Δονούσα Κουφονήσι ή Δονούσα;

coccobill

Member
Μηνύματα
326
Likes
347
Ταξίδι-Όνειρο
Σανγκρι-Λα
Τι εννοεις? .. να παρουν μαζι τους γαζες η να κανουν ταχυρυθμα σε κτηνιατρο? Το ποσοστο εγκληματικα ανεγκεφαλων ειναι το ιδιο σε ολα τα μερη, δεν βλεπω πως χαρακτηριζει τους κατοικους του νησιου η το ιδιο το νησι ως προορισμο αυτη η ενεργεια.
 

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Όπως αναφέρουμε τα καλά κάθε προορισμού, πρέπει να αναφέρουμε και τα άσχημα.
Αν κάποιος μου έλεγε λοιπόν πριν χρόνια, ότι στο Λασίθι θα έβλεπα κρεμασμένους σκύλους, δεν θα πήγαινα και το παιδί μου δεν θα πάθαινε το σοκ που έπαθε.
Καλό είναι λοιπόν, όσοι πάνε στα Κουφονήσια να ξέρουν και τι θα δουν πέρα από υπέροχες αμμουδιές.
Τώρα, εσύ αν θέλεις πάρε γάζες και κάνε και ταχύρυθμα. Αν πας με το παιδί σου ίσως και να τα χρειαστείς στο μέλλον. Οι εγκληματίες που σκοτώνουν ανθρώπους, συνήθως ξεκινούν την καριέρα τους με τα ζώα.
Και στην Πελοπόννησο γίνονται αυτά, αλλά εκεί είναι η μειοψηφία, αν υπάρχουν 50 - 100 εγκληματίες σε μισό εκατομμύριο κόσμο, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί όλη η περιοχή.
Αν δεν κατάλαβες λοιπόν αυτό που γράφει το σωματείο, να στο επαναλάβω μήπως και το αντιληφθείς:
Πρόκειται για πολύ μικρό πληθυσμό, που οι ελάχιστοι εγκληματίες που υπάρχουν τον χαρακτηρίζουν κανονικότατα.
Γιατί σε ένα τόσο μικρό μέρος, όλοι ξέρουν ποιος το κάνει, όλοι σιωπούν, άρα αποδέχονται και έτσι όλοι συμμετέχουν.
Και αφού τελειώσεις με τα ταχύρυθμα - μάθε και τεχνητή αναπνοή και cpr για καλύτερο αποτέλεσμα - είναι καλό να συνειδητοποιήσεις ότι η ανοχή είναι συμμετοχή. Είτε πρόκειται για ανθρώπους, είτε πρόκειται για ζώα.
Εγώ πάντως έχω σταματήσει να πηγαίνω σε μέρη όπου βλέπω σακατεμένα και βασανισμένα ζώα, όσο ωραίες παραλίες, ή ταβέρνες και να υπάρχουν.
Με χαλάει το θέαμα και μου χαλάει τις διακοπές μου.
Και δεν θέλω να αφήνω δεκάρα σε βάρβαρα κατσικονήσια, ή μισότρελα ηπειρωτικά χωριά που υποθάλπουν αρρωστημένες και σαδιστικές προσωπικότητες.
 

coccobill

Member
Μηνύματα
326
Likes
347
Ταξίδι-Όνειρο
Σανγκρι-Λα
Απο τη στιγμη που δε γνωριζω την αντιδραση των ντοπιων η των γειτονων του καθε πνευματικα αναπηρου, δεν μπορω να "σακουλιασω" ολον τον πληθυσμο του νησιου. Εγκληματικες ενεργειες σαν κι αυτην η το ψαρεμα με δυναμιτη η το καψιμο των δασων χρηζουν σαφως κοινωνικης και πολιτειακης αντιμετωπισης αλλα σε καμια περιπτωση δε χαρακτηριζουν τους κατοικους του τοπου οπου αυτες γινονται.

ΥΓ Σ'ευχαριστω για τις συστασεις και τις παρατηρησεις περι της χαμηλης μου αντιληψης, θα το κοιταξω- η παγιδα της γενικευσης ομως οδηγει σε ρατσισμο... αυτο να το κοιταξεις εσυ.
 

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
ΥΓ Σ'ευχαριστω για τις συστασεις και τις παρατηρησεις περι της χαμηλης μου αντιληψης, θα το κοιταξω- η παγιδα της γενικευσης ομως οδηγει σε ρατσισμο... αυτο να το κοιταξεις εσυ.
Κανένας δεν σου είπε ότι έχεις χαμηλή αντίληψη. Αυτό είναι δικό σου συμπέρασμα.
Όλα τα άλλα που σου τόνισα είναι παρατηρήσεις στα ειρωνικά σου σχόλια για "γάζες και ταχύρυθμα σε κτηνίατρο".
Σα δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ! Γίνονται τέτοιες βαρβαρότητες και εσύ ειρωνεύεσαι. Αν αγαπάς αυτό το νησί, θα μπορούσες να συμβάλεις και να κάνεις γνωστό το θέμα για να σταματήσει αυτό το αίσχος και όχι να κρύβεις τη σκόνη κάτω από το χαλί.
Θεωρώ απαράδεκτο να ειρωνεύεσαι για ένα τόσο σοβαρό θέμα όσο η κακοποίηση των ζώων, που μας ντροπιάζει όλους σαν έλληνες.
Γιαυτό άσε τα περί ρατσισμού για άλλους που εντυπωσιάζονται.
 

σαιτας

Member
Μηνύματα
696
Likes
372
Δηλαδη αναπαραγουμε την καταγγελια καποιου, χωρις ονομα βεβαια, μην γνωριζοντας τους λογους που το κανει και κατηγορουμε ενα ολοκληρο νησι.( στο fb αναφερει την φωτογραφια που εστειλε φιλος) Ελεος στην δυσφημιση. Κανονικα πρεπει να επεμβουν οι διαχειριστες του φορουμ.
 

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Aν επέμβουν οι διαχειριστές του φόρουμ, θα πρέπει να επέμβουν επίσης και σε όλα τα δυσμενή σχόλια π.χ. για μέρη, ή αεροπορικές εταιρείες.
Ο καθένας γράφει ότι γνωρίζει για ένα μέρος, είτε θετικό είναι, είτε αρνητικό. Αυτό δεν το κάνει και αληθινό όμως. Αλλοίμονο αν αρχίζαμε να δυσπιστούμε για ότι ανεβάζουμε εδώ μέσα.
Αν μπούμε σ'αυτό το τριπάκι το οτιδήποτε γράφεται εδώ μέσα, μπορεί να είναι και ψεύτικο, από την εμπειρία κάποιου σε ένα νησί, μέχρι το τι έζησε σε μια πτήση.
Εδώ μέσα ανταλλάσουμε απόψεις και μόνον. Θετικές ή αρνητικές.
Λυπάμαι αν σας χάλασα την ωραία εικόνα των Κουφονησιών, αλλά αυτή η πληροφορία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, αυτή ανέβασα. Όπως διαβάζουμε άσχημα σχόλια για άλλες χώρες, έτσι και δω.
Όσο για τη δυσφήμιση, δεν πρόκειται για μια επιχείρηση ούτε για κάποιον συγκεκριμένο άνθρωπο. Τι να πει και ο samion με όλα αυτά που διαβάζει για την αγαπημένη του εταιρεία!!!!!!! Το θέμα είναι η κακοποίηση των ζώων σε έναν παραδεισένιο τόπο και ας μείνει έτσι.
 

coccobill

Member
Μηνύματα
326
Likes
347
Ταξίδι-Όνειρο
Σανγκρι-Λα
Σα δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ! Γίνονται τέτοιες βαρβαρότητες και εσύ ειρωνεύεσαι. Αν αγαπάς αυτό το νησί, θα μπορούσες να συμβάλεις και να κάνεις γνωστό το θέμα για να σταματήσει αυτό το αίσχος και όχι να κρύβεις τη σκόνη κάτω από το χαλί.
Η ειρωνια ηταν αποτελεσμα της ενοχλησης αφου, χωρις να προειδοποιησεις, δινεις λινκ για μια σκληρη φωτογραφια. Ουδολως ειρωνευτηκα την ιδια την πραξη αλλα δεν κατανοω την προτροπη σου σε επιδοξους επισκεπτες αυτου του νησιου, η οποια βασιζεται σε φωτογραφια ανωνυμου κι οπως λες κι εσυ, μπορει να αμφισβητηθει η "αληθεια" της.
Γνωριζω, δυστυχως, πολλα μερη ανα την Ελλαδα οπου συμβαινουν παρομοια περιστατικα αλλα ξανατονιζω τη διαφορα μας: δε θα σαβουριασω ολους τους κατοικους. Θεωρω πολυ προσβλητικους τους χαρακτηρισμους "βαρβαρα κατσικονησια και μισοτρελα ηπειρωτικα χωρια" κι αν αυτο λες πως με με κανει να "κρυβω τη σκονη κατω απο το χαλι" , να με συγχωρεις, αλλα δε θα δεχτω την υπεραπλουστευμενη γενικευση.
Για την ιστορια, δεν το αγαπω το Κουφονησι- το επισκεφτηκα μονο περισυ και δεν αντιληφθηκα καμια πραξη κακοποιησης ζωου, ουτε κακουργηματικη συμπεριφορα απο τους ντοπιους "συνενοχους βασανιστες" .
Ειμαστε ηδη off topic, νομιζω, υπαρχει ηδη το θεμα με τα θετικα κι αρνητικα των νησιων και μπορει να ανοιξει καινουριο με "πολιτικα ορθους προορισμους" .
 

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.101
Θεωρω πολυ προσβλητικους τους χαρακτηρισμους "βαρβαρα κατσικονησια και μισοτρελα ηπειρωτικα χωρια".
+1
Υποθέτω ότι δεν υπάρχει ούτε ένα μέρος στην Ελλάδα και αλλού που να μην μπορείς ψάχνοντας να βρεις αρνητικά σημεία. Κάποιες φορές μπορεί να είναι μεμονωμένα περιστατικά και άλλες κοινή πρακτική. Σε οτι αφορά τον σεβασμό στα ζώα έχουμε πολλά ακομη να κάνουμε για να φτάσουμε σε αξιοπρεπές επίπεδο.
 

Thalassoporos

New Member
Μηνύματα
2
Likes
9
Γραφω και εγω τη γνωμη μου για φιλους που θα τη χρειαστουν στο μελλον.

Πρωτα να πω οτι και τα δυο νησια ειναι ομορφοτερα απ'οτι τα περιμενεις.

Ειχα ακουσει παρα πολλα για τα ομορφα νερα του Κουφονησιου τα οποια ειναι οντως εξαιρετικα, σχεδον ολα με ενα ανοιχτογαλαζο φωτεινο υπεροχο χρωμα και πολυ καθαρα. Ομως οταν πηγα στη Δονουσα ειδα οτι τα νερα της ειναι εξισου υπεροχα, αναλογου χρωματος και καθαροτητας, μαλλον ενα κλικ πιο σκουροχρωμα απο του Κουφονησιου αλλα παλι ανοιχτογαλαζα και πολυ φωτεινα, πραγματικα απιθανα. Η ποσοτητα των παραλιων αναλογη, ισως λιγο περισσοτερες να εχει το Κουφονησι.

Δεδομενης της ισοπαλιας στο χρωμα και στην ποιοτητα των νερων, αναμεσα στα δυο επιλεγω Δονουσα, γιατι μου αρεσουν τα νησια με εντονοτερο-πιο αγριο αναγλυφο και η Δονουσα ειναι ενα απο αυτα. Πλεονεκτει λοιπον λογω ομορφιας των ορεινων ογκων της και βεβαια το φοντο των παραλιων της οταν κολυμπας ειναι πιο εντυπωσιακο απο οτι στο ομορφο αλλα επιπεδο Κουφονησι.

Οι τιμες για τα δικα μου οικονομικα δεδομενα ηταν κανονικες κατα βαση και ισως σε καποιες περιπτωσεις τσιμπημενες αλλα οχι κατι το υπερβολικο, ενω το φαγητο ηταν ποιοτικο ωπου πηγαμε.
 

Thalassoporos

New Member
Μηνύματα
2
Likes
9
Ανεβαζω και μερικες φωτογραφιες απο τις παραλιες της Δονουσας μιας και δεν ειναι τοσο δημοφιλεις οσο του Κουφονησιου.

Η παραλια του Σταυρου, εξαιρετικη και εντος οικισμου.
Donousa_paralia_Stayrou.JPG Donousa_paralia_Stayrou_2.JPG Donousa_paralia_Stayrou_3.JPG

Η παραλια του Κεδρου, απλα ονειρο.
Donousa_paralia_Kedrou.JPG

Η παραλια Λιβαδι, δυστυχως την ωρα που πηγαμε ειχε κοντρα ηλιο και δεν φαινονται τα φανταστικα χρωματα των νερων στην πανοραμικη φωτογραφια. Καταλαβαινετε ομως την ποιοτητα τους στη δευτερη φωτογραφια.
Donousa_paralia_Livadi.JPG Donousa_paralia_Livadi_2.JPG

Η παραλια Φυκιο διπλα απο το Λιβαδι.
Donousa_paralia_Fykio.JPG

Οι τρεις παραλιες της περιοχης της Καλοταριτισσας στο βορειο μερος του νησιου. Ο ορμος βλεπει προς ανατολικα. Κατω αριστερα η Μεσα Αμμος, πανω αριστερα η Τρυπητη και κατω δεξια το Σαπουνοχωμα.
Donousa_paralies_Kalotaritissas.JPG

Η παραλια Μεσα Αμμος απο κοντα.
Donousa_paralia_Mesa_Ammos.JPG

Η παραλια Τρυπητη απο κοντα.
Donousa_paralia_Trypiti.JPG
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.369
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom