Δονούσα Κουφονήσι ή Δονούσα;

underwater

Member
Μηνύματα
2.703
Likes
11.144
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτική
Δαγκωτό Δονούσα..Για ό,τι χρειαστείς στείλε μου μήνυμα. Ο,τι ζητάς για τις διακοπές σου, σου το παρέχει η Δονούσα και με το παραπάνω, δεν θα το μετανοιώσεις. Τρομερές παραλίες, πολύ καλό φαγητό και σε πολύ κυριλέ τιμές, εξαιρετικοί άνθρωποι και πίστεψέ με καθόλου ψόφια..Γι'αυτό φροντίζει το corona borealis και ο σκαντζόχειρος..
Ευχαριστώ πολύ dimmi, αν και απάντησες με σχετική καθυστέρηση και δεν μπόρεσα να ακολουθήσω τη συμβουλή σου! :)

Τα Κουφονήσια που πήγα μου άρεσαν πολύ πάντως! Αλλά και η Δονούσα έχει μπει ήδη στη λίστα των μελλοντικών μου προορισμών. :D
 

annoula

Member
Μηνύματα
227
Likes
495
Απαράδεκτα Κουφονησια
Η κατάσταση στα Κουφονήσια θα έλεγα ότι εξελίσσεται επιεικώς απαράδεκτη και είναι κρίμα γιατί ήταν ένα νησί που συμπαθουσα και ερχόμουν συχνά ..

Αναφέρομαι στο γεγονός ότι πουθενά στο νησί δεν βρίσκεις τσιγάρα και αν βρεις θα σου δώσουν ότι θέλουν καθώς το μοναδικό εστιατόριο (!!!) η ¨Μελισσα¨ που πουλάει τσιγάρα τις δημοφιλής μάρκες τις δίνει προφανώς στους πελάτες της.

Ο λόγος που σταμάτησαν να φέρνουν τσιγάρα είναι τ΄οσο απλός : επειδή έχουν αναγραφομενη τιμή δεν μπορούν να τα πουλούν δυο και τρεις φορές πάνω όπως τα περισσότερα είδη στο νησί ..

Κρίμα γιατί αυτό είναι ενδεικτικό της νοοτροπίας που αναπτύσσεται από τους ντόπιους ... Η επιτυχία σε χαλάει ... Κρίμα

Φίλε μου γύρισα πριν λίγες μέρες από Κουφονήσια! Τσιγάρα φέρνει και ο κύριος που έχει την καφετέρια και τα ενοικιαζόμενα με την επωνυμία Λιμάνι (ακριβώς μπροστά στο λιμάνι) και μάλιστα χωρίς καπέλο! Είναι ευγενέστατος, παραγγέλνεις ό,τι μάρκα θέλεις και την επόμενη στα φέρνει απ' τη Νάξο! Κάνει κυριολεκτικά εξυπηρέτηση και αυτά πρέπει να τα λέμε!!!
 

annoula

Member
Μηνύματα
227
Likes
495
Και με την ευκαιρία αυτού του θέματος θα ήθελα να πω και τα εξής για τα Κουφονήσια..διάβαζα τόσο καιρό ότι η κατάσταση στο νησί είναι απαράδεκτη, ότι έχει υπερβολικό κόσμο μέχρι και ότι από άποψη κόσμου οι παραλίες στα Κουφονήσια θυμίζουν τον Αύγουστο τις παραλίες της Αττικής...και θέλω να πω ότι κατά την γνώμη μου όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα!!!Δηλαδή...αν πηγαίνεις στα Κουφονήσια και πιστεύεις ότι θα είσαι εσύ, το έτερον σου ήμισυ και ο παράδεισος τότε σίγουρα θα απογοητευτείς! Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα νιώσεις ότι είσαι πράγματι στον παράδεισο και απλά έχει και κόσμο!!!Σίγουρα το νησί είχε κόσμο φέτος τον Αύγουστο, νομίζω τα δωμάτια είχαν απίστευτη πληρότητα αλλά κατά την΄γνώμη μου είναι και πολύ λίγα..κατά τ' άλλα ούτε πήξιμο είδα στις παραλίες ούτε κανέναν πανικό πουθενά! Προτείνω το νησί ανεπιφύλακτα για τις εκπληκτικές παραλίες του, τα ολόφρεσκα ψάρια και τπους ευγενέστατους ανθρώπους! Στην τελική αν κάποιος θέλει ερημιές το κάτω Κουφονήσι είναι πάντα εκεί άγριο και έτοιμο να το εξερευνήσεις!
 

dimmi

Member
Μηνύματα
20
Likes
5
κανένα πρόβλημα underwater, το σημαντικό είναι ότι πέρασες πολύ όμορφα. Άντε να έρθει και η δική μου σειρά:)
 

sailing_away

Member
Μηνύματα
9
Likes
9
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αργεντινη
Παιδιά καλησπέρα από έναν καινούριο στο forum.
Θα μπορούσα να γράφω ώρες για τα Κουφονήσια (πηγαίνω ανελλιπώς κάθε χρόνο από το 2005) αλλά δε θέλω να σας κουράσω, γι' αυτό θα σας δώσω λίγες (σημαντικές θεωρώ) συμβουλές.
1) Τα τελευταία χρόνια πηγαίνω Ιούνιο και δεν έχει ποικιλία σε τσιγάρα. Υπάρχουν μόνο οι βασικοί (γνωστοί) καπνοί και ελάχιστες μάρκες σε πακέτα. Ίσως τον Αύγουστο αυτό να μην ισχύει (δεν το ξέρω όμως.. Και δεν μπορώ να μιλήσω για φέτος γιατί θα πάω Σεπτέμβριο) αλλά καλού κακού αν καπνίζετε προμηθευτείτε από πριν τα τσιγάρα σας.
2) Πηγαίνετε στο νησί με το BlueStar ή μέσω Νάξου με το Σκοπελίτη (μοναδική εμπειρία) αλλά σε καμία περίπτωση μην πάτε με το "γρήγορο" (δε λέω εταιρεία μη με κυνηγήσει κανείς...) Σας μιλάω εκ πείρας. Τραυματική - τρομακτική εμπειρία....
3)Για τους επισκέπτες από 20/07 ως 20/08 : Δοκιμάστε να σηκωθείτε λίγο νωρίτερα μια μέρα για να απολαύσετε τις παραλίες άδειες από κόσμο. Εναλλακτικά, οργώστε την ακτογραμμή μέχρι την Ιταλίδα και θα βρείτε σίγουρα τη δική σας παραλία (μόνο για εσάς!)
4) Στο Κάτω Κουφονήσι υπάρχουν πετρώματα αργίλου - ευκαιρία για απόλυτα φυσικό και δωρεάν spa!!
Δε γράφω περισσότερα γιατι θα γίνω πολύ κουραστικός και θα μου πάρει ώρες. Καλύτερα αν θέλετε κάποια επιπλέον πληροφορία ρωτήστε!

Υ.Γ. Τόσο για εσάς που κλείσατε στο Ποσειδώνιο με πρωινό αλλά και για όλους μας που θέλουμε να μειώσουμε το κόστος διακοπών. Δοκιμάστε να ζητήσετε καλύτερη τιμή χωρίς πρωινό. Ένας φούρνος κι ένα mini market υπάρχει παντού!! Πρότασή: Καφέ και ζάχαρη παίρνουμε μαζί από το σπίτι και όταν φτάσουμε στο νησί ένα μέλι ή μια merenda -nutella. Κάθε 2 - 3 μέρες μια φραντζόλα ψωμί (και γάλα όποιος θέλει) και ξεμπερδέψαμε!! Συνολικό κόστος για 6 πρωινά λιγότερο από 10,00!! Όσο περίπου φαντάζομαι ότι χρεώνουν τα ξενοδοχεία το πρωινό μιας μέρας για 2 άτομα.
Αγαπητε Νικολα και λοιποι, καταρχας ευχαριστουμε για τις πληροφοριες.Και εγω νεα στο φορουμ. :] Θα ηθελα να ρωτησω τι παιζει απο κοσμο στο νησι το Σεπτεμβριο.Κανονιζουμε με το αγορι μου διακοπες φετος για τις 8 Σεπτεμβρη.Και οι 2 θελουμε χρονια να παμε Κουφονησια λογω του οτι στους εκαστοτε 'διακοποπροορισμους' οι παραλιες ειναι σημαντικοτατος παραγοντας επιλογης.Η αληθεια ειναι οτι μας φοβιζει λιγο το γεγονος οτι μπορει να επικρατει η απολυτη νεκρα κ ησυχια.Καλη ειναι η ησυχια αλλα να χει ενα μαγαζακι ανοιχτο βρε αδερφε,να δουμε κ καναν ανθρωπο..ξερω γω!Εσεις που ξερετε,τι κατασταση επικρατει αρχες Σεπτεμβρη?Γενικα παντως σκεφτομαστε να το αποφασισουμε κ στη χειροτερη-αν μας εχει γινει πια τοσο απαραιτητη η βαβουρα-να περασουμε Ναξο για κανα δυο μερες.Εσεις τι εχετε να πειτε? Ευχαριστω πολυυ!
 
Last edited by a moderator:

dimmi

Member
Μηνύματα
20
Likes
5
Μη σε απασχολεί αυτό, θα τον έχει τον κόσμο του και τον Σεπτέμβριο. Είμαστε πολλοί που επιλέγουμε αυτόν τον μήνα. Στην χειρότερη των περιπτώσεων θα κάνουμε μια ωραιότατη τετράδα και θα παίζουμε μπιρίμπα αν δεν έχει τπτ.. Αστειεύομαι φυσικά.. Εμένα, τα μποφόρ με απασχολούν να πω την αλήθεια..
 

sailing_away

Member
Μηνύματα
9
Likes
9
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αργεντινη
Παίζει κάτι ιδιαίτερο με τα μποφόρ που πρέπει να ανησυχήσει κι εμένα? Αντίθετα εγώ, όταν παρατήρησα ότι οι παραλίες είναι στη νότια πλευρά χάρηκα ότι δε θα τις πιάνει ο Βοριάς του Αιγαίου! :roll:
 

dimmi

Member
Μηνύματα
20
Likes
5
Έχεις δίκιο σε αυτό αλλά όπως και να'χει προτιμούμε να μην έχει πάνω από 5-6 μποφόρ..Ας ελπίσουμε λοιπόν να πέσει η έντασή τους
 

nikolas30

New Member
Μηνύματα
4
Likes
3
Παίζει κάτι ιδιαίτερο με τα μποφόρ που πρέπει να ανησυχήσει κι εμένα? Αντίθετα εγώ, όταν παρατήρησα ότι οι παραλίες είναι στη νότια πλευρά χάρηκα ότι δε θα τις πιάνει ο Βοριάς του Αιγαίου! :roll:

Γεια σας κι από μένα με μια σχετική καθυστέρηση.
Αν και άργησα να απαντήσω, τουλάχιστον δεν έχετε φύγει ακόμα.
Όσον αφορά στον κόσμο παρόλο που δεν έχω πάει ποτέ Σεπτέμβρη, πιστεύω πως θα είναι κάτι περίπου αντίστοιχο με Ιούνιο. Θα υπάρχει κόσμος, σίγουρα όμως όχι πολύς. Τα μαγαζιά θα είναι όλα ανοιχτά ,αλλά με λιγότερο κόσμο από το peak του Αυγούστου. Πιστεύω πως όπως και τον Ιούνιο που είναι όλα ανοιχτά, έτσι θα είναι και τον Σεπτέμβριο. Όποτε μην περιμένετε clubbing και parties!! Χαλάρα ποτάκια όμως ναι!! Άνετα και χωρίς άγχος για να βρείτε τραπέζι.
Για τον αέρα.... Τι να σου πω! Όπως κάθε κυκλαδονήσι, έτσι και το Κουφονησάκι όταν εχει μποφώρ το πιάνει για τα καλά!! Οι παραλίες δεν πιάνουν κύμα (όπως είπες κι εσύ είναι νότιες) αλλά παρατηρείται το φαινόμενο της αμμοβολής - ειδικά στο Πορί!!
Πρόταση: Φτάνοντας στην παραλία της Ιταλίδας υπάρχει ένας μικρός κολπίσκος. Κάτω σ'αυτόν τον κολπίσκο ο αέρας πάντα "κόβει" και κάθεσαι μια χαρά.

Εύχομαι βέβαια να μη φυσάει!!!!!
 

dimmi

Member
Μηνύματα
20
Likes
5
Λοιπόν, επιστρέψαμε! Για Σεπτέμβρη είχε αρκετό αέρα ο οποίος δυσκόλεψε λιγάκι τα πράγματα. Στο Κουφονήσι είχε κόσμο περισσότερο απ'όσο φανταζόμουν για την συγκεκριμένη περίοδο. Ήταν πολύ όμορφα, ιδιαιτέρα φιλόξενοι, ανοιχτοί και ευγενικοί οι Κουφονησιώτες, οι παραλίες υπέροχες και το ψάρι φρεσκότατο. Η μόνη μου ένσταση αφορά στο Κάτω Κουφονήσι αλλά γι'αυτό θα ανοίξουμε άλλο θέμα..Στη Δονούσα λιγότερος ο κόσμος αν και είχε το πανηγύρι, αλλά για άλλη μία φορά ήταν μαγευτικά..
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.703
Likes
11.144
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτική
Η μόνη μου ένσταση αφορά στο Κάτω Κουφονήσι αλλά γι'αυτό θα ανοίξουμε άλλο θέμα...
Περιμένω τα σχόλιά σου επειδή εμένα το Κάτω Κουφονήσι μπορώ να πω ότι με ενέπνευσε περισσότερο από το Πάνω!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.803
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom