνο μαγαζί στο Κουφονησάκι που θεωρώ υπερεκτιμημένο ( για το πιάτο αυτό δεν έχω άποψη όμως)... Παλιά νομίζω ήταν καλύτερο.. Θέμα γούστου είναι όλα μάλλον!
Και έχω φάει σε όλα τα μαγαζιά του νησιού και πολλές φορές μάλιστα! Τα δυο φετινά που άνοιξαν μόνο δεν έχω τιμήσει, είπα να μη ρισκάρω!
Αν ήταν και τα Κουφονήσια άδεια, αυτό θα σήμαινε κρίση όντως! Πάντως, την Αμοργό πρώτη φορά την είδα άδεια εγώ φέτος, αρχές Ιουλίου, λόγω σεισμών από ό,τι έμαθα. Το Κουφονήσι είχε τον κόσμο που έχει πάντα αρχές Ιουλίου. Θα ξαναπάω τέλη Αυγούστου για να δω αν άλλαξε κάτι, όχι ότι μου λείπουν ήδη και τα δύο νησάκια...

jimp

Member
Το μόνο μαγαζί στο Κουφονησάκι που θεωρώ υπερεκτιμημένο ( για το πιάτο αυτό δεν έχω άποψη όμως)... Παλιά νομίζω ήταν καλύτερο.. Θέμα γούστου είναι όλα μάλλον!
Ε ναι σε κάτι τέτοια είναι θέμα γούστου. Αλλά όχι και υπερεκτιμημένο, δοκίμασε το πιάτο που ανέφερα και περιμένω την κριτική σου.

Επίσης το Μικρές Κυκλάδες είναι κορυφή γεύσεων, μπορεί να είναι λίγο τσιμπημενο αλλά είναι κορυφή.

Από θέμα κόσμου πάντως θεωρώ πως σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια είχε περισσότερο κόσμο, Πορί δεν είχες χώρο να απλώσεις πετσέτα.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Σοβαρα τωρα? θα πρεπει και να εργαστει πολυ προσωπικα ο επιχειρηματιας αντι ερχονται τα ευρω ουρανοκατεβατα?
Πόσο μα πόσο μαύρα μεσάνυχτα!
Όταν είχα 10 δωμάτια δούλευα 16 ώρες το 24ωρο και τις υπόλοιπες 8 λαγό κοιμόμουν και ξυπνούσα είτε από τηλέφωνο είτε από άγχος 2-3 φορές τη νύχτα τουλάχιστον. 7 ημέρες την εβδομάδα, χωρίς ούτε ένα ρεπό, χωρίς ούτε μια ώρα ελεύθερο χρόνο για 4-5 μήνες συνεχόμενους. Ξυπνούσα το πρωί και δεν μπορούσα να πάρω τα πόδια μου, δεν ξεκολλούσε το σώμα μου από το στρώμα για να σηκωθώ και συνήθως καταριομουν που ξύπνησα και δεν ταξίδεψα ήσυχα στον άλλον κόσμο.
Κι όλες αυτές οι ώρες εργασίας για να πληρωθούν έξοδα, δάνεια κλπ που αφορούσαν τα δωμάτια και στο τέλος να μείνει ένας μισθός πρωτοπροσλαμβανόμενου στον ιδιωτικό τομέα για 12 μήνες.
Και συν τοις άλλοις έπρεπε να είμαι πάντα με το χαμόγελο ακόμη και τη μέρα που κηδεψα τον πατέρα μου. Την συγκεκριμένη μέρα μάλιστα δεν θα ξεχάσω ποτέ την κυρία του δωματίου 103 που έγινε έξαλλη επειδή το σεσουάρ δεν είχε diffuser. Τότε ήμουν 24αρης, με τεράστια ψυχικά αποθέματα και πολύ ήρεμος ώστε να αντέξω την αναστάτωση της και να της βρω σεσουάρ με diffuser λίγη ώρα πριν μεταφερθεί η σωρός στην εκκλησία. Σήμερα δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα αλλά σίγουρα δεν θα ανεχομουν τη συμπεριφορά της.

Μην ζηλεύετε τόσο τους μικροεπιχειρηματίες, ούτε φαντάζεστε τι άγχος έχουν καθημερινά για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Ακόμη κι αν βγάλουν 5 φράγκα παραπάνω είναι τις περισσότερες φορές (αν όχι πάντα) επειδή έφτυσαν αίμα και έτυχε να ανταμειφθούν λίγο καλύτερα από άλλους που ενώ φτύνουν κι αυτοί αίμα δεν απολαμβάνουν καρπούς.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.105
Μέλη
39.861
Νεότερο μέλος
Afroditibr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα