Τουρκία Κωνσταντινούπολη

emma93

Member
Μηνύματα
8
Likes
5
τέλεια!σας ευχαριστώ πολύ όλους!ανυπομονώ να φύγω!και υπόσχομαι να γυρίσω με αναλυτικές εντυπώσεις!
 

HKLEOPATRA

Member
Μηνύματα
304
Likes
1.055
Επόμενο Ταξίδι
ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΒΡΟΤΣΛΑΒ
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο !!!!
Καλησπέρα σε όλους! Νέο
Αυτό που ήθελα κυρίως να ρωτήσω είναι επειδή το ξενοδοχείο είναι Sirkeci και το συνεδριο είναι στην Ασιατική πλευρά στο πανεπιστήμιο Sehir στην περιοχή Uskudar, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάω, συμφαίρει με κάποιο καραβακι να περνάω απέναντι και μετά ταξί ή ταξί κατευθείαν?απλά φοβάμαι μήπως με το ταξί απευθείας έχω πρόβλημα με τις διαδηλώσεις. Ευχαριστώ προκαταβολικά. Έχω διαβάσει άπειρες σελίδες για το ταξίδι, όταν γυρίσω θα σας μεταφέρω τα νέα από την Πόλη.
Με ταξί θα πληρώσεις πολλά χρήματα ειδικά αν μπλεξεις σε κίνηση θα σε σκίσουν. Καλύτερα να πας με το καράβι.
 

evie131284

Member
Μηνύματα
154
Likes
24
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη και Μπορα Μπορα
Καλησπέρα στην παρεα! επειδη σκοπευω (ακομα) να κανω τον Αυγουστο ενα ταξιδακι αστραπη στην Πολη , εσεις που ξερετε πολλα κι ο νους σας κατεβαζει μπορειτε να μου πειτε τι γινεται στην γειτονα χωρα? τα πραγματα συνεχιζουν να ειναι σε αναταραχη? θα ειμαστε ασφαλεις?
 

thessaris

Member
Μηνύματα
599
Likes
871
Ο Αύγουστος είναι λίγο μακριά. Γενικά είναι ήρεμα τα πράγματα πάντως, εκτός από τις 2-3 μέρες που έγιναν εκτεταμένα επεισόδια η ζωή της πόλης κυλά κανονικά.
 

Margr

Member
Μηνύματα
10
Likes
11
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική
Εγώ που ήμουν εκεί, ακόμα και τις ημέρες των εκτεταμένων γεγονότων δεν κατάλαβα τίποτα. Έμενα στο Sultanahmet (ιστορικό κέντρο) και αν δεν μου έλεγαν από Ελλάδα τι γινόταν δεν θα ήξερα τίποτα. Απλώς δεν πήγα στην Ταξίμ τις ώρες των αναταραχών (πήγα μόνο ένα απόγευμα που δεν γινόταν τίποτα) και στο Ντολμά Μπαχτσέ.
 

hatzi1984

Member
Μηνύματα
10
Likes
1
Γεια σας.

Θελω τις χρησιμες πληροφοριες σας. Τον οκτωμβρη θελω να πραγματοποιησω ενα ταξιδι στην Κωνσταντηνουπολη εγω και η κοπελα μου και θα ηθελα να σας ρωτησω ποια θα ηταν η ιδανικη περιοχη για να μεινω? Σκεφτομαι να παω με λεωφορειο απο θεσσαλονικη 8Ο ευρω (πηγαινε-ελα) αξιζει ή να ψαχτω με κατι αλλο? επισης αν σας ηταν ευκολο θα ηθελα πληροφοριες για την μετακινηση εκει περα, μεσα μαζικης μεταφορας και τεοια. Οπως σας ειπα ειναι η πρωτη φορα που θα παμε Κωνσταντινουπολη και καθε πληροφορια σας σε οποιοδηποτε θεμα θα μου ηταν παρα πολυ χρησιμη.

Σε ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.
 

vickokka

Member
Μηνύματα
1.235
Likes
1.931
Ταξίδι-Όνειρο
παντου
Για την τιμη του λεωφορείου δε γνωρίζω να σου πω αν ειναι καλή,κοίτα και αεροπορικά να συγκρίνεις.
Τα μέσα μαζικής μεταφοράς ειναι κυρίως το τραμ και το μετρό και είναι πολύ καλά.έχουν στάσεις στα κυριότερα σημεία και η τιμή τους είναιμκαλή,ιδίως με την Istanbulkart.δε δυσκολεύεσαι καθόλου να μετακινηθείς.
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Υπάρχουν πάρα πολλές πληροφορίες στο forum για την Κωνσταντινούπολη.
Αρχίζεις το διάβασμα και θα λυθούν όλες οι βασικές απορίες σου.

Ξεκινάς από τον ταξιδιωτικό μας οδηγό:
http://www.travelstories.gr/category/ταξιδιωτικοί-οδηγοί/κωνσταντινούπολη-άρθρα/

Και συνεχίζεις

Στην ενότητα πληροφοριών:
http://www.travelstories.gr/community/forums/Ασία.22/?prefix_id=51

Και στις ταξιδιωτικές ιστορίες των μελών:
http://www.travelstories.gr/category/ταξιδιωτικές-ιστορίες/ταξιδιωτικές-ιστορίες-ασία/Τουρκία/
 

mourohavlos

Member
Μηνύματα
2.432
Likes
4.416
Το λεωφορείο είναι σαφώς πιο κουραστικό σε σχέση με το αεροπλάνο, αλλά και αρκετά πιο οικονομικό. Από Θεσσαλονίκη η διαδρομή είναι περίπου 10 ώρες και το κόστος ανά άτομο με επιστροφή κυμαίνεται μεταξύ 60-80€, ενώ αντίστοιχα με το αεροπλάνο δύσκολα θα βρεις τιμή κάτω από 150€.
 

thessaris

Member
Μηνύματα
599
Likes
871
Υπάρχει και η λύση του ΙΧ με κόστος 150-160 βενζίνη και κανά 15άρι τα διόδια.
 

emma93

Member
Μηνύματα
8
Likes
5
Εγώ γύρισα την Κυριακή από Κωνσταντινούπολη, έμεινα πέντε μέρες και όντως από διαδηλώσεις και αναταραχές δεν κατάλαβα τίποτα. Έμενα στην περιοχή Sultanahmet, αλλά μετακινήθηκα άνετα και στην Ταξίμ, Ιστικλαλ, είχε μεν κάποιες πορείες και διαμαρτυρίες εκεί αλλά σε ήρεμους τόνους. Με αεροπλάνο που πήγα αυτή τη φορά έκανε μόλις μία ώρα με Turksih airlines (ούτε το φαγητό μας δεν προλάβαμε να φάμε), δεν ταλαιπωρηθήκαμε καθόλου και το εισητήριο είχε περίπου 170 ευρώ πήγαινε-έλα. Αν κλείσεις ξενοδοχείο από το site του (όπως έχει ειπωθεί και παλιότερα) αναλμβάνει το ξενοδοχείο να σε μετακινήσει από το αεροδρόμιο. Τώρα με λεωφορείο είχα πάει την πρώτη φορά δεν είναι ιδιαιτερα κουραστικό γύρω στις 9 ώρες κάνει από Θεσσαλονίκη, συνήθως φεύγεις και βράδυ, οπότε κοιμάσαι και δεν το καταλαβαίνεις πως περνάει η ώρα. Ανάλογα με τα οικονομικά σου πράξε.
 

olgaki

Member
Μηνύματα
28
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Κωσταντινουπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Τόκυο

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.527
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom