Κένυα Κένυα ή Πεκίνο

ΣΟΦΙΑ

Member
Μηνύματα
106
Likes
32
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Υ.
Ταξίδι-Όνειρο
μπορα μπορα
Δεν έχω πάει στη Νότιο Αφρική, κυρίως λόγω αγγλοφωνίας, κόστους, εγκληματικότητας (δεύτερη χώρα στον κόσμο σε δολοφονίες ανά κάτοικο) και μικρότερης πυκνότητας ζώων σε σχέση με την Τανζανία. Οι περισσότεροι που γνωρίζω που πήγαν δεν μου είπαν ενθαρρυντικά πράγματα και αυτό με επηρέασε, αλλά -όπως σε όλα- αν δε δοκιμάσεις, δεν ξέρεις. Οπότε δηλώνω άγνοια.

Για την Τανζανία, από προφύλαξη καλό είναι να έχεις τουλάχιστον κάτι για ελονοσία (χαπάκια) και μερικοί κάνουν και εμβόλια κίτρινου πυρετού, ηπατήτιδες, τύφω, μέχρι και λύσσα, αν και καλύτερα να στα πει ο γιατρός σου που θα τα ξέρει καλύτερα ή οι αρμόδιοι στη Λ.Αλεξάνδρας, από όσο ξέρω για τη συγκεκριμένη χώρα υποχρεωτικό δεν είναι τίποτε και παρότι πήγα στην Τανζανία μετά από αρκετό καιρό διαμονής στην Αιθιοπία δε ζήτησαν ούτε καν το κίτρινο βιβλιαράκι να τους δείξω. Κοίτα και αυτό: Health Information for Tanzania | CDC Travelers' Health . Εγώ είχα κάνει ήδη ηπατήτιδες, κίτρινους πυρετούς κλπ και απλά πήρα τα malarone για την ελονοσία, αν θυμάμαι καλά ήταν ένα χαπάκι ανά εβδομάδα, δεν είναι και τίποτε φοβερό.

Από ταξιδιωτικά πρακτορεία δεν ξέρω, πήγα τελείως μόνος μου, αλλά τα μεγάλα έχουν αντίστοιχες εκδρομές, φαντάζομαι ότι κάποια θα το συνδυάζουν και με Ζανζιβάρη, την οποία μετά από μήνες... ευχάριστων κακουχιών, τη βρήκα ως παράδεισο, ό,τι έπρεπε για λίγες μέρες ξεκούρασης πριν τη μαραθώνια επιστροφή στην Καραϊβική. Τσέκαρε τα γνωστά πρακτορεία για οργανωμένες εκδρομές, δεν έχουμε δα και τόσα στην Ελλάδα.

Κάτι τελευταί¨ο: στο σαφάρι-κάμπιγκ (που ήταν καταπληκτικό ξαναλέω) γνώρισα κόσμο που ερχόταν από Ν.Αφρική και Κένυα διότι πολλοί ήταν επίσης σε πολύμηνα ταξίδια, οι περισσότεροι με δικά τους οχήματα. Όλοι ανεξαιρέτως συμφωνούσαν πως το σαφάρι στην Τανζανία ήταν το καλύτερο που είχαν κάνει. Καλούτσικα λόγια άκουσα για τα σαφάρι στην Κένυα, τα χειρότερα για τη Ν.Αφρική, εντυπωσιακό μου ακούστηκε το κολύμπι σε κλουβί με καρχαρίες κάπου στη Μοζαμβίκη, το αντίθετο το σκηνικό με τους γορίλες στην Ουγκάντα.

Αυτά.
Με εβαλε σε σκεψεις αυτο που ειπες.Θα ηθελα να παω στο πιο καλο σαφαρι γιατι μια φορα θα το κανω αρα να αξιζει.θα το ψαξω κι αλλο αν και ο καιρος περναει και πρεπει να κλεισω συντομα.ευχαριστω πολυ προς το παρων.:p
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.800
Likes
18.669
Το καλύτερο σαφάρι φίλε Γιώργο είναι Μποτσουάνα και Ζάμπια...αλλά είναι πανάκριβα....εντυπώσεις τον Νοέμβρη που θα πάω στη πρώτη σε σαφάρι με τις μισές νύχτες σε κάμπινγκ, όπως κι εσύ....

Σοφία υπάρχει θέμα που έχω ανοίξει για Αφρική, τα λέμε εκεί αναλυτικά...ψάξε λίγο και θα το βρεις

Για τα εμβόλια, περιμένω την οσία να μας πει.......
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.691
Likes
50.591
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Αμφιβάλλω αν είναι καλύτερα από την Τανζανία, φίλε. Γνώρισα αρκετούς που είχαν πάει Μποτσουάνα, δυο είχαμε και στο τζιπ μας...καμία σχέση έλεγαν. Η μια κοπελιά έλεγε πως της άρεσε περισσότερο η φύση εκεί, αλλά τα ζώά ήταν δυο εδώ και τρία παραπέρα όχι χιλιάδες μαζεμένα όπως στο Νγκόρο-Νγκόρο. Άσε που σε πέντε μέρες είδαμε και τα πέντε από το big five... για τη φύση στο Μανιάρα και τους ρινόκερους του Ταρανγκίρε... Για Ζάμπια δε θυμάμαι αν είχε πάει το ζευγάρι που γύριζε όλα τα εθνικά πάρκα της Αφρικής...

Τέλος πάντων, μην τσακωθούμε ποιο πάρκο την έχει μεγαλύτερη, απλά σου λέω ότι το έψαξα αρκετά. Ίσως επειδή αν πας μια φορά σαφάρι, μάλλον μετά δεν ξαναπάς εύκολα, προτιμάς άλλες δραστηριότητες. Αν και ήταν φτηνό, τελικώς μου βγήκε 50 ευρώ την ημέρα, καθόλου άσχημα.

Τέλος πάντων, στείλε το report όταν έρθεις και βάλε πολλές φωτό, θα έχει πολύ ενδιαφέρον για όλους. Σίγουρα θα είναι άψογα.
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.800
Likes
18.669
Για Τανζανία συμφωνώ κι εγώ μαζί σου, αν πέτυχες κι όλας περιοχή με το great migration δε το συζητώ. Αλλά από αυτά που διάβαζα όταν το έψαχνα, η Μποτσουάνα έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ζώων / m2. Επίσης δεν έχει τόσο πολύ τουρισμό, που σημαίνει ότι δεν κυνηγάτε το λιοντάρι εσείς και 20 άλλα τζιπ.

Στην Αφρική πάντα παίζει ρόλο και η εποχή....όταν υπάρχει ξηρασία τα ζώα τείνουν να συγκεντρώνονται γύρω από περιοχές με νερό, όταν υπάρχει άφθονο νερό διασκορπίζονται....

Στο Ngorongoro τώρα τα βλέπεις όλα αφού είναι μαζεμένα στον κρατήρα, αλλά επιτρέπεται να είσαι μισή μέρα μόνο στο πάρκο....στο Μασάι Μάρα πρέπει να είσαι εξαιρετικά τυχερός να πετύχεις τα κοπάδια τον καιρό της μετανάστευσης, αφού τα περάσματα είναι μη περιοδικά.

Τέλος πάντων, για έχεις καλή γνώμη πρέπει να τα γυρίσεις όλα. Εγώ λέω αυτά που διάβασα κι εσύ έχεις ακόμα καλύτερες πληροφορίες αφού πήγες και μίλησες με άλλους ταξιδιώτες...

50 ευρώ/μέρα είναι τσάμπα, τόσα θες τώρα μόνο για την άδεια στα πάρκα....συν το κάμπινγκ που είναι φυσικά πανάκριβο και δε πέφτεις κάτω από τα 100 ευρώ με τίποτα. Αν πας σε λοτζ δε, άστα....
 

FAMEK

Banned
Μηνύματα
418
Likes
45
Επόμενο Ταξίδι
στουτγκαρδη
Ταξίδι-Όνειρο
γαλλικη πολυνησια
δεν ξερω πια ειναι η οσια...παντως ετσι για να μαθουμε και κατι οσια ειναι η αγια που εν ζωη ηταν μοναχη και οχι λαικη και μετα πεθανε και αγιασε...
κοιταξτε 2 πραγματα μπορειτε να κανετε η να παρετε τηλ στο υγειονομικο να πειτε το μερος και να σας πουν τα εμβολια η απλα σε τουριστικο που παει εκει...
παντως εχει ακουστει οτι στην αιθιοπια αρχηγος απο το κοσμοραμα επαθε τυφο...
καποιο απο τα εμβολια ξερω οτι εχει επιβαρυνση στο συκωτι... αυταααα....
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.691
Likes
50.591
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Δεν έχω τις σημειώσεις μου εδώ αι μάλλον δε θα προλάβω να τις βρω γιατί αύριο πετάω πάλι για Κούβα (τζάμπα με φέρανε...ήρθα για έκτακτη διερμηνεία που...ακυρώθηκε, πάλι καλά που μου πλήρωσαν τα εισιτήρια), αλλά σε πολύ γενικές γραμμές, προ τριετίας που πήγα τα πράγματα είχαν ως εξής:
1. η τιμή για 6 ημέρες συνδυάζοντας 4 ή 5 εθνικά πάρκα (Serengeti, Ngoro-Ngoro, Manyara και Tarangire) ήταν 498$, δηλαδή 83$/ημέρα, με τη σημερινή ισοτιμία 58 ευρώ/ημέρα. Αυτό περιελάμβανε τα πάντα, εκτός από τα φιλοδωρήματα των παιδιών, που τα αξίζανε και με το παραπάνω και τα εμφιαλωμένα ποτά (τσάι, νερό και καφές περιλαμβανόταν, ουσιαστικά μιλάμε μόνο για αλκοόλ και αναψυκτικά)
2. η διαμονή ήταν σε σκηνές που τις στήναμε μόνοι μας, με τη βοήθεια των παιδιών βέβαια και μέναμε ανά δύο άτομα. Εγώ που ταξίδευα μόνος με έβαλαν με μια γιαπωνέζα. Τα κάμπιγκ ήταν εκπληκτικά διότι ήσουν μέσα στο πάρκο. Ένα βράδυ είχε ύαινες στα δύο μέτρα, κάπου αλλού είχε ελέφαντες που πέρασαν ανάμεσα από τις σκηνές μας και το κορυφαίο ήταν ένα κοπάδι βουβάλων που μας κοιτούσε εξ' επαφής για καμιά ώρα μέχρι να αποφασίοσυν να φύγουν.
3. Το φαγητό το έφτιαχνε ο μάγειρας που είχαμε μαζί, ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΟ. Το κάτι άλλο, δεν έχω λόγια. Ό,τι καλύτερο έφαγα στην Αφρική όπου κι αν πήγα.
4. Το service ήταν φανταστικό. Ο οδηγός ήταν μεγάλο γατόνι με μάτι γαρίδα, σέβονταν τη φύση στο έπακρο, πολλές γνώσεις και καλά Αγγλικά και μου έκανε εντύπωση πόση σημασία έδιναν στο να κάνουμε θετικά σχόλια στο αφεντικό τους. Οι μεγάλες εταιρείες προφανώς προσλαμβάνουν και έκτακτους την υψηλή περίοδο και η επιλογή γίνεται με βάση τις κριτικές που έχουν. Ήμασταν συνολικά 11 άτομα σε δύο τζιπ, το βράδυ τρώγαμε όλοι μαζί και μετά κάναμε παρέα για πολύ καιρό, οι οκτώ βρεθήκαμε στη Ζανζιβάρη κάποιες εβδομάδες αργότερα και ήταν πολύ όμορφα, βρεθήκαμε να τρώμε σε μια παραλία με κεριά και να διηγούμαστε ο ένας στον άλλο πώς τα περάσαμε: εγώ στους Μασάι, οι άλλοι με το ωτοστόπ, το ζευγάρι με το δικό τους τζιπ, οι παραλιόβιοι στη Ζανζιβάρη , μια κοπελιά πήγε σε ένα τοπικό γάμο στα βουνά κλπ. Πολύ παρεϊστικη κατάσταση.
5. Είδαμε και τα πέντε από τα "big five" αλλά ειλικρινά και να μη βλέπαμε ένα από αυτά δε νομίζω πως θα άλλαζε και τίποτε. Ο μεγαλύτερος αριθμός τζιπ που είδα ταυτόχρονα ήταν 4, δύο τα "δικά μας" και άλλα δύο μαζεμένα. Η ιδέα ότι πας στο Ngoro-Ngoro και θα έχει 20 τζιπ το ένα πίσω από το άλλο ήταν λανθασμένη, τουλάχιστον εγώ δεν το είδα αυτό.
6. Δεν έχω εδώ το όνομα της εταιρείας με την οποία πήγα, αλλά αν το ψάξω τον Αύγουστο που θα γυρίσω πάλι για λίγες μέρες (καταραμένη στρατολογία) θα το δώσω μέσω πμ σε όποιον ενδιαφέρεται. Μου πήρε 2 μέρες να βρω κάποιο που να μου κάνει και οικονομικώς και ποιοτικώς. Είναι πολύ φτηνότερα να το κλείσεις επί τόπου, οι Ισπανοί που το είχαν -με την ίδια τη διοργανώτρια εταιρεία κι απευθείας, χωρίς μεσάζοντες - πλήρωσαν περίπου 30% παραπάνω. Φυσικά και εννοείται πως πρέπει κανείς να βρει εταιρεία που να διοργανώνει το σαφάρι κι όχι να το μεταπωλεί. Το καλό είναι πως στην Αρούσα πάντα βρίσκεις κόσμο που μόλις γύρισε από σαφάρι, οπότε περνώντας 1-2 μέρες ρωτώντας, βλέπεις εύκολα ποιος είναι απατεώνας και ποιος δεν είναι. Όταν γυρίσαμε, έκατσα άλλη μια μέρα (πήγα και παρακολούθησα δύο sessions του Διεθνούς Δικαστηρίου, πολύ ενδιαφέρον, ειδικά στο θέμα της διερμηνείας για μένα) κατά την οποία ο ιδιοκτήτης της εταιρείας με έβαλε να μιλήσω σε πολλούς διαφορετικούς τουρίστες σε...διάφορες γλώσσες για να τους πείσω. Δεν είχα αντίρρηση διότι ο τύπος ήταν σπαθί, το τουρ κυριολεκτικά ήταν ανώτερο των προσδοκιών και στο κάτω-κάτω γιατί να μη βοηθήσω κι άλλους να πάνε όπως με βοήθησαν κι εμένα; Μια καλή εταιρεία έχει συνεχείς αναχωρήσεις και δε σε έχει στο περίμενε από μέρα σε μέρα μέχρι να "συμπληρώσει άτομα". Του συγκεκριμένου του ζήτησα να δω τα άτομα που είχαν κλείσει μαζί του και μου τους παρουσίασε με τη μία.
7. 'Οποιος πάει μέχρι εκεί κάτω αξίζει τον κόπο να πάει και στις κοινότητες των ΜΑσάι. Έχει πολύ δρόμο, εμένα μου πήρε μία ολόκληρη μέρα με απίθανες συγκοινωνίες συν άλλη μια μέρα περπάτημα μέχρι να βρω αυτό που έψαχνα (μια κοινότητα στη μέση του πουθενά μέσα στο Rift Valley χωρίς ρεύμα και πολλές επαφές με το δυτικό κόσμο) αλλά ήταν μοναδικό και οι Μασάι είναι και γαμώ τα άτομα. Έπειτα έκανα και trekking στα βουνά για λίγες μέρες και στο τέλος η Ζανζιβάρη ήταν ό,τι έπρεπε. Θέλω να πω κρίμα είναι αν παέι κανείς εκεί να μην κάνει λίγο από όλα, όχι μόνο το σαφάρι.

FAMEK, αν αρχίσουμε να λέμε ιστορίες για το τι έπαθε ο καθένας όπου πήγε ή για το τι άκουσε για κάποιους άλλους που πήγαν δε θα τελειώσουμε ποτέ. Το θέμα είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που ταξιδεύειε με τις βασικές έστω προφυλάξεις, γυρίζει και είναι μια χαρά στην υγεία τους. Ένα ρίσκο υπάρχει πάντα, το θέμα είναι να το ελαχιστοποιείς. Για το συγκεκριμένο, για τύφω θα έπρεπε να είχε κάνει εμβόλιο, ειδικά αν είναι επαγγελματίας αρχηγός, αλλά ι αυτό δεν παρέχει 100% προστασία. Είναι να μη σου κάτσει,α λλά και στην Αθληνα κυκλοφορούν ένα σωρό ασθένειες, προχθές είχα βγει με φίλο μικροβιολόγο μεγάλου αθηναϊκού νοσοκομείου και μας έλεγε πόσες περιπτώσεις ατόμων με φυματίωση κουράρει κάθε χρόνο. Μη νομίζουμε ότι και στο σπίτι μας είμαστε προστατευμένοι από όλα. Ένα ρίσκο υπάρχει πάντα και παντού.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
δεν ξερω πια ειναι η οσια...παντως ετσι για να μαθουμε και κατι οσια ειναι η αγια που εν ζωη ηταν μοναχη και οχι λαικη και μετα πεθανε και αγιασε...
Είσαι ανεκτίμητη πηγή πληροφοριών... για κάτι τέτοια σε γουστάρω τρελλά ρε Famek!! έμπαινε και γοήτευε!!
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.800
Likes
18.669
δεν ξερω πια ειναι η οσια...παντως ετσι για να μαθουμε και κατι οσια ειναι η αγια που εν ζωη ηταν μοναχη και οχι λαικη και μετα πεθανε και αγιασε...
κοιταξτε 2 πραγματα μπορειτε να κανετε η να παρετε τηλ στο υγειονομικο να πειτε το μερος και να σας πουν τα εμβολια η απλα σε τουριστικο που παει εκει...
παντως εχει ακουστει οτι στην αιθιοπια αρχηγος απο το κοσμοραμα επαθε τυφο...
καποιο απο τα εμβολια ξερω οτι εχει επιβαρυνση στο συκωτι... αυταααα....
Αυτάαααα λοιπόν....πετάξαμε στον αέρα ότι στην Αφρική (γενικό αυτό, παντού τα ίδια είναι μωρέ) θέλεις οπωσδήποτε εμβόλια και τρομοκρατήσαμε τον κοσμάκη οσία μου....μα τον Άη Ραφαήλ....εσύ έχεις τη χάρη του θεού, δε έχεις να φοβάσαι για τίποτε...

Σοφία, στα κλασσικά μέρη, μόνο χαπάκια ελονοσίας είναι (κατά πάσα πιθανότητα) απαραίτητα...για περισσότερα ρίξε μια ματιά στο site του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας...τώρα ηπατίτιδα κτλ πρέπει να έχεις κάνει και στην Αθήνα να ζεις.....
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.800
Likes
18.669
Γιώργο, πρέπει να έχουν αυξηθεί από τότε οι τιμές στα πάρκα, οπότε πάει λίγο παραπάνω....σίγουρα αν κλείσεις τοπικά θα βρεις καλύτερες τιμές, αλλά όποιος έχει περιορισμένο χρόνο δεν έχει αυτή την πολυτέλεια...

Ανυπομονώ κι εγώ να ακούω ζώα έξω από τη σκηνή μας....
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.691
Likes
50.591
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Α, και κάτι άλλο: Τόσο ή Αρούσα όσο και το Μόσι (ιδίως το δεύτερο) είναι τίγκα στους μεσάζοντες, σου τα πρήζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, για να τους αποφύγω έτρωγα στα εργατικά μαγειρεία κι ακόμη κι εκεί κάποιος θα σε πετύχει. Φυσικά μπορείς να πεις ότι ήδη πήγες σαφάρι, αλλά με το που σε βλέπουν ότι μπαίνεις σε κανένα γραφείο σε ακολουθούν παντού, απίστευτα ενοχλητικοί. Υπομονή και κατανόηση...
 

FAMEK

Banned
Μηνύματα
418
Likes
45
Επόμενο Ταξίδι
στουτγκαρδη
Ταξίδι-Όνειρο
γαλλικη πολυνησια
ριψοκινδυνοι σταματηστε να παιρνετε κοσμο στο λαιμο σας..αφηστε να κανουν τα νομιμα.....
αυτο με τα εμβολια το ξερω καλα εκτος βεβαια απο αιγυπτο και γενικα στα πιο βορεια ..εκει που θελει να παει η σοφια και να χωθει κ με τους ντοπιους θελει...
 

FAMEK

Banned
Μηνύματα
418
Likes
45
Επόμενο Ταξίδι
στουτγκαρδη
Ταξίδι-Όνειρο
γαλλικη πολυνησια
Είσαι ανεκτίμητη πηγή πληροφοριών... για κάτι τέτοια σε γουστάρω τρελλά ρε Famek!! έμπαινε και γοήτευε!!


κοιτα θα μαι τριημερο αθηνα θα θελα μια συναντηση με τους αθηναιους να μου τα πουν και να τους τα πω απο κοντα...αν αντεξουν...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.223
Μηνύματα
884.225
Μέλη
38.915
Νεότερο μέλος
katsanas1962@gmai

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom