Ιαπωνία ΙΑΠΩΝΙΑ - Big in Japan

varioAthens

Member
Εσυ ως Ιαπωνολατρης να μην εισαι αυστηρος στην οποια κριτικη σου! ;)

Συντονίστηκα και περιμένω να διαβάσω τα ωραία (και τα ευτράπελα είμαι σίγουρος) άλλης μιας σπουδαίας ιστορίας! :)
Μερικα ευτραπελα δεν μπορουν να μεταφερθουν σε γραπτο λογο :cool:

Ήταν ωραία η προθέρμανση! Αναμένουμε τη συνέχεια!
Μετα την προθερμανση ερχεται η υπερθερμανση! Ας οψεται ο καυσωνας της Ιαπωνιας!

Η ιστορία που περίμενα πώς και πώς για μια χώρα όνειρο ζωής!
Κι εγω την ονειρευομουν χρονια και ξεπερασε καθε προσδοκια!

Περιμένω πως και πως να διαβάσω την ιστορία για μια χώρα με τόσο διαφορετική κοινωνία από την δικιά μας.
Αυτά για το Σογκούν τι τα ήθελες; Φάινεται η ηλικία μας... :haha:
Που να ξέρουν οι νεότεροι τον Τορανάγκα Σάμα και όλα τα υπόλοιπα που μας έμαθε ο ΡίτσαρντΤσάμπερλέην και ο Τοσίρο Μιφούνε...
Μονο απο το Σογκουν φανηκε? Τι Καντυ Καντυ εβαλα, τι ""Big in Japan" :haha: Επικη σειρα by the way!!

Υπάρχει και νέα σειρά που κυκλοφορεί στο Νετφλιξ :cool:
Disney Channel δεν ειναι?

varioAthens

Member
Επιβιβαστήκαμε στο τρένο για την Οσάκα κι εγώ με πεταλούδες στο στομάχι -όπως κάθε φορά που πατάω το πόδι μου σε μια καινούρια και τόσο μακρινή χώρα- να σκέφτομαι “ας με τσιμπήσει κάποιος μήπως ονειρεύομαι”. Όλη η διαδρομή κύλησε με μένα κολλημένη στο παράθυρο να παρακολουθώ τις πρώτες εικόνες της Ιαπωνίας να ξετυλίγονται μπροστά μου: ήσυχα προάστια, καταπράσινες γειτονιές και χαμηλά σπίτια σε παραδοσιακό ιαπωνικό στυλ.

Φτάσαμε στον σταθμό της Namba και παθαίνω ένα ακόμα πολιτισμικό σοκ. Πολύς κόσμος να πηγαινοέρχεται από και προς όλες τις κατευθύνσεις χωρίς ωστόσο να επικρατεί χάος ή φασαρία, αντιθέτως υπήρχε οργάνωση, τάξη και σχετική ησυχία. Το δεύτερο που παρατήρησα ήταν ότι ο σταθμός δεν είναι απλώς μια στάση μετρό που ο κόσμος απλώς προσπερνάει για να πάει στη δουλειά του αλλά μια ολόκληρη υπόγεια πόλη με καταστήματα, εστιατόρια κ.λ.π. πεντακάθαρα και πολύ μοντέρνας αισθητικής θυμίζοντας περισσότερο κυριλέ mall παρά αυτό που έχουμε εμείς στο μυαλό μας ως σταθμό μετρό.

1757432558398.png
1757432589685.png

(φωτογραφίες από το διαδίκτυο)

Όπως διαπίστωσα και τις επόμενες μέρες, το μετρό παντού στην Ιαπωνία αποτελεί ουσιαστικά μια δεύτερη πόλη κάτω από την κανονική πόλη που περιλαμβάνει μια εκτεταμένη αγορά με καταστήματα και εστιατόρια όπου οι γιαπωνέζοι περνούν μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς τους εκεί κάνοντας τα ψώνια τους, τρώγοντας και συναντώντας φίλους.

Και όπως λένε “δεν έχεις πάει Ιαπωνία αν δεν χαθείς στο μετρό” έτσι κι εμείς φάγαμε αρκετή ώρα μέχρι να βρούμε την έξοδο. Γενικότερα, το μετρό στην Ιαπωνία είναι πολύπλοκο και μπερδευτικό, ειδικά στο να βρεις κάθε φορά την έξοδο. Αυτό που βοηθάει άπειρα είναι το Google Maps το οποίο παρέχει τόσο αναλυτικές πληροφορίες που μόνο άνθρωπος δεν “πετάγεται” από την εφαρμογή να σε πάρει από το χέρι να σε πάει στον προορισμό σου.
Βρίσκοντας επιτέλους την έξοδο και ανεβαίνοντας στην επιφάνεια είχε πλέον αρχίσει να σκοτεινιάζει και να ανάβουν τα φώτα της Οσάκα. Μαγεία! Απορώ τα 10 λεπτά που περπατήσαμε μέχρι το ξενοδοχείο πώς δεν με πάτησε κανένα αυτοκίνητο αφού κοιτούσα οπουδήποτε αλλού εκτός από τον δρόμο έχοντας τον ενθουσιασμό μικρού παιδιού.

Παρατήσαμε τα πράγματα στο ξενοδοχείο και φύγαμε κατευθείαν για την πρώτη μας γνωριμία με την πόλη. Η περιοχή που μείναμε ήταν η Shinsaibashi και την προτείνω ανεπιφύλακτα γιατί είναι πολύ κεντρική, συνδυάζει το παραδοσιακό με το μοντέρνο και μπορείς να πας με τα πόδια σε αρκετά δημοφιλή μέρη, όπως το Dotonbori.
Περπατώντας μέσα από μικρά στενά με τα χαρακτηριστικά μπερδεμένα καλώδια να κρέμονται από πάνω μας, τα φαναράκια να φωτίζουν διακριτικά και τα παραδοσιακά ταβερνεία -τα λεγόμενα izakaya-, φτάσαμε στο πιο εμβληματικό σημείο της Οσάκα, το Dotonbori. Πρόκειται για ένα κανάλι με πεζόδρομους δεξιά και αριστερά του που συνθέτουν ένα πολύχρωμο και πολύβουο σκηνικό: βάρκες διαπλέουν το κανάλι, φώτα νέον και ψηλά κτίρια με τεράστιες φωτεινές επιγραφές ενώ πλήθος κόσμου περπατά και δοκιμάζει street food που δύσκολα θα βρεις αλλού στην Ιαπωνία, όπως το takoyaki και okonomiyaki.

IMG_2854.jpeg

IMG_2856.jpeg

IMG_2849.jpeg

IMG_2867_jpg.jpeg

IMG_2887.jpeg

Νομίζω ότι ήταν σοφή η απόφασή μας να ξεκινήσουμε το ταξίδι από την Οσάκα γιατί ο συνδυασμός παραδοσιακού και μοντέρνου, η μίξη χάους και μαγείας αλλά σε πολύ μικρότερη κλίμακα από το Τόκυο, μας εισήγαγε πιο σταδιακά και ομαλά στον παλμό της Ιαπωνίας.

Last edited:

L33T

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ότι γράφει κάτω. ΙΑΠΩΝΙΑ!
Ταξίδι-Όνειρο
2024.2025.Japan.
Εσυ ως Ιαπωνολατρης να μην εισαι αυστηρος στην οποια κριτικη σου! ;)
Ορίστε η κρητική μου --> Αχ!

Παρακάτω...
Πανέμορφες φωτογραφίες, και αυτή η μαγεία που περιγράφεις , είναι ακριβώς ότι νιώθεις πραγματικά εκείνη την στιγμή που τα βλέπεις .... αυτό με τα φαναράκια κάθε φορά .. μα κάθε φορά ...

Υ.Γ: Είναι μακριά ο Δεκέμβριος ,αυτό με έκανες να καταλάβω :D

varioAthens

Member
Ορίστε η κρητική μου --> Αχ!

Παρακάτω...
Πανέμορφες φωτογραφίες, και αυτή η μαγεία που περιγράφεις , είναι ακριβώς ότι νιώθεις πραγματικά εκείνη την στιγμή που τα βλέπεις .... αυτό με τα φαναράκια κάθε φορά .. μα κάθε φορά ...
Ενα θα σου πω: βαζω στο TikTok να ακουω ηχους της Ιαπωνιας! Εσυ μπορεις να με καταλαβεις: την κυρια που μιλαει στο μετρο, τα φαναρια, το 7-Eleven, τους υπαλληλους με το ακαταπαστο «arigatou gozaimaaaaaasu».
Αααχ!!

L33T

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ότι γράφει κάτω. ΙΑΠΩΝΙΑ!
Ταξίδι-Όνειρο
2024.2025.Japan.
Ενα θα σου πω: βαζω στο TikTok να ακουω ηχους της Ιαπωνιας! Εσυ μπορεις να με καταλαβεις: την κυρια που μιλαει στο μετρο, τα φαναρια, το 7-Eleven, τους υπαλληλους με το ακαταπαστο «arigatou gozaimaaaaaasu».
Αααχ!!
Σε καταλαβαίνω φούλ , αλλά...
Κοίταξε αν δεν έχεις φτάσει στο σημείο να βλέπεις βίντεο από ατελείωτες ώρες περπατήματος , από διάφορα κανάλια , τότε είσαι ακόμα καλά, χωρίς τίποτα ... απλά να περπατάει ο άλλος ,τίποτα άλλο...

(αγαπημένος: Rambalac

)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.175
Μέλη
39.907
Νεότερο μέλος
mariosbak