Alex Loco
Member
- Μηνύματα
- 382
- Likes
- 2.047
- Επόμενο Ταξίδι
-
- Ταξίδι-Όνειρο
- Pamir highway
Περιεχόμενα
Ξημέρωσε στο Μαρακες , και κατεβήκαμε να φάμε πρωινό πριν αλλάξουμε δωμάτιο. Κρέπες με μαρμελάδα και μέλι, καφές, γάλα και φυσικά τσάι. Φάγαμε στο ισόγειο και έπειτα ανακαλυψαμε οτι έχει ταράτσα με θέα τις ταράτσες της πόλης στο κλασικό κεραμιδι χρωμα και φυσικά το όρος του Άτλαντα . Βγήκαμε για ασταμάτητη περιπλάνηση στα στενά με τα αμέτρητα μαγαζακια και άπειρο κόσμο κυριως τουρίστες.
Είπε ο Γκουλ σε ενα ντόπιο οτι του άρεσε η μπλούζα του. Τότε ο τύπος την έβγαλε και του λέει στην πουλάω
γέλασε και τον είπε ευχαριστώ να είσαι καλα. Περπατάμε λίγο πιο κάτω και έρχεται ο ίδιος πανω σε ενα μηχανάκι κρατώντας μια σακούλα που ήταν μεσα η μπλούζα!! Έλα πάρτη πόσα δίνεις?? Κλάψαμε στα γέλια. Αφού πάλι αρνήθηκε και έφυγε ξανα γύρισε με το μηχανάκι και λέει. Σίγουρα δεν τη θες ?? Μήπως θες χασίς?? 

απίστευτοι τύποι. Εκεί να πάρεις κατι . Κάποια στιγμή αφού κάναμε αγορές με μπόλικο παζαρεμα χάσαμε το Λαζ. Το καταφέραμε κι αυτο. Δεν τον βρίσκαμε πουθενά οπότε συνεχίσαμε οι δυο μας και πήγαμε στο ξενοδοχείο που λογικά θα πήγαινε και ο Λαζ αλλα δεν ήταν εκει !! Τελικά βρεθήκαμε στη μέση της πιο πολύβουης πλατείας της χωρας!! Ήταν χαρούμενος καθώς εφόσον χαθήκαμε είπε να πάρει κανα ρούχο και έκανε παζάρια για ωρες. Ο Λαζ ειναι ο ορισμός του ανθρώπου που θα σε σκάσει μεχρι να πάρει αυτο που θέλει. Εγώ έκανα λίγο παζαρι και μετα έλεγα άιντε να τελειώνουμε. Αυτός καθόταν για ώρα μεχρι να πάει την τιμή εκει που θέλει. Μάλιστα δυο ρούχα δεν τα πηρε ενώ τα ήθελε γιατί δεν έριχναν άλλο τη τιμή 
έχουμε και χαρακτηριστικό βίντεο αφού τον βρήκαμε και μετα που λέει στον καταστηματαρχη " pleaseee" και εμείς κλαίμε φυσικά !! Παρολαυτα το πηρε το μπουφάν που ήθελε!! Όσο για εμάς κελεμπία δεν πήραμε αλλα ντυθήκαμε απόλυτα σε εθνικ dress code !!
Δεν την έβγαλα από πανω μου τη ζακέτα μεχρι να μπω σπίτι στη Θεσσαλονίκη. Φυσικά στο αεροπλάνο μας κοιτούσαν με βλέμμα " τι φοράνε ρε οι μαλακες "
Πήγαμε μια βόλτα στη Μεδινα με σκοπό να πάρουμε μια τζούρα από τα highlight . Η Madrasa Ben Youssef ( συνωνυμία με την Αναστασία
) κολλέγιο του 16ου αιώνα, αλλά και ο βοτανικός κήπος Le Jardin secret με είσοδο 10 ευρώ, είχαν τόσο κόσμο στην ουρά που θα μπαίναμε αύριο, οπότε προφανώς χαζέψαμε λίγο απέξω και πήγαμε κάτσαμε στην ταράτσα ενός πιο underground μαγαζιού, που στο μεσαιο όροφο είχε σε στυλ μεσαιωνικου κάστρου χώρο για να φας. Εμείς τιμήσαμε κοκτέιλ παντα χωρίς αλκοόλ και μας φυσούσε εξαιρετικά το αερακι , έχοντας για θέα πιάτο τα σουκ και τις ταράτσες της Μεδινα !!
Προς το βραδάκι είπαμε να πάμε ξανα για ναργιλέ αλλα σε κάποιο άλλο. Αυτό που είχε τις καλύτερες κριτικές πάντως έμοιαζε με αίθουσα δεξιώσεων και ήταν και αρκετά νωρίς όταν πήγαμε. Δεν είχε ψυχή. Οπότε λέμε και δεν πάμε ξανα στο χθεσινό το La Rosa Marrakesh όπως το λέγανε, μιας που περάσαμε πολυ καλα και ειναι δοκιμασμένη συνταγή. Το πήραμε με τα πόδια, καθώς δεν ήταν μεγάλη η απόσταση. Αφού ναυάγησε φυσικά η συνάντηση με την φιλενάδα μας καθως όπως είπε στο Γκουλ , αφού δεν μου στέλνεις φωτογραφία σου δεν θέλω να ξανα βρεθούμε καθως νομίζω οτι δεν ταιριάζουμε
εντωμεταξύ ο Γκουλ δεν φλερταρε καν . Βγάλε άκρη τελικά τι καπνό φούμαρε. Χαρακτηριστικά της είπε " ασε το show . Ας έλεγες το κόστος εξαρχής να τελειώνουμε. Και του είπε ποιο κόστος δεν σε καταλαβαίνω? Δεν βγάλαμε άκρη. Στο μαγαζί εντωμεταξύ κάθεται δίπλα μας ενα περιεργο παρεακι. Ένας τύπος που ήταν λίγο χαριτωμένος, μια τύπισσα με μαντίλα αλλα φουλ μακιγιάζ ( πανέμορφη φάτσα) που κάπνιζε σαν φουγάρο και μία ακόμα που είχε το πιο ακραίο εντυπωσιακό κορμί που ειδα σε όλο το ταξίδι. Τουμπαναρα κανονική. Η οποία με έγδυνε κανονικά όλη νύχτα με χυδαίο καρφωμένο βλέμμα που ένιωθα οτι εγω είμαι η γυναίκα 
αλλα έκανα τον Κινέζο φυσικά καθως έχουμε και το πρόσωπο στην Ελλάδα που μας έσκασε που πήγαμε αντροπαρεα και δεν την πηραμε μαζί!! Ξανα λαιβ μουσική και ρουφαγανε και τραβαγανε που λέει και ο Χίος όλη νύχτα υπο αραβικά άσματα. Μας έμενε μια ακόμα μέρα και λεγαμε συνέχεια οτι πρέπει επιτέλους να κάνουμε ενα μασαζ. Στην Ταϊλάνδη που θα πηγαίναμε κανονικά πριν μας ακυρώσουν, λέγαμε οτι θα κάνουμε μασαζ κάθε μέρα. Εν τέλη δεν ήταν γραφτό μας . Παρολαυτα περάσαμε μια εμπειρία αξέχαστη. Αντί για μασάζ, πήγαμε και οδηγήσαμε γουρουνες στην υποτιθέμενη έρημο. Αξέχαστο. Ας φτάσουμε όμως εκει βήμα βήμα.
Ξημέρωσε η τελευταία μας μεσα στο Μαρόκο. Αλλάξαμε ξενοδοχείο. Πήραμε κυριολεκτικά 5 βήματα πιο πέρα. Όμως δεν είχε καμία σχέση το ενα με το άλλο σε σημείο που πήγαμε και φάγαμε πρωινό στο πρώην ξενοδοχείο μας αντί για το καινούργιο
όμως δεν μας είπαν τιποτα ίσα ίσα επειδή αυτοί κάνανε τη γκάφα μας φέρανε να φάμε τα παντα και ήταν απίστευτα εξυπηρετικοί.
Ηρθε η ώρα για Shipping therapy γιατί και οι άντρες το έχουμε ανάγκη. Αφού επιτέλους ήπιαμε ενα καφεδάκι ας πούμε κοντά στα ελληνικά δεδομένα από Starbucks, μπήκαμε στο εμπορικό κέντρο. Μόνο ενα μαγαζί φάνηκε να αξίζει οπότε και οι 3 κάναμε αγορές. Εγώ έψαχνα ενα φόρεμα για δη γυναίκα και βρηκα ενα αρκετά κοντά στα γούστα της αλλα ακλαφτο πήγε κλασικά. Δεν ειναι να της πάρεις κατι. Πρέπει να το δει η ίδια να το διαλέξει η ίδια αλλιώς οτι την έχω πάρει σχεδόν δεν το φοράει. Κατι θα βρει να την χαλάει. Την ειπα τελευταία φορά από εδώ και πέρα μαγνητακι αντε και κανα πιατο εθνικ από κανα παζαρι . Οι άλλοι πήραν μπόλικο πράμα. Η αλήθεια είναι οτι φάγαμε αρκετά λεφτά σε αγορές, σε φαγητά γούστα κλπ κατι που δεν συνηθίζουμε . Που να ήταν ανοιχτά και τα ξενυχταδικα να πούμε!! Εκεί λοιπόν είχε πέσει η ιδέα να πάμε σε καμία έρημο με καμήλες η οδήγηση. Και περνάμε μπροστά από ενα τυπο που κρατούσε μια πινακίδα που έγραφε ακριβώς οτι ζητούσαμε!! Με 80 ευρώ για 3 ατομα ,αφού μας έκοψε και ενα δεκάρικο, μας πήραν με ενα βανακι και πήγαμε στην Agafay desert κανα μισάωρο από το Μαρακές. Έρημο δεν το λες. Μια ξερα ειναι με στενάκια χωματινα και πολυ πέτρα και χαλίκι. Αλλα ήταν συναρπαστικό.
Επίσης ενδιαφέρον ήταν ότι είδαμε διάφορους οικισμούς εκτός πόλης που αναρωτιέσαι αν έχει έστω ρεύμα. Παιδάκια παντού, μηχανάκια και δυστυχώς πολλά κουτάβια μεσα στο πουθενά. Είχαμε οδηγό μπροστά μας που δεν αφηνε και πολλά πολλά για λόγους ασφαλείας. Από τη μια ευτυχώς γιατί κάποια στιγμή καταφέραμε να χαθούμε επειδή δεν στρίψαμε από εκει που πήγε αυτός, από την άλλη μόλις δίναμε λίγο γκάζι μας την έλεγε. Κάποια στιγμή βλέπω το Λαζ δίνει γκάζια, παίρνει όμορφα τις στροφές σηκώνεται και όρθιος!! Μπράβο Λαζ ξεψαρωσε. Τι ήθελα και μίλησα. Ξαφνικά σε ενα βουναλάκι χάνει τον έλεγχο στρίβει το τιμόνι φουλ αριστερά και καρφώνεται πανω σε ενα τρίκυκλο που ήταν αφημένα μεσα στο δρόμο χωρίς να υπάρχει κανένας εκει !!! Πιστεύω δεν έχω ξανα γελάσει τόσο στη ζωή μου. 40 λεπτά οδηγούσα και έκλαιγα με λίγους. Έλεγα τωρα θα σε τιμωρήσει ο Θεός να πάθεις τα ίδια


ο τύπος σε ολόκληρη έρημο πήγε και στουκαρε στο μοναδικό όχημα που βρέθηκε στο διαβα του. Κλαιγαμε κυριολεκτικά με το Γκουλ. Αλλα ο Λαζ επειδή έσπασε το τζαμακι από το φλας ήταν παγωμένος γιατί του είπε ο οδηγός οτι θα μιλήσουμε μετα για το κόστος της ζηνιας και φοβήθηκε μην του ζητήσουν ενα σκασμό λεφτά επίτηδες!! Κάναμε στάση στο πουθενά σε ενα ωραίο μερος που στο εσωτερικό του είχε φυτά και ενα κιόσκι. Εκεί μας έφεραν τσάι και κρέπες με μέλι ή ελαιόλαδο!! Ιδιαίτερη επιλογή. Είχε και ενα γατι απίθανο που μου έκανε αγάπες αλλα και τη φιλενάδα μου εδώ που τσίμπησε το κατιτίς της.
Στο τέλος της διαδρομής, καβαλουσες και κατι καμήλες που είχαν εκει στη μάντρα. Εγώ δεν ήθελα γιατί όπως είπα ξανα δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ τα ζώα για οτιδήποτε. Βεβαια είχε νυχτώσει πλέον και ετσι ούτε τα παιδιά καβάλησαν. Από οτι φάνηκε ξέχασαν την τράκα του Λαζ. Έτσι όταν κατεβήκαμε από το βαν επιτέλους άρχισε να γελάει με τη τράκα του και ηρέμησε που τη γλίτωσε. Περάσαμε απίθανα με αυτή την εμπειρία και αν εξαιρέσεις το μασαζ που δεν έγινε ποτέ περάσαμε υπέροχα. Κάναμε μια τελευταία βραδινή βόλτα στην πλατεία και πήγανε για ύπνο. Το πρωί ταξακι , αεροδρόμιο, και επιστροφή στην Αθήνα και έπειτα Θεσσαλονίκη. Πιάσαμε τη κουβέντα με μια αεροσυνοδό, και επειδη μας συμπάθησε , μας έφερε 3 φορές να φάμε και 5-6 μπισκότα τον καθένα!! Μεγαλη Aegean!! Ξηγηθηκες. Όσο για το Μαρόκο θα τα ξανα πούμε σίγουρα. Έχει και αλλα μέρη και σίγουρα θα ξανα πάω ελπίζω με μηχανή!!

Είπε ο Γκουλ σε ενα ντόπιο οτι του άρεσε η μπλούζα του. Τότε ο τύπος την έβγαλε και του λέει στην πουλάω








Δεν την έβγαλα από πανω μου τη ζακέτα μεχρι να μπω σπίτι στη Θεσσαλονίκη. Φυσικά στο αεροπλάνο μας κοιτούσαν με βλέμμα " τι φοράνε ρε οι μαλακες "
Πήγαμε μια βόλτα στη Μεδινα με σκοπό να πάρουμε μια τζούρα από τα highlight . Η Madrasa Ben Youssef ( συνωνυμία με την Αναστασία


Προς το βραδάκι είπαμε να πάμε ξανα για ναργιλέ αλλα σε κάποιο άλλο. Αυτό που είχε τις καλύτερες κριτικές πάντως έμοιαζε με αίθουσα δεξιώσεων και ήταν και αρκετά νωρίς όταν πήγαμε. Δεν είχε ψυχή. Οπότε λέμε και δεν πάμε ξανα στο χθεσινό το La Rosa Marrakesh όπως το λέγανε, μιας που περάσαμε πολυ καλα και ειναι δοκιμασμένη συνταγή. Το πήραμε με τα πόδια, καθώς δεν ήταν μεγάλη η απόσταση. Αφού ναυάγησε φυσικά η συνάντηση με την φιλενάδα μας καθως όπως είπε στο Γκουλ , αφού δεν μου στέλνεις φωτογραφία σου δεν θέλω να ξανα βρεθούμε καθως νομίζω οτι δεν ταιριάζουμε



Ξημέρωσε η τελευταία μας μεσα στο Μαρόκο. Αλλάξαμε ξενοδοχείο. Πήραμε κυριολεκτικά 5 βήματα πιο πέρα. Όμως δεν είχε καμία σχέση το ενα με το άλλο σε σημείο που πήγαμε και φάγαμε πρωινό στο πρώην ξενοδοχείο μας αντί για το καινούργιο


Ηρθε η ώρα για Shipping therapy γιατί και οι άντρες το έχουμε ανάγκη. Αφού επιτέλους ήπιαμε ενα καφεδάκι ας πούμε κοντά στα ελληνικά δεδομένα από Starbucks, μπήκαμε στο εμπορικό κέντρο. Μόνο ενα μαγαζί φάνηκε να αξίζει οπότε και οι 3 κάναμε αγορές. Εγώ έψαχνα ενα φόρεμα για δη γυναίκα και βρηκα ενα αρκετά κοντά στα γούστα της αλλα ακλαφτο πήγε κλασικά. Δεν ειναι να της πάρεις κατι. Πρέπει να το δει η ίδια να το διαλέξει η ίδια αλλιώς οτι την έχω πάρει σχεδόν δεν το φοράει. Κατι θα βρει να την χαλάει. Την ειπα τελευταία φορά από εδώ και πέρα μαγνητακι αντε και κανα πιατο εθνικ από κανα παζαρι . Οι άλλοι πήραν μπόλικο πράμα. Η αλήθεια είναι οτι φάγαμε αρκετά λεφτά σε αγορές, σε φαγητά γούστα κλπ κατι που δεν συνηθίζουμε . Που να ήταν ανοιχτά και τα ξενυχταδικα να πούμε!! Εκεί λοιπόν είχε πέσει η ιδέα να πάμε σε καμία έρημο με καμήλες η οδήγηση. Και περνάμε μπροστά από ενα τυπο που κρατούσε μια πινακίδα που έγραφε ακριβώς οτι ζητούσαμε!! Με 80 ευρώ για 3 ατομα ,αφού μας έκοψε και ενα δεκάρικο, μας πήραν με ενα βανακι και πήγαμε στην Agafay desert κανα μισάωρο από το Μαρακές. Έρημο δεν το λες. Μια ξερα ειναι με στενάκια χωματινα και πολυ πέτρα και χαλίκι. Αλλα ήταν συναρπαστικό.

Επίσης ενδιαφέρον ήταν ότι είδαμε διάφορους οικισμούς εκτός πόλης που αναρωτιέσαι αν έχει έστω ρεύμα. Παιδάκια παντού, μηχανάκια και δυστυχώς πολλά κουτάβια μεσα στο πουθενά. Είχαμε οδηγό μπροστά μας που δεν αφηνε και πολλά πολλά για λόγους ασφαλείας. Από τη μια ευτυχώς γιατί κάποια στιγμή καταφέραμε να χαθούμε επειδή δεν στρίψαμε από εκει που πήγε αυτός, από την άλλη μόλις δίναμε λίγο γκάζι μας την έλεγε. Κάποια στιγμή βλέπω το Λαζ δίνει γκάζια, παίρνει όμορφα τις στροφές σηκώνεται και όρθιος!! Μπράβο Λαζ ξεψαρωσε. Τι ήθελα και μίλησα. Ξαφνικά σε ενα βουναλάκι χάνει τον έλεγχο στρίβει το τιμόνι φουλ αριστερά και καρφώνεται πανω σε ενα τρίκυκλο που ήταν αφημένα μεσα στο δρόμο χωρίς να υπάρχει κανένας εκει !!! Πιστεύω δεν έχω ξανα γελάσει τόσο στη ζωή μου. 40 λεπτά οδηγούσα και έκλαιγα με λίγους. Έλεγα τωρα θα σε τιμωρήσει ο Θεός να πάθεις τα ίδια





Στο τέλος της διαδρομής, καβαλουσες και κατι καμήλες που είχαν εκει στη μάντρα. Εγώ δεν ήθελα γιατί όπως είπα ξανα δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ τα ζώα για οτιδήποτε. Βεβαια είχε νυχτώσει πλέον και ετσι ούτε τα παιδιά καβάλησαν. Από οτι φάνηκε ξέχασαν την τράκα του Λαζ. Έτσι όταν κατεβήκαμε από το βαν επιτέλους άρχισε να γελάει με τη τράκα του και ηρέμησε που τη γλίτωσε. Περάσαμε απίθανα με αυτή την εμπειρία και αν εξαιρέσεις το μασαζ που δεν έγινε ποτέ περάσαμε υπέροχα. Κάναμε μια τελευταία βραδινή βόλτα στην πλατεία και πήγανε για ύπνο. Το πρωί ταξακι , αεροδρόμιο, και επιστροφή στην Αθήνα και έπειτα Θεσσαλονίκη. Πιάσαμε τη κουβέντα με μια αεροσυνοδό, και επειδη μας συμπάθησε , μας έφερε 3 φορές να φάμε και 5-6 μπισκότα τον καθένα!! Μεγαλη Aegean!! Ξηγηθηκες. Όσο για το Μαρόκο θα τα ξανα πούμε σίγουρα. Έχει και αλλα μέρη και σίγουρα θα ξανα πάω ελπίζω με μηχανή!!







