Nikos1986
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Ρεϊνιόν
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αυστραλία - Καλιφόρνια
Ο γύρος της Αρβανιτιάς τυπικά απαγορεύεται λόγω κινδύνου κατολίσθησης, αλλά πολλοί κάνουν τον γύρο από τα κάγκελα και συνεχίζουν. Είναι η κλασική βόλτα στην πόλη από τότε που θυμάμαι να πηγαίνω παιδί ακόμα. Σαν απόσταση δεν είναι κάτι, βάλε 10-15 λεπτά χωρίς στάση. Έχε υπόψη ότι στο μεγαλύτερο τμήμα της δεν έχει σκιά.Για την Αρβανιτιά θέλω να ρωτήσω. Πριν έβλεπα ένα βίντεο του Δούση και έλεγε ότι η ωραιότερη περαντζάδα είναι από την Ακροναυπλία προς την Αρβανιτιά και τη μικρή παραλία που έχει. Βασικά αξίζει εκεί για μπάνιο; Επίσης είναι μακριά να πας με τα πόδια; Όπως έβλεπα το βίντεο που ήταν ο Δούσης πάνω σε μία βάρκα, εκεί στο μονοπάτι που είχε, είχε μια ελληνική σημαία (, δεν μπορούσα να δω καλά και από πάνω κάτι σαν μοναστήρι; Μου φάνηκε πολύ όμορφο μέρος και για αυτό το ρωτάω. Ισχύουν όλα αυτά όπως τα έλεγε;
Καλοκαίρι αργά το απόγευμα, όταν είναι πιο υποφερτό σε θέμα θερμοκρασίας, μου αρέσει περισσότερο η βόλτα από την Αρβανιτιά προς την Καραθώνα, αλλά το μονοπάτι είναι χωμάτινο και μόνο στην αρχή σκιερό. Πάντως έχει λιγότερο κόσμο και δεν χρειάζεται να φτάσεις μέχρι το τέλος του (1,5 ώρα πήγαινε - έλα ίσως και 2, δεν θυμάμαι).
Η παραλία της Αρβανιτιάς ποτέ δεν μου άρεσε, αλλά γούστα είναι αυτά. Είναι με βότσαλο, βαθιά και παλιά που πηγαίναμε εκεί (‘95) θυμάμαι είχε αχινούς. Πάντως θα δεις κόσμο να κάνει μπάνιο.
Το κτήριο που παλιά νομίζω ήταν του συλλόγου ναυαγοσωστών (μπορεί να κάνω λάθος), από τον κορονοϊό τα καλοκαίρια γίνεται κλαμπ, ένα έκτρωμα με το Παλαμήδι από πάνω και την ιστορία που φέρνει.
Η Ελληνική σημαία είναι ζωγραφισμένη στον βράχο, κοντα στο σημείο που είναι και ο φάρος. Το εκκλησάκι από πάνω, τα χρόνια της τουρκοκρατίας λειτουργούσε και ως κρυφό σχολειό. Ερχόμενοι από το Ναύπλιο, πριν τον φάρο, θα δείτε σκαλιά για να ανεβείτε.
Για τις παραλίες, έχε υπόψη ότι δίπλα από την Καραθώνα έχει χωματερή και οι άνεμοι σχεδόν καθημερινά φέρνουν τη μυρωδιά στην παραλία. Τα τελευταία 15 χρόνια έχουν γίνει πολλές κινήσεις από τους τοπικούς πολιτικούς για να καταστρέψουν όπως μπορεί ο καθένας αυτή την ιστορική πόλη. Από τότε που το έμαθα, τυχαία, δεν ξαναπήγα, παρά τις παιδικές αναμνήσεις που είχα από εκεί.
Στο Ναύπλιο συρρέουν πάρα πολλοί Αθηναίοι, το βλέπεις αυτό ένα ΣΚ με καλό καιρό, συγκρίνοντας με πριν από 20-25 χρόνια. Όπως είναι αναμενόμενο, η ποιότητα έχει πέσει και στο φαγητό. Το γαστρονομικό κομμάτι δεν με συγκινεί, τη βγάζω συνήθως με τίποτα στο χέρι. Αλλά έχω ακούσει καλά λόγια για τον Κοκορομύτη.Γιατί γενικά δεν τρώτε μέσα στο Ναύπλιο οι ντόπιοι; Λόγω του ότι τα περισσότερα είναι τουριστάδικα και άρα αμφίβολης ποιότητας ή γιατί εκτός έχει καλύτερη ποιότητα;