misha19
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Ολλανδία-Θεσσαλονίκη
- Ταξίδι-Όνειρο
- Round the world
Την επόμενη μέρα δεν έκανα τίποτα το ιδιαίτερο αφού άρχισε να βγαίνει η κούραση του ταξιδιού και κοιμήθηκα λίγο παραπάνω. Το απόγευμα αποφάσισα να πάω στο Octave Rooftop Lounge Bar που βρίσκεται στον 49ο όροφο του Marriot Hotel. Τελικά ήταν πολύ μακριά και μέχρι να τα βρω να πάω στο πλησιέστερο Skytrain και μετά να αλλάξω γραμμή η ώρα πήγε 7. Ετσι έχασα και το ηλιοβασίλεμα αλλά και το Happy Hour 4-7 το απόγευμα μισή τιμή τα κοκτέιλ. Απίστευτη θέα στην πόλη την οποία απόλαυσα μαζί με ένα Tai Mojito έναντι 375 μπάτ δηλαδή περίπου 10 ευρώ. Για όποιον ενδιαφέρετε να έρθει προτείνω να έρθει νωρίτερα για να απολάυσει το ηλιοβασίλεμα και στη συνέχεια τα φώτα τις πόλης μόλς νυχτώσει. Η πλησιέστερη στάση του SkyTrain είναι η “Thong Lo” και απο εκεί 3 λεπτά με τα πόδια. Αφού απόλαυσα το ποτάκι μου και την υπέροχη θέα πήρα τον δρόμο της επιστροφής.
Πρώτα όμως έπρεπε να φάω κατι. Εκατσα σε ενα μικρό τοπικό εστιατόριο αφού η περιοχή δεν είναι τουριστική. Εφαγα 2 μερίδες κοτοπουλο με ρύζι γιατί πεινούσα πολύ και γενικά στην Ασία οι μερίδες τους είναι μικρες για τα δικά μας δεδομένα. Κόστος 100 μπάτ δηλαδή 2μιση ευρώ. Πολλές φορές σε αυτό το ταξίδι αναγκάστηκα να πάρω 2 και 3 μερίδες για να χορτάσω, δεν το έκανα πάντα βεβαια λόγω κόστους. Ο δρόμος της επιστροφής μακρυς και εγώ κουρασμένος.
Το επόμενο πρωί επισκέφτηκα το μεγαλύτερο εμπορικό της Ασίας (έτσι λενε αυτή τουλάχιστον) , χαοτικό με ότι σκεφτείς μέσα!! Εκανα κάποιες τελευταίες αγορές αλλά όχι πολλά πράγματα αφού οι τιμές ήταν πιο ακριβές απο Ελλάδα και Κύπρο και το backpack μου δεν είχε χώρο ούτε για δείγμα. Επέστρεψα για να πάρω τα πραγματά μου και να ξεκινήσω για το αεροδρόμιο , κάπου εδώ το ταξίδι μου έφτανε στο τέλος του.
Ενιωθα χαρούμενος που κατάφερα και ολοκλήρωσα αυτό το ταξίδι χωρίς πολλά ευτράπελα και κυρίως υγειής!! Ήταν άλλη μια μοναδική εμπειρία , άλλος κόσμος, άλλη κουλτούρα , νέες γεύσεις στον ουρανίσκο και ατελειωτες εικόνες που δεν χορταίνουν τα μάτια να βλέπουν . Κάθε ταξίδι προσωπικά το βλέπω σαν ενα πανεπιστήμιο. Μέσα σε λίγες μόνο ημέρες μπορείς να μάθεις τόσα πολλά πράγματα , να αποδεχτείς την διαφορετικότητα , να αλλάξεις τρόπο σκέψεις αλλά και πως βλέπεις τον κόσμο γενικότερα , να γνωρίσεις θεότρελους ανθρώπους , να δεις μέρη μαγικά που μόνο στο National Geographic έβλεπες!!
Για τα λογιστικά του ταξιδίου τώρα. Οι πτήσεις ( Λαρ-Αθηνα , Αθηνα-Μπανγκοκ με επιστροφή συν Λουανγκ Πραμπανγκ-Σιεμ Ρειπ ) στοίχισαν συνολικά 618 ευρώ.
Στο ταξίδι ξοδεύτηκαν για διαμονές, μετακινήσεις, φαγητό , αξιοθέατα , δραστηριότητες και κάποια λίγα ψώνια 540 ευρώ και 200 δολάρια ( τα οποία είχα αλλάξει με φίλο πριν φύγω προς 160 ευρώ) σύνολο 700 ευρώ απο τα οποία τα 165 ευρώ περίπου ξοδεύτηκαν για βίζες(4) .
Συνολικο κόστος ταξιδίου για 18 μέρες 1318 ευρω .

Το επόμενο πρωί επισκέφτηκα το μεγαλύτερο εμπορικό της Ασίας (έτσι λενε αυτή τουλάχιστον) , χαοτικό με ότι σκεφτείς μέσα!! Εκανα κάποιες τελευταίες αγορές αλλά όχι πολλά πράγματα αφού οι τιμές ήταν πιο ακριβές απο Ελλάδα και Κύπρο και το backpack μου δεν είχε χώρο ούτε για δείγμα. Επέστρεψα για να πάρω τα πραγματά μου και να ξεκινήσω για το αεροδρόμιο , κάπου εδώ το ταξίδι μου έφτανε στο τέλος του.
Ενιωθα χαρούμενος που κατάφερα και ολοκλήρωσα αυτό το ταξίδι χωρίς πολλά ευτράπελα και κυρίως υγειής!! Ήταν άλλη μια μοναδική εμπειρία , άλλος κόσμος, άλλη κουλτούρα , νέες γεύσεις στον ουρανίσκο και ατελειωτες εικόνες που δεν χορταίνουν τα μάτια να βλέπουν . Κάθε ταξίδι προσωπικά το βλέπω σαν ενα πανεπιστήμιο. Μέσα σε λίγες μόνο ημέρες μπορείς να μάθεις τόσα πολλά πράγματα , να αποδεχτείς την διαφορετικότητα , να αλλάξεις τρόπο σκέψεις αλλά και πως βλέπεις τον κόσμο γενικότερα , να γνωρίσεις θεότρελους ανθρώπους , να δεις μέρη μαγικά που μόνο στο National Geographic έβλεπες!!
Για τα λογιστικά του ταξιδίου τώρα. Οι πτήσεις ( Λαρ-Αθηνα , Αθηνα-Μπανγκοκ με επιστροφή συν Λουανγκ Πραμπανγκ-Σιεμ Ρειπ ) στοίχισαν συνολικά 618 ευρώ.
Στο ταξίδι ξοδεύτηκαν για διαμονές, μετακινήσεις, φαγητό , αξιοθέατα , δραστηριότητες και κάποια λίγα ψώνια 540 ευρώ και 200 δολάρια ( τα οποία είχα αλλάξει με φίλο πριν φύγω προς 160 ευρώ) σύνολο 700 ευρώ απο τα οποία τα 165 ευρώ περίπου ξοδεύτηκαν για βίζες(4) .
Συνολικο κόστος ταξιδίου για 18 μέρες 1318 ευρω .
Last edited: