• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Ηνωμένο Βασίλειο Καλοκαίρι στο LoNdOn!

Demetrius

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΛΟΝΔΙΝΟ
Ταξίδι-Όνειρο
Australia-N.Zealand

Η Επόμενη μέρα ξεκίνησε απο νωρίς για να προλάβουμε τον κόσμο στο madame tussaud's. Οριακά μεν, τον προλάβαμε δε καθώς όταν βγήκαμε οι ουρές ήταν μέχρι τον σταθμό του regents park. Αξίζει μια επίσκεψη αν και ακριβό το εισιτήριο και κάπως ξεπερασμένο σαν τουρισική ατραξιόν..όμως μαζεύει ακόμη πολύ κόσμο! Τι καλύτερο μετά απο μια βόλτα στο υπέροχο regent's park και καφεδάκι στο garden cafe. Kοντά στη οδό clipstone λειτουργεί κατάστημα με είδη τένις για όποιον ενδιαφέρεται σε πολύ φτηνές τιμές τα πάντα. Είναι μετά το regents park παράλληλος του portland pl. Eπιστοφή απο baker str και επειτα oxford str για ακολασίες..Πολλά μαγαζιά με κολασμένες εκπτώσεις μέχρι 70%...Δεν ξέρω και γω τι αγόρασα με 300?..Αποφύγετε τα εμπορικά κέντρα..στα μικρά μαγαζιά τα βρίσκεις όλα πιο εύκολα. Για ψώνια σε παιδάκια θα τρελλαθείτε στο hamleys..έχει ότι μπορεί να φανταστεις..

Τελευταία μέρα με μουσεία..Πήγαμε στο βρετανικό οπού κυριαρχούν τα μάρμαρά μας..και πως να μας τα δώσουνε αφου αν φύγουν αυτά απο κει δεν υφίσταται βρετανικό μουσείο..είναι πραγματικά φοβερά και μακάρι να γυρίσουν στα πάτρια εδάφη..αν και δεν το βλέπω να γίνεται στα επόμενα χρόνια και είναι κρίμα..Επίσης η αιγυπτιακή πτέρυγα πολύ ενδιαφέρουσα..Αξίζει μια επίσκεψη στο μουσείο φυσικής ιστορίας, δίπλα είναι και τα harrods..πανάκριβα..

Φαγητό πιο μετα στα πολύ καλά waganama , κάτσαμε σ'αυτό της south bank, μεγάλες μερίδες και πολύ καλή η ιαπωνική κουζίνα. Το βράδυ φάγαμε και στο real greek γιατί μας κύρισε το σουβλάκι καθώς περνούσαμε απο την μαγευτική αυτή περιοχή οπού ειδικά το βράδυ με τα φώτα γίνεται μοναδική...΄'Οσο για το εστιατόριο, ήταν φίσκα και λέμε θα έχει καλά πραγματάκια ο έλληνας..Αλλά προς πλήρη απογοήτευση μας..οι μερίδες σιχαμερές και πολύ μικρές σε βαθμό απάτης..το σουβλάκι...τι να πω..σουβλάκι με δυόσμο?? τζατζίκι σκέτο γιαούρτι??κρέας χάλια και τυροπιτάκια που ήταν στην ουσία σπανακοπιτάκια αλλά όχι με σπανάκι..κάτι άλλο που αδυνατούσαμε να βρούμε τι αηδία ήταν..μόνο ελληνικό δεν ήταν το εστιατόριο..δυσφημεί ακραία την ελληνίκή κουζίνα που είναι υπέροχη και υπερηφανευόμαι γι'αυτην.. Ακόμη έχω το στομάχι μου..μπλιαχχ:roll:
Α, καλό φαγητό επίσης στα Angus steak houses, αν σας λήψει η μπριζολίτσα καλή επιλογή, όπως και τα pizza express που θα τα βρείτε παντού.

Την άλλη μέρα η δύσκολη ώρα της επιστροφής...κλασικά καθυστέρηση μισής ώρας η φίλη μας η easyjet και το βραδάκι Αθήνα..η απόλυτη γείωση στην πραγματικότητα..Μέχρι το επόμενο ταξίδι!!:clap:

Attachments

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Ευχαριστούμε για την αφήγηση. Οι άγγλοι είναι πολιτισμένος λαός και φυσικά τους κακοφαίνεται αν πας στη χώρα τους και δε σεβαστείς τις συνήθειές τους. Το βρετανικό μουσείο έχει πολλούς ανεκτίμητους θησαυρούς και τα μάρμαρα του παρθενώνα είναι μόνο ένα μέρος τους. Για το λονδρέζικο σουβλάκι τι να πώ, ειδικά το the real greek φωνάζει απο μακριά ότι είναι χάλια. Η ουσία είναι ότι περάσατε καλά.

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Καλα βρε παιδια, τοσα εστιατορια εχει το Λονδινο, τοσες κουζινες, στο greek souvlaki πηγατε??? :killme::harakiri:

XRISTOS71

Member
αυτό το λονδίνο είναι απλά καταπληκτικό και υπέροχο όλες τις εποχές του χρόνου τελικά .....
Demetrius έχεις το απόλυτο δίκιο για τις τάρτες του Paul ειδικά οι λεμονιού οι καλύτερες που έχω φάει .
για το βρετανικό συμφωνώ απόλυτα απλά είσαι λιγουλάκι υπερβολικός ...εκτός απο τα δικά μας μάρμαρα που είναι σχεδόν το μισό μουσείο όντως έχει και άλλα πολλά υπέροχα εκθέματα
μήπως πλήρωσες υπερβολικά ακριβά την easy και με κλεισμένα καιρό τα εισιτήρια ?
αυτά τα ψώνια στο λονδίνο δεν πάιζονται με τίποτα

Demetrius

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΛΟΝΔΙΝΟ
Ταξίδι-Όνειρο
Australia-N.Zealand
Η αλήθεια μου κατσε ακριβή τιμή για την εποχή που έκλεισα τα εισιτήρια..μετά μειώθηκαν αλλά την είχα ήδη πατήσει..στο τέλος κλασικά στα ύψη.
Ένας σουβλακοφάγος τελικά δύσκολα να μείνει χωρίς σουβλάκι..αφού ζήλεψα και το Λονδρέζικο..καλά να πάθω!

Επόμενο Ταξίδι
βορεια ιταλια- ελβετια
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνια
και εγώ στο λονδίνο την ίδια βλακεία έκανα. κανονικός χωριάτης. πήγα στο σόχο σε ιταλικό εστιατόριο. αν έβρισκα και γκρικ σουβλάκι, θα έμπαινα.η άλλη η πλάκα με τις εκπτώσεις. γίνεσαι το τέλειο θύμα. βλέπεις 60-70% και τρελαίνεσαι. όταν δεις όμως την αρχική τιμή τότε επανέρχεσαι στα λογικά σου. άσχετο. αληθεύει ότι η agean αλλάζει αεροδρόμιο?από τέλος οκτωβρίου θα πετά πλέον χίθροού?

chrikky

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
κι εγω εφαγα ιταλικο στο λονδινο.. δεν ειναι αυτο το θεμα.. :cool:

δε φημιζεται η πολη για την τοπικη της κουζινα.. για τις κουζινες απο ολο τον κοσμο φημιζεται... και εχει πολλες καλες επιλογες ο,τι και αν σας αρεσει... (ετσι δεν ειναι λιτσα, δεν εμεινες νηστικη ε? :bleh:)

αλλα το greek souvlaki οχι.. δε μου λειπει στη μια εβδομαδα που θα λειψω εκτος ελλαδας... ειπαμε ρε παιδιαα... δε μενουμε ελλαδα καλυτερα, αν μας λειπουν τετοια πραγματα!:D

GTS

Member
δε φημιζεται η πολη για την τοπικη της κουζινα.. για τις κουζινες απο ολο τον κοσμο φημιζεται...
Εδώ θα διαφωνήσω.....π.χ. St. JOHN Restaurant, St. JOHN Bread and Wine | Smithfield restaurant, Spitalfields restaurant, Nose to Tail Eating, London restaurant

Φυσικά όμως και φημίζεται για τις κουζίνες του κόσμου που φιλοξενεί...

stellaer

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδινο
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Ζηλανδια
η κουζινα για την οποια επισης φημιζεται το Λονδινο ειναι και η Ασιατικη...εχω φαει τα καλυτερα κινεζικα, γιαπωνεζικα, ται, ινδικα κτλ

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
κι εγω εφαγα ιταλικο στο λονδινο.. δεν ειναι αυτο το θεμα.. :cool:

δε φημιζεται η πολη για την τοπικη της κουζινα.. για τις κουζινες απο ολο τον κοσμο φημιζεται... και εχει πολλες καλες επιλογες ο,τι και αν σας αρεσει... (ετσι δεν ειναι λιτσα, δεν εμεινες νηστικη ε? :bleh:)

αλλα το greek souvlaki οχι.. δε μου λειπει στη μια εβδομαδα που θα λειψω εκτος ελλαδας... ειπαμε ρε παιδιαα... δε μενουμε ελλαδα καλυτερα, αν μας λειπουν τετοια πραγματα!:D
οΧΙ βεβαια, μονο νηστικη δεν εμεινα!!! Και ιαπωνικο εφαγα,και στο flea market του Greenwich εφαγα πορτογαλεζικο,και σουσι στα spital fields,
και κινεζικο στην Chinatown εφαγα.....και λιβανεζικο στην Greek street παρεα με shisha Τσιμπισα και το κατιτις μου στο Princi για την λιγουρα... Η αληθεια ειναι οτι εφαγα και μια μερα σε Ιταλικο μετα απο μια παρασταση!!! Οκ, το φαγητο του,αλλα το κρασι ηταν ολα τα λεφτα!!:cool: Χικ!!

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.017
Μέλη
39.733
Νεότερο μέλος
Donaldbrain

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom