Ιστορικά βιβλία & ιστορικά μυθιστορήματα

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Παιδιά, όποιος δε βαριέται, ας γράφει και δυο λέξεις για το θέμα που επεξεργάζεται κάθε βιβλίο, βοηθάει πολύ στο ξεσκαρτάρισμα του τι ενδιαφέρει και τι όχι τον καθένα μας. Ευχαριστώ πολύ.
ωραία για την πριγκηπέσσα Ιζαμπώ σου έγραψα περίπου,οτι παρελαύνει στο βιβλίο ολος ο μεσαιωνικός κόσμος!!
για το άλλο το προκοπίου ανέκδοτα,"η απόκρυφη ιστορία",εδώ ο συγγραφέας συγκεντρώνει όλες του τις δυνάμεις για να αποδείξει την πλήρη διαφθορά του ιουστινιανού και της θεοδώρας,την ασημαντότητα του βελισσάριου και την αδιαντροπιά της αντωνίνας!
Εκτός απο την πολιτική διαφθορά και τα ερωτικά σκανδαλα,και την γενική αδιαφορία για την θρησκεία και την ηθική,ο αναγνώστης θα βρεί στον Προκόπιο πολλα πράγματα που θα του θυμίσουν την σημερινή ζωή.έχει μεσα κατασκοπεία,αντικατασκοπεία,διαφθορά,και οτιδήποτε είναι ικανό για την διάλυση ενός κράτους!!
ελπίζω να σε κάλυψα.
 

ANEL

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
340
Παιδιά, όποιος δε βαριέται, ας γράφει και δυο λέξεις για το θέμα που επεξεργάζεται κάθε βιβλίο, βοηθάει πολύ στο ξεσκαρτάρισμα του τι ενδιαφέρει και τι όχι τον καθένα μας. Ευχαριστώ πολύ.
συμπλήρωσα λίγα λόγια για τα βιβλία στα αρχικά ποστ,ελπίζω να τα είδες!!:rolleyes:
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.681
Likes
50.553
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
ΑNEL, χαράζεις δρόμους, δείχνεις ορίζοντες, ανοίγεις μάτια, εγκαινιάζεις εποχές. Είσαι ο πατέρας μας, τέρας-τέρας-τέρας μας, είσαι η ελπίδα μας, εχμ, φτάνει τώρα.

Σ' ευχαριστώ ΄πάρα πολύ.
 

soudianos

Member
Μηνύματα
3.701
Likes
6.317
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Είναι τρία βιβλία yorgo της Πολλίνας Σίμονς που γεννήθηκε Αγ. Πετρούπολη και κατοικεί στην Ν. Υόρκη
1. Μπρούτζινος καβαλάρης
2. Τατιάνα και Αλέξανδρος
3. (Αυτό τώρα δεν το θυμάμαι)
Κανονικά είναι η ιστορία σε συνέχεια αλλά διαβάζονται και χωριστά.
έρωτες και προσωπικές σχέσεις σε σύγκρουση με τη σοβιετική μυστική αστυνομία, τη πολιορκία του Στάλιγκραντ, τον πόλεμο στα χαρακώματα μεταξύ Ρώσων-Γερμανών.
Είναι ογκώδη αλλά διαβάζονται ευχάριστα και με ενδιαφέρον.-
 

ANEL

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
340
δεν το έχω διαβάσει,αλλά μου είπαν πως είναι καλό.αν θες ρίξτου μια ματιά:
"Κανείς να μην με συνοδεύσει",της Ναντιν Γκόρντιμερ(νοτιοαφρικανή ακτιβίστρια συγγραφέας),εκδ.Οδυσσέας.
μια μεσοαστή δικηγόρος ανακαλύπτει την διαφθορά,τις απειλές(κινδυνεύει και η ίδια όταν εναντιώνεται στο σύστημα του απαρτχάιμ),τηνφτώχεια,την αδικία και μέσα σ' αυτό το πλαίσιο επανακαθορίζει και την δική της ζωή.
περισσότερα όταν το διαβάσω!!!(είναι σε λίστα αναμονής!!!!)
 

Rosa

Member
Μηνύματα
1.635
Likes
1.964
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Από τον Φιλανδό Μίκα Βάλταρι , το magnum opus του,
‘Σινουχέ, ο Αιγύπτιος’, (εκδόσεις Καλέντης και Κάκτος)

‘…Βρισκόμαστε στην Αρχαία Αίγυπτο της εποχής του Ακενατόν, του φαραώ που προσπάθησε να επιβάλει τη μονοθεΐα, τη λατρεία του Ήλιου. Ο ήρωάς μας, αγνώστου καταγωγής εφόσον τον βρίσκουν έκθετο ως μωρό σε μια βάρκα στο Νείλο, ανατρέφεται από δυο πολύ καλούς ανθρώπους, ενώ το μυστήριο της καταγωγής του τον βασανίζει, και γίνεται γιατρός, είναι επομένως σημαίνον κοινωνικό πρόσωπο για την εποχή εκείνη. Οι περιπέτειές του είναι πάρα πολλές για να καταγραφούν, έχουν όμως ενδιαφέρον και από πλευράς πλοκής αλλά και από ιστορικής πλευράς, εφόσον αναφερόμαστε στην περίοδο της Νεφερτίτης, του Τουταγχαμών αργότερα, αλλά και των σχέσεων των Αιγυπτίων με τους Χετταίους, τους Συρίους και τους Κρήτες…’

Από τον ίδιο συγγραφέα, ‘Ο Ετρούσκος’ και ‘Ο Ρωμαίος’.
 

orbit

Member
Μηνύματα
48
Likes
10
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Συγγραφέας: Ζακ Κριστιάν
Εκδόσεις: Λιβάνη

ΡΑΜΣΗΣ Τ. Α' – Ο γιός του φωτός
ΡΑΜΣΗΣ Τ. Β' - Ο ναός των εκατομμυρίων ετών
ΡΑΜΣΗΣ Τ. Γ' - Η μάχη του Καντές
ΡΑΜΣΗΣ Τ. Δ' – Η κυρία του Αμπού Σίμπελ
ΡΑΜΣΗΣ Τ. Ε' - Κάτω από την ακακία της δύσης

Αίγυπτος, την εποχή του Ραμσή.
Μπορεί να είναι 5 βιβλία, αλλά είναι τόσο υπέροχα που σε πιάνει μία μανία καταδίωξης των σελίδων.
 

eleni70

Member
Μηνύματα
341
Likes
132
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική
Λοιπόν πολυταξιδεμένε φίλε Γιώργο, τα επόμενα βιβλία τα διάβασα και τα συνιστώ ανεπιφύλακτα¨
1.Το μαύρο Αλγέρι του Μαουρίς Αττία (εκδόσεις Πόλις), πραγματεύεται την σύγχρονη ιστορία στην Αλγερία (1962 και μετά) κάνονατς αρκευές αναφορές και στο παρελθόν.
2.Ο συνταγματάρχης και το παιδί - βασιλιάς του Ζιλμπέρ Σινουέ ( εκδόσεις Ψυχογιός ), μία τοιχογραφία της σύγχρονης Αιγύπτου από την ανάρρηση του βασιλιά Φαρούκ έως την πυρκαγιά του Καίρου, από την εθνικοποίηση της διώρυγας του Σουέζ έως τον πόλεμο των έξι ημερών και τον ρόλο των ξένων δυνάμεων σε όλα αυτά. Πολύ δυνατό βιβλίο.
3.Οι τελευταίες Αμαζόνες του Στίβεν Πρέσσφιλντ ( εκδόσεις Πατάκη), για το έθνος των Αμαζόνων, το λαό του, τις τελετουργίες και τους μύθους του, το μεγαλείο και τη βαρβαρότητά του.
4.Ακενατόν - ο καταραμένος Θεός του Ζιλμπέρ Σινουέ επίσης (εκδόσεις Ψυχογιός), για τον αγαπημένο μου Ακένατον μέσα από μία αλληλογραφία δύο προσώπων που έζησαν στην αυλή του Ακένατον.
Για τέλος σου κράτησα το βιβλίο Γη του πυρός του Χιλιανού Fransisco Coloane ( εκδόσεις όπερα ), το οποίο θα μπορείς να βρεις και το πρωτότυπο φαντάζομαι, δεν είναι τόσο ιστορικό, όσο ταξιδιωτικό, μια και αναφέρεται στη Γη του Πυρός μέσα από την εμπειρία του συγγραφέα, ο οποίος έζησε και εργάστηκε κάποια χρόνια εκεί.
Θα ψάξω στην βιβλιοθήκη μου μήπως βρω και τίποτα άλλο.
Άσχετο, αλλά πάντα ήθελα να μάθω, ο εξαιρετικός και από τους αγαπημένους μου συγγραφείς Ντανιέλ Τσαβαρία διαβάζεται στην Κούβα? ή υπάρχει λογοκρισία?
 

marazoum

Member
Μηνύματα
27
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Munich - Brno
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ
'Ενα βιβλίο που εχω διαβάσει εδω και ακετα χρόνια και που άρεσε είναι το:
"Μην πας ποτέ μόνος στο ταχυδρομείο"
του Στέλιου Κουλογλου και εκδόσεις Ωκεανίδα.

Μια μικρή περίληψη:
"Ο δημοσιογράφος - ήρωας αυτής της ιστορίας, εκείνο το πρωί στήθηκε στην ουρά, σε κάποιο ταχυδρομικό γραφείο της Μόσχας για να στείλει ένα φαξ στην εφημερίδα του. Ερωτεύθηκε την ωραία Ανατολικογερμανίδα που στεκόταν μπροστά του, χωρίς να ξέρει ότι αυτός ήταν ο τρόπος που είχε διαλέξει η μοίρα του για να τον ρίξει στη σκηνή της Ιστορίας, στα τέλη της δεκαετίας του '80, στις ανατροπές της Περεστρόικα, στο δράμα της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης και της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου."
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.404
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Γιώργο αν σου άρεσαν οι πύλες της φωτιάς, όλα τα βιβλία του pressfield είναι στο ίδιο στυλ και θα σου αρέσουν σίγουρα.

Επίσης εξαιρετικά είναι τα βιβλία του Manfredi, που κυμαίνονται από την αρχαιότητα (πχ η τριλογία του Μεγάλου Αλεξάνδρου που βρήκα εξαιρετική- δες τις εντυπώσεις μου ΕΔΩ και ΕΔΩ, η τελευταία λεγεώνα, η ασπίδα της σπάρτης, φυσικά το πασίγνωστο ο φαραώ της άμμου μέχρι τη νεότερη ελληνική ιστορία (πχ ο "Χρησμός" που αναφέρεται στα γεγονότα του Πολυτεχνείου).
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.681
Likes
50.553
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Άσχετο, αλλά πάντα ήθελα να μάθω, ο εξαιρετικός και από τους αγαπημένους μου συγγραφείς Ντανιέλ Τσαβαρία διαβάζεται στην Κούβα? ή υπάρχει λογοκρισία?

Καταρχήν ευχαριστώ τους πάντες για τις πολύ ωραίες προτάσεις, κι εσένα ιδιαίτερα. Ο Ετσεβερία διαβάζεται και πωλείται στην Αβάνα κανονικότατα, στην Έκθεση Βιβλίου έχει κάνει και παρουσιάσεις. Πρόσφατα διάβασα το "Κόκκινο στο Φτερό του Παπαγάλου", καλούτσικο ήταν, αλλά λίγο αφελές (η γνωστή συνταγή: μια μουλάτα, κάποιος δεξιός βασανιστής, βάλε και λίγη σαντερία, ρούμι, σάλσα κι ό,τι κάτσει). O άνθρωπος ζει στην Αβάνα οικειοθελώς (ξένος είναι, αν θέλει να φύγει, φεύγει) και μάλιστα δίδασκε και ελληνικά στο πανεπιστήμιο σε κάποια φάση, νομίζω πλέον έχει σταματήσει να εργάζεται εκεί. Ξέρω ότι είχε προβλήματα με τις δεξιές χούντες στη Ν.Αμερική, άλλωστε έχει μια εμμονή με τους βασανιστές στα βιβλία του, ενώ η όλη ιστορία της άφιξής του στην Κούβα είναι για ταινία αν μου την έχουν διηγηθεί καλά...

Θα ήταν αφύσικο να υπάρχει λογοκρισία για ένα συγγραφέα που υπερασπίζεται την Κουβανική Επανάσταση όπου σταθεί κι όπου βρεθεί.
 

eleni70

Member
Μηνύματα
341
Likes
132
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική
Προς Γιώργο
ευχαριστώ για τις πληροφορίες για τον Ετσαβαρία λοιπόν. Απλά σε κάποια βιβλία του αποκόμισα μία έντονη κριτική προς το καθεστώς της Κούβας, μια και παρουσίαζε τους ήρωες του να θέλουν πάσα θυσία να φύγουν από την χώρα, εξαιτίας της " μίζερης " ζωής που περνούσαν εκεί.

Σαφώς υπάρχουν πολύ καλύτερα βιβλία του από αυτό που διάβασες, όπως " Το έκτο νησί ", " Το μάτι της Θεάς " ( εδώ φαίνονται οι γνώσεις που έχει σχετικά με την Αρχαία Ελλάδα ), " Κάποτε στην Μαδρίτη " κ.τ.λ., νομίζω με λάθος βιβλίο άρχισες.

Όσο για την ζωή του έχεις απόλυτο δίκιο, είναι απίστευτη η ιστορία του... στην Κούβα βρέθηκε, αφού έκανε αεροπειρατία και ανάγκασε το αεροπλάνο να αλλάξει πορεία προς την Κούβα, αν και όπως λέει ο ίδιος " την χρονιά εκείνη έγιναν εξήντα αεροπειρατίες με προορισμό την Κούβα. "
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.902
Μέλη
38.906
Νεότερο μέλος
Makarena

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom