Πορτογαλία Λισσαβώνα - Πόρτο. Ένα νοσταλγικό ταξίδι

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου

Οι εντυπώσεις μας από αυτό το ταξίδι είναι οι καλύτερες.
Και η Λισαβώνα και το Πόρτο είναι δύο ιδιαίτερες πόλεις. Με πολλά στοιχεία που σε παραπέμπουν σε άλλες εποχές.
Το φαγητό αρκετά καλό και πολύ φθηνό. Τα ψάρια και οι κάθε λογής ψαρομεζέδες έχουν την τιμητική τους. Οι μπύρες τους είναι ενδιαφέρουσες, ελαφριές και ευκολόπιοτες.
Τα κρασιά τους από την άλλη δε με ενθουσίασαν.
Ο καφές καλός και επίσης πολύ φθηνός.

Οι Πορτογάλοι φιλικοί, εξυπηρετικοί, αλλά όχι ιδιαίτερα χαμογελαστοί. Ισως γιατί δυσκολεύονται στην επικοινωνία. Λίγοι γνωρίζουν αγγλικά, αλλά η γλώσσα του σώματος πάντα δουλεύει με τα σωστά αποτελέσματα.

Στις κλεφτές ματιές που αρχικά έριξα στα εμπορικά τους καταστήματα, οι τιμές στα δερμάτινα παπούτσια και αξεσουάρ ήταν ιδιαίτερα ελκυστικές. Οπότε και δεν αντιστάθηκα. Το χτύπησα το ζευγαράκι.
Την επόμενη χρονιά που βρέθηκα στη Λισαβώνα μήνα Ιανουάριο, τα καταστήματα είχαν εκπτώσεις με πραγματικά πολύ καλές προσφορές. Χτύπησα άλλο ένα ζευγαράκι παπούτσια και δύο τρία ρουχαλάκια.

Και οι δύο πόλεις προσφέρονται για ατελείωτο περπάτημα, χάζεμα και φωτογραφίες.

Ελπίζω κάποια στιγμή ο δρόμος να με ξαναφέρει στην Πορτογαλία. Μέχρι τότε απλά θα τη νοσταλγώ.
 

Attachments

astral

Member
Μηνύματα
776
Likes
139
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή

mary_a

Member
Μηνύματα
1.180
Likes
110
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
ωραία τα λες (ή μάλλον τα γράφεις) anny!! πολύ αγαπημένος μου προορισμός η Πορτογαλία! και διαβάζοντάς σε ξαναθυμάμαι πόσο ωραία είχαμε περάσει τον περασμένο Οκτώβριο.. (νομίζω ότι είναι το αγαπημένο μου ταξίδι)
 

Earth Citizen

Member
Μηνύματα
2.859
Likes
7.077
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Αχ,τι μου θύμησες! Η Πορτογαλία είναι ένα από τα αγαπημένα μου ταξίδια και η αναζήτηση πληροφοριών για αυτήν είναι που με οδήγησε σε αυτό το φόρουμ!!! Τραμ, τελεφερίκ, ανηφόρες, κατηφόρες, πλακόστρωτα..Κι αυτές οι Pastelarias σε κάθε γωνιά με τα υπέροχα γλυκά!! Κι η μουσική fados..Πανέμορφα όλα!!
 

Giotap17455

Member
Μηνύματα
95
Likes
11
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
Τι τέλεια!! Άντε και ετοιμάζομαι για Λισσαβώνα!
 

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Ιστορία-εγγύηση από την anny, ονειρεμένη Πορτογαλία και φυσικά ταξιδιάρικα fados! Τι άλλο να ζητήσει κανείς από το Πάσχα? :clap::clap::clap:

 
Last edited by a moderator:

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Φίλοι μου, χαίρομαι που σας αρέσει η ιστορία. Η αλήθεια είναι ότι δε θυμάμαι πολλές λεπτομέρειες μετά από τόσα χρόνια (μην ξεχνάτε ότι "ου γαρ έρχεται μόνον"), αλλά θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω κυρίως κάποιες πληροφορίες και εικόνες όπως μου έμειναν.

Το ταξίδι αυτό ξεκίνησε με λαχτάρα να δω κυρίως τη Λισσαβώνα για την οποία είχα διαβάσει πολλά και είχα φτιάξει διάφορες εικόνες στο μυαλό μου. Κατά τη διάρκεια που ήμουν εκεί μου άρεσε χωρίς να με ξετρελλάνει, όσο όμως περνάνε τα χρόνια μένει μια πολύ ιδιαίτερη καλή ανάμνηση και είναι σα να μου λείπει κάπως.

Για το Πόρτο με το οποίο θα συνεχιστεί (ελπίζω σύντομα) η ιστορία, οι πρώτες αλλά και οι μετέπειτα εντυπώσεις, λένε ότι είναι απλά υπέροχο.
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Πολύ όμορφη η ιστορία σου Αnny! Με ταξιδεύει...
 

Zeta

Member
Μηνύματα
470
Likes
121
Μπράβο Anny!!!
πολύ όμορφη και περιεκτική η ιστορία σου. Δεν υπαρχουν και πολλές για την Πορτογαλία και πραγματικά ήταν κάτι που έλειπε.
Περισσότερες πληροφορίες για restos, hotels, ενδιαφέρουσες περιοχές κλπ, είναι ευπρόσδεκτες γιατί με ενδιαφέρει ο συγκεκριμένος προορισμός.
Περιμένω την συνέχεια......
 

Giristroula

Member
Μηνύματα
723
Likes
348
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Πρέπει να είναι όμορφη η Πορτογαλία!Εάν δε κάτσει η Σκωτία το καλοκαίρι, θα πάω Πορτογαλία!Είναι στα άμεσα σχέδια!
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Anny Πασχα 2010, κοινο φετος για καθολικους και ορθοδοξους! Λοιπον η ξανθια κυρια, η μελαχρινη, ο μπαρμπας, ενας γεματουλης κυριος και η μαγειρισσα ηταν εκει και την πεμπτη και τραγουδησαν fado!

Το φαγητο αρκετα καλο, το μαγαζι απλο, οπως τα λες, το μονο αρνητικο ηταν οτι λογω της αποβασης των Ισπανων στην πορτογαλλικη πρωτευουσα, θελανε να ειναι στο φουλ το μαγαζι και ειχανε κολλησει ολα τα τραπεζια το ενα διπλα στο αλλο, για να μπω ηταν καλα, για να βγω επρεπε να σηκωσω ολο το μαγαζι :haha:! Eιναι καλη προταση για φαγητο, για κατι παραδοσιακο και να ακουσεις fado, χωρις να δωσεις πολλα χρηματα. Στο τελος βεβαια σου δινουν και τα cd τους.

Σημειωση: προσοχη στα εστιατορια στην Λισσαβωνα, τα πρωτα πιατα που σου φερνουν, τα οποια δεν εχεις παραγγειλει, τα χρεωνουν και αν δε τα θες, πρεπει να μην τα αγγιξεις και να τα δωσεις πισω και κοιτα προσεκτικα το λογαριασμο μην τα εχεις χρεωθει. Αλλιως μπορει με το που καθεσαι να πληρωσεις, χωρις πλακα, κουβερ 20 ευρω! Αυτο ισχυει σε ολα τα μαγαζια, οχι μονο σε αυτο που ειπε η anny.

Anny παλι για τοπικες μπυρες μας λες!!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.219
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom