Γενικά Λάθος Καταχώριση Στοιχείων

sinos

Member
Μηνύματα
54
Likes
79
Για πτήση εσωτερικού δεν θα έδιναν σημασία, εξάλλου μπορείς να πετάξεις και με παλιά ταυτότητα χωρίς λατινικούς χαρακτήρες, αλλά για εξωτερικού, προσωπικά, δεν θα το διακινδύνευα, αντίθετα θα φρόντιζα για τη διόρθωση.
Αλλαγή ονόματος επιτρέπεται μόνο στις ακόλουθες περιπτώσεις, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι παρέχεται επίσημο έγγραφο, είτε ως πρωτότυπο είτε μέσω φαξ ή email, με το οποίο αποδεικνύεται το σωστό όνομα.

1. Η κράτηση έγινε με το επώνυμο του συζύγου αντί της συζύγου ή το αντίστροφο.
2. Έγινε λάθος καταχώρηση ονόματος με τους λατινικούς χαρακτήρες π.χ. MPAMPIS αντί BABIS.
3. Ο επιβάτης έχει δύο ονόματα, ενώ κατά τη διαδικασία της κράτησης δηλώθηκε μόνο το ένα.
4. Σύγχυση μεταξύ επωνύμου/ονόματος π.χ. GEORGE/PAPADOPOULOS αντί PAPADOPOULOS/GEORGE


Για τις παραπάνω αλλαγές υπάρχει χρέωση 20 ευρώ. Σε περίπτωση διαφοράς ναύλου/φόρων, το αντίστοιχο ποσό θα χρεωθεί κανονικά.
Τελικά το άλλαξα με κόστος 60€ (20€ για κάθε σκέλος και 20€ λόγο οτι ήταν κλεισμένο μεσώ ταξιδιώτικο γραφείο)
Αν και υπήρχε περίπτωση να πετάξεις και έτσι με μια σημείωση στο σύστημα από το ταξιδιωτικό γραφείο, άλλα αν δεν στο έκαναν δεκτό την ήμερα τις επιβίβαση θα πλήρωνες την διάφορα του ναύλου (200-300 για εισιτήριο τελευταίας στιγμής)
Στο τηλεφωνικό κέντρο της aegean δεν στο ξεκαθάριζε, σου έλεγε ότι κανονικά πρέπει να αλλαχθεί, άλλα μπορεί και να σε αφήσουν και να πετάξεις (χωρίς να είναι κάτι σίγουρο) και έτσι και οτι θα πρέπει να πάω 3 ώρες νωρίτερα στο αεροδρόμιο.
 
Last edited by a moderator:

Ibara

Member
Μηνύματα
43
Likes
95
Η αδελφή μου έκλεισε εισιτήρια για Ρώμη με Ryanair και το όνομα της το έβαλε στα ελληνικά! Ξέρει κάποιος τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση;
 

Doulinho

Member
Μηνύματα
14
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Καλησπέρα, έκλεισα 2 εισιτήρια με Ryanair για εξωτερικό και έχω κάνει ένα λάθος στο όνομα μου. Έβαλα AdamanDios, αντί για AdamanTios που γράφει η ταυτότητα και το διαβατήριο μου. Επειδή δεν θέλω να βρεθώ προ εκπλήξεως, τι πρέπει να κάνω για να κατοχυρώσω το όνομα μου πλέον σωστά στα εισιτήρια?? Δεν θέλω να το αφήσω στην τύχη ή στην απροσεξία των ανθρώπων των αεροδρομίων.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 

Doulinho

Member
Μηνύματα
14
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Έχει περάσει μια εβδομάδα. Έβγαλα μετά την κράτηση διαβατήριο και για αυτο το πρόσεξα.
 

Νοσταλγός

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Παιδιά τα φώτα σας!

Ταξιδεύω με AirSerbia και ενώ στην κράτηση του εισιτηρίου (από το tripair) τα στοιχεία μου είναι MR NAME SURNAME στο σύστημα της AirSerbia είναι Namemr Surname. Έχει συμβεί σε κανέναν σας?
 

The Vinegars

Member
Μηνύματα
77
Likes
38
Απλά, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την πρόσφατη εμπειρία μου:
την περασμένη, μόλις, βδομάδα, γύρισα από 4ήμερο Αϊντχόβεν, με RyanAir.
Όταν έκλεινα τα εισιτήρια, έκανα την (ΜΕΓΑΛΗ!) μ@μ@κι@ και έβαλα το όνομα μου ως PANOS - όπως με φωνάζουν, δηλαδή. Φυσικά, το διαβατήριό μου γράφει PANAGIOTIS - όπως βαπτίστηκα, δηλαδή.
Σαν να μην έφτανε αυτή, έκανα μια ακόμα (ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ!) μ@μ@κί@: Το πήρα χαμπάρι, όταν είχε λήξει το χρονικό περιθώριο, που θα μπορούσα να κάνω αλλαγές στα στοιχεία μου δωρεάν!
Κι έτσι, σαν βρεγμένη γάτα, με το φόβο του πρόστιμου - ή, ακόμα χειρότερα, με τον φόβο του να μη μου επιτραπεί να πετάξω - πήγα στην πύλη... Σας πληροφορώ ότι δεν συνέβη απολύτως τίποτα! Δεν έτρεξε κάστανο! Ούτε όταν πήγαινα, αλλά ούτε και όταν γύριζα πίσω!
Κουφό;;; :D
 

taver

Member
Μηνύματα
12.497
Likes
29.133
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Παιδιά τα φώτα σας!

Ταξιδεύω με AirSerbia και ενώ στην κράτηση του εισιτηρίου (από το tripair) τα στοιχεία μου είναι MR NAME SURNAME στο σύστημα της AirSerbia είναι Namemr Surname. Έχει συμβεί σε κανέναν σας?
Σε όλους μας. Έτσι καταχωρούνται τα στοιχεία σου σε ΟΛΑ τα αεροπορικά εισιτήρια (εταιριών συμβατών με IATA). Απλά οι περισσότερες εταιρίες το "φτιάχνουν" σε ευανάγνωστη μορφή πριν στο δείξουν.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.262
Μηνύματα
885.497
Μέλη
38.941
Νεότερο μέλος
doremmy

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom