Alex Loco
Member
- Επόμενο Ταξίδι
-
- Ταξίδι-Όνειρο
- Pamir highway
Περιεχόμενα
Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε νωρίς το πρωί για την αριστοκρατική και πολύ σικάτη για τα γούστα μου Βιέννη. Μπήκαμε στην Αυστρία απλά και ωραία χωρίς σύνορα. Το είχα ακούσει αλλά πρώτη φορά το έβλεπα με τα μάτια μου. Και το κατάλαβα από το πρώτο αυστριακό χωριό που πατήσαμε λόγο του ονόματος νομίζω το λέγανε Wolfsthal. Το λεωφορέιο το πήραμε από το αεροδρόμιο . Το εισιτήρια ήταν με επιστροφή νομίζω στα 17 ευρώ. Φτάσαμε λοιπόν στην ηλιόλουστη Βιέννη. Είχα ακριβώς τη κάθε λεπτομέρεια γραμμένη με το μετρό να παίζει πάντα μεγάλο ρόλο καθώς σε καθοδηγεί όπου θες να πας ! Κατεβήκαμε στον κεντρικό σταθμό της Βιέννης τη στάση StephansPlatz . Εκεί με το που βγεις από το μετρό δεσπόζει ο τεράστιος ναός του Αγίου Στεφάνου. Κάναμε μέσα μια βόλτα . Αξίζει . Είναι σκοτεινός και έχει πολλά αναμμένα κεράκια που το κάνουν λίγο τρομαχτικό. Ο ναός πραγματικά είναι πολύ ψηλός . Έξω είναι λουκουμάκι για τρομοκρατική επίθεση καθώς γίνεται ένας πανικός από κόσμο. Από όλο το πλανήτη άνθρωποι τουρίστες , πλανόδιοι, αστυνομικοί , μαύροι λευκοί ,κίτρινοι κάνουν τη Βιέννη να μοιάζει Νέα Υόρκη. Κάναμε μια μίνι βόλτα στα γύρω στενά που υπάρχει ότι μπορεί να φανταστεί ο καθένας . Έπειτα αποφασίσαμε να πάμε στο ξενοδοχείο για αρχή να αφήσουμε τα πράγματα και να δούμε τι θα κάνουμε . Ήταν η πρώτη μας μέρα στη Βιέννη και ήμασταν άνετοι καθώς θα είχαμε δύο ουσιαστικά μέρες στη διάθεσή μας. Στο πρόγραμμα μας είχαμε τα εξής :
1) Ναός Αγίου Στεφάνου ΤΕΛΟΣ
2) Τα ανάκτορα Σενμπρούν
3) το λούνα παρκ Πράτερ
4) το γήπεδο Ernst Happel
5) Cafe Central μια από τις παλαιότερες καφετέριες της Βιέννης
6) καφετέρια σε ουρανοξύστη στον 27ο όροφο νομίζω αλλά δε θυμάμαι πως λεγόταν
Πήραμε το μετρό και πήγαμε στο ξενοδοχείο μας , το Vienna sporthotel .
https://www.booking.com/hotel/at/vi...605361c03a790009;type=total;ucfs=1&#hotelTmpl
Ωραίο ξενοδοχείο . Είχαμε κοινό δωμάτιο που μέσα είχε δύο διαφορετικά δωμάτια. Το δικό μας έμοιαζε σαν σοφίτα λόγο της κλίσης που είχε το ταβάνι και μας άρεσε ιδιαίτερα. Είχε και πισίνα αλλά δε πήγαμε καθόλου γιατί δε θέλαμε να χάσουμε καθόλου χρόνο. Το βράδυ ξανά κατεβήκαμε στο κέντρο για νυχτερινή βόλτα και φαγητό. Φάγαμε και McDonalds που ειλικρινά δεν είχε ούτε μισό Αυστριακό μέσα από εργαζόμενους μέχρι πελάτες κάτι που μου κάνει εντύπωση , καθώς πίστευα ότι είναι λίγο κρυφοναζιστάκια οι απόγονου του Αδόλφου. Φάγαμε και σε ένα στυλ ζαχαροπλαστείο-καφέ και βολτάραμε στη βραδινή και ήρεμη όσο βράδιαζε Βιέννη. Πλακόστρωτα στενά , κτήρια στο κλασικό κεντροευρωπαικό στυλ , κάκιστη pizza γιατί και από αυτή δοκιμάσαμε , μέχρι που τα πνεύματα μας ήθελαν ύπνο για να αντέξουν στον αυριανό ποδαρόδρομο που ερχόταν !! Συνεχίζεται..
Κιτρινόμαυρος ναός Αγίου Στεφάνου
1) Ναός Αγίου Στεφάνου ΤΕΛΟΣ
2) Τα ανάκτορα Σενμπρούν
3) το λούνα παρκ Πράτερ
4) το γήπεδο Ernst Happel
5) Cafe Central μια από τις παλαιότερες καφετέριες της Βιέννης
6) καφετέρια σε ουρανοξύστη στον 27ο όροφο νομίζω αλλά δε θυμάμαι πως λεγόταν
Πήραμε το μετρό και πήγαμε στο ξενοδοχείο μας , το Vienna sporthotel .
https://www.booking.com/hotel/at/vi...605361c03a790009;type=total;ucfs=1&#hotelTmpl
Ωραίο ξενοδοχείο . Είχαμε κοινό δωμάτιο που μέσα είχε δύο διαφορετικά δωμάτια. Το δικό μας έμοιαζε σαν σοφίτα λόγο της κλίσης που είχε το ταβάνι και μας άρεσε ιδιαίτερα. Είχε και πισίνα αλλά δε πήγαμε καθόλου γιατί δε θέλαμε να χάσουμε καθόλου χρόνο. Το βράδυ ξανά κατεβήκαμε στο κέντρο για νυχτερινή βόλτα και φαγητό. Φάγαμε και McDonalds που ειλικρινά δεν είχε ούτε μισό Αυστριακό μέσα από εργαζόμενους μέχρι πελάτες κάτι που μου κάνει εντύπωση , καθώς πίστευα ότι είναι λίγο κρυφοναζιστάκια οι απόγονου του Αδόλφου. Φάγαμε και σε ένα στυλ ζαχαροπλαστείο-καφέ και βολτάραμε στη βραδινή και ήρεμη όσο βράδιαζε Βιέννη. Πλακόστρωτα στενά , κτήρια στο κλασικό κεντροευρωπαικό στυλ , κάκιστη pizza γιατί και από αυτή δοκιμάσαμε , μέχρι που τα πνεύματα μας ήθελαν ύπνο για να αντέξουν στον αυριανό ποδαρόδρομο που ερχόταν !! Συνεχίζεται..

Last edited: