Βόρεια Κορέα Θα ξαναγίνει της Κορέας!

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.675
Likes
16.397
Κάποιοι ηγέτες είχαν "πάει" απο δάγκωμα πιθήκου (μην ψάχνετε Ασία), κάποιος πνίγηκε καθώς έτρωγε...ε αυτός μπορεί να πάει απο καμιά ποδάγρα ....
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.666
Likes
50.513
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Exχθές το CNN σε δίωρο ρεπορτάζ (!) επέμενε ότι έχει αναλάβει η αδερφή του κι ότι τον έφαγε μαζί με τους στρατιωτικούς.

Κιμ, βγες και κλείσε στόματα.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.487
Likes
28.955
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Exχθές το CNN σε δίωρο ρεπορτάζ (!) επέμενε ότι έχει αναλάβει η αδερφή του κι ότι τον έφαγε μαζί με τους στρατιωτικούς.

Κιμ, βγες και κλείσε στόματα.
Με τόση μυστικοπάθεια που επικρατεί, κανένας δε μπορεί να αποκλείσει τίποτα. Ακόμη και το πιο ακραίο ευφάνταστο σενάριο. Βούτυρο στο ψωμί των συνομοσιολόγων ανά τον κόσμο, και εύκολες ειδήσεις για κάτι "δημοσιογράφους".

Η πραγματικότητα είναι πως μάλλον αναρρώνει, από τι δεν ξέρουμε (και ιατρική διάγνωση από τηλεοράσεως καλύτερα να μην κάνουμε).
 

Iosif

Member
Μηνύματα
14
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Νορβηγία
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Καταπληκτική ιστορία για τη Β.Κορέα. Πριν από αυτή νόμιζα ότι η Β.Κορέα είναι σχεδόν μη προσβάσιμη.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.487
Likes
28.955
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Οι συνοδοί μας, επέδειξαν τραγουδιστικό ζήλο (σε αναζήτηση φιλοδωρήματος, υποθέτω). Βέβαια, τα δυτικά τραγούδια που γνώριζαν (και επέλεξαν να μας πουν) ήταν λίγο κάπως. Τους Beatles, άντε, τους αγοράζω, είναι all time classic. Το «Edelweiss», όμως; Και μόνο το γεγονός ότι περίμεναν ότι ένας ροκ κιθαρίστας θα ήξερε απ’ έξω και θα μπορούσε να παίξει το «Edelweiss» στην κιθάρα… αλλά υπάρχουν πάντα και generic ρυθμοί να σώσουν την κατάσταση.
Ένα χρόνο μετά, με αφορμή την εκδήλωση που σημάδεψε τους φετινούς εορτασμούς, δόθηκε κι αυτή η εξήγηση....:
http://www.bbc.com/news/world-asia-33995268
 

taver

Member
Μηνύματα
12.487
Likes
28.955
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Τρία χρόνια κλείνουν σήμερα από το ταξίδι αυτό, και σήμερα η απειλή του πολέμου κρέμεται απειλητικά πάνω από τη χώρα. Η σκέψη μου είναι στον κίνδυνο εξαύλωσης που διατρέχουν αυτοί οι καλοί άνθρωποι που συνάντησα (και όλοι οι άλλοι φυσικά, στις χώρες που απειλεί η ΒΚ).
 

Pel

Member
Μηνύματα
752
Likes
3.810
Ταξίδι-Όνειρο
Και πού δεν θέλω;
Taver, εξαιρετική ιστορία, μεστή και με πολύ ωραίο φωτογραφικό υλικό, όπως πάντα. Έχεις ήδη την ψήφο μου για την ιστορία του μήνα... το 2018 ή όποτε φτάσουμε να ψηφίσουμε για τον Οκτώβρη του 2014. Χίλια ευχαριστώ.
Και 4 χρόνια μετά...

Εμένα μια φίλη μου που είχε πάει τουρίστας στην αποστρατικοποιημένη ζώνη πριν 2-3 χρόνια, από τη μεριά όμως της Νότιας Κορέας, τους έδωσαν συμβουλή πριν ξεκινήσουν να μη φορέσουν τζιν με σκισίματα κτλ, γιατί τους βγάζουν λέει φωτογραφίες από την βόρεια πλευρά και τις χρησιμοποιούν για προπαγάνδα του τύπου "να, στην άλλη πλευρά έχει φτώχεια, κυκλοφορούν με σκισμένα ρούχα, κουρέλια κτλ"

Μπήκα στη wikipedia να δω τη φάτσα του ηγέτη...
Δείτε το λήμμα!!!

https://el.wikipedia.org/wiki/Κιμ_Τζονγκ-ιλ
 
Last edited by a moderator:

taver

Member
Μηνύματα
12.487
Likes
28.955
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Update από το φετινό επαναληπτικό ταξίδι (γράφω από το κινητό οπότε συγχωρέστε τα άπειρα ορθογραφικά και τυπογραφικά).

Στις 9 Σεπτεμβρίου εορτάστηκαν τα 70 χρόνια από την ίδρυση της Βόρειας Κορέας. Οι εκδηλώσεις ήταν φαντασμαγορικές, αλλά περισσότερη σημασία έχει η στροφή της διεθνούς στάσης της χώρας που ανακοινώθηκε στις εκδηλώσεις.
Αυτή τη φορά τα πυρηνικά απουσίαζαν από την παρέλαση, ενώ επιτράπηκε η παρουσία τουριστών στην αποχώρηση των στρατιωτών από την πλατεία, στους οποίους μάλιστα τα στρατά χαμογελούσαν.
Ο ηγέτης έκανε την εμφάνιση του στην πρεμιέρα του Αριρανγκ μετά από 5 χρόνια αναβολών. Ήμασταν οι πρώτοι δυτικοί τουριστες που τον είδαν live σε επίσημη προγραμματισμένη εκδήλωση. Είχαμε και οδηγία "no pig sounds".

Τα τουρ πλέον έχουν περικόψει τελείως τους λόγους περί του μεγαλείου του ηγέτη και των προκατόχων του, που πλέον λέγονται president και chairman. Οι συνοδοί μας μας μίλαγαν γι αυτούς μόνο αν ρωτούσαμε.

H Pyongyang βούλιαξε από επίσημες αντιπροσωπείες. Τα δυο μεγάλα ξενοδοχεία που φιλοξενούν συνήθως τους δυτικούς τουρίστες ήταν δεσμευμένα ολόκληρα για επίσημες αντιπροσωπείες. Μάλιστα όταν προσγειωθήκαμε υπήρχε μια επιτροπή υποδοχής (1000 άτομα περίπου) με κουβανικές σημαίες. Κατεβάσαμε τον όποιο επίσημο και πήγαμε στο καινούργιο terminal για τα περαιτέρω...

Είχαν όμως και ρεκόρ τουριστών, που πήγαν σε "καινούργια" ξενοδοχεία. Το young pioneer tours (που κανονικά θα έπρεπε να λέγεται the beer tour of North Korea, όλο μεθυσμένοι ήταν) είχε ναυλώσει δικό του τρένο, δε χώραγαν πουθενά, ενώ η Air Koryo στις 8/9 είχε τρείς πτήσεις από/προς Πεκίνο. Το lupine travel (ή ορθότερα hipster travel) είχε 2 λεωφορεία για τους πελάτες του.

Το Arirang ήτανε ΓΑΜΑΤΟ, σαν τελετή έναρξης Ολυμπιακών αγώνων επί 5, και φέτος ήτανε το γαματερότερο όλων των εποχών, με 100.000 συμμετέχοντες, lasers, drones, πυροτεχνήματα, κ.α. Το πρόγραμμα περιείχε και έντονα μηνύματα αισιοδοξίας για τις συνομιλίες με τους Νότιους (ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος θα επισκεφθεί την Pyongyang την επόμενη εβδομάδα), και μηνύματα για τη διεθνή ειρήνη, φιλία και συνεργασία.

Στη DMZ, μετά από κάτι μα....ες που έκανε πέρυσι ένας youtuber που οδήγησαν σε πυροβολισμούς, έχει απαγορευτεί πλέον η είσοδος τουριστών στα σπιτάκια, κι από τις δυο πλευρές.

Η είδηση της συνάντησης Κιμ-Τραμπ δεν έχει παίξει στα Βορειοκορεάτικα media.

Αρκετά περισσότερα αυτοκίνητα, φανάρια και μικρομποτιλιαρίσματα.

Η ανοικοδόμηση της Pyongyang είναι φρενήρης. Νέες λεωφόροι, νέα μουσεία, νέα κτήρια. Ακόμα και τα ατελειωτα λευκά κτήρια του 2014 πλέον έχουν νέα χρώματα. Αγνοώ που βρίσκουν τα χρήματα.

Το μαυσωλείο των ηγετών είναι πλέον κλειστό, αλλά το ίδιο dress code και τα ίδια μέτρα ασφαλείας (άδειες τσέπες) εφαρμόστηκαν φέτος στην πρεμιέρα του Arirang.

Το P-622 της Air Koryo έχει πλέον νέα πάνινα καθίσματα, αλλά κατά τα άλλα η πτήση παρέμεινε ίδια. Το τρένο πάλι, με το οποίο επέστρεψα, δείχνει μια διαδρομή αποκάλυψη, ανάμεσα αε ορυζώνες, ποδήλατα και σχεδόν 0 αυτοκίνητα η μέτρα ασφαλτοστρωμένου δρόμου.

Α, πέτυχα κι έναν ακόμα Έλληνα στο ξενοδοχείο!

Υ.Γ. Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση.
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.371
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom