IrisAthens
Member

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Πριν 20 χρόνια περίπου περιπλανιόμουν με το backpack στις πόλεις της Ιταλίας και άλλαζα τα Hostel σαν πουκάμισα.. χωρίς κινητό παρά μόνο με έναν οδηγό του lonely planet. Και επειδή είναι γνωστή η ατάκα πια του @psilos3 στο Forum ότι τα νέα ταξίδια οργανώνονται όταν είσαι ήδη σε ταξίδι, από τότε μου έκατσε ότι ήθελα να πάω. Η αφορμή ήταν μια Αυστραλή που ταξίδευε και αυτή solo. Είχαν χάσει τις βαλίτσες της στο αεροπλάνο και έμενε αναγκαστικά κάποιες μέρες στη Ρώμη, στο ίδιο με εμένα ξενώνα. Όταν τη ρώτησα για τον τελικό προορισμό της απόρησα. Μου είπε ότι η Κροατία είναι πανέμορφη αλλά hidden. Λες; Σκέφτηκα. Βέβαια, εκεί μπήκε ο σπόρος που φύτρωσε μετά από τόσα χρόνια και πια η Κροατία καθόλου κρυμμένη δεν ήταν.
Όταν γνώρισα το Αγόρι στα πρώτα ραντεβού μιλούσαμε αρκετά για ταξίδια, είτε για αυτά που έχουμε κάνει είτε για αυτά που ονειρευόμαστε. Όταν του είπα το σχέδιο να πάω Κροατία οδικώς περνώντας και από άλλα βαλκανικά κράτη μου είπε οκ πάμε! Εγώ κάπως σάστισα. Μα δεν γνωριζόμαστε ακόμη! Ε θα γνωριστούμε στην πορεία! Κότεψα και το ταξίδι πραγματοποιήθηκε ένα χρόνο μετά από αυτά τα αρχικά ραντεβού.
Όταν ψάχναμε το καλοκαίρι του 2024 ημερομηνίες για αναχώρηση σκεφτήκαμε ότι θα ήταν ωραίο να συνδυάσουμε το ταξίδι μας με κάποια φεστιβάλ που γίνονται εκείνη την εποχή στη περιοχή. Ετσι, το ταξίδι έγινε θεματικό. Η δυσκολία ήταν βέβαια να συντονιστούν οι ημερομηνίες ώστε να δούμε όσα περισσότερα γίνεται. Βάλαμε στις αποσκευές μας τα μαγιό μας και ξεκινήσαμε με ένα πρόγραμμα κάπως ρευστό. Είμασταν με αμάξι οπότε δεν μας ένοιαζε και πολύ το που θα διανυκτερεύσουμε. Την πρώτη στάση πάντως την είχαμε. Εδώ να προσθέσω ότι είχα αγοράσει δύο ταξιδιωτικούς οδηγούς lonely planet έναν για την Κροατία και άλλον έναν για τα δυτικά βαλκάνια που αν και ήταν πρόσφατοι δεν με ικανοποίησαν καθόλου. Ούτε σε προτασεις για φαγητό και διασκέδαση ούτε σε ιστορικά στοιχεία.