Και ο καφες ειναι ταξιδι!

giwrgos

Member
Μηνύματα
270
Likes
508
Επόμενο Ταξίδι
Περου,Περου,Περου,Περου..
Καλώς τον!! Εεε όντως αν δε μιλήσεις εσύ για καφέ ποιος θα μιλήσει! :clap:
Και για μένα ο καφές είναι αγάπη, αλλά δεν έχω καταφέρει ακόμα να τον απολαμβάνω όπως πρέπει - σκέτο ή το πολύ με λίγη ζάχαρη. Εκεί, επιμένω να το μετατρέπω σε πάστα, "κρύβοντας" και το καλύτερο χαρμάνι...:roll:
Καλως σας βρηκα:D
Και τι στεναχοριεσαι?πινετον οπως θες,αν και σιγουρα απολαμβανεις και καταλαβαινεις την αυθεντικη γευση του καφε,πινοντας τον σκετο:lol:
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.049
Likes
41.169
Η πλάκα είναι ότι αν τύχει να δοκιμάσω καφέ με λίγο παραπάνω ζάχαρη από αυτή που συνηθίζω να βάζω, μου φαίνεται απαράδεκτα γλυκός. :D
Αυτό είναι σίγουρο, κι όποτε έβαλα κατά λάθος στο στόμα μου καφέ που δεν είναι πικρός, ανατρίχιασα. Η παρενέργεια είναι ότι δεν μπορώ πια να πιω ούτε ζεστή σοκολάτα σε μαγαζιά έξω, παρα μόνο αν την φτιάξω εγώ στο σπίτι με μαύρη σοκολάτα. Το παράξενο είναι ότι δεν έχω πρόβλημα να φάω ένα ξεγυρισμένο γλυκό πριν ή μετά τον πικρό καφέ.
Παρεμπιπτόντως, πίνω όλους μα όλους τους καφέδες εκτός από ελληνικό. Τον ελληνικό σε ώρα ανάγκης θα τον πιω με μια στάλα κανέλα στο φλυτζάνι που την βάζω πριν αδειάσω το υγρό (μου το έμαθε πριν χρόνια φίλη μου με καταγωγή Αιγυπτιώτικη). Υπέροχο άρωμα.
 

filippia

Member
Μηνύματα
356
Likes
372
Επόμενο Ταξίδι
Μπρατισλάβα-Βιέννη-Τσεχία
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ίσως έχει ήδη υποθεί από κάποιον Ιταλόφιλο του φόρουμ αλλά μιας και ο τριπάκιας μας μίλησε για τα είδη καφέ της Γαλλίας, λέω να σας πω κι εγώ για τα είδη καφέ της Ιταλίας.
Ο κάθε Ιταλός όταν ζητάει «καφέ» εννοεί συνήθως τον εσπρέσσο. Η ιστορία του ξεκινά το 1901 όταν ο Luigi Bezzera εφευρίσκει μια μηχανή κατάλληλη για καφετέριες και μπαρ, η οποία επιτρέπει την παραγωγή καφέ σε ελάχιστο χρόνο. Αυτό ακριβώς σημαίνει και η λέξη εσπρέσσο , η οποία δηλώνει τόσο το σύντομο χρόνο προετοιμασίας όσο και κατανάλωσης. Έκτοτε ο καφές αυτός γίνεται σύμβολο της Ιταλίας και καθημερινή συνήθεια για εκατομμύρια Ιταλούς.
Τον ιταλικό καφέ μπορούμε να τον πιούμε :

Ristretto : με πιο δυνατό άρωμα και λιγότερο νερό


Lungo : με διπλάσια ποσότητα νερού, άρα πιο ελαφρύ



Macchiato : με μια δόση από αφρόγαλα


Corretto : δηλαδή με λίγο λικέρ



Caffelatte : με πολύ πολύ γάλα και λίγο καφέ . Συνηθίζεται να πίνεται με το πρωινό.


Και φυσικά ο κλασσικός cappuccino , που έχει πάρει το όνομά του από τα άμφια των μοναχών καπουτσίνων.


Μετά το γεύμα πίνεται μόνο εσπρέσσο , στην ανάγκη macchiato αν δε μπορεί κανείς χωρίς γάλα.
Υπολογίζεται ότι στην Ιταλία καταναλώνονται 30 εκατομμύρια φλιτζάνια καφέ κάθε μέρα.
Εγώ πάντως ζήτησα καπουτσίνο latte στην Ιταλία (στο Cinque terre)΄, άργησε να καταλάβει τί ήθελα και μου έφερε γάλα ζεστό χτυπημένο.:shock: Μήπως επειδή δεν έβαλα το -caffe μπροστά; Δεν ξέρω, αλλά δεν ξαναζήτησα πουθενά αλλού για να μην την πατήσω.:haha:
 

filippia

Member
Μηνύματα
356
Likes
372
Επόμενο Ταξίδι
Μπρατισλάβα-Βιέννη-Τσεχία
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
αψογη η παρουσιαση...grazie..
μολις γυρισα απο κεντρικο καφε ελληνικου πεζοδρομου οπου ο εσπρεσσο ειχε 1 Ε κ θυμηθηκα την ακριβοτερη τιμη καφε που ειδα στη ζωη μου σε καφε με τραπεζια στο δρομο...
Παρισι 8,5 Ε!!!! οποιος πει τη Ρωμη ακριβη θελει πετρες...
Στον πύργο του ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη ο καπουτσίνο κάνει 6,5 ή 7 ευρώ!! Ο πιο φθηνός είναι ο ελληνικός που κάνει 4,5 αν θυμάμαι καλά.
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.678
Likes
16.430
Εγώ πάντως όταν ζήτησα cappuccino, στη Πίζα νομίζω, δεν καταλάβαινε η σερβιτόρος και τελικά μου λέει cappuccο, cappuccο;; κοκκινίσαν οι γυναίκες, σιγά βρε κορίτσια για καφέδες μιλάμε :D.... εε άντε φέρε cappucco

Εκεί λοιπόν θα λέτε cappucco αντι cappuccino...
 

soudianos

Member
Μηνύματα
3.702
Likes
6.319
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Oi μικρασιάτες πρόσφυγες έβαζαν μέσα στον ελληνικό λίγες σταγόνες
κονιάκ. δοκιμάστε τον
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.799
Likes
18.655
Αν και θεωρώ κορυφαίο τον καφέ που πίνω κάθε φορά στη Ρώμη, έχω πιει πολύ ωραίο καφέ, δυνατό, αρωματικό και γευστικό και στη Καραϊβική και Λ. Αμερική. Ζεστό πάντα. Αντιθέτως, εδώ τον πίνω κρύο σχεδόν πάντα.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.370
Likes
9.297
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
δεν καταλάβαινε η σερβιτόρος και τελικά μου λέει cappuccο, cappuccο;; κοκκινίσαν οι γυναίκες, σιγά βρε κορίτσια για καφέδες μιλάμε .... εε άντε φέρε cappucco
Εκεί λοιπόν θα λέτε cappucco αντι cappuccino...
μαλλον δεν θα ελεγες χοντρό το CC...
και ξεχασες ενα γραμματτακι σε αυτό που σου έλεγε..
έχω πιει πολύ ωραίο καφέ, δυνατό, αρωματικό και γευστικό και στη Καραϊβική και Λ. Αμερική. .
μήπως ήταν made in Italy? αν όχι και ο καφές, η μηχανή που τον έφτιαξε σίγουρα ήταν made in Italy.:D:D
 

ANNA-PANOS

Member
Μηνύματα
2.001
Likes
2.094
Επόμενο Ταξίδι
........................
Ταξίδι-Όνειρο
Τώρα, απλά ένα ταξίδι...
babaduma τι ωραια φωτο. Πολυ ωραιος ο φωτισμος της...
 

McElk

Member
Μηνύματα
1.033
Likes
1.600
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Αυτό είναι σίγουρο, κι όποτε έβαλα κατά λάθος στο στόμα μου καφέ που δεν είναι πικρός, ανατρίχιασα.... Το παράξενο είναι ότι δεν έχω πρόβλημα να φάω ένα ξεγυρισμένο γλυκό πριν ή μετά τον πικρό καφέ.
...
Το ίδιο συμβαίνει και μ’ εμένα. Εγώ προτιμώ τον ελληνικό και εδώ και μια δεκαετία τον έχω συνηθίσει σκέτο. Πριν ή μετά τον καφέ είμαι ικανός να φάω 4 κανταΐφια τίγκα στο σιρόπι αλλά έτσι και καταλάβω 5 κόκκους ζάχαρη στον καφέ τον αηδιάζω. Μερικές φορές πίνω καπουτσίνο αλλά σπάνια τον ευχαριστιέμαι σε μαγαζί - εκεί θα βάλω λίγη ζάχαρη. Ένας από τους καλύτερους που ήπια ήταν σε Ιταλικό καφέ σε μια πάροδο της Oxford στο Λονδίνο κοντά στα Selfridges. Σε μεγάλη κούπα, με παχύτατο καϊμάκι και η τιμή κάτω από 2 λίρες !
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.222
Μηνύματα
884.154
Μέλη
38.913
Νεότερο μέλος
PanagiotisCPC

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom