Κροατία Μαυροβούνιο Σερβία Καλοκαίρι στα φεστιβάλ της Κροατίας!

IrisAthens

Member
Οι κονταρομαχίες ήταν πραγματικές; Ή λίγο στημένες;

Αναμένω την συνέχεια...
Οι κονταρομαχίες φαινόνταν πραγματικές! Βέβαια, νομίζω ότι η μύτη του δεν ήταν τόσο ας πούμε μυτερή; Πιο πολύ ήταν ένα διαγωνιστικό κομμάτι: ποιος θα ρίξει το καπέλο του άλλου ή θα τον ακουμπήσει σε συγκεκριμένο σημείο και παιχνίδια με κρίκους που έπρεπε να περαστούν στο κοντάρι. Σε άλλα σημεία του φεστιβάλ είχε κάποιες χορογραφημένες μονομαχίες που είχαν πολύ πλάκα.
Όλα ήταν τόσο καλά οργανωμένα που πραγματικά πρέπει να έχουν μεράκι για να καταπιάνονται με κάτι τέτοιο.
2. Τα Σκόπια είναι μία πόλη όπου μπορείς να ζεις, αξιοβίωτα (σε αντίθεση με την Αθήνα που μισεί τους κατοίκους της).
Κατά τα άλλα όπως τα γράφεις!
Πραγματικά γιατί μας μισούν εδώ;

Κουβαλάς μαζί κι ένα γκαζάκι; :xalara:
Την επόμενη με ηλεκτρικό μπρίκι! Έπρεπε να φτάσω στα τουριστικά της Κροατίας για να πιω καφέ και να τον ευχαριστηθώ!

IrisAthens

Member
ΜΕΡΑ 5-ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024-VARAZDIN

DSC00593.jpg

Ξεκινήσαμε από το δωμάτιο που είχαμε νοικιάσει λίγο πιο έξω από το Vrbovec το οποίο ήταν αξιοπρεπέστατο αλλά αν και είχε εστιατόριο στο ισόγειο καφέ το πρωί δεν έφτιαχνε. Το αγόρι πολύ με έχει κοροιδέψει για αυτόν μου τον εθισμό αλλά τι να κάνουμε; Άνθρωποι είμαστε αδυναμίες έχουμε! Θυμήθηκα και το όνομα μέσα σε άλλα «Taverna 1860 Rooms & Apartments».

Το Varazdin απέχει καμία ώρα από το το Zagreb και βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ουγγαρία. Η ακμή της πόλης ήταν κατά την αναγέννηση και το κάστρο της πόλης έμβλημα της. Όμως εμείς ήρθαμε για το φεστιβάλ! Το spancifest ξεκίνησε το 1999 και έχει την τέχνη του δρόμου στο επίκεντρο. Για περίπου 10 μέρες η πόλη φοράει τα γιορτινά της. Κάθε στενάκι έχει και τον δικό του μουσικό, ζωντανά αγάλματα κυκλοφορούν ανάμεσα στους τουρίστες, ζωγράφοι εκθέτουν τα έργα τους στα πεζοδρόμια και πολίτες του Varazdin φοράνε τα κοστούμια τους και συμμετέχουν όπως μπορούν.
IMG_20240825_132056.jpg

Υπάρχουν και περίπτερα με φαγητά ή προϊόντα από την υπόλοιπη Κροατία. Γιαυτό και δεν βλέπετε πιάτα στις διηγήσεις. Τρώγαμε street food και συνήθως εξαφανιζόταν πριν προλάβει να φωτογραφηθεί.

Αν σας βγάλει ο δρόμος να κλείσετε από πριν δωμάτιο. Εμείς αργήσαμε και κοιμηθήκαμε σε χωριστά κρεβάτια στο CBB Rooms. Διέθετε και μπυραρία την οποία δεν πετύχαμε ανοιχτή και ούτε καφέ έκανε αλλά το Varazdin τα έχει όλα στην τέλεια πλατεία του. Τι espresso με σαντιγί, τι cappuccino, τι Hydra!
IMG_20240825_120556.jpg

Αυτό λοιπόν είναι ένα ρόφημα σαν ηλεκτρολύτες; Που το έπιναν όλοι. Πολλές φορές μαζί με καφεδάκι. Πήρα και εγώ. Πολύ μου άρεσε και έχω ακόμα ένα στο ψυγείο μου που δεν ξέρω πια μετά από ένα χρόνο αν πινεται…

Η πρώτη βόλτα στο Varazdin ξεκίνησε τέλεια! Υπήρχαν και διάφορα παιχνίδια στο δρόμο και σε ένα από αυτά έριχνες βολές με τη μπαλα και αν πετύχαινες καλάθι έπαιρνες δώρο μία αθλητική εμφάνιση που έγραφε πάνω Hrvatska το όνομα της πόλης στα Κροατικά. Μαντέψτε ποιος έφυγε με αθλητική εμφάνιση! Εντάξει, μπορεί να πέτυχα "καλάθι" αλλά ήμουν η πρώτη Ελληνίδα που έσκαγε μύτη στο παιχνίδι και μου τη δώσανε έτσι και αλλιώς!
DSC00604.jpg

Αχ Varazdin με τις ομορφιές σου!
IMG_20240825_190916.jpg

IMG_20240825_111936.jpg

Ακούσαμε στην πρωινή βόλτα αρκετές συναυλίες στον δρόμο. Η καλύτερη ήταν ένα σχήμα με χάλκινα περίπου 10 άτομα.
IMG_20240825_191950.jpg

Μετά μία κοπέλα τραγουδούσε γνωστά στους κροάτες τραγούδια και αυτό το λέω γιατί παιδάκια τραγουδούσαν, ηλικιωμένοι χόρευαν και υπήρχε μία αμεσότητα. Είχαν προνοήσει και για δράσεις για παιδιά που εμείς δεν συμμετείχαμε εκτός…. Από το δωμάτιο με τα ηλεκτρονικά που παίξαμε λιγακι χιχι. Είχαμε σταμπάρει και στο πρόγραμμα πότε θα έκαναν την εμφάνιση του οι ξυλοπόδαροι. Χαμός γινόταν! Όταν ο ήλιος έγινε αφόρητος πήγαμε για τη μεσημεριανή μας σιέστα.
IMG_20240825_114641.jpg

Το απόγευμα αγοράσαμε τα αναμνηστικά μας και βολτάραμε στην υπέροχη πλατεία που φωτίζεται με χίλια χρώματα.
IMG_20240825_211130.jpg

Εκεί είδαμε ένα περίεργο ον σε μία μπάλα. Ήταν πειραχτήρι και έβγαζε περίεργους ήχους! Δεν το συμπάθησα!
IMG_20240825_210248.jpg

Στο κάστρο λοιπόν γίνεται πανυγηράκι. Λάτρεις του κρασιού θα περάσετε υπέροχα. Καμιά 30ρια περίπτερα με κρασιά από όλη τη χώρα σε περιμένουν να γεμίσεις το ποτήρι σου. Το τελευταίο το νοικιάζεις. Δίνεις δηλαδή 5 Ε και όταν το επιστρέψεις στα δίνουν πίσω. Δοκίμασα φυσικά 2-3 και έμαθα για άλλα τόσα από τους παραγωγούς. Είχε κοκτέιλ και μπύρες αλλά το event ήταν τα κρασιά.
Τιμές τίμιες 3Ε και πάνω.
IMG_20240825_185319.jpg

Το κρασάκι μου λοιπόν και το αγόρι τη μπυρίτσα του και αράξαμε ως το τέλος της βραδιάς που είχε συναυλία. Έτσι, δωρεάν! Αφήνω εδώ βιντεάκι με το συγκρότημα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.210
Μέλη
39.925
Νεότερο μέλος
Stellapap99

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα