Alex Loco
Member
- Επόμενο Ταξίδι
-
- Ταξίδι-Όνειρο
- Pamir highway
Περιεχόμενα
Πετάξαμε λοιπόν με wizz air για Σλοβακία. Φτάσαμε με ψιλόβροχο αλλά καλοκαίρι ήταν όπως και να έχει ο καιρός ήταν καλός στο Stefan Rastislav Stefanik το αεροδρόμιο. Εκεί λοιπόν έχει γίνει το εξής. Έχω αναλάβει μέσα στο καλοκαίρι να κλείσω τα αεροπορικά . Τα εισιτήρια τα δικά μας τα έκλεισα κανονικά . Από το άλλο ζευγάρι όμως δε ξέρω και ποτέ δε κατάλαβα τι έκανα. Δεν υπήρχαν σε κανένα mail οπότε δε γινόταν να κλειδώσουμε την επιστροφή μόνο για το να πάμε το είχα κάνει σωστά. Έτσι ρωτήσαμε στο αεροδρόμιο μια κοπέλα και αν και δυσκολεύτηκε κατάλαβε τι έγινε και μας έκλεισε νέα εισιτήρια των οποίων τα έξοδα μοιραστήκαμε δια τέσσερα εφόσον εγώ έκανα μεν τη βλακεία αλλά πρέπει να μου έιχε δώσει λάθος email γιατί τον πήρα στις 4 το πρωί και τον ξύπνησα όταν τα έκλεινα !! Έτσι λοιπόν πηγαίνοντας στη στάση του λεωφορείου το έτερο ζευγαράκι που όλες οι στοιχηματικές εταιρίες έδιναν φαβορί να χωρίσει ( είναι ακόμα μαζί
σε αντίθεση με το ταιριαστό μη χέσω έτερο ζευγάρι) άρχισε να ψιλομαλώνει. Είπα εγώ στο αυτί τον φιλο μου να ξεκολλήσει και εδώ ήρθαμε να περάσουμε καλά. Έλα που τα διαόλια μπήκαν μέσα μου και θυμήθηκα κάτι δικά μου και άρχισα να ρωτάω βλακείες τη δικιά μου που θίχτηκε και στραβώσαμε φουλ μεταξύ μας !! Έτσι τη βγάλαμε μέσα στο λεωφορείο και χωρίς εισιτήριο δε θυμάμαι γιατί δε κόψαμε , μέχρι το σταθμό. Και συνεχίσαμε να είμαστε στη μούγκα για πολλές ώρες ακόμα μέχρι τα μπινελίκια σε κεντρικό δρόμο της Μπρατισλάβας. Αποφασίσαμε να κατηφορίσουμε προς το κέντρο ακολουθόντας τις ταμπέλες αλλά και το ταλέντο μου που είναι ο προσανατολισμός. Βγήκαμε λοιπόν σε ένα δρόμο μετά από αρκετό περπάτημα που δέσποζε στο βάθος ψηλά το κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας το κάστρο της Μπρατισλάβας. Είπαμε να ανέβουμε αργότερα και να κάνουμε βόλτες στα γραφικά τουριστικά σοκάκια. Εκεί ήταν γεμάτο μαγαζιά με σουβενίρ , μαγαζιά με τοπικές σπεσιαλιτέ που θέλαμε πολύ να δοκιμάσουμε αλλά και τα κλασικά αμερικάνικα fast food που ήταν φίσκα ! Κάτσαμε σε ένα restaurant με το καλύτερο όπως έλεγε τοπικό φαγητό της πόλης . Δε θυμάμαι πως το λένε αλλά ήταν στο κέντρο ακριβώς απέναντι από το McDonalds. Παραγγείλαμε με το ζόρι πράγματα καθώς η φωτογραφία δεν αρκούσε να καταλάβεις τι γράφει . Το φαγητό ήταν πολύ λίγο , πολύ μάπα και πολύ ακριβό !! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάμε απέναντι για τα πρώτα burgers και την άφθονη pepsi !! Πήγαμε να αφήσουμε τα πράγματα στο ξενοδοχείο μας που ήταν πολύ κοντά και μπροστά στο Δούναβη. Το ξενοδοχείο λεγόταν Devin και ήταν 4ων αστέρων. Το συστήνω ανεπιφύλακτα. Πισίνα , σάουνα , γυμναστήριο , πολύ καλά δωμάτια και ωραία θέα !Είπαμε δεν τις πήγαμε τις κυρίες όπου και όπου. Να και το link για όποιον ενδιαφέρεται
: https://www.booking.com/hotel/sk/devin.el.html?label=gen173nr-1DCAEoggJCAlhYSDNYBGhciAEBmAEIwgEKd2luZG93cyAxMMgBDNgBA-gBAZICAXmoAgM;sid=262221cccfbd039eeab5663a1446b611;all_sr_blocks=2404902_95147901_0_2_0;bshb=2;checkin=2018-01-12;checkout=2018-01-13;dest_id=-840999;dest_type=city;dist=0;group_adults=2;group_children=0;hapos=1;highlighted_blocks=2404902_95147901_0_2_0;hpos=1;no_rooms=1;room1=A,A;sb_price_type=total;srepoch=1514977693;srfid=e50e12383cbe1affd378a644ed4bdbf883649d5bX1;srpvid=bd044e4e6e2d0386;type=total;ucfs=1&#hotelTmpl
Έτσι λοιπόν αφήνοντας τα πράγματα μας βγήκαμε για να ανηφορίσουμε στο κάστρο. Δύσκολη διαδρομή αφού προτιμήσαμε να το πάμε ποδαράτο αλλά είδαμε όμορφα πράγματα. Πάνω στο κάστρο βοήθησε και λίγο η κοπέλα του φίλου μου και τα ψιλοβρήκαμε μετά από πόσες ώρες μουγκαμάρας !! Βγήκαμε τις απαραίτητες φωτογραφίες και κατηφορίσαμε. Περάσαμε πολλές εκκλησίες που αδυνατώ να θυμηθώ τα ονόματα τους. Στόχος ήταν το γήπεδο της τοπικής ομάδας όπως πάντα , το Slavin monument ένα σοβιετικό μνημείο πολύ ψιλά στο λόφο και το UFO καφετέρια πάνω στη κεντρική γέφυρα της Μπρατισλάβας που μοιάζει με ιπτάμενο δίσκο γιαυτό και το όνομα του. Έλα που Μπρατισλάβα ήρθαμε για ένα βράδυ και λίγο από τη τελευταία μέρα γιατί το επόμενο πρωί θα πηγαίναμε για διήμερο στη Βιέννη. Το καλό ξενοδοχείο το είχαμε κλείσει στη Σλοβακία. Έτσι αφού άρχισε να νυχτώνει σιγά σιγά και αφού περπατήσαμε πάρα πολύ αφήσαμε και το γήπεδο και το μνημείο αλλά και τη καφετέρια και καλά για τη τελευταία μέρα για να απολαύσουμε τις ανέσεις του ξενοδοχείου μας. Αράξαμε λοιπόν στη πισινάρα μας και αφού μουλιάσαμε πήγαμε στη σάουνα και λιώσαμε κάθε τοξίνη xD !! Εκεί όταν βγαίνεις έχει κρεβάτια να ξαπλώσεις να ηρεμήσεις μετά το καύσωνα. Έρχεται ένας τύπος με ρούχα που λέτε μας χαιρετάει και αφού μας γύρισε πλάτη βγάζει τη μπλούζα του. Οκ μέχρι εδώ. Έλα που βγάζει και το σορτσάκι του με το πισινό του στα μούτρα μας !! Εντάξει , δακρύσαμε είναι η αλήθεια και σφιχτήκαμε να μη γελάσουμε αλλά πρέπει να μας άκουσε. Ότι να ναι !!! Ανεβήκαμε στα δωμάτια πλήρως ανανεωμένοι για να πάμε τελικά στο ufo. Έλα που μέχρι να πάμε αυτό είχε ωράριο και έκλεινε !! Γενικά η Μπρατισλάβα είχε νεκρώσει με το που σκοτείνιασε ενώ το μεσημέρι γινόταν ο χαμός !! Κάναμε βόλτες ψάχνοντας κάτι της προκοπής όμως δε μας άρεσε τίποτα και δεν υπήρχε και τίποτα σε βραδινό στυλ. Τα McDonalds χαμογέλασαν το ίδιο και ο υπάλληλος που ο φίλος μου τον αποκαλούσε με ένα γυναικείο όνομα στα μούτρα και αυτός μας κοιτούσε σοβαρός , κλασικό παιχνιδάκι του εξωτερικού εφόσον δε σε καταλαβαίνει ο άλλος
!! Πέσαμε για ύπνο αρκετά κουρασμένοι καθώς το πρωί φεύγαμε για την αριστοκρατική Βιέννη !!!
: https://www.booking.com/hotel/sk/devin.el.html?label=gen173nr-1DCAEoggJCAlhYSDNYBGhciAEBmAEIwgEKd2luZG93cyAxMMgBDNgBA-gBAZICAXmoAgM;sid=262221cccfbd039eeab5663a1446b611;all_sr_blocks=2404902_95147901_0_2_0;bshb=2;checkin=2018-01-12;checkout=2018-01-13;dest_id=-840999;dest_type=city;dist=0;group_adults=2;group_children=0;hapos=1;highlighted_blocks=2404902_95147901_0_2_0;hpos=1;no_rooms=1;room1=A,A;sb_price_type=total;srepoch=1514977693;srfid=e50e12383cbe1affd378a644ed4bdbf883649d5bX1;srpvid=bd044e4e6e2d0386;type=total;ucfs=1&#hotelTmpl
Έτσι λοιπόν αφήνοντας τα πράγματα μας βγήκαμε για να ανηφορίσουμε στο κάστρο. Δύσκολη διαδρομή αφού προτιμήσαμε να το πάμε ποδαράτο αλλά είδαμε όμορφα πράγματα. Πάνω στο κάστρο βοήθησε και λίγο η κοπέλα του φίλου μου και τα ψιλοβρήκαμε μετά από πόσες ώρες μουγκαμάρας !! Βγήκαμε τις απαραίτητες φωτογραφίες και κατηφορίσαμε. Περάσαμε πολλές εκκλησίες που αδυνατώ να θυμηθώ τα ονόματα τους. Στόχος ήταν το γήπεδο της τοπικής ομάδας όπως πάντα , το Slavin monument ένα σοβιετικό μνημείο πολύ ψιλά στο λόφο και το UFO καφετέρια πάνω στη κεντρική γέφυρα της Μπρατισλάβας που μοιάζει με ιπτάμενο δίσκο γιαυτό και το όνομα του. Έλα που Μπρατισλάβα ήρθαμε για ένα βράδυ και λίγο από τη τελευταία μέρα γιατί το επόμενο πρωί θα πηγαίναμε για διήμερο στη Βιέννη. Το καλό ξενοδοχείο το είχαμε κλείσει στη Σλοβακία. Έτσι αφού άρχισε να νυχτώνει σιγά σιγά και αφού περπατήσαμε πάρα πολύ αφήσαμε και το γήπεδο και το μνημείο αλλά και τη καφετέρια και καλά για τη τελευταία μέρα για να απολαύσουμε τις ανέσεις του ξενοδοχείου μας. Αράξαμε λοιπόν στη πισινάρα μας και αφού μουλιάσαμε πήγαμε στη σάουνα και λιώσαμε κάθε τοξίνη xD !! Εκεί όταν βγαίνεις έχει κρεβάτια να ξαπλώσεις να ηρεμήσεις μετά το καύσωνα. Έρχεται ένας τύπος με ρούχα που λέτε μας χαιρετάει και αφού μας γύρισε πλάτη βγάζει τη μπλούζα του. Οκ μέχρι εδώ. Έλα που βγάζει και το σορτσάκι του με το πισινό του στα μούτρα μας !! Εντάξει , δακρύσαμε είναι η αλήθεια και σφιχτήκαμε να μη γελάσουμε αλλά πρέπει να μας άκουσε. Ότι να ναι !!! Ανεβήκαμε στα δωμάτια πλήρως ανανεωμένοι για να πάμε τελικά στο ufo. Έλα που μέχρι να πάμε αυτό είχε ωράριο και έκλεινε !! Γενικά η Μπρατισλάβα είχε νεκρώσει με το που σκοτείνιασε ενώ το μεσημέρι γινόταν ο χαμός !! Κάναμε βόλτες ψάχνοντας κάτι της προκοπής όμως δε μας άρεσε τίποτα και δεν υπήρχε και τίποτα σε βραδινό στυλ. Τα McDonalds χαμογέλασαν το ίδιο και ο υπάλληλος που ο φίλος μου τον αποκαλούσε με ένα γυναικείο όνομα στα μούτρα και αυτός μας κοιτούσε σοβαρός , κλασικό παιχνιδάκι του εξωτερικού εφόσον δε σε καταλαβαίνει ο άλλος

Last edited: