Γενικά Καμμία προσφορά σε αεροπορικά ακόμη και 4 μήνες πρίν!

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Katerina-1-

Member
Μηνύματα
130
Likes
33
Επόμενο Ταξίδι
Μαλδίβες
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΜΠΟΡΑ ΜΠΟΡΑ
Καλημέρα παιδιά! Σε 10 μέρες πετάω για Βαρκελώνη, είχα κανονίσει και κλείσει εισιτήριο 2 μήνες σχεδόν πρίν! Είχα ρωτήσει σε αρκετές αεροπορικές εταιρίες ακόμη και σε αυτές τις γνωστές που αναφέρονται οι πιο φθηνές (πάνω κάτω όλοι τις έχουμε δει και σε διαφημίσεις τηλεοπτικές) και μου είπαν τιμή 230? περίπου το άτομο με επιστροφή... Τώρα ξανα ρώτησα απο περιέργεια για τις ίδιες ημερομηνίες δηλαδή εντός 10 ημερών και μου είπαν τις ίδιες τιμές ή άλλες 10-20? πάνω το πολύ...
Μπορεί να μου πείτε "δεν ήταν και τόσο νωρίς 2 μήνες πρίν" ναι ελάτε όμως που ψάχναμε 4 μήνες πριν και οι τιμές ήταν ακριβώς ίδιες... Αυτες είναι οι υποτειθέμενες προσφορές αν κλείσεις μήνες πρίν; Δηλαδή σα χαζή έτρεχα 4 μήνες πριν να κλείσω φθηνά και διαπιστώνω πως και τώρα να έκλεινα δεν υπάρχει καθόλου διαφορά;;
Πήρα τηλέφωνο επίσης και ρώτησα να κλείσω αεροπορικά για Οκτώβριο έτσι για να γνωρίζω... Έπεσα απο τα σύννεφα... Μου είπαν ίδιες τιμές!
Μήπως μας κοροιδεύουν με τις διαφημίσεις και τα φθηνά εισιτήρια; Αν εννοούν προσφορά 69? Βαρκελώνη και δε βάζουν στη τιμή τους φόρους που είναι ένα 100? περίπου χαίρω πολύ...:shock:
Αν γνωρίζετε παιδιά να μου πείτε τι συμβαίνει τελικά;;:shock:
 
Μηνύματα
67
Likes
145
Επόμενο Ταξίδι
España? We'll see.
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Οι προσφορές ισχύουν, απλά υπάρχουν συγκεκριμένοι περιορισμοί. πχ:
- συγκεκριμένοι προορισμοί
- αριθμός θέσεων (μπορεί να υπήρχαν εισιτήρια μια μέρα πριν ή μετά από την ημερομηνία που έκλεισες, για παράδειγμα),
- προσφορά μόνο μέσω ίντερνετ (πιάνομαι από εκεί που λες "ρώτησα..." έψαξες και στην σελίδα της χ-ψ εταιρείας στο ίντερνετ ή μόνο τηλεφωνικά; Και τηλεφωνικά, που, στην ίδια την εταιρεία ή σε ιδιώτη πράκτορα; )

Έχω ταξιδέψει με προσφορές και των δύο εταιρειών και οι τιμές που λένε ισχύουν και περιλαμβάνουν και τους φόρους. Απλά μπορεί να μη βρω εισιτήριο προσφοράς τη μέρα που θέλω αλλά την επόμενη ή μια βδομάδα μετά.. Έχει τύχει πάλι σε περίοδο που δεν υπάρχει προσφορά το εισιτήριο απλής θέσης να ξεπερνάει σε τιμή της business και 2 μέρες πριν τη πτήση να το ξανατσεκάρω και να έχει πέσει κατά 50%.. Από κάποια ακύρωση, θα ήθελα να πιστέψω, σαν ένδειξη καλής θέλησης.

Τώρα όσον αφορά τη Βαρκελώνη συγκεκριμένα εχω στο e-mail μου newsletter από ελληνική εταιρεία (δεν την ονομάζω αλλά είναι η μόνη ελληνική που πετάει για Βαρκελώνη).. Ημερομηνία email 17/02/2011 , 40.000 θέσεις στο εξωτερικό, Βαρκελώνη 69 ευρώ, κρατήσεις μέχρι 23/02/2011, πτήσεις από 08/03 έως 30/06...
 

Katerina-1-

Member
Μηνύματα
130
Likes
33
Επόμενο Ταξίδι
Μαλδίβες
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΜΠΟΡΑ ΜΠΟΡΑ
Ναι πήρα και τηλέφωνο να ρωτήσω... Βασικά και απο το ίντερνετ που έβγαλα προσφορά έχει εκπτωση κανενα 20? όχι πιο κάτω..
Μα τι συγκεκριμένοι προορισμοί; Μου αρέσει που λένε στη διαφήμιση θέλω να πετάξω για Βαρκελώνη τώρα με 69? και παίρνω και μου λένε 120?..
Δε ξέρω αν λέμε την ίδια εταιρία που ούτε εγώ θα ονομάσω αλλα μάλλον την ίδια λέμε.. Ρώτησα τηλεφωνικώς στη συγκεκριμένη και δεν υπάρχει καμμία προσφορά ακόμη και αν υπάρχει μεγάλο εύρος και ελαστικότητα στις ημερομηνίες, δυστυχώς..
Θα ξανα πάρω ένα τηλέφωνο να μου το διευκρινίσουν γιατί υπόσχονται χαμηλές τιμές κι εγώ δε μπορώ να βρώ!
Το να ισχύει μόνο για να κλείσεις απο το ίντερνετ να το δεχτώ, έλα όμως που και απο κει δε βλέπω διαφορά;
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.666
Likes
50.513
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Για Οκτώβριο που ανέφερες, έχει με 130? (vueling), με 147?, με 155? (με τη Swiss), με 160? (Brussels Airlines), 170? με Alitalia, με διάφορες εταιρείες. Τώρα αν θες συγκεκριμένη εταιρεία είναι δικό σου θέμα, αλλά 130? με τους φόρους από Αθήνα για Βαρκελώνη μετ' επιστροφής, μια χαρά μου φαίνεται.
 

AlexG

Member
Μηνύματα
144
Likes
51
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα γίνονται...
Καλα ενταξει, δε νομιζω οτι βρισκομαστε σε καποιο τηλοπτικο καναλι επομενως μπορειτε να ονοματισετε την "Aegean". Περαν αυτου, ισως το 69? ειναι One way.

Γενικοτερα για 'καλες' ευρωπαικες μεγαλες πολεις σχετικα μακρυα απο Ελλαδα με την Aegean (ητοι: Βρυξελλες, Βαρκελωνη, Λονδινο, Παρισι κλπ) aller retour, οι τιμες ειναι γυρω στα 130? minimum. Τουλαχιστον εγω το τελευταιο 1.5 χρονο δεν εχω βρει φθηνοτερα. Ακομη και η Λαρνακα σε αυτα τα επιπεδα κυμαινεται.

Βεβαια απο την αλλη αν σκεφτεις οτι εκλεισα το Αθηνα-Θεσσαλονικη με 120 Ευρω για το πσκδ του Αγ. Πνευματος και το θεωρησα ευκαιρια καθοτι συνηθως αν το κλεινεις at short notice οι τιμες ειναι απο 150 ευρω και πανω, τοτε το 130 για ευρωπαικους προορισμους ειναι μπερεκετι.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Έχω την εντύπωση πως πολλοί έχουν παρεξηγήσει τον όρο προσφορά... από που κι ως που σώνει και καλά η προσφορά πρέπει να ταιριάζει στις ημερομηνίες που μας βολεύουν? Επίσης τι σας κάνει να πιστεύετε πως όλες οι θέσεις μιας πτήσεις πουλιούνται σε τιμές προσφοράς?

Η Α3 βγάζει αρκετά συχνά προσφορές ειδικά τους νεκρούς μήνες οι οποίες είναι ανταγωνιστικότατες... δηλαδή τα 110-120? για έναν προορισμό του εξωτερικού εσείς τα βρίσκετε ακριβά? Σε ποιό κόσμο ζείτε δεν καταλαβαίνω... είναι εντελώς άδικο να λέτε πως δεν υπάρχουν πραγματικές προσφορές... οι περισσότεροι εδώ μέσα σχεδόν πάντα με προσφορές ταξιδεύουν... αν εσύ τώρα από την άλλη θέλεις να ταξιδέψεις ντάλα καλοκαίρι και τσάμπα ε δεν γίνεται... καμιά εταιρία δεν είναι ερυθρός σταυρός... το μυστικό είναι να προσαρμόσεις εσύ τις απαιτήσεις σου στις προσφορές και όχι να προσαρμοστούν οι προσφορές στις δικές σου απαιτήσεις...
 

sab

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Νομίζω ότι, όλες οι προσφορές, όλων των εταιρειών, αφορούν ένα ελάχιστο ποσοστό θέσεων (εκτιμώ 3-5 %), μόνο και μόνο για διαφημιστικούς λόγους.
Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι σφάλμα κακών διαφημιστών, που δεν έχουν κατανοήσει ακόμη ότι ο κόσμος έχει αρχίσει να ξυπνάει και έχει λιγοστέψει την κατανάλωση κουτόχορτου!!!
Για μένα τέτοιες πρακτικές λειτουργούν δυσφημιστικά για την όποια εταιρεία!!!
Και μιας και οι περισσότερες εταιρείες το συνηθίζουν (και οι 2 ελληνικές), απλά δεν εμπιστεύομαι πλέον τα λεγόμενα τους...

Έχουνε καταντήσει τον όρο "προσφορά" να είναι: "...ψάχνε όλη μέρα και αν είσαι τυχερός μπορεί να πέσεις στην ημερομηνία που έχουμε κρύψει την προσφορά μας..."
 

nmavra

Member
Μηνύματα
62
Likes
16
Οσο και αν θα μας βολευε να ισχυαν οι τιμες αυτες συνέχεια, μια προσφορά γι'αυτο λέγεται προσφορά, επειδή ειναι για περιορισμένες θέσεις και για περιορισμένες μέρες. Εγω παντως απορώ και με τις τιμές που ήδη υπάρχουν, μια ματια να ρίξει κάποιος στα οικονομικά στοιχεία που ειναι διαθέσιμα σε όλους στο τέλος του έτους, ολες οι εταιριες μπαινουν μέσα συνεχώς, τα χρέη είναι εκατομύρια ευρώ και καθε χρονο αυξάνονται.. Και δε μιλαω για Ολυμπιακες κλπ, αλλα για British Airways κλπ.

Θεωρώ τα εισιτήρια σχετικά φθηνά για εξωτερικό και ακριβά για εσωτερικο (αναλογικά με την απόσταση ταξιδιού), αυτό που μας ριμάζει εδώ είναι οι φόροι των αεροδρομιων.

Παρ'όλα αυτά και εμένα η γνωμη μου ειναι να προσπαθησεις να ρυθμισεις το δικό σου πρόγραμμα γυρω από τις προσφορές, μην περιμένεις να υπάρχει προσφορά οταν ΕΣΥ θες να πετάξεις..


Με αυτό το σκεπτικό πετάνε οι περισσότεροι εδω, και έτσι και εγώ πήγα πέρισι Μεξικό με 270? εισιτηριο + 170? φόροι = σύνολο 440? με επιστροφή τελική τιμή. Το εκλεισα οταν το βρήκα, και απλά μετά παρακάλαγα το Θεο να μου δώσουν άδεια την ημερομηνία που ήθελα..... Είναι ένα ρίσκο, δε θα σου βγει παντα όμως!!
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Νομίζω ότι, όλες οι προσφορές, όλων των εταιρειών, αφορούν ένα ελάχιστο ποσοστό θέσεων (εκτιμώ 3-5 %), μόνο και μόνο για διαφημιστικούς λόγους.
Όταν προσαρμόσεις το πρόγραμμά σου στις προσφορές αυτές, θα δεις ότι μπορείς πραγματικά να επωφεληθείς απ' τις τιμές αυτές και να πετάξεις φθηνά.

Πχ τα 100-105e που έδινε η Α3 τα δρομολόγιά της στην Ισπανία πριν μερικούς μήνες ήταν πραγματική προσφορά και πολλοί επωφελήθηκαν απ' αυτή.
 

ANEL

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
340
Μπορεί να μου πείτε "δεν ήταν και τόσο νωρίς 2 μήνες πρίν" ναι ελάτε όμως που ψάχναμε 4 μήνες πριν και οι τιμές ήταν ακριβώς ίδιες... Αυτες είναι οι υποτειθέμενες προσφορές αν κλείσεις μήνες πρίν; Δηλαδή σα χαζή έτρεχα 4 μήνες πριν να κλείσω φθηνά και διαπιστώνω πως και τώρα να έκλεινα δεν υπάρχει καθόλου διαφορά;;

:shock:
νομίζω πως εδώ μπλέκεις 2 ξεχωριστά θέματα,αυτό των προσφορών και αυτό της φτηνής τιμής αν κλείσεις πολύ νωρίς..
όσο αφορά το 1ο,η εταιρία για την οποία μιλάς (αλλά και οι άλλες) βγάζει προσφορές κατά διαστήματα,άλλοτε φτηνότερες και άλλοτε όχι..προσφορά λοιπόν είναι το εισιτήριο που θα το βρεις κάποιο διάστημα σε χαμηλότερη ή πολύ χαμηλότερη τιμή απ΄ότι συνηθίζει να το πουλάει η εταιρία για τον συγκεκριμένο προορισμό εννοείται..πχ. πέρσι και για το διάστημα ως το τέλος Μαρτίου έβγαλε προσφορά για Βαρκελώνη,Βιέννη κτλ.με περίπου 69Ε πήγαινε έλα...αυτή η προσφορά έπιανε και το 3μερο της 25ης Μαρτίου και κατά τη γνώμη μου ήταν και η καλύτερη των τελευταίων χρόνων..αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως η εταιρία θα βγάζει πάντοτε τέτοιου είδους προσφορές,άρα με τα σημερινά δεδομένα και τα 130Ε πήγαινε-έλα προσφορά λογίζονται και ας είναι σχεδόν η 2πλασια τιμή απ΄τη προηγούμενη..
το άλλο θέμα που αναφέρεις,αυτό του κλεισίματος εισιτηρίου 4 μήνες πριν,τίποτα δεν σε κατοχυρώνει πως θα είναι πράγματι φθηνότερο από ένα εισιτήριο αγορασμένο αργότερα(δηλ, 2 μήνες πριν το ταξίδι)
καμιά φορά είναι φθηνότερο,άλλοτε πάλι μπορεί και να είναι ακριβότερο..
για να σου δώσω ένα παράδειγμα..φέτος τον Φλεβάρη(προς το τέλος του μήνα)βρήκα εισιτήριο 120Ε φθηνότερο απ΄ότι το έβρισκα το Γενάρη για συγκεκριμένες ημερομηνίες και για συγκεκριμένο προορισμό !
άρα δεν υπάρχει κανόνας(ως το πως και πότε βρίσκουμε φτηνά εισιτήρια)που να ισχύει απόλυτα..αλλά αν γενικά έχεις μια ιδέα των τιμών για κάποιο προορισμό,μπορείς πιο εύκολα να καταλάβεις αν το πληρώνεις πολύ ή λίγο κάθε φορά!:D
 

fitziano

Member
Μηνύματα
1.934
Likes
533
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία

AERIKO

Member
Μηνύματα
423
Likes
205
Επόμενο Ταξίδι
χωρίς χάρτη...
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγονία ,Γαλ. Πολυνησία
Έχω την εντύπωση πως πολλοί έχουν παρεξηγήσει τον όρο προσφορά... από που κι ως που σώνει και καλά η προσφορά πρέπει να ταιριάζει στις ημερομηνίες που μας βολεύουν? Επίσης τι σας κάνει να πιστεύετε πως όλες οι θέσεις μιας πτήσεις πουλιούνται σε τιμές προσφοράς?
.. το μυστικό είναι να προσαρμόσεις εσύ τις απαιτήσεις σου στις προσφορές και όχι να προσαρμοστούν οι προσφορές στις δικές σου απαιτήσεις...

Παρ'όλα αυτά και εμένα η γνωμη μου ειναι να προσπαθησεις να ρυθμισεις το δικό σου πρόγραμμα γυρω από τις προσφορές, μην περιμένεις να υπάρχει προσφορά οταν ΕΣΥ θες να πετάξεις..



Όταν προσαρμόσεις το πρόγραμμά σου στις προσφορές αυτές, θα δεις ότι μπορείς πραγματικά να επωφεληθείς απ' τις τιμές αυτές και να πετάξεις φθηνά.


Παιδιά συμφωνώ απόλυτα έτσι ακριβώς είναι..!!!!:clap:

Εμείς πάντα προσαρμόζουμε το πρόγραμμά μας σύμφωνα με τις προσφορές:D ...και σαφώς είναι δεδομένο ότι δεν είναι δυνατόν πάντα να συμπίπτουν οι προσφορές με τις ημερομηνίες που μας εξυπηρετούν..:D

Τώρα αν τύχουν και τα δυο μαζί ...ε τότε το απολαμβάνουμε διπλά..!!!:p
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.192
Μηνύματα
883.480
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom