misha19
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Ολλανδία-Θεσσαλονίκη
- Ταξίδι-Όνειρο
- Round the world
Μετα απο την περιηγησή μου στους ναούς και μια πρώτη γεύση απο Μπανγκόκ πλησίαζε η ώρα της αναχώρησεις για Λάος , έτσι επέστρεψα πίσω στο χόστελ μου όπου με πήρε βανάκι για τα ΚΤΕΛ. Ήρθε κατα τις 4μιση το απόγευμα και μετά απο περίπου 1μιση ώρα με άφησαν στο σημείο όπου θα ερχόταν το λεωφορείο. Υποτίθεται θα έφευγε στις 7 τελικά φύγαμε στις 7μιση το απόγευμα για Nong Khai . Ανετες θέσεις με καρέκλα που κατέβαινε μέχρι πίσω και κουβερτούλα, δεν είμαι σίγουρος πόσες ώρες κοιμήθηκα αλλά ήταν σιγουρα αρκετές . Δεν κατάλαβα πως πέρασαν οι ώρες και στις 4 και 45 το πρωί είμασταν στο σταθμό στο Nong Khai . Αναμονή μέχρι τις 6 η ώρα που ανοίγει το γραφείο της εταιρείας για να πάρω το δεύτερο εισιτήριο για το λεωφορείο απο τα σύνορα για Vang Vieng. Στα θετικά ότι ενας κυριούλης με περίμενε στο σταθμό, πλήρωσε για το εισιτήριο μου και με πήγε δωρεάν με ενα τουκ τουκ στα σύνορα όπου και πήρα λεωφορείο για τη μεριά του Λάος. Εβγαλα φωτογραφίες έναντι 1 δολαρίου (8 φωτογραφίες) και στη συνέχεια την βίζα του Λάος έναντι 35 δολαρίων για εμας του Κύπριους, συν 1 δολάριο που περνάς την γέφυρα. Το κόστος της βίζας για τους αδερφούς Ελλαδίτες ήταν στα 30 δολάρια και μηδέν παρακαλώ για τους σύντροφους Κουβανούς! Στις 7μιση περίπου είχα τελειώσει με όλες τις διαδικασίες και περίμενα το λεωφορείο ακριβώς μετά τα σύνορα. Welcome to Laos! Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι εκεί προσπάθησαν να με βοηθήσουν για το που να σταθώ και πως είμαι στο σωστό σημείο και το λεωφορείο θα περάσει απο εκεί. Το εισιτηριο μου έγραφε οτι θα περάσει στις 8μιση , η κυρία απο το γραφείο που έκλεισα τα εισιτήρια μου είχε πει στις 9μιση. Τελικά μετά απο 3 βασανιστικές ώρες , στις 10μιση ήρθε το λεωφορείο! Μόλις είδα το λεωφορείο να έρχετε και να γράφει επάνω Vang Vieng η χαρά που πήρα δεν περιγράφεται!! Μετά απο 4 περίπου ώρες με εμένα να κοιτάω διαρκώς έξω και να ρουφάω εικόνες φτάσαμε τελικά στη Vang Vieng. Ή αλλιώς τον παράδεισο τον backpackers! Το λεωφορείο απο Bnagkok για Vang Vieng μου στοίχισε 32 δολάρια με όλες τις μεταφορές , νερό και ενα γευμα. Μου πήρε περίπου 24 ώρες αφού ξεκίνησα απο το χόστελ στις 4μιση και έφτασα στη πόλη στις 4 την επόμενη μέρα!
Πήγα κατευθείαν στο χόστελ για ενα καλο μπανάκι και βγήκα για την πρώτη βόλτα στην πόλη! Έφαγα σε ενα υπέροχο εστιατόριο το καλύτερο της πόλης κατα την αποψή μου με φοβερό φαγητό και λογικές τιμές! Πλήρωσα 40.000 κίπ για το φαγητό και ενα φρέσκο χυμό μπανάνας. Δηλαδή κάτι λιγότερο απο 5 ευρώ. Baboo tree bar and restaurant λέγεται αν βρεθείτε εκεί απλά μην το παραλήψετε! Στη συνέχεια πήγα για ενα Λάο μασάζ , ήταν η πρώτη φορά που έκανα επαγγελματικό μασάζ έτσι δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για το αν ήταν καλό ή οχι . Σίγουρα καλύτερο απο αυτό που μου έκαναν διάφορες φίλες μου. Τιμή 50.000 κίπ , περίπου 6 ευρώ δηλαδή για 1 ώρα. Μετά ξεκίνησε η αναζήτηση για μια καλή ημερίσια εκδρομή για την επόμενη μέρα και μικρή βόλτα στο ποτάμι. Τέλος πήγα στο πιο γνωστό μπαρ της πόλης το Sakura , όπου μαζεύεται ο περισσότερος κόσμος. Πήρα 2 βότκες προς 60.000 κίπ δλδ 8 ευρώ περίπου για να πάρω δώρο το μπλουζάκι του μπαρ! Απόλαυσα τα ποτά μου και έφυγα σχετικά νωρίς αφού την επόμενη μέρα είχε πρωινό ξύπνημα!!
Φωτογραφίες απο την πρώτη βόλτα
Πήγα κατευθείαν στο χόστελ για ενα καλο μπανάκι και βγήκα για την πρώτη βόλτα στην πόλη! Έφαγα σε ενα υπέροχο εστιατόριο το καλύτερο της πόλης κατα την αποψή μου με φοβερό φαγητό και λογικές τιμές! Πλήρωσα 40.000 κίπ για το φαγητό και ενα φρέσκο χυμό μπανάνας. Δηλαδή κάτι λιγότερο απο 5 ευρώ. Baboo tree bar and restaurant λέγεται αν βρεθείτε εκεί απλά μην το παραλήψετε! Στη συνέχεια πήγα για ενα Λάο μασάζ , ήταν η πρώτη φορά που έκανα επαγγελματικό μασάζ έτσι δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για το αν ήταν καλό ή οχι . Σίγουρα καλύτερο απο αυτό που μου έκαναν διάφορες φίλες μου. Τιμή 50.000 κίπ , περίπου 6 ευρώ δηλαδή για 1 ώρα. Μετά ξεκίνησε η αναζήτηση για μια καλή ημερίσια εκδρομή για την επόμενη μέρα και μικρή βόλτα στο ποτάμι. Τέλος πήγα στο πιο γνωστό μπαρ της πόλης το Sakura , όπου μαζεύεται ο περισσότερος κόσμος. Πήρα 2 βότκες προς 60.000 κίπ δλδ 8 ευρώ περίπου για να πάρω δώρο το μπλουζάκι του μπαρ! Απόλαυσα τα ποτά μου και έφυγα σχετικά νωρίς αφού την επόμενη μέρα είχε πρωινό ξύπνημα!!
Φωτογραφίες απο την πρώτη βόλτα
Last edited: