Κιλά και διακοπές!!!

Μηνύματα
172
Likes
808
Κάποτε είχα τη νοοτροπία του "είμαι διακοπές, θα φάω" και ναι, οι διακοπές των δυο εβδομάδων σήμαιναν 3 - 4 κιλά πάνω. Φέτος για πρώτη φορά προσέξαμε λίγο παραπάνω και χωρίς να νιώσω καμια στέρηση το αποφύγαμε. Απλά παραγγέλναμε με λίγο πιο πολλή προσοχή στις ταβέρνες και περιορίσαμε λίγο το αλκόολ (π.χ. το κολοκυθοκεφτέδες, πατάτες τηγανητές, καλαμαράκια, λουκάνικο και σαγανάκι έγινε καλαμαράκια, σαλάτα, χταποδάκι με φάβα και γαρίδες ψητές) και το αλκόολ περιορίστηκε. Στα κρεατικά φάγαμε και τις μπριζόλες και τα γεμιστά μας μπιφτέκια αλλά κάποιες φορές προτιμήσαμε σουβλάκι/μπιφτέκι κοτόπουλο ή ψαρονέφρι και το συνοδέψαμε με πατάτες φούρνου ή λαχανικά αντί για πατάτες τηγανιτές. Στο παγωτό παίρναμε και μια μπάλα σορμπέ. Πραγματικά δε μου έλειψε τίποτα επειδή και με τις πατάτες τηγανιτές κάθε βράδυ μπουχτίζεις μετά από κάποιο σημείο και δεν τις ευχαριστιέσαι κιόλας

Εννοείται δεν πάμε για τρέξιμο πρωινιάτικα στις διακοπές αλλά προσπαθήσαμε να βάλουμε περισσότερο περπάτημα και κολύμπι στις μέρες μας, εννοείται πάντα ως μέρος της εξερεύνησης του προορισμού. Αγαπημένη μας νέα συνήθεια είναι η βόλτα στο ηλιοβασίλεμα αντί να απολαμβάνουμε το ηλιοβασίλεμα από το μπαλκόνι. Παίρναμε μαζί μας και ένα πρόχειρο αλλα υγειινό μεσημεριανό για την παραλία (πχ μια τορτίγια με κοτόπουλο και κάποια φρούτα) αντί να δίνουμε 9 ευρώ για club sandwich όπως το συνηθίζαμε).

Πιστεύω το βασικό είναι να αποφεύγεις τα φαγητά που τρως από ανάγκη και δεν ευχαριστιέσαι πραγματικά (πχ το μετριότατο κλαμπ σαντουιτς με προτηγανισμένες πατάτες στην παραλία, την μέτρια τυρόπιτα που παίρνεις από το φούρνο το πρώι, τα πατατάκια από το περίπτερο επειδή πείνασες όσο περιμένεις το λεωφορείο και δεν υπαρχει κατι άλλο δίπλα, τις 3 φέτες ψωμί βουτηγμενες στο λαδι που τρως μονο και μονο επειδη πεινας οσο περιμενεις το φαγητό κλπ) και να βρεις μια ισορροπία στο τι παραγγέλνεις έξω. Αν δε γίνουν υπερβολές, ίσως πάρεις απλά ένα κιλό το οποίο θα φύγει γρήγορα (προφανώς, το ζύγισμα μετά από διακοπες ειναι παραπλανητικό λόγω των κρατήσεων)


Από την άλλη δεν υπαρχει τίποτα πιο θλιβερό κατά τη γνώμη μου από το να πας ταξίδι και να μην ευχαριστηθείς το φαγητό επειδή μετράς την κάθε θερμίδα. Απλά να υπάρχει μια ισορροπία ώστε ό,τι τρως όντως να το απολαμβάνεις
 
Last edited:

Kostas777

Member
Μηνύματα
147
Likes
222
Για εμενα διακοπες δεν ειναι ουτε το φαι ουτε το αλκοολ. Αυτα τα εχω και σπιτι μου. Διακοπες για εμενα ειναι μονο οι εμπειριες.
 

Kostas777

Member
Μηνύματα
147
Likes
222
Δηλαδή η καθημερινή ζωή σου εκτός διακοπών είναι μονότονη? Δεν έχει εμπειρίες?
Πολυ πιο μονοτονη απο τις διακοπες. Και δε νομιζω οτι μπορω να κανω πολλα για αυτο. Στα ταξιδια εξερευνας νεα μερη, γνωριζεις συνεχεια ανθρωπους, αντιμετωπιζεις απροοπτα, βρισκεις μπελαδες...
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.675
Likes
16.429
Εξαρταται απο τις διακοπές που κάνει καποιος.. δηλαδη αραζω κάνω μπανιο, μαμ, ποτο και νανι (all inclusive πχ) ε τότε ναι μην το ρωτας και μην ανεβαινεις στη ζυγαριά .. Αυτό εγώ το κάνω απο το Πασχα μέχρι τον Οκτωβριο στο εξοχικό μου διπλα στη θάλασσα.. οταν όμως παω διακοπες απο τις "διακοπες" τότε του δίνω και καταλαβαινει τουλαχιστον 100 με 200 χιλιομετρα σε ημερήσιες με πολύ περπατημα αλλα βεβαιως και θα φαμε και θα πιουμε (και θα χορέψουμε, λέμε τωρα) το κατα δυναμη..

δηλαδη τα κιλά δεν τα παιρνεις επειδή πας διακοπές αλλά επειδη τρως ... νομιζω ο @panpan το εθεσε σωστα..
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.322
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland

EIRHNH2

Member
Μηνύματα
1.282
Likes
1.349
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ο κόσμος ΟΛΟΣ!!!!
χαχα! ειστε φοβεροι!!! οντως δεν παινουμε κιλα απο τις διακοπες αλλα επειδη τρωμε... και με το ποτο τι γινεται... καθεσαι, τρως και μετα ανοιγει η ορεξη!!!
 

Kalliopi27

Member
Μηνύματα
49
Likes
116
Επόμενο Ταξίδι
Βόρεια Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Άνδεις-Περού
Παιδιά για κάποιο περίεργο λόγο χάνω στις διακοπές ( 1κιλό περίπου).. Μάλλον απ τον ενθουσιασμό που είμαι εκτός Αθήνας είτε εξωτερικό είτε Ελλάδα δεν μ ενδιαφέρει τόσο το φαγητό.. Ακόμα κι αν θέλω να δοκιμάσω καινούριες γεύσεις .. απλά δοκιμάζω.
 

duty_free

Member
Μηνύματα
904
Likes
3.237
Ο καλοκαιρης ουτος ητο κομβικος ως προς την ποιοτικη ανελιξη των συνιστωσών που αποτελούν την κοιλιά μου (ολογράφως: μπάκα. Εκ του δευτερου κύκλου της δαντείου κολάσεως (λαγνεία) αφιχθην στο ντρίτο ήτοι λαιμαργία.
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.504
Likes
8.027
Λοιπον, παλιοτερα σε 15μερες διακοπες το 5κιλο το ειχα σιγουρο.
Σε ταξιδια στο εξωτερικο την γλυτωνα με ενα 2κιλο κι αυτο λογω πολυ περπατηματος.
Τα τελευταια χρονια, συνηθως δεν παιρνω κιλα και ισως χασω και κανενα μαλιστα.
Τρεις αλλαγες στις συνηθειες μου ειναι αυτες που εχουν κανει την διαφορα:
(1) Αντικατεστησα τα πολλα γλυκισματα στο πρωινο μου με πολυ πρωτεινη (αυγα, κρεας, γιαουρτι κλπ) και φρουτα και ετσι μενω χορτατη για πολλες ωρες, παιρνω λιγοτερες θερμιδες αλλα κυριως νιωθω πολυ καλυτερα (πιο αναλαφρη).
(2) Εννοειται θα δοκιμασω ολες τις σπεσιαλιτε της χωρας στην οποια βρισκομαι αλλα αν ξεφυγω σε ενα γευμα θα κοιταξω να ισορροπησω στο επομενο, δεν θα εχω την λογικη "ε αφου τωρα ξεφυγα ας το παω μεχρι τελους, πχ εφαγα ενα κομματι τουρτα-πωπω τι εκανα-ε τωρα ας την φαω ολη".
(3) Εχω προσθεσει κινηση. Δηλαδη καποιες μερες που δεν προβλεπεται ιδιαιτερο περπατημα γιατι μπορει πχ να ειμαι ολη μερα στο αυτοκινητο, μπορει να ξυπνησω νωριτερα για να περπατησω εξω ή να κανω διαδρομο.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
883.980
Μέλη
38.908
Νεότερο μέλος
Apostolos88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom