• Χριστουγεννιάτικος Ρετρό Διαγωνισμός 2007-2009 !

Τουρκία Κωνσταντινούπολη πληροφορίες

kabamarou

Member
Σίγουρα! Ειδικά με το τοπκαπί το παρακολουθώ το θέμα από το 2022. Για τους ντόπιους η τιμή παρέμεινε σταθερή γύρω στα 8€. Για τους τουρίστες με εξαίρεση το 2024 που δεν ξέρω τι έγινε, η κατάσταση διαμορφώθηκε ως εξής (με στρογγυλοποίηση τα ποσά)

2022 28€
2023 30€
2025 49€

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Μια μίνι σούμα για τις τιμές, προσεγγιστικα σε ευρώ, για το 2025. Όσα έχω ψάξει δηλαδή εκτός από αυτά που αναφέρθηκαν.

Basilica cistern: 30e

Galata tower: 30e

Dolmabahce: 36e

Chora: 20e

Αρχαιολογικό μουσείο: 15e

Σε καλή μεριά γείτονες!

αντον

Member
Ομάδα καλησπέρα! σχεδιάζουμε 7 μέρες στις Κωνσταντινούπολη, στο διάστημα κοντά στην πρωτοχρονιά.Πιστεύετε είναι υπερβολή να μείνουμε και τις 7 μέρες εκεί? Θα άξιζε μήπως να νοικιάσουμε κάποιο αμάξι και να επισκεφτούμε κι άλλους κοντινούς προορισμούς?Ευχαριστώ πολύ!
Καλημερα
Μπορείς να κάνεις και μια ημερήσια εκδρομή στην Προύσα .

777

Member
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας!

Last edited by a moderator:

panosch1979

Member
Ομάδα καλησπέρα! σχεδιάζουμε 7 μέρες στις Κωνσταντινούπολη, στο διάστημα κοντά στην πρωτοχρονιά.Πιστεύετε είναι υπερβολή να μείνουμε και τις 7 μέρες εκεί? Θα άξιζε μήπως να νοικιάσουμε κάποιο αμάξι και να επισκεφτούμε κι άλλους κοντινούς προορισμούς?Ευχαριστώ πολύ!
Και λιγες ειναι.

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Μεγαλη αναστατωση στην Πόλη τις τελευταίες εβδομάδες λόγω επικίνδυνων περιστατικων με θανατους απο μολύνσεις.
Κόκκινος συναγερμός στην Κωνσταντινούπολη: 80% πτώση στις πωλήσεις τροφίμων σε ξενοδοχεία και εστιατόρια
Η οικογένεια Μπότσεκ πέθανε από δηλητηρίαση με φωσφίνη στην Κωνσταντινούπολη - Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής
Κωνσταντινούπολη: Τι αναφέρει η πρώτη ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο των τουριστών | LiFO

ΚΑΙ μη χειρότερα
και όπως αποδείχθηκε...έφταιξε το παρασιτοκτόνο και οχι οι τροφές
μη μας τύχει δηλ αστα να πάνε...δεν ξέρεις από που θα σούρθει
σε άλλο σάιτ διάβασα ότι αφού φύγανε οι άνθρωποι για βόλτα...τότε ψεκάσθηκε το δωμάτιο..μεσολάβησε γύρω στο τρίωρο που γύρισαν και άρχισαν τα πρώτα συμπτώματα με ναυτία εμέτους κλπ στα παιδάκια πρώτα κλπ κλπ
βέβαια δεν έχουμε και καμιά πληροφόρηση για το τι ..σόι ξενοδοχείο ήτανε ...τι κατηγορίας κλπ κλπ
καμία πληροφορία όσο και να ψάχνω απλά διάβασα ότι ο ιδιοκτήτης είχε στο ιστορικό του 3 καταδίκες στο παρελθόν αλλά γιατι και πως τίποτε

connosp

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παντού!!!!
Η οικογένεια Μπότσεκ πέθανε από δηλητηρίαση με φωσφίνη στην Κωνσταντινούπολη - Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής
Κωνσταντινούπολη: Τι αναφέρει η πρώτη ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο των τουριστών | LiFO

ΚΑΙ μη χειρότερα
και όπως αποδείχθηκε...έφταιξε το παρασιτοκτόνο και οχι οι τροφές
μη μας τύχει δηλ αστα να πάνε...δεν ξέρεις από που θα σούρθει
σε άλλο σάιτ διάβασα ότι αφού φύγανε οι άνθρωποι για βόλτα...τότε ψεκάσθηκε το δωμάτιο..μεσολάβησε γύρω στο τρίωρο που γύρισαν και άρχισαν τα πρώτα συμπτώματα με ναυτία εμέτους κλπ στα παιδάκια πρώτα κλπ κλπ
βέβαια δεν έχουμε και καμιά πληροφόρηση για το τι ..σόι ξενοδοχείο ήτανε ...τι κατηγορίας κλπ κλπ
καμία πληροφορία όσο και να ψάχνω απλά διάβασα ότι ο ιδιοκτήτης είχε στο ιστορικό του 3 καταδίκες στο παρελθόν αλλά γιατι και πως τίποτε
Περιοχή Kumkapi-Kardiga ήταν.
HARBOUR SUITES OLD CITY · SEHSUVARBEY MAHALLESI KADIRGA LIMAN CADDESI, Şehsuvar Bey, Kumluk Sk. NO:4, 34126 Fatih/İstanbul, Türkiye

Last edited:
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΙ να πείς...μια χαρά φαίνεται στη φωτο,τριών αστέρων απ ότι λέει....δηλ δεν ήταν και κανένα ...άστα να πάνε hostel κλπ της κακιάς ώρας
άρα καλά είπα ...δεν ξέρεις από που θα σούρθει....!!

Last edited:

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Μερικά σχόλια κι από εμένα μετά από πρόσφατη επίσκεψη.

Έτσι όπως είναι τώρα η Αγία Σοφια τα 25ε είσοδος μου φαίνονται κοροϊδία.

IMG_20251220_114510.jpg

Επίσης το βράδυ πάρτε και φακό μαζί σας αν θέλετε να την δείτε. Ημουν ακριβώς μπροστά της και δεν την έβλεπα.

Τα 30ε στη Basilica cisterna τα μετάνιωσα επίσης. Καλύτερα να τα έπινα raki.

Πολύ δύσκολη πόλη στο περπάτημα. Πολλές ανηφόρες.

Οι τιμές σε φαγητά, γλυκά, ποτά μου φάνηκαν ακριβότερες από Ελλάδα. Αναφέρομαι στη συνολική εικόνα, όχι αν υπάρχουν φθηνές επιλογές. Ότι έφαγα καλό μου φάνηκε.

Οι τιμές για uber πιστεύω είναι καλές. Ειδικά αν είστε 3-4 άτομα θα το σκεφτόμουν σοβαρά και για μετακίνηση από και προς το αεροδρόμιο. Η κίνηση βέβαια είναι απαλευτη.

Δεν θα έπαιρνα σοβαρά υπόψιν μου τις κριτικές στη Google είτε για φαγάδικα είτε για διαμονή, για κάποιο μυστήριο λόγο οι βαθμολογίες παίζουν πολύ στο 4.7-4.8. Δεν έχω ιδιαίτερα παράπονα αλλά αυτές οι βαθμολογίες δεν στέκουν.

Η περιοχή που μου άρεσε περισσότερο ήταν η Fener. Πολύ ωραία για βόλτα. Galata επίσης καλή. Sultanahmet έχει πολλά αξιοθέατα αλλά πολύ βαβούρα και πονοκέφαλος. Αν ήξερα θα την απέφευγα για διαμονή.

Σε γενικές γραμμές καλά ήταν για μία φορά, πολύ δύσκολα θα ξαναπήγαινα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.329
Μέλη
39.987
Νεότερο μέλος
Mrsmoke

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα