Η μάχη της κουζίνας! Ποια είναι η χώρα με την αγαπημένη σας κουζίνα;

Αγαπημένη κουζίνα


  • Total voters
    141

taxidiara

Member
Μηνύματα
1.077
Likes
2.492
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΥΡΟΣ Η.Π.Α.
Πάντως εγώ τώρα που θα πάω Ελβετία, σε Ιταλικά θα τρώω.
Όπου κ να φας χρυσό θα το πληρώσεις :haha:

Εγώ ψήφισα ιταλική, μόνο στην Ιταλία έχω ευχαριστηθεί φαγητό ως τωρα σχεδόν παντού... κατά τ άλλα για την Ελληνική συμφωνώ απόλυτα μ αυτά που έγραψε ο @Señor_Nada , ούτε εγώ να τα έγραφα!
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.681
Likes
50.553
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα

fotast

Member
Μηνύματα
9.393
Likes
14.317
Η ψήφος πήγε στην Ελληνική.Πολύ κοντά και η Γαλλία αλλά η Ελληνική υπερτερεί λόγω ψαρικών+ μαγειρευτά(λαδερά).Μετά η Ισπανική.Στην τελευταία θέση Γερμανία και Ιταλία.Φυσικά οι επιλογές της ψηφοφορίας θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον διπλάσιες.
 

mysteredgar

Member
Μηνύματα
319
Likes
1.128
Επόμενο Ταξίδι
Αργεντινή
Ταξίδι-Όνειρο
Κιλιμάντζαρο
Θα πω και εγώ την αμαρτία μου ότι αν μου έδινες ένα ωραιότατο γαλλικό γλυκό και ένα γερμανικό, θα προτιμουσα το γερμανικό που δεν έχει τόση ζάχαρη. Στα ψωμιά επίσης οι Γερμανοί δεν παίζονται. Αυτά απλώς γιατι μου φαίνονται λίγο παρεξηγημένοι και αυτοί.

Και εγώ Ελλάδα ψήφισα από αυτές που δίνονται, απλώς γιατί την ευχαριστιέμαι περισσότερο από όλες τις υπολοιπες. Ιαπωνία είναι για εμένα η τοπ, τρως καλά από σουπερμάρκετ μέχρι εστιατόρια.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.368
Likes
9.292
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Στο μεταξύ ο κάθε κακομοίρης εστιάτορας της Ιταλίας είναι έτη φωτός πίσω από την κάθε ινδογιαγιά.
επικη δηλωση. θα την προσθεσω στα αλλα διαμαντια (ξερεις ..οι παγκοι της βομβαης κ τα 4 επτανησα σε 1 βδομαδα). ;)
τι να ξερουν οι ιταλοι εστιατορες μπροστα στις ινδες γιαγιαδες...σωστα. βομβαη κ ξερο ψωμι. κ μπουκουρας μετα.
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.794
Likes
18.453
Από αυτές τις διαθέσιμες λοιπόν ψήφισα Γαλλία, γιατί πολύ απλά αν ψάξεις που θα φας θα φας καταπληκτικά. Έχω φάει σε Προβηγκία και Ντορντον μυθικά γεύματα, όχι τόσο στο Παρίσι που είναι κ λογικό γιατί πρέπει να πας σε πολύ ακριβό εστιατόριο για να φας σε ποιότητα που τρως στη γαλλική επαρχια με 40-50€. Γι αυτό ίσως κ δεν πολύ ψηφίζεται η γαλλική κουζίνα από τα μέλη: αν έχεις πάει μόνο Παρίσι είναι λογικό να μην έχεις εντυπωσιαστεί από τη γαλλική κουζίνα. Πρέπει να πας στας εξοχας για να δεις τι εστι βερύκοκο.
Ελληνική οκ αξιόλογη αλλά τη βρίσκω κατώτερη από 4-5 άλλες κουζίνες (πχ τουρκικη ανώτερη κατ έμε), Ισπανική δεν έχω ακόμα γνώμη εμπεριστατωμένη αλλά πιστεύω θα είναι καταπληκτική όταν ταξιδέψεις πάλι εκτός κεντρικών πόλεων. Ιταλική φυσικά αγαπημένη, ιδιαίτερα στο νότο πχ Ναπολι Σικελια και κοστιερα τρως μυθικά.
Γερμανική νο κομεντ, αρκεί να πω πως στο Βερολίνο με το γιο μου φάγαμε τρεις φορές σε βιετναμέζικα εστιατόρια.
Για την ινδική τι να πούμε, μεγάλη κλάση κουζίνας, ευτυχώς στη Σαουδικη Αραβια υπήρχαν πολλά ινδικά ενεκα μεταναστών, τα τσακισαμε, γιατί η Σ. αραβική αίσχος.
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.541
Likes
8.520
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
στο Παρίσι που είναι κ λογικό γιατί πρέπει να πας σε πολύ ακριβό εστιατόριο για να φας σε ποιότητα που τρως στη γαλλική επαρχια με 40-50€
Διαφωνώ με αυτό. Οι διαφορές στις τιμές δεν είναι μεγάλες ούτε καν με τα μη τουριστικά μέρη της Γαλλίας. Γενικά δεν υπάρχει φτηνή επιλογή για γαλλικό εστιατόριο. Απλά το Παρίσι είναι η μόνη πόλη που δεν έχει τοπικά πιάτα άρα είναι πολύ πιθανό αν έχεις φάει κάποιο πιάτο στον τόπο του να μην ενθουσιαστεις με την παριζιανικη εκδοχή. Δεν θα το πληρώσεις όμως πολύ παραπάνω σε καμία περίπτωση.

Η γερμανική κουζίνα έχει όντως κάποιες επιλογές, δεν είναι το απόλυτο μηδέν. Οι συγκρίσεις με την ιταλική κουζίνα είναι φυσικά απίστευτα διασκεδαστικες.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.681
Likes
50.553
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
επικη δηλωση. θα την προσθεσω στα αλλα διαμαντια (ξερεις ..οι παγκοι της βομβαης κ τα 4 επτανησα σε 1 βδομαδα). ;)
τι να ξερουν οι ιταλοι εστιατορες μπροστα στις ινδες γιαγιαδες...σωστα. βομβαη κ ξερο ψωμι. κ μπουκουρας μετα.
Θα τις βάλουνε μαζί με το Κουσκο που ριναι πόλη "το πολύ για ενα σαββατοκυριακο" ή τότε που γύρισες από την Κουβα και είχες καταλάβει ότι οι Κουβανοί πλήρωναν σε cup ο,τι εσείς σε cuc!
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.368
Likes
9.292
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
ή τότε που γύρισες από την Κουβα και είχες καταλάβει ότι οι Κουβανοί πλήρωναν σε cup ο,τι εσείς σε cuc!
ρακη πινεις? στειλε κ σε μενα! ξεχασες οτι εσυ μου εδωσες οδηγιες? το ηξερα απο πριν..δεν ειχες πει μονο ποσο πατος ηταν η κουβανικη κουζινα. παιζει απο τις χειροτερες του πλανητη..ιταλικα ελπιζω να εχει πολλα τωρα...
 

evaT

Member
Μηνύματα
1.572
Likes
12.779
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Το έριξα στην ελληνική....και εξηγούμαι.
Παρότι θεωρώ πως αντικειμενικά η γαλλική κουζίνα είναι-όπως προειπώθηκε η μητέρα των κουζινών του κόσμου.
Οταν σπούδαζα Τουριστικές Επιχειρήσεις, υπήρχε ολόκληρο εξάμηνο αφιερωμένο στην Υψηλή Μαγειρική (γκουρμέ). Καθόλου τυχαίο πως όλες οι ορολογίες που διδάσκονται στις σχολές και χρησιμοποιούνται στις κουζίνες των καλύτερων ρεστωράν είναι στη γαλλική. Braises, Roux, flabe, deparassage, μερικά πρόχειρα που θυμάμαι. Και έχοντας μια μικρή αλλά σημαντική εμπειρία για το διάστημα που εργάστηκα σε 5στερο ξενοδοχείο, ομολογώ πως τα κλασσικά γαλλικά πιάτα είναι κορυφαία.
Αλλωστε και διεθνώς τα καλά εστιατόρια βραβεύονται με αστέρια Μισελέν! Τυχαίο;
Ωστόσο όταν η ποιότητα είναι εκεί που πρέπει να είναι οι τιμές είναι σχεδόν απλησίαστες για τα μικρά και μέσα βαλάντια κι αυτό είναι ένα σοβαρό μείον.

Από την άλλη η δική μας κουζίνα έχει απίστευτη ποικιλία είτε είσαι φαν της χορτοφαγικής, ή των θαλασσινών ή μερακλής κρεατοφάγος, αποκλείεται να μείνεις παραπονεμένος. Δηλώνω μεγάλη φαν των κρητικών μεζέδων αλλά τι να πούμε και για τις ηπειρώτικες πίτες, τι για τα παραδοσιακά γλυκά, για τα μετσοβίττικα τυριά και η λίστα είναι ατελείωτη.
Και πολύ σημαντικό ρε παιδιά είναι πραγματικά ΠΡΟΣΙΤΗ. Εδώ στη Θεσσαλονίκη τρώμε παρέα σε κρητικό μαγαζί με ατελείωτους μεζέδες, ρακές κλπ και πληρώνουμε άντε ένα 20ρικο το άτομο! Που ακριβώς στην Ευρώπη υπάρχουν αυτές οι τιμές;

Εκθειάζεται από όλους η Ιταλική κουζίνα. Και γω τρελαίνομαι για τις πίτσες και τις μακαρονάδες τους, αλλά πόσο πια! Τρία ταξίδια στην Ιταλία έκανα από πέρυσι , στα μενού κυριαρχούν οι μακαρονάδες και ελάχιστες άλλες επιλογές. Οι τιμές βέβαια σαφέστατα πολύ καλύτερα από Γαλλία.
Για τους δε φούρνους ομοίως...ωραία τα πανίνι ωραίες κι οι σφολιάτες αλλά αλήθεια τώρα;
Ούτε μία πιο υγιεινή επιλογή; Δεν τρώμε όλοι ότι βρούμε μπροστά μας σα να μην υπάρχει αύριο.
Στο τρίτο πρωινό μ έπιασε αηδία με τόση ζάχαρη .
Στο φούρνο απέναντι από τη δουλειά μου στην Τούμπα εκτός από σάντουιτς για κάθε γούστο, με άσπρο ψωμί, με ολικής, με πολύσπορο, με λάιτ τυριά και αλλαντικά, με, με, με... θα βρεις επίσης κριτσίνια, κ ακόμα χειροποίητες μπάρες δημητριακών σε 3-4 διαφορετικές παραλλαγές. Αυτά σε έναν συνοικιακό φούρνο.
Στο κέντρο της Ρώμης βρήκα πολλά πανίνι κ σφολιατέλες οκ....

Για τις υπόλοιπες κουζίνες του κόσμου έχω φτωχή άποψη , έχω δοκιμάσει μέσης ανατολής , γεωργιανή και την κουβανέζικη αλλά συμφωνώ ,με τον @Señor_Nada πως καλά κάνουν και δε βρίσκεται στην ψηφοφορία , ίσως 5-10 άτομα έχουν επισκεφτεί όλες τις ηπείρους αλλά θα πρέπει να μπορεί να ψηφίσει περισσότερος λαός.

Μια τελευταία παρατήρηση είναι πως τα τελευταία χρόνια κερδίζει έδαφος παντού η κουζίνα fusion που συνδυάζει πιάτα διαφορετικών περιοχών και κουζινών, προσωπικά το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.902
Μέλη
38.906
Νεότερο μέλος
Makarena

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom