tsiamaloug
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- όσα ταξίδια με το νου...
- Ταξίδι-Όνειρο
- νησιά Πάσχα
• Ξενοδοχείο Royal ψηφισμένο νούμερο 1 στο tripadvisor. Κεντρικό καθαρό και βολικό έλεγαν τα σχόλια. Νομίζαμε και μεις θα το ξέρουν οι ταξιτζήδες… μετά καταλάβαμε το χάος του Καίρου και πως «κέντρο της πόλης» είναι μια κουβέντα… Προς Θεού δεν θα κατηγορήσω το ξενοδοχείο. Μετά από πέντε μέρες διαμονή θα πω και εγώ σχόλια «κεντρικό, καθαρό και βολικο…» και τα εννοώ πλέον … αλλά την πρώτη μέρα που φτάσαμε Κάιρο, μετά από την απότομη προσγείωση στην τρέλα και το απόλυτο χάος των δρόμων, που όσα κι αν έχεις διαβάσει ξεπερνά κάθε φαντασία, μετά από απίστευτο γυρω γυρω των ταξιτζήδων μπας και εντοπίσουν το Royal Hotel και μετά από την άφιξη σε ένα δωμάτιο που είχε ένα πλεξιγκλάς χώρισμα που περιέκλειε την τουαλέτα (!!!), είπαμε «πλάκα μας κανεις;; μήπως τελικά 5 μερες στο Κάιρο είναι πάαααρα πολλές;» Όχι. Δεν είναι πολλές. Μόλις βρεις τους ρυθμούς σου ή μάλλον μπεις στους ρυθμούς της πόλης, τη νιώθεις τη μαγεία. Τώρα θα μου πεις μαγεία με πλεξιγκλάς τουαλέτα μέσα στο ίδιο δωμάτιο;; Τελικά δεν κολλάς εκεί… Για να δώσω μια ολοκληρωμένη εικόνα του ξενοδοχείου. Ήταν όντως σε κεντρικό δρόμο, μόλις από κάτω περνούσαν ταξί για κάθε προορισμό. Περιτριγυριζόταν από ένα στενάκι πεζοδρομημένο με πολλά καφενεδάκια στη σειρά, στέκι της νεολαίας που από νωρίς το απόγευμα μαζεύονταν για να καλαμπουρίσουν πίνοντας τσάι και καπνίζοντας ναργιλέ με ό,τι άρωμα μπορείς να φανταστείς…
• Στην Αίγυπτο η συμβουλή μου είναι να βάλει κανείς σε λειτουργία όλες του τις αισθήσεις. Όταν σουρούπωνε στο στενάκι κάτω από το ξενοδοχείο τόσο πιο πολλοί νέοι έρχονταν, φορώντας παντόφλες και σορτς. Άνθρωποι απλοί, πολύ γελαστοί, που φώναζαν και πειράζονταν. Σαν να ήταν όλοι μια μεγάλη παρέα. Φιλιόταν μάτς μουτς όταν κάποιος έρχονταν στην παρέα. Και οι άντρες. Απλά εγκάρδια, φιλικά… ο Αιγυπτιακός λαός μου έβγαλε μια καλοσύνη, απλότητα και αθωότητα αρμονικά αναμεμιγμένα με την φτώχια, το χιούμορ, την μικροπονηριά. Και ναι εννοείται θα προσπαθήσουν να σε «κλέψουν» στο ζύγι, και ναι εννοείται εσύ είσαι ο τουρίστας, ο δυτικός, ο εξωγήινος, και ναι εννοείται ότι όσα παζάρια κι αν κάνεις ποτέ δεν είναι αρκετά και ναι εννοείται ότι θα έχεις να κάνεις με τις πιο εφευρετικές μεγαλειώδεις δικαιολογίες για να σε κάνουν να περάσεις από το δικό τους μαγαζί και να δεις … απλά… νομίζω ότι παρόλα αυτά τα τεχνάσματα… είναι καλά παιδιά…
• Τι έλεγα; Ξενοδοχείο: καθαρό, καλό πρωινο, πολύ καλή εξυπηρέτηση, πολύ φιλικοί, μικρό οικογενειακό ξενοδοχειάκι που όλοι μαζί οι ένοικοι παίρναμε πρωινο στο ίδιο τραπέζι και ανταλάσσαμε εμπειρίες.
• Στην Αίγυπτο η συμβουλή μου είναι να βάλει κανείς σε λειτουργία όλες του τις αισθήσεις. Όταν σουρούπωνε στο στενάκι κάτω από το ξενοδοχείο τόσο πιο πολλοί νέοι έρχονταν, φορώντας παντόφλες και σορτς. Άνθρωποι απλοί, πολύ γελαστοί, που φώναζαν και πειράζονταν. Σαν να ήταν όλοι μια μεγάλη παρέα. Φιλιόταν μάτς μουτς όταν κάποιος έρχονταν στην παρέα. Και οι άντρες. Απλά εγκάρδια, φιλικά… ο Αιγυπτιακός λαός μου έβγαλε μια καλοσύνη, απλότητα και αθωότητα αρμονικά αναμεμιγμένα με την φτώχια, το χιούμορ, την μικροπονηριά. Και ναι εννοείται θα προσπαθήσουν να σε «κλέψουν» στο ζύγι, και ναι εννοείται εσύ είσαι ο τουρίστας, ο δυτικός, ο εξωγήινος, και ναι εννοείται ότι όσα παζάρια κι αν κάνεις ποτέ δεν είναι αρκετά και ναι εννοείται ότι θα έχεις να κάνεις με τις πιο εφευρετικές μεγαλειώδεις δικαιολογίες για να σε κάνουν να περάσεις από το δικό τους μαγαζί και να δεις … απλά… νομίζω ότι παρόλα αυτά τα τεχνάσματα… είναι καλά παιδιά…
• Τι έλεγα; Ξενοδοχείο: καθαρό, καλό πρωινο, πολύ καλή εξυπηρέτηση, πολύ φιλικοί, μικρό οικογενειακό ξενοδοχειάκι που όλοι μαζί οι ένοικοι παίρναμε πρωινο στο ίδιο τραπέζι και ανταλάσσαμε εμπειρίες.
Attachments
-
99,6 KB Προβολές: 101
-
147 KB Προβολές: 102
-
73,4 KB Προβολές: 98
-
107 KB Προβολές: 93
-
118,4 KB Προβολές: 94
-