Ισλανδία Ισλανδια για 3 μερες

Sakis30

Member
Μηνύματα
21
Likes
11
Blue lagoon!!!!
Ρε παιδια με το συμπαθιο γιατι τοσο ακριβο αυτο το μερος; Θα μας χρυσοσουν;
Απο μια αναζητηση που εκανα για να μπει καποιος και να μην ειναι εξω σκοταδι πρεπει να πληρωσει 75 ευρω!!! Εκτος αν θελει να παει 8-9 το βραδυ και να πληρωσει 50 ευρω! Αλλα αν πεις οτι πας θα πας μερα δηλαδη 75... οι δυο 150!!!
Αξιζει τοσα πολλα χρηματα αυτο το μερος;;
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Eπειδή οι Ισλανδοί βγάζουν τρεις-τέσσερις φορές περισσότερα, ό,τι τιμές βλέπεις διαίρεσέ τες με το τρία για να βγάζουν νόημα.
 

frenchman

Member
Μηνύματα
623
Likes
1.493
Επόμενο Ταξίδι
Venice
Ταξίδι-Όνειρο
Antarctica
Πάντως εμείς απολαύσαμε πολύ περισσότερο τις μικρές θερμές πηγές στις οποίες μπορείς να χαλαρώσεις μακριά από τον τουρισμό σε πολύ πιο ήσυχα σημεία και έρχεσαι σε καλύτερη επαφή με την φύση.
Δες στο ακόλουθο link τα hotpots.
http://hotpoticeland.com
Εμείς πήγαμε σε Seljavellir, Hoffel, Sexret Lagoon και δεν το μετανιώσαμε.
 

michael13b

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Καλησπερα παιδες ζητω τα φωτα σας.18-25 Ιανουαριου θα ειμαι Ισλανδια.Εχω ηδη κλεισει ξενοδοχειο στο ρευκιαβικ και θα ηθελα να μου πειτε αν με ενα ημερησιο budjet στα 200 ευρω 2 ατομα καλυπτουν τα εξοδα.Αυτοκινητο δεν θα νοικιασω οποτε λεω να κλεισω μερικες εκδρομουλες.Ευχαριστω εκ των προτερων.
 

evi01

Member
Μηνύματα
1.090
Likes
1.660
Ταξίδι-Όνειρο
Η γη ολάκερη!
Ρίξε μια ματιά εδώ https://www.getyourguide.com/-l30/-...MIk46Z1tGE2AIVCEkZCh0daAhEEAAYASAAEgLCUvD_BwE
να δεις τις τιμές για ημερήσιες εκδρομές από Reykjavik και να υπολογίσεις πόσα χρήματα χρειάζεσαι.
Το φαγητό είναι πολύ ακριβό (αν επιλέξεις εστιατόριο).
Όλα πάντα εξαρτώνται από το τι θέλεις να κάνεις ...
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Xειμωνιάτικα υπάρχουν λιγότερες επιλογές σε εκδρομές και δρομολόγια λεωφορείων. Απαιτείται προσεκτικός σχεδιασμός.
 

emmanouil psalias

New Member
Μηνύματα
3
Likes
14
Καλησπέρα σας και από έμενα !!! Θα σου πρότεινα να σκεφτείς να ενοικιάσεις αυτοκίνητο διότι αυτά που θα δεις θα πάθεις σοκ ειδικά αν οδηγάς εσυ αλλα πρόσεχε γιατί η περίοδο που πας θα έχει πολύ κρύο και χιόνι και ίσως είναι λίγο επικίνδυνα άλλα εκεί σχεδόν αμέσως τους καθαρίζουν τους δρόμου !! Να ξέρεις ότι το φαγητό είναι αρκετά έως πολύ ακριβό περιπου 2 ατομα 60-70 ευρω στο φαγητό αρκει να εχεις φάει καλό πρωινό.
 

emmanouil psalias

New Member
Μηνύματα
3
Likes
14
Blue lagoon!!!!
Ρε παιδια με το συμπαθιο γιατι τοσο ακριβο αυτο το μερος; Θα μας χρυσοσουν;
Απο μια αναζητηση που εκανα για να μπει καποιος και να μην ειναι εξω σκοταδι πρεπει να πληρωσει 75 ευρω!!! Εκτος αν θελει να παει 8-9 το βραδυ και να πληρωσει 50 ευρω! Αλλα αν πεις οτι πας θα πας μερα δηλαδη 75... οι δυο 150!!!
Αξιζει τοσα πολλα χρηματα αυτο το μερος;;
Καλησπέρα και από έμενα!!! Οπώς βλέπεις και απο την φώτο απο το προφίλ είχα πάει στην μοναδική Ισλανδία!!!! Θα μπορούσα να σου γραφω για ώρες άλλα και πάλι δεν ξέρω αν θα μπορούσα να σου περιγράψω αυτο που αισθάνομαι!!!! Το κάθε μέρος είναι μοναδικό έτσι και to Blue Lagoon (Είναι κάτι το μοναδικό!!!!!!) Εμεις μολίς φτασαμε πήγαμε αμέσως εκει απο το αεροδρόμιο διοτί ειναι σχεδόν πάνω στο δρόμο για το Ρέικιαβικ!!!!
 

Attachments

emmanouil psalias

New Member
Μηνύματα
3
Likes
14
Καλησπερα βρισκω καποια οικονομικα εισητηρια περιπου 170 ευρω για ισλανδια 11 εως 15 μαρτιου ξερω οτι ειναι πολυ λιγες μερες καθως 11 φτανουμε βραδυ και 15 φευγουμε πρωι. Αλλα αν μεινω περισσοτερο το μπατζετ αναιβενει πολυ οχι μονο στα αεροπορικα αλλα και σε ξονοδοχεια κλπ! Θα θελα να μου πειτε αν Ειναι λαθος να παμε για τοσες λιγες μερες; Δυσκολα να παω αλλη φορα παντως[/
Μια συμβουλη απο τους εμπειρους της ισλανδιας! Το παρακατω προγραμμα βγαινει να το κανω ή δεν αξιζει;

1 μερα reykiavik-vik (διανυκτερευση βικ)
2 μερα vik-hofn (διανυκτερευση χοφν)
3 μερα hofn-lake myvatn (διανυκτερευση λιμν)
4 μετα lake myvatn-reykiavik (διανυκτερευση ρευκιαβικ)

Με δεδομενο οτι δεν θα ξαναπαω... να κανω τον κυκλο ή να μεινω στο νοτιο τμημα;
Μείνε νότια όσο μπορείς και
Καλημερα !

Λοιπον, αυτο το προγραμμα 100% οχι.
Καταρχας δε συνιστω με τιποτα bus tours. Επισης, δε γνωριζω το budget σου . Εδω θα σου προτεινω τι θα εκανα εγω Συνιστω οπωσδηποτε αυτοκινητο.
Εχεις 4,5 μερες και σου προτεινω το εξης.

1η μερα.
Αναχωρηση νωρις το πρωι απο Ρευκιαβικ για χρυσο κυκλο δηλαδη Pingellir ( οχι πολυ χρονο εκει), Geysir-strokkur ( καφε στο Geysir Glima bistro) και φυσικα Gulfoss τουριστικη πλευρα. Αν δεν εχει χιονια ή εστω οι δρομοι ειναι ανοικτοι ,αναλογως και το αυτοκινητο που εχετε, δοκιμαστε κατι εντελως διαφορετικο . Πηγαινετε και στην απεναντι πλευρα του Gulfoss (super προτεινομενο, ρωτα τους ντοπιους για οδηγιες) Θα με θυμηθητε... Επιστροφη απο Reykholt και σταση στον κρατηρα Kerid. Διαμονη διανυκτερευση Selfoss , νυχτερινο σπα στο Guest house ή στην πισινα της πολης .(προτεινομενο). Το βραδυ βρειτε ενα σκοτεινο σημειο και αναζητηστε την Αυρα του Βορρα...

2η μερα
Αναχωρηση απο Selfoss νωρις το πρωι, δειτε τους καταρακκτες Seljalandsfoss (+ συν τον κρυφο καταρρακτη 200 μετρα αριστερα με τα ποδια), Skogarfoss ( ανεβειτε τη σκαλα στα δεξια, στη μεση της αναβασης ακολουθειστε με προσοχη το μονοπατι αριστερα...).Εαν θελετε, οταν δειτε ταμπελα αριστερα για Sólheimajökull glacier η Myrdalsjokul glacier, καντε μια επισκεψη στη βαση του παγετωνα, δε θα παρει πολυ χρονο. Κοντα στo Skogar υπαρχει ενας δρομος που οδηγει σε εγκατελειμενο αεροπλανο που κατεπεσε στην παραλια κατα τον Β παγκοσμιο πολεμο, εντυπωσιακο το ταιρεν τριγυρω .. Θεωρω πως προλαβαινετε ανετα. Συνεχιζετε για Vik. Στο δρομο σταματατε οπωςδηποτε στο Dyrholaey (απο τα αγαπημενα μου). Εδω απλα παρτε το χρονο σας και εξερευνηστε...
Επειτα, λιγο πριν το Vik, στριβετε δεξια για Reynisfjara . Ειναι μια μικρη ακτη με βασαλτικες στηλες, αξιζει και δε παιρνει πολυ χρονο!
Συνιστω να μεινετε στο Vik ή και καπου πριν ή μετα απο αυτο αλλα κοντα. Το βραδυ αναζητηστε το Σελας...οπως και καθε βραδυ.

3η μερα
Αναχωρηση νωρις απο Vik ή απο καπου εκει κοντα!
Οδηγειτε καρφι 3 ωρες + καποιες στασεις μεχρι το το Skaftafell National park. Θα δειτε ταμπελα οπου σας οδηγει στη βαση της ομωνυμης εταιριας.απο εκει καντε μια συντομη πεζοπορια στο 20 λεπτων στον καταρρακτη Svartifoss. Μολις τελειωσετε, πηγαινετε κατευθειαν στη λιμνη Jokulsarlon , τον τελικο σας προορισμο.Περαστε εκει το υπολοιπο της ημερας, τα λογια ειναι περιττα...
Εννοειται θα πατε και στην ακτη στην πλευρα της θαλασσας!!!
Διανυκτερευση στο κοντινοτερο δυνατο Guesthouse Hali ή Gerdi , τωρα ισως να υπαρχουν κι αλλα.

4η μερα
Αναχωρηση με το πασο σας, αφου ριξετε ακομη ματια στη Jokulsarlon...
Στο δρομο της επιστροφης, 10 km μετα τη Jokulsarlon , υπαρχει μια ακομα λιμνη που δε φαινεται απο το δρομο , αξιζει 100%.
Υπαρχει σχετικη ταμπελα για Fjalsarlon , στριβετε δεξια.
Κατα το υπολοιπο της επιστροφης σας στο Ρευκιαβικ, σταματατε κατα βουληση οπου επιθυμειτε και σε οτι δε προλαβατε να δειτε κατα τη μεταβαση.Το βραδυ εξοδος σε καποιο απο τα cafe-bar της οδου Laugavegur.

5η μερα (μιση μερα)

Εξερευνηστε το Ρευκιαβικ
Hallgrimskirkja, Harpa, βολτα κατα μηκος της παραλιας. Οδος Laugavegur, Παλιο τμημα της πολης πισω απο τη λιμνουλα Tjorn , κοντα στο κεντρο
Ολα αυτα αρκουν και δε κοστιζουν πολυ χρονο.
Τωρα , αν κατα τη μεταβαση σου στο αεροδρομιο χωρεσεις και ενα blue Lagoon , Ok!

Για φαγητο θα ψωνιζετε απο τα Bonus σουπερμαρκετ , επισης Pylsur ισλανδικο hot-dog και φυσικα burger menu απο τα βενζιναδικα καθοδον μεχρι τη Jokulsarlon και επιστροφη! Εαν θα επισκεφτεις καποιο εστιατοριο για να δοκιμασεις τοπικη κουζινα ( οπως φαλαινα!) εναποκειται καθαρα στο budget σου.

Αυτες ειναι οι δικες μου προτασεις,ολα αυτα και ακομα περισσοτερα τα εχω κανει , αυτο το προγραμμα το εχω κανει και θεωρω οτι βγαινει, αλλα σημειωτεον ταιριαζει στις δικες μου ταχυτητες και τροπο ταξιδιου. Η τελικη αποφαση ειναι δικη σου.
Καλο ταξιδι !
Συμφωνώ 1000% με το πρόγραμμα αυτό !!! 'Οσο πιο νότια τόσες πιο πολλές πιθανότητες να δεις το Βόρειο ΄σελας !!! Κάνε και το Σταυρό σου και προσευχή!!! Εμένα έπιασε πάντως !!!!
 

Attachments

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.356
Likes
4.335
Ταξίδι-Όνειρο
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Εδω θα σου προτεινω τι θα εκανα εγω Συνιστω οπωσδηποτε αυτοκινητο.
Εχεις 4,5 μερες και σου προτεινω το εξης.
Χρήσιμο!!! :)
Τα σημεία τοποθετήθηκαν στον χάρτη, ο οποίος αρχειοθετήθηκε στον φάκελο ''Ισλανδία''. :rolleyes:

Εσείς που το έχετε κάνει, δώστε μου έναν μίνιμουμ χρόνο για τον πλήρη γύρο (καλοκαίρι φυσικά).
Μίνιμουμ όμως, ε! Δεν θέλω πλεονεξίες!! :D
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.193
Μηνύματα
883.498
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom