Αυστρία Σλοβακία Καλοκαίρι στο Δούναβη: ταξιδεύοντας στη Βιέννη και τη Μπρατισλάβα

ikarialover

Member
Μηνύματα
678
Likes
850
Λοιπόν.. ύστερα από αρκετές ερωτήσεις το ταξίδι ολοκληρώθηκε μέσα στο καλοκαίρι χάρη στις πολύτιμες συμβουλές των μελών του φόρουμ και για αυτό σας ευχαριστώ όλους!! :lol::lol::clap::clap:
Παρακάτω παραθέτω κάποιες πληροφορίες που ίσως φανούν χρήσιμες σε όσους σκέφτονται να επισκεφτούν τη Βιέννη.;)

Τα εισιτήρια κλείστηκαν περίπου 2 μήνες πριν με Austrian και ήταν η καλύτερη τιμή που μπόρεσα να βρω. 168 ευρώ το άτομο με επιστροφή..Νομίζω πως για τη συγκεκριμένη εταιρεία η τιμή ήταν πολύ καλή, δεδομένου ότι για άλλες εποχές που κοιτούσα το εισιτήριο ξεπερνούσε και τα 400 ευρώ.:pilot:

Το ξενοδοχείο που επιλέξαμε ήταν το Kummer Hotel, ακριβώς έξω από τη στάση του μετρό Neubaugasse (line U3,από τις βασικότερες, μόλις 2 στάσεις από το Στέφανσπλατς). Η επιλογή βασίστηκε στις εντυπώσεις άλλων μελών του φόρουμ που το είχαν ήδη επισκεφτεί (ευχαριστώ πολύ και γι' αυτό!:clap::clap:). Η τιμή ήταν νορμάλ, 109 ευρώ τη βραδιά, η κράτηση έγινε μέσω booking και μείναμε πολύ ευχαριστημένοι από το δωμάτιο, την καθαριότητα, το πρωινό και την εξυπηρέτηση.

Η Βιέννη είναι φυσικά μία πανέμορφη πόλη, για την οποία νομίζω ότι τελικά 5 μέρες δεν αρκούν..Βέβαια, με πάααρα πολύ ποδαρόδρομο (καημένα πατουσάκια) μπορέσαμε να δούμε τα περισσότερα από όσα θέλαμε! Το καλοκαίρι είναι εποχή που σίγουρα αξίζει να επισκεφτείς την πόλη, γυρνάς άνετα όλη μέρα χωρίς να κρυώνεις και κυρίως θαυμάζεις τα διάφορα πάρκα και κήπους (κυρίως οι κήποι του Schoenbrun ήταν φανταστικοί).. Δεν θα αναφερθώ ιδιαίτερα στα αξιοθέατα, γιατί νομίζω ότι το φόρουμ βρίθει από ανάλογες πληροφορίες.. Η μόνη συμβουλή που θα δώσω είναι να πάτε στο Σενμπρουν νωρίς για να αποφύγετε τις ουρές (εμείς γύρω στις 10 παρά ήμασταν εκεί και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, μετά τις 11 γινόταν χαμός). Πήραμε και τρενάκι (εισιτήριο αξίας 5 ευρώ) για να δούμε τους κήπους του ανακτόρου με άνεση (είναι hop on-hop off, κατεβαίνεις σε όποιο σημείο θέλεις, θαυμάζεις τους κήπους με την άνεσή σου και έπειτα ξανανεβαίνεις). Επίσης, αξίζει οπωσδήποτε να πάει κανείς στο Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης, στο οποίο βέβαια χρειάζεται να διαθέσει αρκετές ώρες για να το δει όλο... Αξίζει, ακόμα, να ανεβείτε με το ασανσέρ στην κορυφή του καθεδρικού του Αγίου Στεφάνου για να δείτε την πόλη από ψηλά (μας έφαγαν τα ύψη στη Βιέννη: μια στη μεγάλη ρόδα του Πράτερ-8,50 ευρώ το άτομο/πολύ ακριβό κατά τη γνώμη μου, μια στην κορυφή της εκκλησίας Karlskirche, όπου βλέπεις απο κοντά τις τοιχογραφίες του τρούλου, μια στον Αγίο Στέφανο κτλ.!),

Μία μικρή διόρθωση, σε σχέση με κάτι που είχε ειπωθεί σε άλλο θέμα στο φόρουμ (ταξιδιωτική ιστορία ήταν νομίζω): για να πας στο κρασοχώρι Grinzing το εισιτήριο για το τραμ εντάσσεται στη ζώνη 100 των μέσων, άρα δεν πληρώνεις κάτι παραπάνω εάν έχεις βγάλει εισιτήριο απεριορίστων διαδρομών. Παρεμπιπτόντως, εμείς πήραμε το εισιτηριάκι με τις 8 λωρίδες, που χτυπούσες 1 κάθε μέρα, άρα για δύο άτομα, 4 μέρες μας ήρθε μία χαρά (το λεγόμενο 8 day ticket, αξίας 27,20 ευρώ).
Vienna Metro: Airport Connections
Η μετακίνηση στην πόλη είναι πολύ εύκολη αν ξέρεις αγγλικά και διαθέτεις και λίγο κοινό νου. :haha:

Όσον αφορά τις τιμές νομίζω ότι η Βιέννη, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί πλέον τα πράγματα στην Ελλάδα, έχει αρκετά νορμάλ τιμές... Με τη συγκεκριμένη κάρτα διαδρομών που βγάλαμε κινηθήκαμε άνετα και οικονομικά σε όλη την πόλη, ενώ με μόλις 1,70 ευρώ επιπλέον πήγαμε από το αεροδρόμιο στο κέντρο (συγκεκριμένα πήραμε το S-bahn που αν και πιο αργό από το CAT ήταν αρκετά γρήγορο, γύρω στο 20λεπτο). Αυτό που ήταν εξαιρετικά ακριβό ήταν το νερό, αλλά ευτυχώς το γνωρίζαμε και προσπαθήσαμε να παίρνουμε μπουκαλάκια μόνο από σούπερ μάρκετ (60 λεπτά το μικρό μπουκάλι).

Φυσικά, επισκεφτήκαμε τα φημισμένα ζαχαροπλαστεία (ε ναι λοιπόν, τα γλυκά τους, όπως έχει ειπωθεί πολλάκις, δεν μας ξετρέλαναν!). Μάλιστα, τα καφέ ήταν και τα μόνα στα οποία συναντήσαμε ουρές :bleh: (τα μουσεία και τα αξιοθέατα δεν είχαν τόσο κόσμο!!). Το καλύτερο ζαχαροπλαστείο για μένα ήταν το Central, φοβερά ατμοσφαιρικό, ζωντανή μουσική και τα καλύτερα γλυκά στη Βιέννη. Πάρα πολύ καλό ήταν και το Demel, του οποίου τις τιμές, δεδομένης της ποιότητας, τις βρήκα πάρα πολύ καλές (4,70 για μία πάστα ούτε στην Κολοπετεινίτσα). Στο Demel δοκιμάσαμε και το φαγητό του, μας φάνηκε πάρα πολύ καλό..Απαράδεκτη η Sachertorte στο καφέ Sacher (τα έλεγαν τα μέλη του φόρουμ, αλλά εμάς μας έφαγε η περιέργεια)!:bleh:
Όσο για φαγητό, αυτό που μας άρεσε πολύ (κυρίως λόγω ατμόσφαιρας) και το προτείνω ήταν το Purstner (1010 Wien Riemergasse 10). Προτείνω επίσης την μπυραρία 1516 με πολύ καλή δική της μπύρα και νόστιμο φαγητό (Schwarzenbergstra?e 2) Πήγαμε και στο Figmuller. Οι εντυπώσεις μέτριες: η ουρά ήταν τεράστια, μας έβαλαν σε ένα κούτσικο τραπεζάκι και η συμπεριφορά τους ήταν από κρύα έως αγενής. Το σνίτσελ καλό ήταν, δεν λέω, αλλά δεν ξέρω αν είναι και το καλύτερο της Βιέννης, όπως το διαφημίζουν (στο Purstner έφαγα εξίσου καλό). Αυτό που μας έκανε εντύπωση- και δεν το έχω συναντήσει πουθενά σε άλλη χώρα σε τέτοιο βαθμό- είναι ότι πουθενά δεν έφερναν ένα ποτηράκι νερό μαζί με το φαγητό ή το γλυκό σου!! Να πνίγεσαι δηλαδή θα σε αφήσουν έτσι! :bleh::bleh: Για να μην είμαι άδικη, τώρα που το θυμάμαι, στο Demel και στο Central μας έφεραν και λίγο νεράκι σε ένα ποτηράκι... :bleh:

Ένα πρωινό το διαθέσαμε για να επισκεφτούμε και τη Μπρατισλάβα. Το εισιτήριο του τρένου κόστιζε 14 ευρώ πήγαινε-έλα και μάλιστα περιλάμβανε και όλα τα μέσα μεταφοράς στην πόλη της Μπρατισλάβα. Πήραμε το τρένο από το Sudbahnhof (δεν το ξέραμε, αλλά το τρένο περνούσε και από τη στάση Simmering που βόλευε πιο πολύ με τη γραμμή 3 του μετρό). Η διαδρομή διήρκησε μία ώρα και όταν φτάσαμε πήραμε το τραμ 13 που μας οδήγησε στο κέντρο της πόλης (δυστυχώς δεν θυμάμαι το όνομα της στάσης). Το ιστορικό κέντρο της πόλης ήταν μικρό και κουκλίστικο, αν και δεν ξέρω αν αξίζει κάποιος που έχει περιορισμένες μέρες να χάσει 5-6 ώρες από το ταξίδι του στη Βιέννη για να δει τη Μπρατισλάβα... Αυτό που με δυσαρέστησε αρκετά ήταν η απροθυμία (τη λες και αγένεια) των Σλοβάκων να μας βοηθήσουν. Για παράδειγμα, ψάχναμε πού κάνει στάση το τρενάκι που ανέβαινε στο κάστρο. Ρωτήσαμε 4 διαφορετικά άτομα (όλοι τους νέοι ώστε να ξέρουν και αγγλκά) και είτε μας έλεγαν ότι δεν υπάρχει τρενάκι είτε μιλούσαν με αδιαφορία... Αφού λοιπόν το πήραμε απόφαση ότι τρενάκι δεν υπάρχει (ή το κατήργησαν) αρχίσαμε να ανεβαίνουμε το λόφο με τον ήλιο ντάλα...Και με το που φτάνουμε στο κάστρο...τσουπ! Περνάει το τρενάκι από μπροστά μας! :haha::haha: Για να μην ταλαιπωρηθείτε και εσείς άδικα, το τρενάκι που ανεβαίνει στο κάστρο κάνει στάση έξω από το θέατρο της πόλης (κοντά στο Δούναβη).

Εν ολίγοις, η Βιέννη είναι μία πόλη που αξίζει για μένα 100% να την επισκεφτεί κάποιος... Το καλοκαίρι είναι πολύ καλή εποχή, χάνεις μεν τη μαγεία των χριστουγεννιάτικων αγορών, βλέπεις όμως την πόλη με την άνεσή σου, φορώντας κοντομάνικο και απολαμβάνοντας το παγωτό σου κάτω από τον ήλιο! Άσε που δεν συναντάς σε κάθε γωνία και Έλληνες, όπως τα Χριστούγεννα :bleh: (φυσικά αστειεύομαι).
Μακάρι να είχαμε περισσότερες μέρες, ώστε να δούμε τόσα άλλα μέρη (Σάλτσμπουργκ, Ίννσμπρουκ κτλ). Έχω όμως στο μυαλό μου ότι το ομορφότερο ταξίδι είναι πάντα ...το επόμενο!!
 

Attachments

fotast

Member
Μηνύματα
9.337
Likes
14.200
Η Βιέννη ειναι στον "στόχο" εδώ και πολύ καιρό.Να δούμε πότε θα καταφέρω να πραγματοποιήσω το ταξίδι.Καλές και συνοπτικές οι πληρφορίες σου.Ευχαριστούμε.
 

damasta

Member
Μηνύματα
192
Likes
393
Επόμενο Ταξίδι
ιού επιτρέποντος ΠΑΝΤΟΥ
πριν 10 χρονια πανω κατω στην φλωρεντια καθισαμε για ενα καφε κορακιασμενοι απο την ζεστη και τον ποδαροδρομο περιμενοντας και το ποτηρακι το νερο.ηρθε αφου το ζητησαμε με την δικια του χρεωση.(το ποτηρι ,οχι το μπουκαλι)
 

Ivana

Member
Μηνύματα
899
Likes
1.432
Ονειρεμένο Ταξίδι
οχ.....όλος ο κόσμος
ωραία η βόλτα σου...την έκανα και εγώ (ακριβώς έτσι) αλλά ήταν χειμόνας και είχε ψοφόκρυο. Όχι ότι με εμποδισε για να περπατήσω την πόλη, αλλά από πράσινο σίγουρα έχασε....
και η ιστορία σου πολύ ωραία, συνοπτική! πάντα τέτοια!
 

ioanna balla

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
565
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ονειρεμένο Ταξίδι
αμερική
χαιρομαι ikarialover που περασες καλά στο ταξιδι σου και ιδιαιτερα που εμεινες ευχαριστημένη απο το ξενοδοχείο που σου προτείναμε...
 

Ivana

Member
Μηνύματα
899
Likes
1.432
Ονειρεμένο Ταξίδι
οχ.....όλος ο κόσμος
καμία σχέση - με την έννοια ότι δεν έχου αρκετά κοινά για να μπορείς να κάνεις σύγκριση.

άλλη ιστορία- αλλη ανάπτυξη...

και μεσαιωνική και πιο πρόσφατη...

άλλη κουλτούρα καθώς και άλλοι άνθρωποι (γερμανοί-σλάβοι).

κάθε μια πόλη έχει τα ωραία της και δεν υπάρχει λόγος να μην πας κάπου μόνο αν δεν μοιάζει μια άλλη πιο αναπτυγμένη (με κάθε έννοια)...

το μόνο που μπορείς να πάρεις υπόψιν από μας είναι να μείνεις περισσότερες μέρες στην Βιέννη αφού έχει (πριν από όλα) περισσότερα αξιοθέατα αλλά και περισσότερα για να κάνεις...

εμένα και η Μπρατισλάβα μου άρεσε πολύ, με το δικό της τρόπο.
 

wotan1975

Member
Μηνύματα
879
Likes
129
Επόμενο Ταξίδι
Πότε θα κάνει ξαστεριά...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Η.Π.Α.
Μη μου λετε για νερα,ακομα το σκεφτομαι το εξαευρο!
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Το ιστορικό κέντρο της Μπρατισλάβα είναι από τα πιο προσεγμένα και κουκλίστικα που έχω συναντήσει μέχρι σήμερα.Σίγουρα κανείς δεν θα μείνει παραπονεμένος αν περάσει μια-δυο μέρες στη Σλοβακική πρωτεύουσα.Και η ανάπτυξή της δείχνει ότι σύντομα θα μιλάμε για άλλου είδους τουρισμό εκεί.Θεωρώ πως επίτηδες κρατάνε χαμηλά ακόμα τις τιμές μέχρι να τελειώσουν με τις πάμπολλες αναπαλαιώσεις και συντηρήσεις κι ύστερα θα απευθυνθούν στα υψηλά βαλάντια.

Προσωπικά από την Βιέννη αν αφαιρέσεις τα μουσεία και τα ανάκτορα δεν θα μείνει τίποτα.Παντελώς αδιάφορη πόλη.

Έφαγα πάντως έναν καύσωνα σε όλη την Κ.Ευρώπη που ήταν όλος δικός μου.Δεν θυμάμαι να έχω ξαναϊδρώσει έτσι σε κανένα μου ταξίδι.Θα σας τα πω στην δική μου ιστορία εν καιρώ,όπως και για ένα διαμαντάκι που ακούει στο όνομα Graz.
 

Ivana

Member
Μηνύματα
899
Likes
1.432
Ονειρεμένο Ταξίδι
οχ.....όλος ο κόσμος
δεν ξέρω αν θα συμφωνήσω περισσότερα για το ιστορικό κέντρο της Μπρατισλάβα (για αυτό έλεγα κάθε μια πόλη είχε ανάλογη ανάπτυξη της ιστορίας της) ή για την Γκράτς....και οι δυό κούκλες.... τελικά μάλλον μας αρέσουν πιο "επαρχιακά" και όχι αριστοκρατικά...

και στις τρεις πόλεις πήγα την ίδια φορά και το Γκράτς μου΄μεινε :)
 

σαιτας

Member
Μηνύματα
696
Likes
372
Η βιεννη ειναι αυτοκρατορικη πολη. Εχει ιστορια -κουλτουρα, την οποια συναντας παντου και σιγουρα πλουτο που βλεπεις στα παλατια, τα δημοσια και ιδιωτικα κτιρια. Ειναι αυτοφωτη.
Η μπρατισλαβα δεν θα αποκτησει ποτε την αιγλη της βιεννης ή καποιας αντιστοιχης ευρωπαικης. Ειναι καλη αλλα περιμενει τους τουριστες της βιεννης που θα κανουν μονοημερη. Γι αυτο ειναι φτηνη και λογικα θα παραμεινει'
Παντως για ενα χαλαρο διημερο ειναι μια χαρα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.687
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom