mourohavlos
Member
- Μηνύματα
- 2.424
- Likes
- 4.409
Σίκοινος ερυθρό από το οινοποιείο Μάναλη.
Ενδιαφέρον κρασί, η γεύση παραπέμπει σε νησί.
Μαυροτράγανο και λημνιό
Ενδιαφέρον κρασί, η γεύση παραπέμπει σε νησί.
Μαυροτράγανο και λημνιό
Εξυπνο λογοπαίγνιο με τη λέξη Σίκινος,το νησί στο οποίο βρίσκεται το οινοποιείο Μάναλη.Πολύ ενδιαφέρων και ο συνδυασμός Μαυροτράγανο με Λημνιό.Δεν τον έχω δοκιμάσει.Εχω δοκιμάσει το Avaton του Γεροβασιλείου από ποικιλίες Λημνιό, Μαυρούδι και Μαυροτράγανο,πολύ καλό,το Λημνιό (που αναφέρεται από τον Αριστοφάνη ως «λημνία ἄμπελος» τον 5ο αιώνα π.Χ. είναι η αρχαιότερη ελληνική ποικιλία) κυριαρχεί στο Avaton.Πολύ καλός επίσης ο συνδυασμός Μαυροτράγανο και Μαντηλαριά,το Μμ του Σιγάλα από τη Σαντορίνη.Σίκοινος ερυθρό από το οινοποιείο Μάναλη.
Οι τρεις Cavas που ανέβασα είναι υπέροχες. Τα οινοποιεία Codorniu και Freixenet είναι απόΑναρωτιέμαι αν υπάρχει Cava προκοπής;
Συνήθως τα μπαρ έχουν cava επιπέδου Καιρ Ρόδος. Είναι ένα συνηθισμένο ποτό εδώ.η Cava που δοκίμασα σε ένα μπαρ
Ναι καταλαβαίνω. Την επόμενη φορά που θα έρθω θα πιω στοχευμένα. Σε ευχαριστώ για την ανάλυση!Οι τρεις Cavas που ανέβασα είναι υπέροχες. Τα οινοποιεία Codorniu και Freixenet είναι από
τα κορυφαία στην Ισπανία. Υπάρχουν όμως και μικρά οινοποιεία που βγάζουν υπέροχη cava.πχ
Gramona - Artesanos del tiempo
Ένα από τα ελάχιστα οινοποιεία που ανοίγουν με το χέρι ένα-ένα τα μπουκάλια για να αφαιρέσουν το ίζημα από την cava. Στην περιοχή του Penedes που είναι η περιοχή με την μεγαλύτερη παραγωγή
cavas στην Ισπανία υπάρχουν μόνο δυο. Πριν μερικά χρόνια είχα πάει με την σύζυγο στο οινοποιείο
και βγήκε ο ιδιοκτήτης να μας εξηγήσει την διαδικασία λειτουργίας του οινοποιείου και την παραγωγή
κρασιών και cavas .Όταν άκουσε να μιλάω ελληνικά με την σύζυγο πιάσαμε καλή κουβέντα και όταν
από σύμπτωση στην κουβέντα πάνω του είπαμε ότι είχαμε και επέτειο γάμου μας χάρισε δυο μπουκάλια από την προσωπική του συλλογή.
Νέκταρ.
Συνήθως τα μπαρ έχουν cava επιπέδου Καιρ Ρόδος. Είναι ένα συνηθισμένο ποτό εδώ.
Το πίνουν όπως εμείς λέμε πάμε για ρετσίνα, αυτοί λένε πάμε για cava.
Όχι ότι δεν υπάρχουν και καλές ρετσίνες. Υπάρχουν, αλλά δεν είναι κρασιά.
Δεν ξέρω αν σου έδωσα να καταλάβεις γιατί ο γραπτός λόγος είναι λίγο δύσκολος.
Compra vi escumós de qualitat Albet i Noya. Την επόμενη φορά που θα έρθω θα πιω στοχευμένα.
υπάρχει η ρετσινα κεχριμπάρι που είναι κρασί αλλά από όσο εχω δει είναι και η μόνη αξιόλογη, αν δεν την εχεις δοκιμασει δοκίμασε την.Οι τρεις Cavas που ανέβασα είναι υπέροχες. Τα οινοποιεία Codorniu και Freixenet είναι από
τα κορυφαία στην Ισπανία. Υπάρχουν όμως και μικρά οινοποιεία που βγάζουν υπέροχη cava.πχ
Gramona - Artesanos del tiempo
Ένα από τα ελάχιστα οινοποιεία που ανοίγουν με το χέρι ένα-ένα τα μπουκάλια για να αφαιρέσουν το ίζημα από την cava. Στην περιοχή του Penedes που είναι η περιοχή με την μεγαλύτερη παραγωγή
cavas στην Ισπανία υπάρχουν μόνο δυο. Πριν μερικά χρόνια είχα πάει με την σύζυγο στο οινοποιείο
και βγήκε ο ιδιοκτήτης να μας εξηγήσει την διαδικασία λειτουργίας του οινοποιείου και την παραγωγή
κρασιών και cavas .Όταν άκουσε να μιλάω ελληνικά με την σύζυγο πιάσαμε καλή κουβέντα και όταν
από σύμπτωση στην κουβέντα πάνω του είπαμε ότι είχαμε και επέτειο γάμου μας χάρισε δυο μπουκάλια από την προσωπική του συλλογή.
Νέκταρ.
Συνήθως τα μπαρ έχουν cava επιπέδου Καιρ Ρόδος. Είναι ένα συνηθισμένο ποτό εδώ.
Το πίνουν όπως εμείς λέμε πάμε για ρετσίνα, αυτοί λένε πάμε για cava.
Όχι ότι δεν υπάρχουν και καλές ρετσίνες. Υπάρχουν, αλλά δεν είναι κρασιά.
Δεν ξέρω αν σου έδωσα να καταλάβεις γιατί ο γραπτός λόγος είναι λίγο δύσκολος.
Κάπου εδώ στο θέμα αυτό είχαμε βάλει το δάκρυ του πεύκου.υπάρχει η ρετσινα κεχριμπάρι που είναι κρασί αλλά από όσο εχω δει είναι και η μόνη αξιόλογη, αν δεν την εχεις δοκιμασει δοκίμασε την.
το δάκρυ του πεύκου είναι μία ''ακριβή'' ρετσίνα των 15ευρώ, το κεχριμπάρι του ίδιου παραγωγού στην φιάλη των 500ml με τιμή ούτε 3ευρώ είναι μία καταπληκτική επιλογή με απίστευτο value for money οποιος θέλει να συνοδεύσει μεζέδες χωρίς να πληρώσει το ποτό ποιο πολλά απο τους μεζέδες... το προτείνωView attachment 384712 Σήμερα είχαμε μια Βαλενθιάνικη ρεζέρβα του 17 . Η Βαλένθια συνεχίζει να με ψιλοαπογοητεύει.
Κάπου εδώ στο θέμα αυτό είχαμε βάλει το δάκρυ του πεύκου.
Νομίζω ότι καλύτερο πλέον στη κατηγορία ρετσίνας, θα συμφωνήσω.Βασιλική, value for money, τη βρίσκουμε κατά βάση πέριξ της Θεσσαλονίκης, ισχύουν σε μεγάλο βαθμό τα του Κεχριμπαριού
η διαφορά στην ποιότητα μεταξύ κεχριμπάρι και τις υπόλοιπες όπως είπες είναι διαστημική και η διαφορά στην τιμή μικρή , εγώ θα την έλεγα αστεία, πριν πολλά χρόνια είχα δει πως φτιάχνουν κάποιοι ρετσίνες μαζικής παραγωγής, ήταν τόσο άθλιος ο τρόπος παραγωγής που σοκαρίστικα και έκανα κάπου 10 χρόνια να πιω ρετσίνα ξανά, το κεχριμπάρι είναι ποίημα ( ούτε ποσοστά να έπαιρνα ) ελπίζω να έχει αλλάξει ο τρόπος παραγωγής των υπολοιπων. Για να μην παρεξηγηθω δεν μιλάμε για όλες τις ρετσίνες , ενδεχομένως να υπάρχουν κι άλλες ποιοτικές αν και γευστικά δύσκολα μπορώ να φανταστω ρετσίνα καλύτερη...Από ρετσίνες:
Δάκρυ του πεύκου, νόστιμη, πιθανότατα η καλύτερη, θυμίζει κρασί (το αρνητικό είναι ότι το κάνει και στην τιμή)
Κεχριμπάρι, πολύ καλή, την προτιμώ όταν τη βρίσκω, λίγο ακριβότερη από Μαλαματίνες και τα συναφή, αλλά σαφώς πιο ποιοτική
Βασιλική, value for money, τη βρίσκουμε κατά βάση πέριξ της Θεσσαλονίκης, ισχύουν σε μεγάλο βαθμό τα του Κεχριμπαριού
Άστρον, για όσουν βρεθούν στο νομό Σερρών, (παρα)αξίζει η δοκιμή