Λακωνική Μάνη, Καστροπολιτεία Βάθεια, Ακρωτήριο Ταίναρο, Νεκρομαντείο, η πύλη του Άδη

Spark

Member
Μηνύματα
91
Likes
920
Πεζοπορική εξόρμηση στην περιοχή της Λακωνικής Μάνης με τα περίφημα πέτρινα πυργόσπιτα, πεζοπορίες ανάμεσα στα χωριά Δρυμός, Νύφι, Βάθεια, Γερολιμένας, ακρωτήριο Ταίναρο, με την ομάδα Ατραπός..

Το ακρωτήριο Ταίναρο (ή Κάβο-Ματαπάς, στη γλώσσα των ναυτικών) είναι ένα απ’ τα πιο επιβλητικά μέρη της Ελλάδας, καθώς τα απόκρημνα βράχια και τα μανιασμένα κύματα δημιουργούν ένα τοπίο δωρικής, φυσικής, ομορφιάς που καθηλώνει τον επισκέπτη.
Οι αρχαίοι το ονόμαζαν «Μεταπέα Άκρα» και πίστευαν ότι εκεί βρισκόταν η πύλη για τον Άδη από όπου ο Ηρακλής κατέβηκε στον Κάτω Κόσμο για να αντιμετωπίσει τον Κέρβερο. Ανατολικά, βρίσκεται λαξευμένο στο βράχο το Ψυχοπομπείο απ' όπου σύμφωνα με την μυθολογία παραλάμβανε ο συνοδός τις ψυχές και τις οδηγούσε στην πύλη του Άδη.

Ο επιβλητικός φάρος στο ακρωτήριο Ταίναρο είναι ο νοτιότερος φάρος της ανατολικής Ηπειρωτικής Ευρώπης. Χτίστηκε από τους Γάλλους το 1882 και λειτούργησε για πρώτη φορά το 1887. Πρόκειται για ένα ορθογώνιο λιθόκτιστο κτίριο ύψους 16 μέτρων το οποίο βρίσκεται 20 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.
Η πρόσβαση στον φάρο είναι δύσκολη, (προσεγγίζεται από το μονοπάτι που ξεκινά από το εκκλησάκι των Αγίων Ασωμάτων το οποίο έχει χτιστεί με τις πέτρες του ιερού του Ταινάριου Ποσειδώνα), αλλά όταν φτάνεις το τοπίο άγριας ομορφιάς που αντικρίζεις σε αποζημιώνει και με το παραπάνω.


072.jpg

042.jpg

041.jpg

043.jpg

044.jpg

047.jpg

050.jpg


066.jpg

067.jpg

070.jpg

072.jpg


Το μονοπάτι είναι χωμάτινο, με ορισμένα δύσβατα σημεία τα οποία απαιτούν προσοχή και συνεχή εγρήγορση. Ο επισκέπτης χρειάζεται γύρω στα 25 λεπτά για να προσεγγίσει τον φάρο, καλύπτοντας μια απόσταση δύο χιλιομέτρων.

073.jpg

075.jpg

079.jpg




Στην καρδιά της Λακωνικής Μάνης, ανάμεσα στο ασύλληπτης ομορφιάς φυσικό τοπίο και την μοναδική αρχιτεκτονική, η Καστροπολιτεία της Βάθειας αντιστέκεται σθεναρά στο πέρασμα του χρόνου και “ταξιδεύει” τον επισκέπτη στο ένδοξο παρελθόν της.
Στο παρελθόν, οι κάτοικοί της χρειάστηκε να υπερασπιστούν τον τόπο τους από επιδρομείς γι΄αυτό και δημιούργησαν τα πυργόσπιτα που βλέπουμε και σήμερα και θαυμάζουμε την κατασκευή τους.

084.jpg

085.jpg

087.jpg
 

Spark

Member
Μηνύματα
91
Likes
920
και μερικές ακόμα φωτο από εκεί,
αυτά τα πυργόσπιτα έχουν πολύ πέτρα, κάποιοι τα έχουν ανακαινίσει, κάποιοι τα ενοικιάζουν πανάκριβα, δεν θα ήθελα να μείνω σε τέτοιο πυργόσπιτο έστω και ανακαινισμένο.

088.jpg

089.jpg


συμπαθητικά ζωντανά αγελάδα κ μοσχαράκι από την Μάνη που βρέθηκαν στον δρόμο μας

060.jpg


και παραλία στα βάθεια

039.jpg

040.jpg

038.jpg
 

alltheworld

Member
Μηνύματα
83
Likes
87
Επόμενο Ταξίδι
Ταϋλάνδης
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Επισκέφτηκα την Καστροπολιτεία Βάθεια και έπαθα σοκ για το τους τόσο ωραίους πύργους που είναι παρατημένοι και μάλιστα προσφάτως καθώς βλέπεις στους πύργους μέχρι και είδη οικιακής χρήσης. γνωρίζεις κανείς τι συμβαίνει και κανείς δε τα αναλαμβάνει;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.074
Μηνύματα
879.683
Μέλη
38.807
Νεότερο μέλος
elendim7576

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom